Logo
0 800 30 11 77

Чи можна збільшити член?

Чи можна збільшити член?
Читати 7 хвилин | Створено: 3 березня 2014 | Оновлено: 3 березня 2014 | 987434 987434
Проводилося дослідження, під час якого намагалися визначити ідеальний розмір статевого члена для одноденного зв'язку і тривалих стосунків на думку жінок.

Отримані результати вказували, що середній розмір статевого члена для одноразової зустрічі становить 16,2 см у довжину та 12,7 см у діаметрі. Для тривалих стосунків жінки надали перевагу статевому члену з довжиною 16 см і діаметром 12,1 см.

Від чого залежить розмір члена?

На розмір члена впливає комбінація генів (статевих хромосом), отриманих від батьків під час зачаття. Статеві хромосоми людини визначають біологічну стать і вторинні статеві властивості.

Y-хромосома, отримана від батька, впливає на гени, що відповідають за розвиток чоловічих геніталій і фертильність. Довжина і діаметр статевого члена залежать від Х-хромосоми, отриманої від матері. Х-хромосома містить 900-1400 генів, тоді як Y-хромосома — лише близько 70-200 генів, що пояснює її вплив на особливості розвитку пенісу. Інші фактори, що впливають на розмір члена:

  • кількість гормону андрогену в організмі матері на ранньому етапі внутрішньоутробного розвитку плода;
  • рівень тестостерону та гормону росту в період статевого дозрівання;
  • вплив на організм пентицидів хлорпірифосу, поліфторалкильних речовин, триклозану і бісфенолу в процесі розвитку плода;
  • вплив естрогенів довкілля на організм у пубертатний період.

Розмір члена також залежить від харчування дитини в утробі матері та протягом перших років життя. Недоїдання може призвести до гормонального збою та повільного розвитку всього організму, зокрема і пенісу.

Як визначити розмір члена?

Поставте своє питання Урологу
«ОН Клінік»

Визначати розмір члена в спокійному стані не слід, оскільки довжина і діаметр пеніса можуть змінюватися залежно від зовнішніх факторів (наприклад, від холоду член може зменшитися на 50% у довжину та на 20–30% в обхваті). Вимірювати розмір статевого члена необхідно в стані ерекції. Для вимірювання довжини статевого члена використовують сантиметрову стрічку, за допомогою якої потрібно виміряти відстань від основи пеніса до кінця його кінчика.

Для вимірювання діаметра ерегованого статевого члена можна використовувати м'яку вимірювальну стрічку або мотузку, що не розтягується. Для отримання точного результату потрібно обернути стрічку або мотузку навколо товстої частини статевого члена. За використання вимірювальної стрічки досить просто подивитися на число, яке ви отримаєте за з'єднання її кінців. Використовуючи мотузку, розпряміть її та за допомогою сантиметра виміряйте відстань від позначки до кінця мотузки.

Середній розмір члена

Розмір статевого члена залежить від віку чоловіка. Великий стрибок зростання статевого члена відбувається у хлопчиків віком від 10 до 14 років. Середні розміри члена за віком:

  • 10-11 років — від 4,1 до 7,9 см;
  • 12 років — від 5,1 до 10,2 см;
  • 13 років — від 5,1 до 12 см;
  • 14 років — від 6,1 до 13,98 см;
  • 15 років — від 7,9 до 14,99 см;
  • 16 років — від 9,9 до 14,99 см;
  • 17 років — від 9,9 до 16 см;
  • 18 років — від 10,93 до 17 см.

Розмір члена вважається нормальним, якщо у стані спокою довжина пеніса перевищує 6 см, а в ерегованому стані — понад 9,3 см. Менший розмір статевого члена вказує на патологію (мікропеніс), яка, як правило, діагностується під час народження.

Середній розмір члена серед чоловіків віком від 17 років досліджувався американськими медичними працівниками у 2014 році. У дослідженні брало участь 15 521 чоловік. Середні розміри пеніса:

  • довжина статевого члена в стані спокою — 9,16 см;
  • обхват статевого члена в стані спокою — 9,31 см;
  • довжина ерегованого статевого члена — 13,12 см;
  • обхват ерегованого статевого члена — 11,66 см.

Наявність мікропенісу або бажання збільшити анатомічно нормальний розмір статевого члена є показаннями до проведення операції з подовження пеніса. Перед збільшенням члена потрібна консультація хірурга.

Способи збільшити член

Методи збільшення пеніса відрізняються залежно від частини статевого члена, яку хоче збільшити пацієнта. Збільшити головку члена без операції можна за допомогою введення гелю, основу якого складає гіалуронова кислота. Контурна пластика пеніса дозволяє забезпечити недовготривалий ефект (головка члена збільшується на півтора-два роки).

Збільшити товщину члена можна за допомогою ліпофілінгу. Під час процедури під шкіру пеніса вводиться жирова тканина пацієнта. Ліпофілінг дозволяє збільшити ширину члена до одного сантиметра.

Для збільшення члена хірургічним способом використовують різні способи. Методи збільшення пеніса:

  • лігаментотомія (подовження статевого члена відбувається за допомогою розрізу підтримувальної зв'язки, яка прикріплює статевий член до лобкової кістки);
  • фалопластика (для збільшення члена проводиться протезування).

За наявності показань збільшення члена в діаметрі також може проводитися трансплантація м'язової тканини. Операція дозволяє збільшити товщину пеніса до трьох-чотирьох сантиметрів.

Техніка збільшення пеніса підбирається хірургом на попередній консультації залежно від потреб пацієнта, показань і протипоказань до проведення операції.

Як збільшити член вправами

Жодне із проведених досліджень не підтверджує ефективність вправ для постійного збільшення статевого члена. Застосування вправ на розтягування статевого члена може призвести до утворення синців, пошкодження кровоносних судин, почервоніння, оніміння та припухлості в пенісі. Наслідком збільшення члена з допомогою вправ також може стати нездатність до підтримання ерекції.

Як відбувається операція зі збільшення члена?

Перед лігаментотомією ввечері та вранці перед операцією пацієнту потрібно відмовитися від їжі, а за дві години до операції — від води. Операція зі збільшення члена проводиться під внутрішньовенним наркозом.

Під час хірургічного збільшення члена лікар проводить розріз зв'язки, яка з'єднує лобок і пеніс, та звільняє внутрішню частину статевого органу. Після виведення прихованої частини назовні лікар закріплює її в потрібному положенні. Операція триває до пів години.

Тимчасовими наслідками збільшення члена можуть бути біль, невелика припухлість і синець в області пенісу. У разі потреби хірург може призначити прийом знеболювальних препаратів на кілька днів.

Лігаментотомія чи фалопластика?

Для збільшення статевого члена проводять лігаментотомію чи фалопластику. Фалопластика проводиться лише за наявності суворих показань (за наявності мікропеніса, у разі пошкодження члена внаслідок травми, після операції зі зміни статі).

На відміну від лігаментотомії фалопластика може мати негативні наслідки. Можливі ускладнення фалопластики:

  • ушкодження прямої кишки або сечового міхура;
  • відмирання переміщеного клаптя;
  • тазова кровотеча;
  • тривала потреба в дренажі (пристрої, що збирає кров і рідину з рани).

Після операції можуть з'явитися рубці, можливе зниження рухливості та чутливості в ділянці статевого члена. Якщо порівнювати ризики та можливі ускладнення, найкращим варіантом буде проведення лігаментотомії.

Хірургія в ОН Клінік Харків Пушкінська

Чи можна збільшити член? - Войчук Богдан Дмитрович
Войчук Богдан Дмитрович
ОН Клінік Харків Пушкінська
вул. Ярослава Мудрого, 30а
м. Пушкінська
Графік роботи:
Пн - Пт: 8:00 - 18:00
Сб: 9:00 - 16:00
Нд: 9:00 - 13:00

Популярні питання

1. Чи можна збільшити член помпою?

Помпа — вакуумний метод тимчасового збільшення члена, завдяки якому кровоносні судини статевого члена наповнюються кров'ю та набухають. Використання помпи протипоказане чоловікам, які мають захворювання крові, схильність до тромбозів, а також приймають препарати для розрідження крові.

2. Як збільшити статевий член у домашніх умовах?

Подовжити член у домашніх умовах неможливо. Використання кремів, народних засобів (укусів бджіл) і вправ для розтяжки статевого члена може призвести до проблем з досягненням і підтриманням ерекції, розривів тканин і пошкодження зв'язок, що з'єднують статевий член і тіло.

3. На скільки можна збільшити член?

За допомогою лігаментотомії можна збільшити статевий член на три-п'ять сантиметрів. Точну відповідь надасть хірург на попередню консультацію після проведення огляду.

Рейтинг статті:
2 з 5 на основі 104 оцінок
Чи можна збільшити член?
Лікар-уролог, андролог, хірург, дитячий уролог.
Чи можна збільшити член?
Лікар-проктолог, хірург. Кандидат медичних наук. Вища категорія.

Схожі статті:

Коментарі

Гість 1 рік тому
усі ці збільшення несуть ризик... Багато на цьому наживаються! Контролю за тим, що продається в інтернеті, немає. Продають ті ж екстендери всім підряд, навіть віком не цікавляться! Але ці пристрої не збільшують пеніс ніяк, а тільки призводять до пошкоджень печеристих тіл, що тягне за собою проблеми з ерекцією. тривале носіння призводить до порушення еластичності печеристих. І таких випадків багато в медичній практиці. Екстендер - це лохотрон.
Відповісти
Наталія Павлова Гість Гість 1 рік тому
Госте, добрий день. Я згодна з Вами, що самолікування, використання сумнівних препаратів з інтернету тощо можуть призвести до проблем зі здоров'ям. Я рекомендую звертатися до лікарів з будь-яких питань, пов'язаних із чоловічим здоров'ям! Всього найкращого.
Юрій 2 роки тому
Добрий вечір, хочу зробити лігаментотомію, але переживаю, що змін не буде. Скажіть, чи можливо, що після операції не буде отримано результат?
Відповісти
Здрастуйте, ні, такий варіант виключається. Це пов'язано з тим, що в кожного чоловіка є прихована частина статевого члена, яка вивільняється під час операції. Лігаментотомія дає змогу збільшити розмір пеніса від трьох до п'яти см.
Тимофій 2 роки тому
Здрастуйте, я читав, що мастурбація збільшує розмір статевого члена, але наукового підтвердження знайти не вдалося. Скажіть, чи правда це, чи черговий міф?
Відповісти
Добрий день, немає жодних наукових доказів того, що мастурбація чинить якийсь постійний вплив на розмір статевого члена. Мастурбація дійсно призводить до ерекції, яка збільшує розмір пеніса, але збільшення статевого члена тимчасове. Пеніс повернеться до нормального розміру після сім'явиверження.
Андрій 2 роки тому
Добрий день, скажіть, а чи є залежність розміру статевого члена від розміру ноги?
Відповісти
Здрастуйте, залежність розміру пеніса від розміру ноги відсутня. Згідно з дослідженнями, розміри статевого члена значно залежать від віку, зросту і довжини вказівного пальця.
Ігор 2 роки тому
Добрий день, мені 14 років. Я переживаю, що розмір мого статевого члена менший за норму (у мене результат майже за нижньою межею вашої таблиці, зазначеної в статті, для мого віку). Що робити?
Відповісти
Здрастуйте, не варто переживати, оскільки дані, зазначені в таблиці, є середніми. Якщо розміри статевого члена збігаються зі значеннями, які в ній зазначені, то ви розвиваєтеся нормально.
Дмитро 2 роки тому
Скажіть, хочу збільшити статевий член помпою. Дуже цікаво, а чи безпечно збільшувати пеніс у такий спосіб?
Відповісти
Добрий день, неправильне використання помпи може призвести до отримання травми статевого члена. Вакуумне пристосування для подовження пеніса може спричинити свербіж, невеликі синці, червоні плями вздовж статевого члена, оніміння і розрив вени. Швидко збільшити член можна за допомогою лігаментотомії.
Записатись на прийом
Заповніть форму, і ми зв'яжемося з Вами у найближчий час
Натискаючи на кнопку Відправити Ви даєте згоду на обробку даних, та погоджуєтеся з умовами угоди
Перевищено ліміт запитів. Спробуйте через 5 хв.

Не пропустіть оновлення від нас!

Обмінюємо email на корисну інформацію про ваше здоров’я. Нас читають понад 100 000 користувачів щомісяця. Приєднуйтесь і ви!
Підписуйтесь на наші соцмережі та вигравайте 1000 грн у березні!