Logo
0 800 30 11 77

Які аналізи можна здати в лабораторії «ОН ​​Клінік»?

Які аналізи можна здати в лабораторії «ОН ​​Клінік»?
Читати 12 хвилин | Створено: 5 січня 2022 | Оновлено: 30 травня 2023 | 62359 62359
Лабораторія «ОН Клінік» надає якісну діагностику, що відповідає міжнародним стандартам. У приватній лабораторії «ОН Клінік» використовується високотехнологічне обладнання, що гарантує точність результатів.

Переваги медичної лабораторії «ОН ​​Клінік»

Діагностична лабораторія «ОН Клінік» включає 10 забірних пунктів у Харкові і один в Полтаві. Переваги медичної лабораторії «ОН ​​Клінік»:

  • якісний сервіс. Діє попередній запис на аналізи в лабораторії, що виключає скупчення черг;
  • прозоре ціноутворення. Не стягується додаткова плата за забір матеріалу та тест-системи, пацієнти сплачують лише ту суму, що вказана в прайсі;
  • високоточне обладнання. У діагностичній лабораторії «ОН ​​Клінік» аналізи виконуються на власних потужностях із застосуванням сертифікованої техніки виробництва США, Німеччини та Австрії;
  • точність результатів. У лабораторії використовують якісні хімічні реактиви, суворо контролюється температурний режим;
  • швидкість одержання результатів. Більшість аналізів проводять у день забору матеріалу;
  • забір аналізів вдома. Діагностична лабораторія «ОН Клінік» пропонує послугу виклику медсестри додому, яка здійснить забір усіх необхідних матеріалів.

Автоматизований процес внесення та обробки результатів аналізів дозволяє пацієнтам отримувати їх онлайн у своєму медичному особистому кабінеті. Також у забірному пункті медсестри можуть поставити крапельницю або укол за потреби.

Аналізи на ковід в «ОН Клінік»

Поставте своє питання Терапевту
«ОН Клінік»

Діагностична ПЛР-лабораторія «ОН Клінік» має верифікацію від Всесвітньої організації охорони здоров'я з питань тестування на COVID-19. У нашій лабораторії можна здати експрес-тест для виїзду за кордон, результати якого приймаються для припинення самоізоляції за програмою «Дій вдома». Приватна лабораторія «ОН Клінік» робить такі аналізи на ковід:

  • ПЛР-тест (полімеразної ланцюгової реакції) — дозволяє виявити вірус на ранній стадії ще до початку появи симптомів. Робиться протягом доби;
  • експрес-тест на ковід — дозволяє швидко встановити попередній діагноз COVID-19. Точність експрес-тесту на антиген SARS-CoV-2 трохи нижче за ПЛР, але результати можна отримати протягом 10-30 хвилин після забору матеріалу;
  •  ІФА-тест — дозволяє визначити наявність імунної відповіді на вірус в організмі. Результати видаються протягом трьох днів з моменту тестування.

Під час здачі аналізів на ковід для виїзду за кордон необхідно враховувати, що термін дії ПЛР та експрес-тестів відрізняється в різних країнах. Більшість країн приймає тести, зроблені не пізніше, ніж за 72 години до перетину кордону. Лабораторія «ОН Клінік» видає результати аналізів на ковід англійською мовою, які підходять для виїзду за кордон.

Експрес-тести в «ОН Клінік»

Експрес-тести застосовуються для швидкої діагностики різних захворювань та дозволяють отримати результат протягом декількох хвилин. В «ОН Клінік» можна зробити експрес-тести на:

Також у лабораторії «ОН ​​Клінік» можна здати експрес-тест на цукор та на коронавірус. За результатами аналізів лікар призначає лікування, а також відслідковує динаміку активності захворювання.

Біохімічні аналізи в «ОН Клінік»

Біохімічні аналізи — комплексні методи дослідження, що дозволяють оцінити стан внутрішніх органів і систем організму. Біохімічний аналіз крові показує зміни роботи серця, нирок, печінки, порушення обміну речовин, ризик розвитку цукрового діабету. Норми показників для дорослих вказані в таблиці.

Розшифровка біохімічного аналізу крові

Аналіз крові

Норма у чоловіків

Норма у жінок

Загальний білок

64-84 г/л

64-84 г/л

Гемоглобін

130-160 г/л

120-150 г/л

Гаптоглобін

150-2000 мг/л

150-2000 мг/л

Глюкоза

3,30-5,50 ммоль/л

3,30-5,50 ммоль/л

Сечовина

2,5-8,3 ммоль/л

2,5-8,3 ммоль/л

Креатинін

62-115 мкмоль/л

53-97 мкмоль/л

Холестерин

3,5-6,5 ммоль/л

3,5-6,5 ммоль/л

Білірубін

5-20 мкмоль/л

5-20 мкмоль/л

АлАТ (АЛТ)

до 45 од/л

до 31 од/л

АсАТ (АСТ)

до 45 од/л

до 31 од/л

Ліпаза

0-190 од/л

0-190 од/л

Альфа-амілаза

28-100 од/л

28-100 од/л

Панкреатична амілаза

0-50 од/л

0-50 од/л

Для вашої зручності ми надаємо нашу таблицю у вигляді ілюстрації. Ви можете зберегти її або надіслати знайомим за потреби.

Норма біохімічного аналізу крові

Норма біохімічного аналізу крові

Відхилення у референсних значеннях біохімічних аналізів крові та сечі повинен оцінювати терапевт чи сімейний лікар. В «ОН Клінік» можна здати біохімічний аналіз крові дітям і дорослим без направлення лікаря.

Підготовка до біохімічного аналізу крові передбачає відмову від їжі та куріння за вісім годин до дослідження. Також необхідно виключити прийом алкогольних напоїв за два дні до забору матеріалу та не займатися фізичними навантаженнями за добу до проходження обстеження.

Загальні аналізи в «ОН Клінік»

Загальні аналізи крові та сечі — стандартні методи дослідження, що використовуються для первинної діагностики та оцінки стану всього організму. Загальний аналіз крові вказує на кількість тромбоцитів, еритроцитів, лейкоцитів, рівень гемоглобіну. За результатами загального аналізу крові можна визначити наявність паразитів (глистів), запалення в організмі, присутність герпесу.

Наявність відхилень від референсних значень не завжди свідчить про серйозні порушення в організмі, постановити діагноз може лише лікар.

Розшифровка загального аналізу крові

Показник крові

Лабораторне позначення

Норма (жінки)

Норма (чоловіки)

Одиниця виміру

Еритроцити

RBC

3,8-4,5

4,4-5,0

1012/л

Гемоглобін

HGB

120-140

130-160

г/л

Лейкоцити

WBC

4,0-9,0

4,0-9,0

109/л

Колірний показник

ЦП

0,8-1,0

0,8-1,0

Гематокрит

HCT

35-45

39-49

%

Ретикулоцити

RET

0,2-1,2

0,2-1,2

%

Тромбоцити

PLT

170,0-320,0

180,0-320,0

109/л

ШОЕ

ESR

2-15

1-10

мм/год

Лейкоцитарна формула:

Базофіли

BAS

0-1

0-1

%

Еозинофіли

EO

0,5-5

0,5-5

%

Мієлоцити

0

0

%

Метамієлоцити

0

0

%

Нейтрофіли паличкоядерні

NEUT

1-6

1-6

%

Нейтрофіли сегментоядерні

NEUT

47-67

47-67

%

Лімфоцити

LYM

18-40

18-40

%

Моноцити

MON

3-11

3-11

%

Для вашої зручності ми надаємо нашу таблицю у вигляді ілюстрації. Ви можете зберегти її або надіслати знайомим за потреби.

Норма загального аналізу крові

Норма загального аналізу крові

Загальний аналіз крові обов'язково здається під час диспансеризації перед оперативними втручаннями, за наявності онкології. Підготовка до загального аналізу крові передбачає відмову від вживання їжі за вісім годин до дослідження, виключення вживання алкоголю за 24 години та куріння за годину до забору матеріалу. Необхідно виключити важкі фізичні навантаження перед здаванням аналізів, уникати стресів і харчових навантажень організму.

Загальний аналіз калу (копрограма) дозволяє оцінити роботу шлунково-кишкового тракту. Аналіз калу показує дисбактеріоз, наявність гелікобактерів, глистів у травній системі.

Норма аналізу калу (копрограми)

Показник

Референсні значення

Консистенція

Щільна, оформлена, тверда, м'яка

Форма

Оформлена, циліндрична

Запах

Каловий, кислуватий

Колір

Світло-коричневий, коричневий, темно-коричневий, жовтий, жовто-зелений, оливковий

Реакція

Нейтральна, слабкокислотна

Кров

Ні

Слиз

Відсутній, невелика кількість

Залишки неперетравленої їжі

Відсутні

М'язові волокна змінені

Велика, помірна, невелика кількість, відсутні

М'язові волокна незмінені

Відсутні

Детріт

Відсутня, невелика, помірна, велика кількість

Рослинна клітковина перетравлена

Відсутня, невелика кількість

Жир нейтральний

Відсутній

Жирні кислоти

Відсутні, невелика кількість

Мила

Відсутні, невелика кількість

Крохмаль внутрішньоклітинний

Відсутній

Крохмаль позаклітинний

Відсутній

Лейкоцити

Поодинокі в препараті

Еритроцити

0-1

Кристали

Ні, холестерин, активвугілля

Йодофільна флора

Відсутня

Клостридії

Відсутні, невелика кількість

Клітини кишкового епітелію

Поодинокі в полі зору або відсутні

Дріжджоподібні гриби

Відсутні

Підготовка до аналізу калу передбачає скасування прийому проносних, ферментативних препаратів, відмову від використання ректальних свічок. Під час здачі аналізу калу на приховану кров необхідна чотири-п'ятиденна дієта, крім м'ясних продуктів.

Перед здачею сечі на загальний аналіз необхідно брати душ без мила, щоб унеможливити попадання забрудників і хімічних ароматів в урину.

Норма аналізу сечі

Позначення

Назва показника

Норма із зазначенням одиниці виміру

COLOR

колір

солом'яний

pH

кислотність

5-7

SG

густина

1,010-1,025

PRO

білок

немає або 0,033 г/л

GLU

глюкоза

немає або до 1 ммоль/л

BIL

білірубін

немає або до 8,5 мкмоль/л

URO

уробіліноген

немає або до 35 мкмоль/л

KET

кетонові тіла

немає або до 0,5 ммоль/л

BLD

еритроцити

до 2 у п/з

LEU

лейкоцити

до 5 у п/з

NIT

солі

немає

Для вашої зручності ми надаємо нашу таблицю у вигляді ілюстрації. Ви можете зберегти її або надіслати знайомим за потреби.

Таблиця норми аналізу сечі

Таблиця норми аналізу сечі

За 12 годин до збору сечі лікар може призначити скасування прийому медикаментозних засобів, які можуть вплинути на фізико-хімічні показники. Сам аналіз проводиться не пізніше, ніж за дві години після забору біоматеріалу.

Аналізи на гормони в «ОН Клінік»

Аналізи на жіночі та чоловічі гормони дозволяють оцінити роботу ендокринної системи та виявити патології на ранніх стадіях. Аналізи на гормони необхідно здати, якщо:

Наявність показників до проведення аналізів крові на гормони та їх перелік визначає лікар. Підготовка до аналізів на гормони передбачає відмову від їжі за вісім годин до дослідження, за добу до забору матеріалу слід відмовитися від вживання алкоголю та важких фізичних навантажень. Жінкам більшість аналізів на гормони рекомендується здавати на третій-п'ятий день менструального циклу.

Гістологія в «ОН Клінік»

Аналіз на гістологію ― метод діагностики, що вивчає тканини на наявність доброякісних і злоякісних новоутворень, що показує зміни будови та розвитку клітин. Для аналіза на гістологію береться шматочок тканини, який досліджується під мікроскопом. У лабораторії «ОН ​​Клінік» можна здати аналізи на гістологію щитоподібної залози, печінки, лімфатичного вузла, матки, гіпофізу та інших органів. Гістологічний аналіз дозволяє виявити онкологічні захворювання на ранній стадії та уникнути серйозних ускладнень.

У жінок для виявлення раку шийки матки застосовується ПАП-тест на основі рідинної цитології, який показує стан клітин слизової оболонки шийки матки, що дозволяє виявити патологічні зміни на ранніх стадіях. ПАП-тест рекомендується проходити один раз на рік.

Онкомаркери в «ОН Клінік»

Аналізи на онкомаркери — спосіб діагностики, що показує наявність у крові білків, що утворюються внаслідок онкологічних захворювань. Тестування на онкомаркер виявляє наявність злоякісних утворень на ранніх стадіях (ще до появи перших симптомів). У діагностичній лабораторії «ОН ​​Клінік» проводяться аналізи на онкомаркери яєчників, молочної залози, кишечника, підшлункової, щитоподібної залози. Аналізи на онкомаркери проводяться вранці натще, перед дослідженням рекомендується відмовитися від прийому медикаментозних препаратів.

Комплексні аналізи в «ОН Клінік»

Комплексні аналізи дозволяють отримати детальну картину стану організму без багаторазового відвідування лабораторії. За один раз можна здати аналізи, що включають багато показників оцінки здоров'я. У медичній лабораторії «ОН Клінік» можна здати комплексні аналізи на:

  • вітаміни та мікроелементи;
  • жіночі та чоловічі гормони;
  • паразитів;
  • маркери гормонів щитоподібної залози;
  • гематологічні дослідження;
  • онкологічні маркери;
  • ендокринні маркери;
  • маркери репродуктивної панелі;
  • маркери інфекцій і вірусів.

В «ОН Клінік» доступна послуга Check-up, що дозволяє пройти повне медичне обстеження за день. За результатами аналізів сімейний лікар поставить попередній діагноз і направить на консультацію до вузькопрофільного фахівця.

Загальноклінічні види досліджень «ОН Клінік» включають мазок на флору та цитологію у жінок і мазок з уретри у чоловіків. Дані аналізи рекомендується здавати як профілактичний огляд не рідше за один раз на рік. Урогенітальний мазок береться для виявлення захворювань, що передаються статевим шляхом, і дозволяє діагностувати хламідіоз, трихомоніаз, гонорею, мікоплазмоз.

Для визначення рівня чоловічої фертильності здається спермограма, що дозволяє оцінити якісні та кількісні показники сім’яної рідини. Підготовка до спермограми передбачає утримання від статевих контактів і мастурбації протягом чотирьох-п'яти днів до здачі аналізу, відмову від вживання алкоголю, відвідування лазні або сауни за тиждень до дослідження.

Чи можна здати аналізи вдома?

У медичному центрі «ОН Клінік» є послуга виїзду медсестри додому, яку можуть оформити всі охочі. Забір аналізів вдома здійснюється у зручний для пацієнта час за попереднім записом. Запис проводиться як за телефоном, так і через спеціальну форму на сайті.

У нашого блогу є власні канали в телеграмі та вайбері, в яких ми розповідаємо корисні та цікаві речі про здоров'я. Підписуйтесь, щоб зробити турботу про власне здоров'я та здоров'я сім'ї комфортною та легкою.

Терапія в ОН Клінік Харків Пушкінська

Які аналізи можна здати в лабораторії «ОН ​​Клінік»? - Катвицька Дар‘я Іванівна
Катвицька Дар‘я Іванівна
ОН Клінік Харків Пушкінська
вул. Ярослава Мудрого, 30а
м. Пушкінська
Графік роботи:
Пн - Пт: 8:00 - 18:00
Сб: 9:00 - 16:00
Нд: 9:00 - 13:00

Популярні питання

1. Що входить до біохімічного аналізу крові?

Біохімічний аналіз крові дозволяє оцінити загальний стан організму та роботу внутрішніх органів. Стандартний біохімічний аналіз крові включає показники білкового, вуглеводного, мінерального та ліпідного обміну, активність ферментів сироватки крові. Детальну розшифровку біохімічного аналізу крові повинен надавати лікар.

2. На який день менструального циклу здавати аналізи на гормони?

Під час здачі аналізів на гормони необхідно обов'язково вказувати день менструального циклу, від якого залежить рівень тих чи інших статевих гормонів. Аналізи на пролактин, вільний тестостерон, глобулін здаються на другий-третій день менструального циклу. Прогестерон і естрадіол здаються на 21-23 день циклу, тестерон — на сьомий-дев'ятий день, більшість інших аналізів краще здавати на третій-п'ятий день циклу. Перед гормональними дослідженнями обов'язково потрібно уточнювати в лікаря, на який день менструального циклу краще проводити дослідження.

3. Які хвороби можна визначити за загальним аналізом крові?

Загальний аналіз крові дозволяє виявити запалення в організмі та його характер. За бактеріальної інфекції підвищується рівень нейтрофілів, а за вірусної інфекції спостерігається збільшення кількості лімфоцитів. Загальний аналіз крові також допомагає визначити утворення тромбів, анемію, наявність прихованих кровотеч.

4. Що входить до загального аналізу крові?

До загального аналізу крові входять такі показники: еритроцити, лейкоцити, гемоглобін, тромбоцити, ретикулоцити, гематокрит, колірний показник. У результатах аналізу крові вказуються відхилення від референсних значень, розшифровку яких повинен здійснювати тільки лікар.

5. Як робиться експрес-тест?

Процедура експрес-тестування залежить від виду дослідження. Наприклад, експрес-тест на ковід передбачає забір матеріалу зі слизової оболонки носа. Для експрес-тестування на ВІЛ та гепатит береться зразок крові з пальця. Протягом декількох хвилин зразки взятого матеріалу вступають у хімічну реакцію з реагентами тесту, і ви отримуєте швидкий результат.

6. Чим відрізняється експрес-тест від ПЛР?

Експрес-тести застосовуються для швидкого визначення попереднього діагнозу. Дослідження за допомогою полімеразної ланцюгової реакції дозволяє виявити навіть невеликі частинки вірусу на ранній стадії. Експрес-тест найточніше визначає наявність вірусу з четвертого-п'ятого дня. Експрес-тест буде корисним, коли потрібно дуже швидко отримати результат, наприклад, у разі термінової поїздки.

7. Чи можна довіряти приватним лабораторіям?

Результатам аналізів приватних лабораторій можна повністю довіряти, тому що в них використовується високоточне обладнання, що відповідає міжнародним стандартам. Аналізи в діагностичній лабораторії «ОН ​​Клінік» виконуються на власних потужностях, що дає змогу отримати результати досліджень у найкоротший термін.

Рейтинг статті:
5 з 5 на основі 2 оцінок
Які аналізи можна здати в лабораторії «ОН ​​Клінік»?
Лікар-терапевт.
Які аналізи можна здати в лабораторії «ОН ​​Клінік»?
Стаття перевірена: Сівцева Юлія Віталіївна
Лікар-кардіолог. Перша категорія.

Схожі статті:

Коментарі

Ірина 2 роки тому
Здрастуйте, я планую вагітність і хотіла б пройти обстеження. Які аналізи порадите здати?
Відповісти
Здрастуйте, в медичній лабораторії «ОН Клінік» проводяться аналізи на оцінку маркерів репродуктивної системи. Можна здати аналізи на гормони та оцінку оваріального резерву. Кількість і перелік необхідних аналізів перед плануванням вагітності варто уточнити у гінеколога.
Інна 2 роки тому
Добрий день, чи є у вас пакетні аналізи на ЗПСШ? Якщо є, то що в них входить?
Відповісти
Добрий день, у лабораторії «ОН Клінік» є пакетні аналізи на інфекції, що передаються статевим шляхом. Наприклад, пакет «Секс у великому місті» включає антитіла IgМ до Chlamydia trachomatis, Trichomonas vaginalis, Ureaplasma urealyticum, Mycoplasma hominis.
Світлана 2 роки тому
Здрастуйте, мені потрібно дуже терміново здати аналізи. Чи є у вас послуга термінових аналізів?
Відповісти
Здрастуйте, більшість аналізів у лабораторії «ОН Клінік» виконуються в день здачі матеріалу. Терміни виконання аналізів вказані для кожного дослідження на нашому сайті. Також пропонується послуга термінових аналізів, якщо вам потрібно дуже швидко отримати результат дослідження.
Аліна 2 роки тому
Чи можна в лабораторії «ОН Клінік» здавати аналізи дітям?
Відповісти
Діагностична лабораторія «ОН Клінік» проводить забір аналізів і для дорослих, і для дітей. Для здачі аналізів необхідно попередньо записатися, щоб уникнути черг і скупчення людей. Забір матеріалу в дітей проводиться строго в присутності батьків.
Андрій 2 роки тому
Підкажіть, як швидко я отримаю результати аналізів і чи потрібно мені приходити за ними в лабораторію?
Відповісти
Час обробки результатів залежить від складності аналізів і відрізняється для різних видів діагностики. Більшість результатів аналізів будуть готові до забору матеріалу. Результати дослідження можна отримати онлайн, без необхідності витрачати час на дорогу до лабораторії.
Ганна 2 роки тому
Добрий день, я не проходила обстеження вже п'ять років, підкажіть, будь ласка, які краще здати аналізи, щоб перевірити своє здоров'я?
Відповісти
Добрий день, фахівці Всесвітньої організації охорони здоров'я рекомендують проходити обстеження організму раз на рік. У діагностичній лабораторії «ОН Клінік» надається послуга комплексного обстеження організму (Check-up) за один день. Це обстеження дає змогу оцінити роботу всіх систем організму і виявити можливі патології на ранніх стадіях.
Олексій 2 роки тому
Здрастуйте, скажіть, будь ласка, чи підходять результати ПЛР-тесту на ковід, зроблені в лабораторії «ОН Клінік», для виїзду за кордон?
Відповісти
Здрастуйте, діагностична лабораторія «ОН Клінік» видає результати ПЛР-тесту на COVID-19 англійською мовою. Наші тести відповідають усім міжнародним нормам і підходять для виїзду за кордон і зняття з самоізоляції.
Ольга 2 роки тому
Добрий день, підкажіть, будь ласка, на який день після контакту з хворим на ковід краще здавати експрес-тест?
Відповісти
Добрий день, якщо у вас був контакт із носієм коронавірусу, експрес-тест може показати позитивний результат із першого до 14 дня. Експрес-тест на антиген COVID-19 зазвичай показує достовірний результат на четвертий-п'ятий день. Для виявлення вірусу організму з першого дня, ще до появи симптомів, краще здавати ПЛР-тест, бо він має вищу чутливість.
Записатись на прийом
Заповніть форму, і ми зв'яжемося з Вами у найближчий час
Натискаючи на кнопку Відправити Ви даєте згоду на обробку даних, та погоджуєтеся з умовами угоди
Перевищено ліміт запитів. Спробуйте через 5 хв.

Не пропустіть оновлення від нас!

Обмінюємо email на корисну інформацію про ваше здоров’я. Нас читають понад 100 000 користувачів щомісяця. Приєднуйтесь і ви!
Підписуйтесь на наші соцмережі та вигравайте 1000 грн