Logo
0 800 30 11 77

Яким повинен бути розмір члена?

Яким повинен бути розмір члена?
Читати 11 хвилин | Створено: 12 вересня 2019 | Оновлено: 12 вересня 2019 | 3922597 3922597
Безліч дослідників і лікарів намагаються відповісти на питання, на яке чоловіки та жінки хочуть почути відповідь: який розмір пеніса нормальний?

У цій статті представлені факти з оглядів і наукових статей, які присвячені дослідженню питання про розмір пеніса. Після прочитання ви отримаєте найбільш правильну відповідь. Розвіяні міфи та точна наукова інформація додадуть впевненості щодо величини свого пеніса або пеніса вашого партнера.

Доступне порно і агресивний маркетинг з боку великих корпорацій, які пропонують подовжувачі та збільшувачі для пенісів, — причини для чоловічої невпевненості у власному розмірі. Для відео та фотосесій вибирають моделей з більшим розміром — чоловіки порівнюють їх з власними та розчаровуються. Це не дивно, що дослідники останнім часом виявляють у чоловіків занепокоєння і тривогу щодо власних статевих якостей.

Факти про середній розмір статевого члена

Ось кілька основних фактів про середній розмір пеніса:

  • 85% жінок задоволені розміром члена свого партнера, проте чоловіки все одно залишаються невпевненими в цьому питанні;
  • 45% чоловіків впевнені, що їх пеніс недостатній в обсязі та довжині;
  • згідно з дослідженнями, середня довжина неерогованого члена варіює від 7 до 10 см;
  • середній обхват (товщина) неерогованого члена становить від 9 до 10 см;
  • середня довжина ерогованного члена становить від 12 до 16 см;
  • середній обхват ерогованного члена становить 12 см.

Коли розмір статевого члена занадто малий?

Вчені опублікували статтю в «Урологічному журналі». Предмет дослідження — розмір статевого члена до і після ерекції під впливом лікарських препаратів у 80 фізично і соматично здорових чоловіків.

Дослідники знайшли середній показник і зробили висновок: маленький дітородний орган вважається таким, коли його довжина в неерегованому стані менша за 4 см, а в ерегованому — менше за 7.5 см. Чоловікам з такими розмірами рекомендується виконати операцію з подовження пеніса. В інших випадках (понад 4 см і 7.5 см) розміри статевого органу розцінюються як нормальні.

Однак нормальний — не означає середній.

Що таке «нормальний» або середній розмір статевого члена?

Поставте своє питання Урологу
«ОН Клінік»

У тій же публікації в статті «Урологічного журналу» дослідники виявили окремі когорти (серед 80 досліджуваних чоловіків):

  • середня довжина неерегованого члена досягає 8.8 см;
  • середня довжина члена в ерекції — 12.9 см.

Вчені визначили, що між довжиною і об'ємом ерегованого і неерегованого дітородного органу немає взаємозв'язку. Це означає, що суб'єктивно невеликий член у спокої може бути більшим, коли він в ерекції. Крім того, дослідники не виявили взаємозв'язок між величиною пеніса і віком людини.

Відсутність взаємозв'язку між розмірами пеніса в спокійному і ерегованому стані підтверджується дослідженнями, в яких брало участь 200 чоловіків з Туреччини. У статті вчені зробили висновок: величина неерегованого члена не має значення за визначення пеніса в «робочому» стані.

У січні 2016 року дослідники опитали 1600 американців щодо величини їх статевого органу. Водночас об'єктивний фізичний огляд пеніса не проводився — чоловіки самі вимірювали і давали інформацію. Однак це дослідження можна вважати надійним: якщо довжина дітородного органу збігалася з реальними показниками, чоловікові видавали презервативи.

Отримані результати:

  • середня довжина пеніса під час ерекції — 14.2 см;
  • середня окружність ерегованому пеніса — 12.2 см.

Вчені помітили, що результати самостійного оцінювання власних розмірів збігалися з даними інших наукових публікацій. Фахівці відзначили, що на розмір члена впливає стан пробудження після сну і джерело збудження — рука, підготовка до сексу або перегляд порнографії.

Середній розмір пенісів українських чоловіків — 13,97 см. До речі, своїх північних сусідів росіян (13,21 см) українці по довжині випередили, а ось побратимів білорусів, в яких середній показник становить 14,63 см, поки подолати не вдалося.

карта средней длины пенисов в европе

Як правильно заміряти довжину пеніса: візьміть лінійку і прикладіть її до основи пеніса. Довжина від шкіри лобка, де вона переходить у початок пеніса, до закінчення головки — і є розмір члена. Для вимірювання обхвату дітородного органу візьміть мірну стрічку і оберніть її навколо найбільш широкої частини пеніса.

Розмір статевого члена: жінки, здається, піклуються про це менше, ніж чоловіки

Чоловіки переживають щодо відповідності їх розміру пеніса очікуванням жінок. Але в більшості випадків це занепокоєння недоречне. В очах самого чоловіка пеніс здається менше, ніж це може бути в реальності. Коли чоловік дивиться на свій член зверху, той представляється йому меншим, ніж за погляду з боку або спереду.

Така різниця в сприйнятті, коли чоловік дивиться на свій пеніс зверху, а десь в порнографічному фільмі збоку, зміцнює неправдиве уявлення про недостатність власного розміру. Але як сприймають величину чоловічого статевого органу жінки?

У публікації в British Journal of Urology International вказується: 85% жінок задоволені довжиною і обхватом члена свого чоловіка. Але чоловікам це не вселяє впевненості.

45% чоловіків вважає, що мають короткий пеніс. Але, згідно з дослідженнями, маленький дітородний орган — статистична рідкість.

В одному дослідженні опитали 170 жінок. Отримали результат: хоч жінки і звертають увагу на величину чоловічої гідності, це має істотного значення тільки для малої частки опитаних. У той час, коли більша частина чоловіків зациклені на довжині пеніса, дівчата надають важливість ширині та обхвату.

У дослідженні, в якому брало участь 50 студенток з регулярним сексуальним життям йдеться, що з 10 дівчат 9 звертають увагу на ширину члена. Тільки 10% дівчат турбуються про його довжину. Таке процентне співвідношення пояснюється тим, що для сексуального задоволення жінок ширина грає більшу роль, ніж довжина.

Жінки не хочуть чоловіків з великими пенісами

Щоб уточнити переваги, дослідники пішли іншим шляхом: вони попросили жінок вибрати надруковану 3D модель пеніса з 33 різних варіантів розміру.

Розміри роздрукованих пенісів варіювалися від 10 см до 20.3 см у довжину, і від 5 см до 18 см в обхват. Вибір цих величин базувався на колишніх дослідженнях, в яких наводився середній розмір чоловічого статевого органу: 15.2 см у довжину і 12 см в обхват.

Тривимірні моделі пенісів виконані з пластика синього кольору — це зроблено для того, щоб за вибору жінки не керувалися расовими поняттями про середню величину члена.

Усі 75 жінок вибирали за двома критеріями: статевий орган для тривалих відносин і статевий орган для одноразового сексу. Для першого випадку більшість дівчат обрало 15 см в довжину і 10 см в обхваті. Для другого випадку - 16.2 см в довжину і 12.7 в обхваті. Побоювання у жінок щодо величезних пенісів виправдані: під час сексу можуть виникати неприємні відчуття, аж до болю.

Більше вимірів пеніса

Багато дослідників намагаються визначити середню величину члена. У 2001 році в опитуванні брало участь 3300 італійців у віці від 17 до 19 років. Вчені встановили середні розміри їх пенісів. Для неерегованого члена параметри виглядають так: 9 см у довжину і 10 см в обхват.

В іншій публікації вивчалася вибірка з 301 соматично здорового чоловіка з Індії. Отримані дані порівнювалися з результатами розмірів члена чоловіків з інших країн.

Ці результати потрібні для людей, які вважають свій розмір пеніса недостатнім для задоволення дівчат і хочуть зробити операцію зі зміни величини статевого органу. Отримані дані:

  • неерогований пеніс: середня довжина досягає 8.2 см, середній обхват — 9.2 см;
  • ерегований пеніс: середня довжина — 13 см, а обхват склав 11.5 см.

У цій статті в журналі Nature показана таблиця, де наводяться дані про середні параметри члена у чоловіків з країн всього світу. Натисніть, щоб відкрити таблицю.

З 16 цитованих досліджень у різних країнах найперша публікація з даними середніх розмірів пеніса випущена в 1899 році. Незважаючи на столітню давність дослідження, параметри чоловічих статевих органів не змінилися:

  • довжина неерегованого члена варіюється від 7 до 10 см;
  • окружність неерегованого пеніса варіюється від 9 до 10 см;
  • довжина члена в стані ерекції — від 12 до 16 см;
  • окружність члена в стані ерекції — близько 12 см.

Підвищені побоювання, «помилкове» бажання збільшення

Автори, які оглядали чоловіків з Індії, заявляють про те, що дослідження середніх величин чоловічого статевого органу важливі для медицини і соціологічних даних. Вони пояснюють це тим, що чоловіки турбуються та скаржаться на «маленький» пеніс, через що звертаються до лікаря за медичною допомогою зі збільшення статевого члена.

В іншій публікації заявляється, що велика частина чоловіків, що йдуть на процедури з подовження члена, мають спотворене уявлення про середньостатистичний розмір. Через маркетинг і порнографію вони не знають, який розмір члену повинен бути фізіологічно нормальним.

В одному дослідженні брало участь 67 чоловіків. В результаті опитування виявилося, що ці чоловіки не задоволені власним статевим органом. Однак цим же чоловікам провели об'єктивний огляд: вчені виміряли довжину і обхват. Виявилося, що у всіх 67 чоловіків член середніх розмірів, достатній для сексуального задоволення і запліднення. Автори дослідження заявили, що останнім часом чоловіки стали частіше звертатися за процедурами зі збільшення члена.

Як ожиріння і вік впливають на розмір ерегованого пеніса

У 2015 році лікарі з Саудівської Аравії провели ретроспективне когортне дослідження за участю 778 чоловіків. Досліджувані були в віці від 20 до 82 років. Всі вони час від часу користувалися медичними послугами в амбулаторних урологічних медичних центрах.

Для чистоти експерименту в дослідженні не брали участь чоловіки: молодше 18 років, з хворобою Пейроні, з вродженою кривизною пеніса, з клінічним гіпогонадизмом, з перенесеним хірургічним втручанням і придбаною травмою.

У досліджуваних чоловіків викликали ерекцію і виміряли параметри статевого органу:

  • середня довжина від шкіри над лобком до кінчика головки склала 12.53 см;
  • середня довжина від лобкової кістки до кінчика головки члена склала 14.34 см;
  • середній обхват члена склав 11.50 см.

В цьому ж дослідженні вчені заміряли індекс маси тіла (співвідношення маси людини та його зростання). Індекс маси тіла збільшується разом з масою тіла. В результаті вчені встановили вкрай слабкий взаємозв'язок між індексом маси тіла і довжиною пеніса в стані ерекції. Уся справа в суб'єктивному сприйнятті: на тлі широкого тулуба і випираючого живота член здається меншим, ніж він є насправді.

У дослідженні знайшли низьку кореляцію між старінням і зменшенням довжини ерегованого пеніса. За даними дослідження, різниця довжини у чоловіків 70 років і 20 років становила менше одного сантиметра.

Що робити, якщо людина стурбована розміром свого пеніса:

  1. Виміряти його довжину і обхват, як описано вище, за допомогою лінійки та мірної стрічки. Порівняти із середньостатистичними показниками. Якщо показники відповідають середнім розмірам, можна не хвилюватися. Якщо показники в нормі, але занепокоєння не йде, найімовірніше у людини неконструктивні переконання і установки. У такому випадку потрібна консультація психолога.
  2. Якщо розміри нижчі за середні і ви відчуваєте дискомфорт під час сексу, потрібно проконсультуватися з урологом. Він проведе об'єктивний огляд і скаже, що робити далі.

Урологія в ОН Клінік Харків Пушкінська

Яким повинен бути розмір члена? - Репринцев Владислав Леонідович
Репринцев Владислав Леонідович
ОН Клінік Харків Пушкінська
вул. Ярослава Мудрого, 30а
м. Пушкінська
Графік роботи:
Пн - Пт: 8:00 - 18:00
Сб: 9:00 - 16:00
Нд: 9:00 - 13:00
Рейтинг статті:
4 з 5 на основі 40 оцінок
Яким повинен бути розмір члена?
Лікар-уролог. Перша категорія.
Яким повинен бути розмір члена?
Стаття перевірена: Трубеко Сергій Миколайович
Лікар-уролог. Вища категорія.

Схожі статті:

Коментарі

Записатись на прийом
Заповніть форму, і ми зв'яжемося з Вами у найближчий час
Натискаючи на кнопку Відправити Ви даєте згоду на обробку даних, та погоджуєтеся з умовами угоди
Перевищено ліміт запитів. Спробуйте через 5 хв.

Не пропустіть оновлення від нас!

Обмінюємо email на корисну інформацію про ваше здоров’я. Нас читають понад 100 000 користувачів щомісяця. Приєднуйтесь і ви!
Підписуйтесь на наші соцмережі та вигравайте 1000 грн у березні!