Logo
0 800 30 11 77

Хвороба сидячого способу життя

Хвороба сидячого способу життя
Читати 2 хвилини | Створено: 24 травня 2019 | Оновлено: 24 травня 2019 | 7490 7490
Як багато хто здогадався, мова піде про геморой. Ми поставили кілька найпопулярніших питань нашому лікарю-проктологу медичного центру «ОН Клінік Суми» Чубуну Дмитру В'ячеславовичу, на тему лікування та профілактики геморою.

Чи можна позбутися геморою в домашніх умовах?

Найчастіше геморой супроводжується виділенням крові із прямої кишки. Але це може бути симптомом не тільки геморою, а й низки інших хвороб. Тому якщо ви побачили, що з'явилася кров, краще звернутися до лікаря, а не займатися самолікуванням. Може статися так, що спочатку настане полегшення, але потім кров знову з'явиться і хвороба буде запущена.

Які ви даєте рекомендації щодо профілактики геморою своїм пацієнтам?

Раніше говорили, що геморой – це хвороба далекобійників та таксистів тому, що мають сидячий спосіб життя. Коли людина багато сидить, то, природно, з'являється застій венозної крові в тазовій ділянці та гемороїдальні сплетення розширюються.

Що стосується профілактики, то найкращий спосіб – вести здоровий спосіб життя. Неправильне харчування часто веде до запорів та нерегулярних випорожнень, які також провокують хворобу. Потрібно обмежити вживання алкоголю, гострої, смаженої їжі. Не слід піднімати тяжкість.

Які сучасні методи лікування геморою існують зараз?

На сьогоднішній день позбутися геморою можливо без операції та тривалого відновлювального періоду. Лікування проводиться за допомогою малоінвазивних методів - дезартеризація, або іншими словами лікування геморою за 1 сеанс, латексне лігування та фотокоагуляція. Така терапія дозволить у найкоротші терміни позбавити пацієнта хвороби, яка, можливо, мучила його роками, без відриву від звичного ритму життя.

Важливо пам'ятати, що своєчасне звернення до лікаря допоможе швидко і безболісно позбутися хвороби

Рейтинг статті:
5 з 5 на основі 1 оцінки
Автор: Он Клінік

Інші статті на тему

Схожі статті:

Коментарі

Записатись на прийом
Заповніть форму, і ми зв'яжемося з Вами у найближчий час
Натискаючи на кнопку Відправити Ви даєте згоду на обробку даних, та погоджуєтеся з умовами угоди
Перевищено ліміт запитів. Спробуйте через 5 хв.

Не пропустіть оновлення від нас!

Обмінюємо email на корисну інформацію про ваше здоров’я. Нас читають понад 100 000 користувачів щомісяця. Приєднуйтесь і ви!
Підписуйтесь на наші соцмережі та вигравайте 1000 грн у березні!