Logo
0 800 30 11 77

Давай запалюй... попустуємо!

Давай запалюй... попустуємо!
Читати 8 хвилин | Створено: 10 травня 2019 | Оновлено: 10 травня 2019 | 8526 8526
Нудьга - ворог сексу. Уникнути її появи у відносинах можна, але тільки якщо докладати зусиль. Непередбачуваний та яскравий секс – справа спільної роботи партнерів.

Інтимне життя теж може бути під загрозою, якщо партнери заздалегідь знають сценарій: завчені місця для поцілунків та дотиків, встановлена ​​тривалість прелюдії, окреслено коло поз. Коли заняття любов'ю перетворюються на рутинний процес, зникає гострота відчуттів і зникає бажання. Не впадайте у відчай, адже з цим можна боротися.

Нові секс-методи

Урізноманітнити секс допомагають секс-іграшки, еротичний одяг та різноманітні аксесуари. Вони виступають десертом до основної страви та не набридають (у секс-шопах представлений величезний асортимент на будь-який смак). З їх використанням кожна близькість схожа на відкриття нового сексуального шляху, під час проходження якого обох партнерів зустрічає новий букет секс-емоцій.

Модними залишаються наручники, батог, вібратори та вакуумні масажери і навіть секс-роботи. Щодо зовнішнього вигляду: у життя можна втілити будь-який образ, адже на прилавках секс-шопу є одяг для будь-якої задуманої ролі. Чергуйте.

Однак американські вчені зазначили, що випадки з використанням секс-іграшок часто закінчуються неприємними та навіть небезпечними для здоров'я ситуаціями. У прагненні поекспериментувати в хід йдуть не лише спеціальні приладдя для сексу, але й будь-які предмети побуту (із загостреними кінцями, дрібні або надто більші за розміром, а також із матеріалу, непридатного для використання в інтимі). В результаті задумане часто закінчується плачевно і для жінки, і для чоловіка: травми статевих органів і предмети, що застрягли в них.

Як правило, до кожної іграшки для інтиму є інструкція. Не полінуйтеся з нею ознайомитись до використання. І ще намагайтеся вибирати іграшки для інтиму лише з якісних матеріалів.

Гінеколог-ендокринолог медичного центру «ОН Клінік Харків» Олена Єрмоліна каже:

«Гіпоалергенними та безпечними секс-іграшками вважаються ті, які виготовлені з термопластичного еластомеру або гуми, АБС-пластику. Відмовтеся від придбання тих, які мають ПВХ або желейну текстуру (у складі хімікати). Не забувайте читати інструкцію та користуватися інтимними змазками».

Вибір лубриканту залежить від мети його використання. Це важливо, адже при неправильному поєднанні змазки та презервативу збільшується ризик пошкодження контрацептиву, а отже, і виникнення статевих інфекцій, небажаної вагітності. Якщо вибираєте лубрикант на масляній основі, не використовуйте його з кондомом (результат - порваний презерватив, краще силіконові змазки). А ось водні лубриканти не підійдуть для ігор на воді (беріть силіконові).

При використанні іграшок пам'ятайте про те, що потрібно дотримуватись правил гігієни як до їх застосування, так і після. Кожна іграшка за інструкцією має бути правильно оброблена (антисептиком, рідким милом, окропом, іншим спеціальним засобом). А ще не використовуйте одну і ту ж іграшку для анального та вагінального сексу. Це може призвести до порушення мікрофлори піхви, товстої кишки.

Про пози

Щоб урізноманітнити пози, не обов'язково заглядати до Камасутри. Достатньо вийти за межі ліжка. Імпровізуйте, використовуючи для опори безпечні та стійкі предмети інтер'єру та меблів (наприклад, стілець, холодильник, кухонний стіл, комод, підвіконня чи стіну). Таким чином навіть найзаїждженіші пози стануть пікантними (пози сидячи, стоячи, ззаду, збоку).

Однак, на думку вчених, такі позиції не є найбезпечнішими. Наприклад, небезпечною вважається поза, коли жінка сидить на стільниці (іншої висоти), а чоловік стоїть на навшпиньках. У такій позиції чоловік може зазнати травми головки статевого члена. У той же час небезпечним є секс на фітболі і, як не дивно, поза наїзниці теж загрожує травмами у випадках, коли жінка не спирається на торс чоловіка. А ще регулярне використання подібних секс-позицій підвищує ризик розвитку хвороби Пейроні (викривлення чоловічої гідності). Крім того, занадто швидкі темпи занять любов'ю, особливо якщо у жінки є проблема сухості піхви, може призвести до перелому пеніса або розривів піхвових стінок.

Лікар-уролог медичного центру «ОН Клінік Одеса» Денис Грейліх каже:

«Поза для сексу має бути зручною обом (без затікань ніг та інших частин тіла, без дискомфорту та больових відчуттів). Іноді між партнерами можуть бути проблеми, пов'язані з фізіологічними особливостями (зріст, вага, пропорції тіла, розмір статевих органів). Наприклад, якщо партнер має зайву вагу, то місіонерська поза для жінки може бути незручною, а в позі doggy style партнерові може заважати живіт».

У таких випадках потрібно пробувати інші пози: на боці, сидячи, шукати опору на підручних предметах (наприклад, у позі ззаду для більш глибокого проникнення або для того, щоб член не вислизав, можна підкладати подушку під криж партнерки).

Додам: проконсультуйтеся з лікарем (гінекологом, урологом) про допустимі лубриканти, які підходять саме для вас, а ось при виборі поз - не геройствуйте і спирайтеся на свої реальні можливості.

До речі, сьогодні особливий інтерес викликають пози, коли жінка охоплює торс чоловіка ногами. У жінок така поза створює відчуття чоловічого захисту, а чоловікам допомагає продемонструвати свою силу. Якщо обидва партнери мають достатню фізичну підготовку, можна запозичити нові пози з Камасутри. Тільки пам'ятайте, що невдала інтерпретація може мати серйозні наслідки для здоров'я у вигляді травм і ударів.

Про місця для сексу

Секс у ліжку став буденністю. Спробуйте змінити ситуацію. Для цього багато пар активно займаються сексом в машині, ліфті, ванній (пральна машина якраз зручний плацдарм) і навіть у готелі (незнайоме ліжко - нове поле для сексуальних досліджень). Зміна ситуації потрібна всім нам і в сексі.

Однак, змінюючи обстановку, не забувайте про правила обережності. Якщо вибрали для сексуальних втіх машину, пам'ятайте про питання чистоти сидінь (салону в цілому) та підвищений ризик отримати травму (тісно і незручно, заважають панелі управління). Влітку можна облюбувати дикі пляжі (тільки заздалегідь сходіть на розвідку території та подбайте про те, щоб пісок не потрапляв у танці кохання туди, куди не треба – можна отримати подразнення слизових статевих органів та шкіри, підчепити інфекцію).

Щодо ліфта і навіть під'їзду, то треба бути вкрай обережними щодо санітарії. Від такого креативу я відмовилася б, адже ви не знаєте, коли востаннє в них проводилося елементарне прибирання. А ось у ванній вживайте запобіжні заходи заздалегідь, щоб у пориві пристрасті не травмувати себе і партнера. Слизька підлога, крижана або занадто гаряча вода можуть зіпсувати задумане і загрожувати травмами, опіками, переохолодженням.

Також особливою популярністю користуються побачення наосліп: запросіть партнера повечеряти, якщо збігається графік, то можна вирушити в міні-подорож навіть до іншого міста. Приміряйте на себе будь-яку роль, про яку давно мріяли (починаючи від одягу та зачіски та закінчуючи манерою спілкування). Такі проведення часу дозволяють спробувати себе в новій ролі і знову розпалити інтерес партнера.

Лікар-гінеколог медичного центру «ОН Клінік Полтава» Олена Свінчук зазначає:

«Нестандартні місця для сексу також вимагають дотримання правил гігієни та використання контрацептивів. Не вибирайте місця, де неозброєним поглядом автоматично знімається питання про дотримання санітарних норм».

Парочка порад

  • Будьте спонтанними: намагайтеся спокушати партнера, як у перші дні вашого знайомства. Результат не забариться.
  • Нове – це добре забуте старе. Порийтеся в архіві своєї сексуальної пам'яті, напевно, спливуть яскраві і давно забуті враження. Чому б їх знову не повторити.

Безперечно, бажання урізноманітнити секс - це така ж необхідність, як і зміна гардеробу або меню харчування. Спробуйте і знаходьте свої варіанти, що влаштовують обох. Крім того, дотримуйтесь міри. Щоденна гонитва за секс-новизною може втомити обох.

А що ви використовуєте?

Чекаю на листи.

Урологія в ОН Клінік Дніпро

Давай запалюй... попустуємо! - Бондаренко Денис Олегович
Бондаренко Денис Олегович
ОН Клінік Дніпро
пр. Д. Яворницького, 107а
Графік роботи:
Пн - Сб: 8:00 - 20:00;
Нд: 9:00 - 15:00
Рейтинг статті:
5 з 5 на основі 3 оцінок
Давай запалюй... попустуємо!
Лікар-уролог.

Поставте своє питання Урологу
«ОН Клінік»

Інші статті на тему

Схожі статті:

Коментарі

Записатись на прийом
Заповніть форму, і ми зв'яжемося з Вами у найближчий час
Натискаючи на кнопку Відправити Ви даєте згоду на обробку даних, та погоджуєтеся з умовами угоди
Перевищено ліміт запитів. Спробуйте через 5 хв.

Не пропустіть оновлення від нас!

Обмінюємо email на корисну інформацію про ваше здоров’я. Нас читають понад 100 000 користувачів щомісяця. Приєднуйтесь і ви!
Підписуйтесь на наші соцмережі та вигравайте 1000 грн у березні!