Logo
0 800 30 11 77

Розмір пеніса — який ідеальний?

Розмір пеніса — який ідеальний?
Читати 6 хвилин | Створено: 30 серпня 2021 | Оновлено: 30 серпня 2021 | 270299 270299
Напевно, кожен чоловік хоч раз замислювався про розмір свого статевого члена. Як зрозуміти, коли він занадто маленький, а коли досить великий?

Знали б чоловіки, що більшість жінок цілком задоволені середнім розміром чоловічого органу, їх би значно менше хвилювало це питання. Але щоб розвіяти всі сумніви та переживання в парі, про ідеальний розмір розкажуть лікарі мережі медичних центрів «ОН Клінік».

Який розмір пеніса вважається середнім?

Питання розміру — гостре для більшості чоловіків. А оскільки вони досить чутливі, то найменший натяк на невелику довжину або діаметр члена може стати причиною розвитку серйозних комплексів. Але перш ніж почати комплексувати, потрібно просто перевірити ще раз інформацію.

Ось що про розмір чоловічого пеніса говорить Дмитро Ігорович Крутько, лікар-уролог, сексопатолог медичного центру «ОН Клінік Харків» (м. Пушкінська):

«Згідно з останніми дослідженнями, середній розмір і окружність члена в стані ерекції становлять 13,12 см і 11,66 відповідно. Нормальна довжина здорового статевого члена в спокійному стані може становити близько 9,16 см. Цих показників цілком достатньо, щоб під час статевого акту обидва партнери досягли фіналу».

Судячи за цими даними, більшість чоловіків даремно хвилюється про довжину пеніса. Проте бувають випадки, коли пеніс дійсно занадто малий, і це ускладнює не тільки досягнення вагінального оргазму партнеркою, але і завдає дискомфорт самому чоловікові.

Детальніше про це розповість Андрій Михайлович Лісов, лікар-уролог медичного центру «ОН Клінік Миколаїв»:

«У медицині є таке поняття як мікропеніс. Це досить рідкісне захворювання, яке спостерігається у 0,6% чоловіків. Зазвичай воно діагностується у немовлят, якщо довжина статевого органу становить менше, ніж 1,9 см в розтягнутому стані. Патологія зазвичай викликана генетичними або гормональними відхиленнями і в дитячому віці лікується прийомом тестостерону».

На жаль, для дорослих чоловіків з мікропенісом варіантів небагато — зазвичай урологи рекомендують операцію по збільшенню статевого члена.

Чи потрібно розв’язувати проблему?

Поставте своє питання Урологу
«ОН Клінік»

Ніхто, крім самого чоловіка, на це питання відповісти не зможе. Однак перш ніж зважитися на кардинальні заходи, потрібно тверезо оцінити ситуацію з різних позицій.

Ви вважаєте, що маленький член заважає партнерці досягти оргазму? Подивимося, що скаже Наталія Геннадіївна Пузако, лікар-гінеколог медичного центру «ОН Клінік Маріуполь»:

«Насправді більшість жінок можуть досягти оргазму з партнером, що має невеликий пеніс, оскільки товщина члена куди важливіша за довжину. Це пояснюється анатомічним розташуванням чутливих зон у піхву. Йдеться про точку G, розташовану на передній стінці піхви. У жінок ця зона розміщена досить близько до входу в піхву, і стимулювати її можна не тільки пенісом, а й пальцями під час петингу. Це істотно підвищує ймовірність настання оргазму у жінки. Тому не варто шукати проблему там, де її немає, заздалегідь не обговоривши це з партнеркою».

Крім жіночого оргазму, чоловіків часто турбує ще одне питання — розмір свого пеніса в співвідношенні з іншими чоловічими статевими органами. Відносно цього питання варто прислухатися до думки Діни Рашидівни Тахташової, лікаря-психотерапевта медичного центру «ОН Клінік Харків» (м. Палац Спорту):

«Ми часто говоримо про комплекси жінок, які порівнюють свою зовнішність з моделями з глянцю, але це питання актуальне і для чоловіків. у рекламі спідньої білизни та порнографічних роликах, доступних в інтернеті, зазвичай демонструються чоловіки зі значного розміру пенісами, тому в суспільстві середній член часто вважається маленьким. Крім того, на кожному кроці трапляється реклама різних препаратів і пристроїв для збільшення статевого органу. Але не варто порівнювати себе з іншими чоловіками: перш за все орієнтуйтеся на комфорт свій і своєї партнерки».

Як збільшити статевий член?

Якщо ви все одно вважаєте, що ваш чоловічий статевий орган занадто малий, то завжди є варіант його збільшити. У мережі медичних центрів «ОН Клінік» зробити це можна двома способами:

  • за допомогою ін'єкцій філерів;
  • шляхом оперативного втручання.

Про ін'єкційне збільшення головки статевого члена розповість Сергій Віталійович Демиденко, лікар-уролог медичного центру «ОН Клінік Дніпро»:

«Безопераційне збільшення головки статевого члена відбувається за допомогою спеціального гелю на основі гіалуронової кислоти. Цей метод також відомий як контурна пластика. Він допомагає помітно збільшити розмір пеніса, водночас зберігши його чутливість. Філер вводиться ін'єкційно без наркозу, він не розтікається, а результат зберігається до 2 років».

Якщо ж вас цікавлять більш кардинальні заходи, у відділенні малоінвазивної хірургії медичного центру «ОН Клінік Харків» (м. Проспект Гагаріна) проводяться операції зі збільшення статевого члена.

Детальніше про них розповість Андрій Григорович Удовиченко, завідувач відділення малоінвазивної хірургії, лікар-хірург, уролог медичного центру «ОН Клінік Харків» (м. Проспект Гагаріна):

«У нашому операційному блоці проводиться лігаментотомія. Це хірургічна операція, яка полягає в прорізуванні підтримувальної зв'язки та витягуванні внутрішньої частини пеніса. Потенційний розмір члена після операції залежить від багатьох факторів, але в середньому лігаментотомія допомагає збільшити статевий орган на 3-5 см. Операція проводиться під внутрішньовенним наркозом і триває близько 30 хвилин, після чого пацієнта переводять в палату, де він перебуває під наглядом лікаря ще кілька годин».

Який би варіант ви для себе не вибрали, йому повинна передувати консультація лікаря-уролога, здача аналізів та обстеження, яке призначить фахівець.

Кажуть, що «головне — не розмір, а вміння ним користуватися», але якщо ви комплексуете щодо розміру пеніса, не варто себе мучити. Розв’язати проблему допоможуть урологи та хірурги мережі медичних центрів «ОН Клінік».

Урологія в ОН Клінік Харків Пушкінська

Розмір пеніса — який ідеальний? - Репринцев Владислав Леонідович
Репринцев Владислав Леонідович
ОН Клінік Харків Пушкінська
вул. Ярослава Мудрого, 30а
м. Пушкінська
Графік роботи:
Пн - Пт: 8:00 - 18:00
Сб: 9:00 - 16:00
Нд: 9:00 - 13:00
Рейтинг статті:
4 з 5 на основі 10 оцінок
Розмір пеніса — який ідеальний?
Лікар-уролог. Перша категорія.
Розмір пеніса — який ідеальний?
Стаття перевірена: Трубеко Сергій Миколайович
Лікар-уролог. Вища категорія.

Інші статті на тему

Схожі статті:

Коментарі

Паввло 1 місяць тому
Добрий день, я хотів би трохи збільшити пеніс. В Інтернеті багато читав про дію помпи. Як проводиться збільшення члена помпою? Чи є якісь ризики?
Відповісти
Доброго дня, збільшення члена помпою передбачає розміщення спеціального пристрою на пенісі для створення вакууму, який прискорює кровообіг і тимчасово збільшує розмір. Метод вважається неефективним у довгостроковій перспективі, ризики застосування помпи можуть включати пошкодження тканин, судин і нервів, а також можливі проблеми з ерекцією.
Олег 2 місяці тому
Вітаю, у мене дуже тонкий статевий член, дівчина каже, що якби було б на кілька сантиметрів ширше, то було б ідеально. Підкажіть, чи можна накачати член або збільшити його ширину іншим способом?
Відповісти
Добрий день, накачати статевий член для збільшення його ширини не можна. Зміна розмірів пеніса можлива хірургічним шляхом, тип операції визначається хірургом залежно від віку та побажань пацієнта.
Сергій 2 місяці тому
Добрий день, дівчина каже, що у мене великий статевий член. Мене це ніколи особливо не хвилювало, але тепер стало цікаво. Скажіть, який член вважається великим?
Відповісти
Добрий день, не існує єдиного стандарту, який допоміг би визначити стандартний або великий розмір статевого члена. Однак нормальним з медичної точки зору вважається пеніс, довжина якого в стані спокою перевищує 6 см, а в ерегованому стані — більше 9,3 см. Великим можна вважати пеніс, довжина якого під час ерекції перевищує 18 см.
Ігор 2 місяці тому
Доброго дня, я хочу дізнатися довжину і ширину свого статевого члена, щоб підібрати розмір презерватива. Як визначити розмір члена і потім зіставити його з розміром презерватива?
Відповісти
Добрий день, для визначення розміру члена використовуйте лінійку або мірну стрічку, вимірюючи довжину від основи до кінчика вздовж верхнього боку органа в стані ерекції. Для зіставлення з розміром презерватива також враховуйте обхват члена, вимірюваний у найширшому місці. Більшість виробників надають інформацію про розміри презервативів, включно з довжиною і шириною, на пакуванні, що допоможе вибрати підходящий варіант для комфортного і безпечного використання.
Антон 2 місяці тому
Доброго дня, мені 19 років, у мене є дівчина, але я соромлюся займатися сексом, оскільки впевнений, що мій пеніс занадто маленький. Мої розміри: у розслабленому стані — 13,5 см, під час ерекції — 16 см. Підкажіть, який середній розмір члена в Україні?
Відповісти
Вітаю, не існує нормального або стандартного розміру пеніса, оскільки варіабельність розмірів є природною та індивідуальною особливістю. Однак середній розмір члена у чоловіків становить в Україні становить приблизно 13,97 см.
Записатись на прийом
Заповніть форму, і ми зв'яжемося з Вами у найближчий час
Натискаючи на кнопку Відправити Ви даєте згоду на обробку даних, та погоджуєтеся з умовами угоди
Перевищено ліміт запитів. Спробуйте через 5 хв.

Не пропустіть оновлення від нас!

Обмінюємо email на корисну інформацію про ваше здоров’я. Нас читають понад 100 000 користувачів щомісяця. Приєднуйтесь і ви!
Підписуйтесь на наші соцмережі та вигравайте 1000 грн у березні!