Logo
0 800 30 11 77

Питання та відповіді з травматології

Консультація травматолога ОН Клінік онлайн

  • Відеоконсультація травматолога в Харкові

    Медичний центр «ОН Клінік Харків» (м. Пушкінська)

    Приймаємо: Пн - Пт: 8:00 - 18:00, Сб: 9:00 - 16:00, Нд: 9:00 - 13:00
    вул. Ярослава Мудрого, 30а

    Медичний центр «ОН Клінік Харків» (м. Палац Спорту)

    Приймаємо: Пн - Пт: 8:00 - 18:00, Сб: 8:00 - 17:00, Нд: 9:00 - 14:00
    пр. Героїв Харкова, 257

    Медичний центр «ОН Клінік Харків» (м. Проспект Гагаріна)

    Приймаємо: Пн - Пт: 8:30 - 18:00, Сб: 8:30 - 17:00, Нд: 8:30 - 14:00
    вул. Молочна, 48
  • Відеоконсультація травматолога в Дніпрі

    Медичний центр «ОН Клінік Дніпро»

    Приймаємо: Пн - Сб: 8:00 - 20:00;, Нд: 9:00 - 15:00
    пр. Д. Яворницького, 107а
  • Відеоконсультація травматолога в Одесі

    Медичний центр «ОН Клінік Одеса»

    Приймаємо: Пн - Пт: 9:00 - 19:00, Сб: 9:00 - 17:00, Нд: 9:00 - 14:00
    вул. Корольова, 33б
  • Відеоконсультація травматолога в Миколаєві

    Медичний центр «ОН Клінік Миколаїв»

    Приймаємо: Пн - Пт: 8:30 - 19:30, Сб - Нд: 8:30 - 18:00
    вул. Велика Морська, 74/3
  • Відеоконсультація травматолога в Черкасах

    Медичний центр «ОН Клінік Черкаси»

    Приймаємо: Пн - Пт: 8:00 - 20:00;, Сб: 8:00 - 18:00;, Нд: 9:00 - 15:00
    вул. Чехова, 43
  • Відеоконсультація травматолога в Кропивницькому

    Медичний центр «ОН Клінік Кропивницький»

    Приймаємо: Пн - Пт: 8:00 - 20:00;, Сб: 8:00 - 17:00
    Бульвар Студентський, 6/5
Здрастуйте, у мене були болі в стопі, швидка стомлюваність ніг і підвищена набряклість нижніх кінцівок. Пішла до лікаря і дізналася, що в мене плоскостопість другого ступеня. Скажіть, як ходити на підборах із плоскостопістю? Чи мені тепер не можна ходити на високих підборах? Дякую за відповідь.
Відповідь: 12.04.2023

За плоскостопості другого ступеня пацієнт має ходити тільки в ортопедичному взутті. Довжина каблука не повинна перевищувати 3-4 см. Такий каблучок піднімає стопу, не спричиняючи перевантажень у суглобах і м'язах.

Островський Олександр Вікторович
Лікар ортопед-травматолог. Вища категорія. Досвід роботи 41 рік.
Добрий день, я звернулася до лікаря через гострий біль у великому пальці ноги, печіння і поколювання шкіри, а також підвищену набряклість. Виявилося, що це подагра. Коли мені призначали лікування, то травматолог сказав обов'язково виключити сечогінні засоби. Але чому не можна пити сечогінні за подагри?
Відповідь: 12.04.2023

За подагри вживання сечогінних препаратів може викликати загострення захворювання, змінити концентрацію сечової кислоти у сироватці крові та спровокувати напади подагри (підвищення температури тіла, ураження функцій суглоба, тахікардія, больовий синдром.) Але, при захворюванні - серцева недостатність - тільки під наглядом лікаря можливе вживання сечогінних препаратів.

Островський Олександр Вікторович
Лікар ортопед-травматолог. Вища категорія. Досвід роботи 41 рік.
Доброго дня, я спортсмен високої кваліфікації, на тренуванні пошкодив ногу. Лікар сказав, що гіпс знімуть щонайменше через півтора місяця. Підкажіть, як зрозуміти, що перелом зростається? І чи може бути таке, що за такими ознаками лікар ухвалить рішення про раннє зняття гіпсу?
Відповідь: 09.02.2023

Добрий день! Розумію для Вас серйозність ситуації. Але кожна травма дуже індивідуальна. У Вашому випадку для будь-якого реального прогнозу потрібно бачити первинний рентгенівський знімок і провести огляд пошкодженої ноги. Буває уповільнене зрощення (консолідація) і утворюється несправжній суглоб (неправильне зрощення кісткових уламків). Якщо це підтверджується, то тоді буде необхідне оперативне лікування. Можливо, буде необхідно зробити рентген у динаміці для прийняття будь-яких рішень. Тільки після огляду лікар-травматолог може дати точну відповідь як зростається перелом і які подальші дії. Не відкладайте візит до лікаря. Будьте здорові!

Ващенко Сергій Олександрович
Лікар ортопед-травматолог. Стаж роботи 1 рік.
Доброго дня, три дні тому я зламав мізинець на нозі, мені наклали гіпс. Скажіть, чи нормально, що у мене зараз продовжує хворіти палець (знеболюючі препарати не допомагають, біль, як мені здається, навіть сильніший, ніж був після удару)?
Відповідь: 17.02.2022

Добрий день! Судячи з вашої ситуації, не можна однозначно сказати, нормальна чи ненормальна така болючість. Можна припустити, що у Вас збільшився набряк і йде здавлення м'яких тканин, тому біль і посилився. Якщо так і є і не вжити жодних заходів, то це може загрожувати некрозом (загибель живої тканини) або флегмоною (гнійний запальний процес). Рекомендую вам відвідування лікаря-травматолога, тому що для повної та точної діагностики необхідний повноцінний огляд пацієнта, і тільки після повного огляду та збору анамнезу лікар-травматолог зможе дати індивідуальні рекомендації щодо подальших дій. Не відкладайте візиту до лікаря. Будьте здорові!

Ващенко Сергій Олександрович
Лікар ортопед-травматолог. Стаж роботи 1 рік.
Добрий день, як тільки з’явився перший сніг, я впав та пошкодив гомілку. Хвилююсь, щоб усе добре зрослося. Скажіть будь ласка, скільки мені потрібно носити гіпс та коли можна ходити після перелому гомілки?
Відповідь: 17.02.2022

Добрий день! На жаль, взимку таких травм більшає. Немає конкретних рекомендацій відносно строку носіння гіпсу, тому що кожен перелом індивідуальний. Тож без рентген діагностики будь-які прогнози робити важко та неефективно. Буває уповільнене зрощення (консолідація) і утворюється хибний суглоб. В такому випадку буде потрібне оперативне лікування. Рекомендуємо Вам зробити рентген-знімок та записатися на прийом до лікаря-травматолога. За результатами рентген-діагностики та огляду лікар-травматолог дасть індивідуальні рекомендації щодо лікування та відповість на всі Ваші запитання. Не відкладайте візит до лікаря. Будьте здорові.

Ващенко Сергій Олександрович
Лікар ортопед-травматолог. Стаж роботи 1 рік.
Добрий день, у моєї бабусі перелом шийки стегна. Лікар каже, що ситуація складна, кістки можуть зростатись довго або не зростатися взагалі. Чим я можу допомогти бабусі? Що потрібно пити при переломах для швидкого зростання кісток (чи може бути вітамінні комплекси чи лікарські препарати? Завчасно дякую.
Відповідь: 17.02.2022

Добрий день! Перелом шийки стегна - поширена травма, яка найчастіше зустрічається у людей похилого віку. Травма відрізняється тяжким періодом відновлення. Зазвичай призначається оперативне лікування. Але без огляду пацієнта та рентген-діагностики сказати щось конкретне неможливо. Перелом шийки стегна не зростається. В даному випадку вашій бабусі необхідно зробити рентген кульшового суглоба і записатися на консультацію до травматолога. На прийомі лікар проведе огляд, вивчить знімок і після цього зможе дати рекомендації щодо подальших дій. Харчування при переломах має складатися з продуктів з співвідношенням корисних елементів (вітаміни групи В, С, D, К, а також фосфор, марганець, цинк і магній). Дані речовини синтезують білок та кальцій. Рекомендуємо вживати морепродукти, боби, овочі, фрукти, яйця, гарбузове насіння, горіхи тощо. Радимо не відкладати візит до лікаря. Будьте здорові.

Ващенко Сергій Олександрович
Лікар ортопед-травматолог. Стаж роботи 1 рік.
Добрий день, я невдало впав і пошкодив плече. Скажіть, скільки зростається перелом плечової кістки та скільки за часом займає реабілітація?
Відповідь: 08.02.2022

Добрий день! Кожна людина, як і кожен перелом, індивідуальний. Для якихось прогнозів та рекомендацій лікарю необхідно оцінювати стан за рентгеном і лише після огляду реального пацієнта. Рекомендуємо вам зробити насамперед рентген і після нього записатися на прийом до лікаря-травматолога. На прийомі лікар проведе огляд, вивчить знімок і тільки після цього зможе відповісти на всі питання, що вас цікавлять. Буває уповільнене зрощення (консолідація) і утворюється хибний суглоб. Тоді буде потрібне оперативне лікування. Але все це лікар може зрозуміти лише після огляду.

Плахотній Владислав Володимирович
Лікар ортопед-травматолог. Стаж роботи 3 роки.
У мене вже два роки після отримання травми на роботі обмежена рухливість суглоба. Плече болить за будь-якого невдалого руху, не можу займатися ні спортом, ні домашніми справами без болю. Чи можна із цим щось зробити?
Відповідь: 17.01.2022

Добрий день. Якщо була чітка травма плечового суглоба і після цього обмежені рухи, необхідно зробити МРТ і з результатом записатися на консультацію лікаря-травматолога. На прийомі лікар проведе огляд, ознайомиться з результатами МРТ, при необхідності призначить додаткове дообстеження та підбере тактику лікування.

Плахотній Владислав Володимирович
Лікар ортопед-травматолог. Стаж роботи 3 роки.
Добрий день, у мене сильний біль у плечовому суглобі. Лікар призначив внутрішньосуглобові ін'єкції гіалуронової кислоти. Скажіть, чи це ефективно? Чи може варто проконсультуватися з іншим лікарем?
Відповідь: 14.01.2022

Добрий день. Болі у плечовому суглобі можуть бути обумовлені змінами у шийному відділі хребта, і можуть бути спровоковані порушеннями у плечовому суглобі. Ін'єкції гіалуронової кислоти є ефективними, але мають свої показання. Для початку рекомендовано консультацію лікаря-травматолога, на прийомі лікар підбере необхідну для Вас тактику лікування.

Плахотній Владислав Володимирович
Лікар ортопед-травматолог. Стаж роботи 3 роки.
Добрий день, у мене після операції на коліні не припиняються болі, не знаю, що робити. Прочитав на сайті про можливість проведення лікувальної медикаментозної блокади. Чи можна записатися на послугу без направлення лікаря чи потрібна обов'язкова попередня консультація із травматологом?
Відповідь: 14.01.2022

Добрий день. Після будь-якого хірургічного втручання в колінний суглоб необхідне введення гіалуронової кислоти та реабілітаційне лікування залежно від того, з приводу чого була операція. Прийти відразу на процедуру без консультації лікаря-травматолога не можна, тільки після огляду та збору анамнезу лікар зможе провести блокаду. На прийом до лікаря необхідно взяти витяг після оперативного лікування.

Плахотній Владислав Володимирович
Лікар ортопед-травматолог. Стаж роботи 3 роки.
Добрий день, я трохи більше тижня невдало впав під час футболу. Почуття, ніби підвернув ногу. Під час падіння почув невеликий хрускіт. Думав, що минеться само, але нога болить, є припухлість і невелике посиніння. Що робити?
Відповідь: 14.01.2022

Добрий день. За описом може бути розрив зв'язок гомілковостопного суглоба або крайовий перелом М/гомілкової кістки. Для встановлення точного діагнозу рекомендована консультація лікаря-травматолога. На прийомі лікар проведе огляд, за необхідності призначить рентгенографію або УЗД. Тільки після цього лікар зможе поставити точний діагноз і підібрати тактику лікування. Зволікати з прийомом лікаря не варто, т.к. необхідно якнайшвидше встановлення діагнозу та лікування.

Ващенко Сергій Олександрович
Лікар ортопед-травматолог. Стаж роботи 1 рік.
Скажіть, а як можна за симптомами відрізнити розтягнення зв'язки від розриву? Робила шпагат і відчула різкий біль. Думала, що це нормально, тому що зв'язки розтягуються, але біль не минає понад тиждень (біль відчувається навіть у стані спокою).
Відповідь: 23.12.2021

Добрий день. Зрозуміти одразу розрив зв'язок це чи розтягнення, неможливо. За повного розриву зв'язки скоротиться м'яз і під час пальпації промацуватиметься чітке ущільнення. Рекомендовано консультацію травматолога, лікар проведе огляд і після збирання анамнезу визначить, який вид дослідження необхідний: УЗД, МРТ. За результатами досліджень підбере тактику лікування.

Ващенко Сергій Олександрович
Лікар ортопед-травматолог. Стаж роботи 1 рік.
Записатись на прийом
Заповніть форму, і ми зв'яжемося з Вами у найближчий час
Натискаючи на кнопку Відправити Ви даєте згоду на обробку даних, та погоджуєтеся з умовами угоди
Перевищено ліміт запитів. Спробуйте через 5 хв.