Logo
0 800 30 11 77
Читати 7 хвилин

Йоні-масаж: що це таке та як його правильно робити?

Йоні-масаж: що це таке та як його правильно робити?
Читати 7 хвилин | Створено: 3 червня 2024 | Оновлено: 3 червня 2024 | 6084 6084
1

Що таке йоні-масаж?

Йоні — це санскритське слово, що означає піхву, яка символізує богиню Шакті в індуїзмі. «Йоні» можна перекласти як «священна печера» або «священний простір».

Йоні-масаж — це вид тантричного масажу, який забезпечує комфорт, розслаблення та спрямований на повільне й методичне вивчення свого тіла. Йоні-масаж — це не секс і не прелюдія до сексу.

Жіночий йоні-масаж, що головним чином фокусується на статевих губах, кліторі, точці G, матці, анусі та інших ерогенних зонах, може містити деякі тантричні позиції. Тантра-йога була популярною практикою в стародавній Індії, що, зокрема, використовувалася для посилення сексуального задоволення.

2

У чому користь йоні-масажу?

Кінцевою метою йоні-масажу є самопізнання, розвиток чуттєвості, вивчення своєї сексуальності, підтримання гармонії зі своїм тілом і поліпшення стосунків з партнером. Йоні-масаж інтимних зон також може використовуватися для зняття стресу, розслаблення та реабілітації після сексуальних травм.

Більшість людей вважають йоні-масаж процедурою, яка в основному впливає на емоційний фон, а не на сексуальність. Наукові дослідження, що доводять медичну користь йоні-масажу для жінок, не проводилися, тому перед освоєнням масажних практик рекомендується проконсультуватися з гінекологом чи сексопатологом.

Поставте своє питання Урологу
«ОН Клінік»

3

Чи безпечний йоні-масаж?

Йоні-масаж безпечний за умови дотримання правил гігієни та запобіжних заходів. Рекомендації під час виконання йоні-масажу для жінок:

  • миття рук з милом до і після масажу;
  • ретельне очищення всього масажного приладдя;
  • уникнення введення в піхву аксесуарів з пористих матеріалів, а також предметів, здатних викликати травму, інфекцію або пошкодити внутрішньоматкову спіраль (за її наявності); 
  • припинення масажу вагіни пальцями за появи болю чи дискомфорту.

Також необхідно вивчати склад олій і змазок для йоні-масажу перед їх використанням. Вони можуть містити речовини, що викликають алергічні реакції або порушують баланс вагінальної мікрофлори.

4

Чи завжди йоні-масаж закінчується оргазмом?

Оргазм під час йоні-масажу є нормальним явищем, оскільки масажні рухи здебільшого фокусуються на чутливих ділянках піхви та вульви, що сприяє зростанню сексуального збудження. Масаж може проходити з поодиноким або множинними оргазмами.

Водночас оргазм не є основною метою під час йоні-масажу. Увагу рекомендується концентрувати на відчуттях, що виникають у процесі, а не на очікуванні кульмінаційного моменту.

5

Чи може жінка сама собі робити йоні-масаж?

Різні техніки йоні-масажу можуть призначатися як для спільного використання з партнером, так і для самостійних практик. За бажання можна спробувати різні варіанти масажу жіночих статевих органів і ерогенних зон, обравши найбільш підходящі та приємні з них.

6

Як підготуватися до йоні-масажу?

Підготовка є одним з ключових етапів йоні-масажу. Особливості підготовки до жіночого йоні-масажу:

  • підготовка простору. Вибір затишного місця (наприклад, ліжка або підлоги) з комфортною температурою, достатньою кількістю подушок і ковдр. Також можна приглушити світло або запалити кілька ароматичних свічок;
  • підготовка емоційного стану. Перед виконанням масажу вагіни рекомендується вимкнути телефон, не думати про робочі питання чи інші справи, а виділити час тільки для себе, розслабитися та спостерігати за відчуттями в тілі та своїм емоційним станом;
  • підготовка тіла. Вибір пози безпосередньо впливає на відчуття під час масажу.

Йоні-масаж може проходити в тиші, під розслаблювальні фонові звуки або музику. Підготовка завершується повільним вдихом і видихом з повним зосередженням на спокійному диханні.

7

У яких позиціях краще робити йоні-масаж?

Одна з популярних позицій, у яких можна робити йоні-масаж, передбачає положення лежачи на спині. При цьому під голову та поперек слід покласти подушки. Ноги необхідно зігнути в колінах і розвести в сторони, не піднімаючи ступні. Іншою поширеною позицією є поза лотоса (сісти, схрестивши ноги, випрямивши спину та поклавши долоні на коліна).

Під час спільного масажу один з партнерів перебуває в позі лотоса, а інший — обхоплює його тулуб, схрестивши ноги позаду попереку. Дихання має бути синхронним і глибоким. У міру звикання до йоні-масажу та напрацювання досвіду можна випробувати нові техніки чи позиції.

8

Як правильно робити йоні-масаж?

Перед йоні-масажем можна торкатися грудей, ареол сосків, живота, верхньої частини ніг і внутрішньої поверхні стегон з поступовим зміщенням до вульви. За бажанням можна використовувати змазки або масажні олії без парабенів та ароматизаторів, щоб уникнути алергічної реакції на компоненти в складі.

Під час масажу статевих органів рекомендується уникати використання змащувальних речовин, що містять кокосову олію, оскільки вони можуть спровокувати розвиток бактеріальних інфекцій у піхві. Техніки йоні-масажу для дівчат:

  1. Утримування теплої долоні на вульві.
  2. Погладжування ділянок між вульвою та стегнами та масаж лобка.
  3. Масаж ділянки навколо піхви притиснутою долонею.
  4. Масаж кінчиком пальця з круговими рухами навколо клітора, періодичною зміною радіусу та напрямку — за годинниковою стрілкою або проти годинникової стрілки.
  5. Утримування клітора між вказівним і великим пальцями з його акуратним відтягуванням і відпусканням.
  6. Невеликі пульсуючі рухи з обережним натисканням на клітор (можна легко масажувати його одним або двома пальцями).
  7. Масажування клітора з погладжуванням малих і великих статевих губ.
  8. Масаж середнім і великим пальцями, між якими знаходиться частина внутрішніх або зовнішніх статевих губ (під час рухів необхідно намагатися обережно з'єднати пальці разом).
  9. Внутрішньовагінальний масаж зі стимуляцією точки G і голівки клітора.

За наближення оргазму під час масажу можна робити паузи для тимчасового зниження збудження. У результаті оргазм може бути інтенсивнішим.

9

Де можна спробувати йоні-масаж?

У великих містах можна знайти масажні салони, де пропонують вагінальний масаж і послуги йоні-масажу. Інші способи спробувати масаж йоні:

  • придбати книжки, присвячені йоні-масажу;
  • записатися на курси з йоні-масажу;
  • ознайомитися з відеоуроками, які допоможуть освоїти ту чи іншу техніку.

Навчання йоні-масажу може проходити як в офлайн-, так і в онлайн-форматі. Незалежно від особливостей масажних практик, слід пам'ятати про правила підготовки до йоні-масажу та запобіжні заходи.

У нашого блогу є власні канали в телеграмі та вайбері, в яких ми розповідаємо корисні та цікаві речі про здоров'я. Підписуйтесь, щоб зробити турботу про власне здоров'я та здоров'я сім'ї комфортною та легкою.

Урологія в ОН Клінік Харків Палац Спорту

Йоні-масаж: що це таке та як його правильно робити? - Крутько Дмитро Ігорович
Крутько Дмитро Ігорович
ОН Клінік Харків Палац Спорту
пр. Героїв Харкова, 257
м. Палац Спорту
Графік роботи:
Пн - Пт: 8:00 - 18:00
Сб: 8:00 - 17:00
Нд: 9:00 - 14:00
Рейтинг статті:
5 з 5 на основі 1 оцінки
Йоні-масаж: що це таке та як його правильно робити?
Лікар-уролог, сексопатолог. Перша категорія.
Йоні-масаж: що це таке та як його правильно робити?
Лікар-уролог. Перша категорія.

Консультація лікаря-уролога по питанням сексуального здоров'я

Схожі статті:

Коментарі

Тетяна 1 день тому
Доброго дня. Як часто можна робити масаж перед сексом?
Відповісти
Добрий день. Регулярність масажних процедур залежить від індивідуальних переваг. Будь-яких обмежень немає, тобто за необхідності масаж можна робити перед кожним сексуальним контактом.
Аліна 3 тижні тому
Добрий вечір. Для чого потрібен масаж матки?
Відповісти
Добрий день. Масаж матки є одним із способів профілактики післяпологових кровотеч. Втрата крові після пологів може призвести до різних ускладнень.
Валерія 3 тижні тому
Добрий день. Яка ціна йоні-масажу?
Відповісти
Добрий день. Вартість йоні-масажу можна уточнити в масажній студії або салоні. Остаточна ціна може залежати від виду масажу, тривалості сеансу і переліку використовуваних витратних матеріалів.
Олександра 3 тижні тому
Доброго дня. Чи існує йоні-масаж для чоловіків?
Відповісти
Добрий день. Чоловічим аналогом йоні-масажу є масаж лінгама (або лінгам-масаж). Значення терміна «лінгам» — пеніс (у перекладі з санскриту). Як і йоні, лінгам-масаж чоловічих ерогенних зон дає змогу випробувати множинні оргазми.
Записатись на прийом
Заповніть форму, і ми зв'яжемося з Вами у найближчий час
Натискаючи на кнопку Відправити Ви даєте згоду на обробку даних, та погоджуєтеся з умовами угоди
Перевищено ліміт запитів. Спробуйте через 5 хв.

Не пропустіть оновлення від нас!

Обмінюємо email на корисну інформацію про ваше здоров’я. Нас читають понад 100 000 користувачів щомісяця. Приєднуйтесь і ви!
Підписуйтесь на наші соцмережі та вигравайте 1000 грн