Logo
0 800 30 11 77

Лігаментотомія: як проходить збільшення члена

Лігаментотомія: як проходить збільшення члена
Читати 7 хвилин | Створено: 13 лютого 2024 | Оновлено: 13 лютого 2024 | 2837 2837
Розмір члена залежить від генетики та гормонального фону чоловіка: середньостатистична довжина пеніса становить 12,5-14 см. За бажання чоловіка можна збільшити статевий орган за допомогою пластичної хірургії.

Що таке лігаментотомія?

Лігаментотомія — це операція зі збільшення статевого члена, під час якої роблять розріз зв'язки, що з'єднує статевий член з лобковою кісткою. Лігаментотомія дає змогу подовжити пеніс від трьох до п'яти сантиметрів. Лігаментотомія належить до одного з хірургічних способів збільшення статевого члена (малоінвазивна операція). Інші методи збільшення розміру пеніса:

  • контурна пластика пеніса (ін'єкційний метод);
  • фалопластика (протезування статевого члена).

Ін'єкційна методика дає змогу тимчасово (в середньому на 12 місяців) збільшити об'єм головки статевого члена шляхом введення спеціального гелю з гіалуроновою кислотою. Фаллопластику хірурги проводять тільки за наявності суворих показань (наприклад, за травм члена, кавернозного фіброзу, захворювання Пейроні).

Показання до збільшення члена

Поставте своє питання Урологу
«ОН Клінік»

Збільшити пеніс за допомогою лігаментотомії можна за бажанням чоловіка. Показанням до хірургічного подовження також є мікропеніс — анатомічна особливість, за якої розмір статевого органа в ерегованому стані становить менше дев'яти сантиметрів.

Як підготуватися до лігаментотомії?

За бажання збільшити чоловічий статевий орган необхідна консультація хірурга. Лікар проведе огляд члена та збере анамнез (дані про вік пацієнта, активність статевого життя, наявність хронічних захворювань і перенесені операції на органах сечостатевої системи). Також хірург призначить необхідні дослідження та лабораторні аналізи для виключення протипоказань. Діагностика перед лігаментотомією включає:

Важливо попередити хірурга про медикаментозні препарати, які пацієнт приймає, зокрема вітамінні комплекси та харчові добавки. За тиждень до операції рекомендовано відмовитися від куріння, оскільки воно може уповільнити процес загоєння тканин. Перед лігаментотомією ввечері та вранці напередодні операції необхідно відмовитися від їжі, а за дві години до процедури — від води.

Як проходить операція зі збільшення члена?

Суть лігаментотомії полягає у звільненні внутрішньої частини члена (прихованої в підшкірній жировій клітковині) шляхом розрізу зв'язки між лобком і пенісом. Операцію зі збільшення члена проводять під загальною анестезією. Етапи проведення лігаментотомії:

  1. Введення в наркоз (застосовується внутрішньовенне знеболення).
  2. Стерилізація ділянки, де буде проводитися операція, антисептичними препаратами.
  3. Хірург робить надріз три-п'ять сантиметрів у ділянці за серединною лінією мошонки.
  4. Лікар розсікає підтримуючу зв'язку та витягує приховану частину пеніса.
  5. Накладаються косметичні шви.
  6. Проводиться фіксація члена в новому положенні за допомогою екстендера.

Операція є малоінвазивною, після неї залишаються ледь помітні шрами, які з часом можуть стати зовсім невидимими. Лігаментотомія дає змогу змінити фізіологічні параметри статевого члена на все життя, що позитивно позначається на психоемоційній сфері чоловіка та його сексуальному житті.

Скільки триває операція зі збільшення члена?

Операція зі збільшення члена в середньому триває впродовж однієї години. Після лігаментотомії чоловік залишається в стаціонарі під наглядом лікаря протягом доби.

Реабілітація після лігаментотомії

Після хірургічного подовження пеніса необхідно дотримуватися всіх рекомендацій хірурга, щоб уникнути ускладнень. За призначення лікарем медикаментозних препаратів (наприклад, антибактеріальних для запобігання інфекції) необхідно приймати їх суворо за приписом. Також потрібно використовувати екстендер-конструкцію від трьох до шести місяців (кількість годин носіння витягувального приладу та тривалість його застосування хірург призначає індивідуально).

Шов після операції заживає за п'ять-сім днів, знімати його не потрібно (використовуються саморозсмоктувальні нитки). Відновлення після лігаментотомії відбувається через один-півтора місяця, після чого можна повернутися до звичного способу життя (спорту, статевого життя).

Що не можна робити після операції зі збільшення члена?

Після операції зі збільшення члена важливо дотримуватися всіх рекомендацій лікаря та проходити контрольні огляди за його призначенням. Після лігаментотомії впродовж одного місяця не можна:

  • відвідувати сауни, лазні, басейни, купатися у відкритих водоймах;
  • переохолоджувати організм;
  • займатися сексом;
  • приймати ванну;
  • займатися активними фізичними навантаженнями та піднімати важкі предмети;
  • носити тісні білизну та штани.

Важливо ретельно дотримуватися особистої гігієни. Душ можна приймати на наступний день після операції зі збільшення члена.

Можливі ускладнення після лігаментотомії

Ускладнення після лігаментотомії виникають вкрай рідко, зазвичай, за недотримання рекомендацій лікаря в післяопераційний період. Хірургічне збільшення пеніса не впливає на його чутливість, еректильну функцію чи сечовипускання (під час операції лімфовідтік, судини та м'язова тканина не зачіпаються).

Після лігаментотомії можуть бути біль, припухлість і гематома в зоні статевих органів. Зазвичай симптоми є тимчасовими та минають самостійно впродовж кількох днів. Для зняття болю хірург може призначити прийом знеболювальних препаратів.

Кому протипоказана лігаментотомія?

Операція зі збільшення пеніса проводиться чоловікам з 18 років. Протипоказання до лігаментотомії:

  • захворювання сечостатевої системи (аденома простати, простатит);
  • цукровий діабет;
  • онкологія в анамнезі;
  • артеріальна гіпертензія;
  • порушення згортання крові.

Операцію не проводять під час гострих запальних процесів в організмі та в період загострення хронічних захворювань. Також протипоказаннями до лігаментотомії можуть бути значна артеріальна гіпертензія та проблеми з серцем (тахікардія, ішемія, наявність кардіостимулятора).

Чи можна збільшити член без операції?

Збільшити член без операції можна за допомогою косметичних засобів (кремів, лосьйонів) і приладів для витягування пеніса (стретчера, вакуумних помп). Збільшення чоловічого статевого органу за допомогою зовнішніх засобів і пристроїв можуть надати лише тимчасовий ефект (приблизно на одну-дві години) завдяки припливу крові до члена та набряк кровоносних судин і шкіри.

Будь-який спосіб збільшення пеніса має призначити лікар після огляду та обстеження. Самостійні спроби збільшити пеніс можуть призвести до небажаних наслідків.

Гормоновмісні препарати (наприклад, ін'єкції тестостерону) можуть спровокувати гормональний збій і проблеми з досягненням і підтриманням ерекції. Пристрої для витягування можуть травмувати тканини та пошкодити кровоносні судини пеніса. Вакуумні помпи протипоказані чоловікам за порушення згортання крові та схильності до тромбозу.

Збільшити член можна за допомогою косметологічних філерів, які вводяться підшкірно в тканини пеніса. Процедура здатна збільшити довжину і діаметр чоловічого статевого органу на період від 12 місяців. Ін'єкції повинні проводитися в медичному закладі після діагностики та призначення лікаря.

Хірургія в ОН Клінік Харків Гагаріна

Лігаментотомія: як проходить збільшення члена - Войчук Богдан Дмитрович
Войчук Богдан Дмитрович
ОН Клінік Харків Гагаріна
вул. Молочна, 48
м. Проспект Гагаріна
Графік роботи:
Пн - Пт: 8:30 - 18:00
Сб: 8:30 - 17:00
Нд: 8:30 - 14:00

Популярні питання

1. Скільки коштує операція зі збільшення члена?

Вартість операції зі збільшення члена залежить від багатьох факторів: індивідуальних особливостей організму, обсягу оперативного втручання. Ціну лігаментотомії може вказати хірург після огляду.

2. Чи ефективні мазі та креми для збільшення члена?

Мазі для збільшення статевого члена можуть мати в складі рослинні (підвищують еластичність і пружність шкіри пеніса), білкові (посилюють приплив крові до голівки члена) та гормональні компоненти (синтезований тестостерон). Засоби зовнішнього застосування можуть надати тимчасовий ефект: активні компоненти препаратів впливають на шкірні покриви пеніса, підсилюють кровообіг і збудження, внаслідок чого член набухає.

Використовувати мазі для збільшення пеніса можна за призначенням лікаря. Компоненти засобів можуть викликати побічні ефекти: алергічну реакцію, подразнення та проблеми з ерекцією.

3. Як зробити член товстішим?

Зробити член товстішим можна за допомогою ліпофілінгу чи контурної пластики. Ліпофілінг — це хірургічна операція, яка спрямована на ліпосакцію власної жирової клітковини та її пересадку в підшкірний простір члена. Ефект від ліпофілінгу зберігається все життя та дає змогу збільшити пеніс в об'ємі на один-півтора сантиметра. Контурна пластика для потовщення члена заснована на введенні під шкіру гелю з гіалуроновою кислотою. Процедура виконується амбулаторно під місцевим знеболенням і дає змогу збільшити пеніс у діаметрі на 0,5-1,5 сантиметра. Ефект від ін'єкцій гіалуронової кислоти зберігається в середньому на один рік.

4. Як можна збільшити головку члена?

Головку статевого члена можна збільшити методом введення в неї препаратів на основі гіалуронової кислоти. Процедура амбулаторна та триває від 30 хвилин.

5. Як зменшити член?

Зменшити член можна за допомогою хірургічної операції, під час якої видаляють частини шкіри та тканин статевого члена. Операція зі зменшення пеніса проводиться за суворими медичними показаннями.

Рейтинг статті:
5 з 5 на основі 2 оцінок
Лігаментотомія: як проходить збільшення члена
Лікар-уролог, андролог, хірург, дитячий уролог.
Лігаментотомія: як проходить збільшення члена
Лікар-уролог. Перша категорія.

Схожі статті:

Коментарі

Володимир 1 місяць тому
Добрий день! Скільки сантиметрів має бути пеніс у 12 років?
Відповісти
Добрий день. Великий стрибок росту статевого члена відбувається у віці від 10 до 14 років. Середній розмір члена в 12 років становить 5-10 сантиметрів.
Антон 2 місяці тому
Доброго дня. Скільки коштує обрізання в Україні?
Відповісти
Доброго дня. Циркумцизія (обрізання) — малоінвазивна хірургічна операція з повного чи часткового видалення крайньої плоті статевого члена. Ціна циркумцизії залежить від обсягу хірургічного втручання та індивідуальних особливостей організму. Точну вартість обрізання може сказати лікар після огляду.
Олег 2 місяці тому
Доброго дня. Чи може розмір члена до та після лігаментотомії залишитися колишнім?
Відповісти
Доброго дня. Ні, у кожного чоловіка є прихована частина статевого члена, яка вивільняється під час лігаментотомії. Процедура дає змогу збільшити розмір пеніса від трьох до п'яти сантиметрів.
Сергій 2 місяці тому
Доброго дня. Як хірургічно збільшують пеніс?
Відповісти
Доброго дня. Збільшити пеніс можна за допомогою хірургічної операції — лігаментотомії. Процедура спрямована на розсічення підтримуючої зв'язки між лобком і тілом статевого члена, в результаті чого прихована частина пеніса звільняється і витягується. Під час операції робляться невеликі розрізи (приблизно три-п'ять сантиметрів) по середній лінії мошонки, тому реабілітація проходить швидко. Також після процедури необхідно носити екстендер, що витягує.
Артем 2 місяці тому
Добрий день. Хочу збільшити пеніс. Чи впливає операція на його функції (ерекцію, чутливість, сім'явиверження), чи зміниться статеве життя?
Відповісти
Добрий день. Лігаментотомія не впливає на функціональність статевого члена. Досягнення і підтримання ерекції, тривалість статевого акту і еякуляція залишаться такими ж, як і до операції. Збільшення члена не впливає на його чутливість, оскільки нервові волокна і кровоносні судини під час лігаментотомії не зачіпаються. Статеве життя може покращитися, оскільки збільшення пеніса позитивно позначиться на емоційному стані. Для ухвалення рішення про лігаментотомію слід звернутися до хірурга за консультацією та ознайомитися з відгуками.
Записатись на прийом
Заповніть форму, і ми зв'яжемося з Вами у найближчий час
Натискаючи на кнопку Відправити Ви даєте згоду на обробку даних, та погоджуєтеся з умовами угоди
Перевищено ліміт запитів. Спробуйте через 5 хв.

Не пропустіть оновлення від нас!

Обмінюємо email на корисну інформацію про ваше здоров’я. Нас читають понад 100 000 користувачів щомісяця. Приєднуйтесь і ви!
Підписуйтесь на наші соцмережі та вигравайте 1000 грн у березні!