Logo
0 800 30 11 77

Питання та відповіді стор. 121

Доброго дня! У тата (53 роки) на нозі з’явився чиряк, прикладав алое, навколо з’явився висип дрібних гнійників. Які аналізи потрібно здати, щоб дізнатися діагноз? Заздалегідь спасибі.
Відповідь: 30.01.2014
Доброго дня! Насамперед, необхідний візуальний огляд. Для верифікації збудника проводиться мазок або аналіз виділень з рани або вмісту пустул. Для підбору адекватної терапії – антибіотикограма. Так само, можливо, будуть потрібні загальноклінічні дослідження – клін. аналіз крові. У деяких випадках при підозрі на генералізацію інфекції необхідний також аналіз крові на стерильність (але в цьому випадку у батька були б дещо інші скарги).
Устинська Інна Іванівна
Лікар-дерматолог, дитячий лікар-дерматолог, трихолог. Вища категорія.
Доброго Вам дня! Прошу допомогти з моїми болями, півроку лікуємо за призначенням лікаря захворювання по-жіночому, у мене вірус є, хоча аналіз Бак посіву показує, що нормально, цей вірус у мене є тому, що тільки з чоловіком маємо контакт. У нього все болить і пече. Він теж за призначенням лікаря приймав багато антибіотиків і проходив курс масажу, це все тривало більше півроку. У відкриту ми не спимо, як тільки він перестає пити антибіотики то відразу ж болить, знаю що причина в мені. І ще таке запитання: чи можна оперувати шийку матки, якщо вона розірвана на три частини? Є аналізи, і колькоскопію зробили, узд, пологи були в 2006 році. Якщо можна, то прошу про зустріч на прийомі. Спасибі заздалегідь.
Відповідь: 30.01.2014
З вашого опису можна зробити однозначний висновок про наявність інфекційного агента, як основного чинника. Що таке «по-жіночому» мені не зрозуміло, оскільки інфекція може провокувати кольпіт, оофорит і т. д. і т. п., а у чоловіків простатит, уретрит... Одним з першорядних завдань є виявити конкретного збудника і підібрати адекватну терапію з урахуванням чутливості до антибактеріальних препаратів. При хронічному перебігу курс лікування включає медикаменти (антибактеріальні препарати різних груп), фізіопроцедури, а також імуномодулюючу та симптоматичну терапію. Що у Вашому понятті означає «шийка матки розірвана на три частини» так само важко інтерпретувати в діагноз. У нашій клініці проводиться лікування більшості неонкологічних патологій ШМ радіохвильовим апаратом Сургітрон». Запрошуємо Вас і чоловіка на очну консультацію та комплексне обстеження. Всі наявні результати інструментальних і лабораторних досліджень візьміть на перший прийом. Будемо раді допомогти!
Мандзяк Тетяна Ігорівна
Лікар-гінеколог. Перша категорія.
Добрий вечір! Мені 24 роки. Вже більше року намагаюся впоратися з передчасним сім’явиверганням. Статевий акт триває 2 хв. максимум, за цей час я сильно збуджуюся і не можу стримувати. Відразу після закінчення відчуваю сильну чутливість головки, неприємно навіть доторкнутися. Скажіть, як швидко і як можна позбутися від цього, і яка вартість лікування?
Відповідь: 08.01.2014
Доброго дня! Одразу говоримо, що вартість лікування та його тривалість можна визначити лише після очної консультації та обстеження. Варіанти лікування – медикаментозне лікування з використанням препаратів загальної аптечної мережі України і фірмових препаратів виробництва корпорації «ОН Клінік», фізіопроцедури, комбіноване лікування. В багатьох випадках може знадобитися інструментальна корекція вуздечки статевого члена. Таким чином, діапазон лікування передчасного сім’явивергання становить від 500 до 3500 грн. Від вибору методу лікування так само залежить і тривалість лікування (в середньому від 2-3 тижнів до 2-3 місяців). Окремо необхідно виділити неврологічну групу причин, які вимагають спільного лікування з невропатологом або психотерапевтом. Звертайтеся, будемо раді допомогти!
Репринцев Владислав Леонідович
Лікар-уролог. Перша категорія.
Вітаю! Мені 20 років і скільки я пам'ятаю, у мене завжди були проблеми з нерегулярним менструальним циклом. Дуже багато лікарів перепробувала, купу гормональних аналізів здавала, пила багато різних гормональних пігулок та вітамінів, які прописували лікарі, але нічого не допомагало. Щоразу стикалася з тим, що лікарі займаються звичайнісінькою викачуванням грошей. Мені ставили діагноз полікістоз яєчників, що власне і пояснює нерегулярну менструацію, надлишкове волосся, проблеми зі шкірою обличчя та плечей, маленькі груди (хоча у всі жінки в роду – володарки пишних грудей). І я просто зневірилася в ситуації, що склалася, здається наче це ніколи не закінчиться. Але на кону ж жіноче здоров'я та майбутня вагітність. Зараз у мене вже 5-й місяць немає менструації і іноді турбує ниючий біль у низу живота. Я незаймана, тому вагітність виключається. Мені вже страшно кудись звертатися, тому що не хочеться знову бути обдуреною. Я студентка і не маю великих грошей, щоб їх викидати "на вітер" безглуздо і безрезультативно. Скажіть, чи може Ваша клініка допомогти мені в цій ситуації? Дякую!
Відповідь: 08.01.2014

Вітаю! Описані вами скарги характерні для СІНДРОМУ полікістозних яєчників (синдром Штейна-Левенталя) - масштаби патологічних змін не обмежуються лише множинними кістами яєчників і порушенням їх функції, але і проявляється порушенням функції кори надниркових залоз, гіпофіза, підшлункової залози. Відразу необхідно підкреслити, що консервативна (медикаментозна) терапія дорога і тривала, але навіть за суворого дотримання всіх адекватних рекомендацій та схем лікування не можна давати однозначних гарантій. У ряді випадків потрібне хірургічне втручання в обсязі часткової резекції яєчників, декапсуляції або діатермокоагуляції яєчників. Важливо розуміти ризики для здоров'я за відсутності лікування – підвищений ризик розвитку раку ендометрію та молочних залоз, ожиріння, цукровий діабет тощо. На жаль, я не маю достатньої інформації про вас та стан здоров'я. Запрошую вас на очну консультацію, на яку візьміть усі виписки та всі результати попередніх обстежень та пройденого лікування. Очна консультація буде більш інформативною та об'єктивною, після чого можна буде планувати подальші дії, щоб як мінімум досягти бажаної вагітності та фізіологічної її течії та не допустити грізних ускладнень. Буду рада допомогти!

Андрус Ганна Михайлівна
Лікар акушер-гінеколог.
Здуває живіт. Сильний газовий тиск. Розпираючий біль в районі анального отвору. При запорах сильна кровотеча яскраво-червоного кольору. Застосування свічок реліф і обліпихових суттєвого полегшення не дають. Що це? Як з цим боротися?
Відповідь: 10.12.2013

Доброго дня! Кровотеча з прямої кишки на тлі закрепів – це характерний симптом анальних тріщин і геморою. Для діагностики необхідно проведення ректороманоскопії та консультація проктолога. Після чого буде визначена тактика лікування – симптоматичне або радикальне лікування. Паралельно необхідна діагностика порушень роботи ШКТ, так як без стабілізації роботи кишечнику проктологічна патологія буде рецидивувати. Попередній план обстежень: – консультація і огляд проктолога, – консультація гастроентеролога, – УЗД органів черевної порожнини, – можливо, буде потрібно проведення іригографії, колоноскопії, специфічних лабораторних досліджень. Лише маючи повну об’єктивну картину можна говорити про успішне лікування.

Худинець Михайло Михайлович
Лікар-проктолог, хірург. Перша категорія.
Доброго дня! З’явилися зміни кольору головки члена. Сам по собі колір нормальний, в ерегованому стані насичено-червоний (чого раніше не було) і замість гладкої шкіри, видно маленькі чи то горбки, чи то цяточки. Аналізи здавав, все в нормі. З чим можуть бути пов’язані ці зміни?
Відповідь: 11.11.2013
Доброго дня! Зміна кольору головки статевого члена в стані ерекції може бути обумовлена судинними змінами. Але в поєднанні з наявністю дрібноточкового висипу можна думати про інфекційне запалення (кандидоз, герпетична інфекція). Для проведення диференціальної діагностики важливе значення мають анамнез захворювання (незахищені статеві контакти, використання нових презервативів, прального порошку і т. п.), візуальний огляд та лабораторна діагностика (мазок з уретри не є діагностикумом для вірусів). Запрошуємо Вас на очну консультацію. Наші лікарі-урологи будуть раді Вам допомогти!
Єрошенко Ігор Олександрович
Лікар-уролог. Перша категорія.
Сім років приймала протизаплідні пігулки. Після скасування на обличчі висипали прищі. Здала аналізи на гормони та інфекції. Тестостерон та всі інші гормони в нормі. Лікарка сказала, що це латентний (вільний) тестостерон винен. Рік уже п'ю протизаплідні "Зоелі" – прищів немає. Збираюсь кинути, бо боюся негативного впливу на печінку та яєчники. Відразу ж вискочать прищі. Чи можливо провести гормональне лікування, після якого прищі не висипатимуть і тестостерон знизиться назавжди без подальшого лікування? І чи обґрунтовані мої побоювання щодо протизаплідних пігулок?
Відповідь: 11.11.2013

Вітаю! Можливості лабораторних методів дають змогу визначити конкретну концентрацію вільного тестостерону. Це головний принцип доказової медицини! Також успіх терапії оцінюється виходячи з контрольних досліджень гормонального фону. Прийом ОК потребує систематичного спостереження у гінеколога (1 раз на 6 місяців). Підвищення концентрації тестостерону має низку причин і при неефективності гормонозамісної терапії (яку ви отримуєте зараз) потрібна більш специфічна діагностика. Прийом ОК навіть протягом багатьох років за дотримання правил є абсолютно безпечним для здоров'я. Якщо вам є 18 років, запрошуємо вас на очну консультацію до наших фахівців – дерматолога та гінеколога, для комплексного обстеження та вирішення питання про подальшу тактику. Будемо раді допомогти!

Андрус Ганна Михайлівна
Лікар акушер-гінеколог.
Мені 21 рік і мене дуже хвилює те, що у мене малі статеві губи як ганчірки. Спеціально подивилася багато порнофільмів, там у дівчат немає такого каліцтва. Сексом займалася тільки один раз в житті і хлопець більше не подзвонив мені. Напевно через це... Страшно жити далі, страшно роздягнутися перед хлопцем, зараз є постійний хлопець, він хоче сексу, я хочу, а раптом піде, як побачить? Можна якось виправити мою біду? Коли? Що мені потрібно?
Відповідь: 08.08.2013

Доброго дня! Орієнтуватися на актрис з порнофільмів не варто, кожна людина індивідуальна! Існує близько 10 типів будови зовнішніх жіночих статевих органів, немає шаблонів норми і патології. Ви можете звернутися в наш центр і під час очної консультації з фахівцем обговорити питання про доцільність пластики. У тому випадку, якщо не буде виявлено протипоказань, і Ви однозначно упевнитесь у своєму рішенні, процедура буде виконана амбулаторно в комфортних, стерильних умовах, і дуже швидко Ви повернетеся до повноцінного життя. Інформація про наших пацієнтів не виходить за межі лікарського кабінету, тому і про питання конфіденційності не турбуйтеся. Головне, щоб кінцевий результат радував Вас! Прийом лікаря проводиться строго за попереднім записом! Будемо раді допомогти!

Жук Світлана Іванівна
Лікар-гінеколог. Перша категорія.
Довго немає ерекції після першого разу, відсутній зв’язок між мозком і ним. Чув про ефект фізіопроцедур у вашому центрі. Чи не допоможе мені?
Відповідь: 08.08.2013

Доброго дня! Щоб планувати комплекс фізіотерапевтичних процедур необхідно пройти обстеження та консультацію уролога. Якщо у Вас немає порушень кровотоку, ПЗ без патології, то максимальний ефект від фізіопроцедур – подовження статевого акту і підвищення чутливості, якщо порушення є – їх можна ефективно звести до мінімуму. Необхідно пам’ятати, що період відновлення між першим і другим актами складає в середньому 15-40 хвилин, це дуже індивідуальний показник, на який так само впливає хронічна втома, вік (рівень тестостерону) і емоційний стан. Приходьте на очний прийом, будемо раді допомогти Вам!

У дочки (20 років) сильно випадає волосся. За порадою фармацевта ми придбали повний комплекс на основі реп’яхової олії. Після першої маски при змиванні волосся полізло пучками. Ми в жаху. Скажіть, будь ласка, чи варто далі застосовувати ці засоби?
Відповідь: 08.08.2013

Доброго дня! Ваш випадок підтверджує небезпеку самолікування! При такій реакції потрібно категорично виключити його використання! Пропонуємо вашій дочці прийти на очну консультацію до лікаря-фахівця і після проходження комплексного обстеження почати адекватну терапію, яка буде безпечною і ефективною. На жаль, заочно ми маємо мінімум інформації про людину, тому важко планувати необхідні діагностичні процедури. Записуйтеся на прийом. Будемо раді Вам допомогти!

Подпорінова Зоя Анатоліївна
Лікар-дерматовенеролог. Вища категорія.
У мене 3+ група, а у чоловіка 4+ група, чому ми не можемо завагітніти? В чому проблема?
Відповідь: 08.08.2013

Доброго дня! У Вашому випадку до питання безпліддя потрібно підходити ширше. Як мінімум обстежитися обом в уролога/гінеколога, чоловікові обов’язково здати спермограму. На основі об’єктивних даних про стан органів репродуктивної системи і даних спермограми можна буде планувати подальше дообстеження, лікування. В нашій клініці Ви можете отримати консультацію фахівців з великим досвідом роботи. Забір матеріалів для лабораторних досліджень так само проводиться в комфортних умовах клініки. Після отримання результатів Ви отримаєте детальну консультацію з питань планування вагітності. Запис на прийом попередній (див. розділ «Контакти»). Будемо раді допомогти!

Чабаненко Інга Гієвна
Лікар-гінеколог. Вища категорія.
Доброго дня! Підкажіть, будь-ласка, наскільки ефективний радіохвильовий метод видалення ерозії шийки матки? І скільки це буде коштувати разом з аналізами?
Відповідь: 08.08.2013
Доброго дня! Радіохвильовий метод дозволяє вилікувати ерозію ШМ у всіх випадках, крім важкої гіперплазії. Після лікування зберігається повністю анатомічна і функціональна повноцінність шийки, отже у Вас не буде обмежень під час пологів, а ризик розвитку раку ШМ мінімізований. Вартість лікування залежить від площі ерозії (1000-1500 грн.), вартість первинного обстеження у гінеколога з УЗД і копмоскопією (180 грн.), питання про перелік необхідних аналізів вирішується індивідуально. Звертайтеся! Будемо раді Вам допомогти!
Мандзяк Тетяна Ігорівна
Лікар-гінеколог. Перша категорія.
Записатись на прийом
Заповніть форму, і ми зв'яжемося з Вами у найближчий час
Натискаючи на кнопку Відправити Ви даєте згоду на обробку даних, та погоджуєтеся з умовами угоди
Перевищено ліміт запитів. Спробуйте через 5 хв.