Logo
0 800 30 11 77

Питання та відповіді стор. 120

Вітаю! Синові 11 місяців, з 1 місяця з'явилася гемангіома на боці під ручкою, скажіть, будь ласка, лікар якої спеціалізації займається цим питанням? Дитячого хірурга у Вас немає? Велике дякую.
Відповідь: 19.04.2019

Більшість гемангіом у дітей перестають збільшуватися до 6 місяців життя, мимоволі регресують до 5-10 років і не вимагають спеціального лікування. Виняток становлять утворення, які інтенсивно ростуть, розташовані в області обличчя або пов'язані з ускладненнями у вигляді кровотечі, виразки, запалення тощо. З урахуванням відсутності стандартного способу корекції ювенільних гемангіом, найоптимальнішим є індивідуальний підхід з високим ступенем залученості батьків у лікувальний процес для розробки терапевтичної концепції з урахуванням особливостей конкретного випадку. Для отримання більш детальної інформації Ви можете звернутися за консультацією до лікарів-хірургів нашої клініки.

Рой Наталія В'ячеславівна
Дитячий лікар-хірург, уролог. Перша категорія. Кандидат медичних наук.
Чи можна у вас у клініці здати спермограму та яка потрібна підготовка?
Відповідь: 13.06.2018
У клініці «ОН Клінік Черкаси» можна здати спермограму. Підготовка до аналізу включає: статеву помірність не менше двох діб до процедури, не вживати алкоголь, не відвідувати баню і сауну.
Добрий день. У мене на стегнах кілька штук папілом. Також я помітила щось схоже в області ануса. Скажіть, чи можете їх видалити?
Відповідь: 13.06.2018

Добрий день. У медичному центрі «ОН Клінік» можна видалити папіломи за допомогою радіохвильового апарату «Сургітрон». Він практично не залишає слідів та шрамів. Також ми видаляємо новоутворення і в області ануса. Хочемо звернути вашу увагу, що наявність папілом свідчить про присутність в організмі ВПЛ (вірусу папіломи людини), тому пацієтну буде рекомендовано здати аналіз на ВПЛ та пройти противірусну та імуномодулюючу терапію.

Подпорінова Зоя Анатоліївна
Лікар-дерматовенеролог. Вища категорія.
На нозі є натоптиш, що доставляє дискомфорт при ходьбі, особливо на підборах. Чи видаляєте такі утворення та як?
Відповідь: 13.06.2018
Добрий день. Дерматологи медичного центру «ОН Клінік» проводять видалення натоптишів за допомогою радіохвильового апарату Сургітрон та Фотек. Після видалення пацієнту потрібно суворо дотримуватися рекомендацій щодо догляду за ділянкою стопи, де проводилося видалення.
Федоткін Вадим Борисович
Лікар хірург-проктолог. Перша категорія.
Як проводиться колоноскопія? Чи застосовується знеболювання? Скільки часу займає процедура і як довго потрібно буде перебувати в клініці доки не вийде наркоз?
Відповідь: 13.06.2018
Добрий день. Для проведення колоноскопії пацієнту, заздалегідь підготовленому і лежачому на боці, в область заднього проходу, оброблену антисептиком, вводять зонд колоноскопа, оснащеного крихітною відеокамерою. В «ОН Клінік» колоноскопія проходить у медикаментозному сні, тому не принесе жодних болючих відчуттів. Процедура триває трохи більше 20 хвилин. Після процедури пацієнт перебуває у клініці під наглядом медперсоналу 1 годину. Колоноскопія дуже важлива діагностична процедура. Тільки за допомогою неї можна дослідити внутрішню поверхню товстої кишки та виявити поліпи, виразки чи злоякісні зміни. У клініці колоноскопія проходить максимально комфортно для пацієнта. Також ми маємо досвід проведення процедури і без наркозу. До нас зверталися пацієнти, які мали захворювання серцево-судинної системи, і для яких наркоз був небажаним. У всіх випадках процедура пройшла успішно.
Кузькін Олександр Васильович
Лікар-ендоскопіст. Вища категорія.
Добрий день. Я вагітна, термін понад 12 тижнів. Я хотіла б зробити у вашому медичному центрі УЗД. Скажіть, чи це можливо?
Відповідь: 13.06.2018

Добридень! У медичному центрі «ОН Клінік» УЗД вагітності проводиться терміном до 12 тижнів, оскільки після першого триместру ультразвукову діагностику проводять у пологовому будинку.

Труба Валентина Гаврилівна
Лікар УЗД. Перша категорія.
Добрий день. Чи можлива кольпоскопія як окрема послуга без консультації гінеколога? Якщо виявлять ерозію, скільки коштує її лікування в «ОН Клінік»?
Відповідь: 13.06.2018
Добрий день. У нашому медичному центрі відеокольпоскопія без первинного огляду не проводиться. Гінеколог спочатку проводить повноцінний гінекологічний огляд на кріслі, а потім при необхідності призначає кольпоскопію. Якщо буде виявлено ерозію, пацієнтці пропонується лікування за допомогою радіохвильового методу, який показаний навіть таким, що не народжував. Виходячи із плану лікування, лікар визначає його вартість.
Мандзяк Тетяна Ігорівна
Лікар-гінеколог. Перша категорія.
Знайшла на сайті, що ви можете зробити фармацевтичний аборт. Скажіть, будь ласка, чи потрібно мені здавати аналізи перед цією процедурою, якщо та які і скільки це буде коштувати?
Відповідь: 13.06.2018
Добрий день. Медичний фармацевтичний аборт є щадним методом переривання вагітності на даний момент, однак і він має свої протипоказання (термін більше 5 акушерських тижнів, запальні процеси, фіброма або міома і т.д.). Для ухвалення рішення про фармаборт необхідно пройти огляд у гінеколога, зробити УЗД для виключення позаматкової вагітності та встановлення точного терміну, а також здати аналізи (загальний (клінічний) аналіз крові, сечі, аналіз на рівень ХГЛ, аналіз на інфекції). Враховуючи всі особливості організму жінки, гінеколог за результатом обстежень визначає можливість проведення процедури та її вартість.
Мандзяк Тетяна Ігорівна
Лікар-гінеколог. Перша категорія.
Моїй бабусі 84 роки. Її турбують болі в області ануса. Вона погано пересувається. Чи можна викликати додому Вашого проктолога?
Відповідь: 12.12.2014

Доброго дня! Щоб обстежити пряму кишку пацієнту, поставити правильний діагноз, виключити онкологію - необхідно провести діагностику на спеціальному устаткуванні. Дане обладнання встановлено у медичному центрі та не призначене для транспортування. У Вашому конкретному випадку буде правильно або за допомогою крісла-коляски супроводжувати Вашу бабусю до нас на огляд і потім, якщо буде показано, на лікування, або покласти Вашу бабусю в стаціонар, і провести вже там всі необхідні обстеження та маніпуляції.

Бакшеєв Андрій Олексійович
Лікар хірург-проктолог.
Добрий у мене така проблема: раніше в мене завжди був сильний статевий потяг, ерекція була стабільна і сім’явивергання бурхливе, зараз знизився статевий потяг, ерекція не завжди стабільна, швидке сім’явивергання і не таке бурхливе, як раніше, сперма як би витікає частинами зі статевого члена, а раніше вона вистрілювала. Щоб це могло бути і наскільки це серйозно?
Відповідь: 30.01.2014
Доброго дня! Зниження лібідо в поєднанні з еректильною дисфункцією – привід обстежити гормональний фон. Так само порушення ерекції може бути обумовлено судинними порушеннями, патологією ЦНС. Щоб зробити попередні висновки і скласти план обстеження, необхідно знати анамнез захворювання, анамнез життя. Перелік обов’язкових першочергових досліджень: – УЗД простати – доплерографія судин статевого члена – аналіз на ЗПСШ – визначення концентрації тестостерону в крові. В нашій клініці проводиться повний цикл діагностичних заходів, після чого лікарі урологи-андрологи поставлять остаточний діагноз, і вже після цього можна буде говорити про лікування і робити прогноз.
Репринцев Владислав Леонідович
Лікар-уролог. Перша категорія.
Перед вагітністю здавала аналіз на патогенні мікроорганізми (дослідження біоценозу урогенітального тракту методом ПЛР) - мікроорганізми не виявлені. Зараз вагітна (16 тиждень), аналіз крові показав наявність хламідій (lg G 1:80). Чи потрібно лікувати або, можливо, необхідно здати повторний аналіз?
Відповідь: 30.01.2014
Доброго дня! Антитіла класу IgG до Chlamydia trachomatis з’являються в сироватці крові через 15-20 днів після інфікування і можуть досить довго циркулювати в крові при хронічному хламідіозі. Діагноз «хламідіоз» правомірний при підтвердженні його двома принципово різними методами діагностики: мазок (мікроскопія) та кров на антитіла до хламідій (біохімічний метод). Лише коли титр (концентрація) антитіл виявляється високим і/або за наявності специфічних для цієї інфекції скарг, показано курсове лікування. Підкреслюю, що тільки в ЦЬОМУ випадку. Так само у разі відсутності суб’єктивних скарг з боку жінки та плоду необхідно контрольне визначення титру і лише при підвищенні титру в 2 рази є вказівкою до антибіотикотерапії. Ймовірні ускладнення хламідіозу у вашому випадку: – передчасне відходження навколоплідних вод і передчасні пологи, – під час пологів висока ймовірність інфікування плодк (кон’юнктивіти, фарингіти, отити і навіть пневмонії).
Мандзяк Тетяна Ігорівна
Лікар-гінеколог. Перша категорія.
Вітаю. Моє питання: я рік тому зробила медикаментозне переривання вагітності, після чого мені прописали протизаплідні пігулки "Ярина" для відновлення на три місяці. У перші ж дні мені ставало від них гірше (нудота, блювота тощо). Лікар наполягав на продовженні їх пити. Далі було гірше, здулися вени на ногах і стало турбувати серце. Загалом я їх покинула пити через 2,5 місяці. До аборту за всіма аналізами я була здорова, крім того, що спостерігалася у невролога з діагнозом – вегето-судинна дистонія за гіпертонічним типом. Про що попередила гінеколога. Після аборту і ще через пів року так само всі аналізи та узд були в порядку. Але я за цей час додала у вазі більше, ніж на 10 кг, ноги набрякають, здуті вени, спостерігаюсь у кардіолога і невролога. Аналізи на гормони (і щитовидку) теж у нормі. Лікарі пропонують почекати на час для самостійного відновлення організму. Але вже 1 рік та 3 місяці пройшло, а стан не покращується, тільки й бігаю від одного лікаря до іншого. Своє питання постаралася описати у розгорнутому вигляді. Була б вдячна вашій відповіді та рекомендаціям. Дякую.
Відповідь: 30.01.2014

Вітаю! Так, у ряді випадків після МФА потрібна гормональна терапія (зокрема при порушеннях МЦ). Але з урахуванням ВСД не можна виключати відсутність взаємозв'язку між оральними контрацептивами скаргами. У разі реакцію КОК необхідно розглядати альтернативні варіанти, але не хочу критикувати дії моїх колег, т.к. не володію повною інформацією. Набряки ніг можуть бути зумовлені кардіологічною патологією. Для об'єктивних висновків та виключення гінекологічної патології запрошую вас на очну консультацію. При собі мати висновок чи амбулаторну карту із записами кардіолога та невропатолога. Дози гормонів, які використовуються при медикаментозному аборті та містяться у КОК, не можуть спровокувати ожиріння.

Андрус Ганна Михайлівна
Лікар акушер-гінеколог.
Записатись на прийом
Заповніть форму, і ми зв'яжемося з Вами у найближчий час
Натискаючи на кнопку Відправити Ви даєте згоду на обробку даних, та погоджуєтеся з умовами угоди
Перевищено ліміт запитів. Спробуйте через 5 хв.