Logo
0 800 30 11 77

Ботокс для волосся: плюси та мінуси

Ботокс для волосся: плюси та мінуси
Читати 8 хвилин | Створено: 24 лютого 2023 | Оновлено: 29 березня 2023 | 88516 88516
Ботокс для волосся візуально покращує стан волосся, надає йому здорового та доглянутого вигляду. Однак процедура не чинить позитивного впливу на структуру і ріст волосяного покриву.

Що таке ботокс для волосся?

Ботокс для волосся — це процедура, яка спрямована на візуальне відновлення (зміцнення, зволоження) волосся. Вона отримала свою назву завдяки використанню ботулотоксину, який додається до складу спеціальної маски або сироватки, наноситься на волосся. До складу ботоксу для волосся також можуть входити інші активні інгредієнти, такі як кератин, гіалуронова кислота, амінокислоти та вітаміни, які допомагають зволожити, живити та відновити пошкоджене волосся.

Після ботоксу покращується зовнішній вигляд волосся, проте порушується його структура і цілісність через руйнування білкових зв'язків. Техніка ботоксу для волосся:

  1. Миття голови.
  2. Поділ волосся на зони і послідовна обробка пасм комплексом активних речовин.
  3. Повторне миття голови, нанесення на волосся доглядових засобів.

Ботокс може проводитися за бажання випрямити кучеряве волосся. Після процедури волосся стане більш структурним, розгладиться його пухнастість і стане легше укладати пасма.

Процедура не проводиться при псоріазі (захворюванні шкіри, при якому на тілі утворюються червоно-рожеві висипання з лусочками) волосистої частини голови. Інші протипоказання до ботоксу волосся:

  • індивідуальна непереносимість використовуваних компонентів;
  • грибкова інфекція шкіри голови;
  • порушення цілісності шкірних покривів (порізи, рани).

Випрямлення волосяного покриву відбувається під впливом високих температур, що призводить до втрати вологи, пошкодження структури та підвищеної ламкості волосся. Для вибору компонентів ботокса необхідно встановити тип волосся.

Типи волосся

Типи волосся

Трихологи виділяють пряме, хвилясте, кучеряве і спіралеподібне волосся. Залежно від ступеня закрученості завитка, кожен з типів поділяється на підтипи А, В і С (від меншої кучерявості до більшої). 

Холодний ботокс для волосся

Поставте своє питання Дерматологу
«ОН Клінік»

Холодний ботокс для волосся проводять без термічного впливу (без використання випрямляча) на волосяний покрив. Процедура дає змогу надати блиску волоссю і приховати посічені кінці. Під час виконання рідкого ботокса на волосся наноситься суміш, витримується і змивається. Процедура не впливає на прикореневий об'єм волосся.

Час проведення ботокса залежить від густоти і довжини волосся, в середньому процедура триває близько 30-40 хвилин. Результат після процедури зберігається протягом двох-чотирьох місяців, після кожного миття голови нанесений склад вимивається, що змушує повторно проводити процедуру. Відростити здорове волосся і не вдаватися до маніпуляцій, що ушкоджують його структуру, допоможуть правильний догляд, ін'єкційне введення вітамінів і мікроелементів у шкіру голови.

Гарячий ботокс для волосся

Гарячий ботокс допомагає зробити волосся більш гладким. Під час проведення процедури трихолог термічно обробляє волосяні покриви випрямлячем або феном для посилення впливу ботокса. Під впливом високих температур порушується структура волосся, що може призвести до його ламкості та посіченості, яка з'явиться після вимивання ботокса. 

Ботокс для волосся в домашніх умовах

Перед процедурою важливо пройти медичний огляд, щоб виключити наявність можливих протипоказань. Техніка ботокса для волосся в домашніх умовах:

  1. Миття голови.
  2. Поділ волосся на пасма, нанесення ботокса на волосся (відступивши від кореня приблизно 0,5 см). Важливо рівномірно розподіляти суміш.
  3. Витримати комплекс активних речовин на волоссі близько 20 хвилин.
  4. Миття голови.
  5. Термообробка волосся за допомогою випрямляча або фена.

Ботокс для волосся в домашніх умовах

Ботокс для волосся в домашніх умовах

Після домашнього ботоксу волосся сильно пересушується і втрачає блиск. При недотриманні тривалості чи етапності виконання процедури може виникнути опік шкірних покривів голови.

Плюси ботокса для волосся

Ботокс для волосся – це косметична процедура, яка може мати низку переваг для волосся та шкіри голови. Плюси ботоксу для волосся:

  1. Збільшення обсягу волосся. Ботокс допомагає збільшити обсяг волосся і візуально зробити його більш розсипчастим і густим.
  2. Зміцнення волосся. Ботокс містить білки та вітаміни, які можуть допомогти візуально зміцнити волосся.
  3. Поліпшення текстури волосся. Ботокс може пом'якшити волосся і надати їм більш гладку та шовковисту текстуру.
  4. Поліпшення стану шкіри голови. Ботокс може зменшити подразнення шкіри голови, покращити кровообіг та стимулювати ріст волосся.
  5. Зменшення випадання волосся під час дії ботокса. Ботокс може допомогти знизити кількість випадаючого волосся (за рахунок поліпшення кровообігу та зміцнення волосяних цибулин).

Важливо розуміти, що ефекти ботоксу для волосся тимчасові, виключно візуальні, і вимагають регулярних процедур для підтримки результату. Крім того, перш ніж зважитися на ботокс для волосся, рекомендується проконсультуватися з фахівцем та ознайомитися з усіма можливими побічними ефектами та ризиками.
Позитивні ефекти від ботоксу досягаються за рахунок того, що комплекс активних речовин, що використовується, покриває волосся і робить його візуально здоровим. Однак під впливом ботокса волосся висушується, стає ламким і з часом може почати випадати.

Мінуси ботокса для волосся

Ботокс не покращує ріст волосся і не відновлює його структуру, а лише короткочасно покращує зовнішній вигляд волосяного покриву.

Як ботокс впливає на волосся?

Як ботокс впливає на волосся?

Мінуси ботокса для волосся: 

  • ботокс пошкоджує і висушує волосся через вплив високої температури й агресивних компонентів, наприклад, формальдегіду;
  • процедура призводить до ламкості та випадіння волосся через втрату вологи;
  • після вимивання ботокса волосся стає важчим і щільніше прилягає до голови, у результаті чого зменшується прикореневе об'єм.

Під час проведення процедури можливе подразнення шкіри голови і виникнення алергічної реакції. Для того, щоб відростити здорове волосся після ботоксу, необхідний комплекс доглядових засобів (вітамінів, мікроелементів) та процедур, призначених трихологом.

Чим замінити ботокс для волосся?

Ботокс допомагає надати волоссю об'єм та блиск, але при цьому порушує структуру волосяного покриву та погіршує стан шкіри голови. Замість ботокса іноді використовують засоби з силіконами, які створюють захисну плівку на волоссі, тимчасово «склеюють» посічені кінчики і надають блиску волосяному покриву.

При тривалому використанні та недостатньому очищенні силікони можуть накопичуватися на поверхні волосяного покриву та обмежувати доступ для надходження поживних речовин та вологи, що призводить до ламкості та потьмяніння волосся. Тому для того, щоб відростити здорове волосся і підтримувати його натуральний блиск, потрібно відмовитися від силіконів.

Поліпшити стан волосся і прискорити його зростання допоможе трихолог, який після огляду шкіри голови та направлення на здачу аналізів крові підбере альтернативу ботоксу. Замінити ботокс для волосся можна наступними процедурами:

  • мезотерапією;
  • плазмоліфтингом;
  • методом пре-пу.

Мезотерапія для волосся – це ін'єкційне введення лікарських засобів (вітамінів, гормонів, мікроелементів) у мезодерму (середній шар шкіри), які стимулюють ріст волосся, покращують стан шкіри голови та нормалізують роботу сальних залоз. Введені активні речовини насичують фолікули, тим самим пробуджують «сплячі» волосяні цибулини та прискорюють ріст волосся.

Плазмоліфтинг для волосся – ін'єкційне введення у шкіру голови власної плазми людини. Процедура стимулює регенерацію клітин, активує обмінні процеси та нормалізує стан шкірних покривів. Плазмоліфтинг проводиться при посічених кінчиках, випаданні і тьмяності волосся.

Метод пре-пу дозволяє відновити структуру волосся і позбутися сухості волосяних покривів. Процедура полягає в митті волосся в зворотному порядку. Техніка методу пре-пу:

  1. Розчешіть волосся.
  2. На сухе волосся рівномірно нанесіть кондиціонер, відступаючи від коріння п'ять-сім сантиметрів.
  3. Через 15-20 хвилин змийте кондиціонер.
  4. Нанесіть шампунь на волосяний покрив.
  5. Змийте шампунь і висушіть волосся.

Після кондиціонера на волоссі утворюється захисна плівка, яка не дає змоги молекулам води і поверхнево-активним речовинам порушити ліпідний бар'єр. У разі сильного пошкодження волосся (наприклад, через неодноразове освітлення або повне знебарвлення) засоби без силікону надають менший візуальний ефект, але допомагають відростити здорове волосся й уникнути подальшого використання силікону та ботоксу. 

Дерматологія в ОН Клінік Біла Церква

Ботокс для волосся: плюси та мінуси - Скакун Тетяна Миколаївна
Скакун Тетяна Миколаївна
ОН Клінік Біла Церква
вул. Ярослава Мудрого, буд. 5/13
Графік роботи:
Пн - Пт: 8:00 - 20:00
Сб: 8:00 - 18:00
Нд: 10:00 - 16:00

Популярні питання

1. Як часто можна робити ботокс для волосся?

Ботокс для волосся можна робити три-чотири рази на рік. За частішого проведення процедури волосся втрачає блиск, стоншується і випадає.

2. Кератин чи ботокс для волосся?

Кератин — це білок, який є основним структурним компонентом волосся. Для отримання рівного, гладкого і «слухняного» волосся виконують кератинове випрямлення, для поліпшення зовнішнього вигляду волосся проводиться ботокс.

3. Ботокс для волосся — скільки тримається?

Результат після ботокса для волосся тримається два-чотири місяці, після миття голови нанесений склад вимивається. Процедуру повторюють кожні три-чотири місяці для збереження ефекту.

4. Як робиться ботокс для волосся?

Перед нанесенням комплексу активних речовин на волосся важливо переконатися у відсутності алергії на використовувані компоненти. Ботокс для волосся робиться в кілька етапів: 

  1. Миття і висушування волосся.
  2. Поділ волосся на пасма.
  3. Нанесення на волосяний покрив комплексу активних речовин.
  4. Повторне миття голови через 20 хвилин.

Під час проведення гарячого ботокса наприкінці процедури проводять термічну обробку волосся (за допомогою фена або випрямляча). Час процедури залежить від техніки виконання, гарячий ботокс займає 2-2,5 години, холодний — близько години.

5. Чи шкідливий ботокс для волосся?

Ботокс шкідливий тим, що пошкоджує і висушує волосся через вплив високої температури і формальдегіду. При частому проведенні процедури волосся стає ламким і випадає. Ботокс може призвести до подразнення шкіри голови та алергічної реакції.

Рейтинг статті:
5 з 5 на основі 7 оцінок
Ботокс для волосся: плюси та мінуси
Лікар-дерматовенеролог, трихолог. Вища категорія.
Ботокс для волосся: плюси та мінуси
Лікар-терапевт. Стаж роботи 7 років.

Інші статті на тему

Схожі статті:

Коментарі

Катерина 1 рік тому
Добрий день, а коли краще робити ботокс для волосся?
Відповісти
Доброго дня. Процедуру ботокса для волосся краще робити максимум три-чотири рази на рік. За частішого проведення ботокса волосся стає сухим і ламким.
Тетяна 1 рік тому
Доброго дня. Який ботокс для волосся краще купити?
Відповісти
Добрий день. Самостійно вибирати і проводити ботокс для волосся не рекомендується, оскільки неправильна техніка може погіршити стан волосся або призвести до опіку шкіри. Ботокс для волосся виконує трихолог, після огляду волосяного покриву і виключення наявності протипоказань.
Людмила 1 рік тому
Доброго дня, в чому різниця між ботоксом і кератином для волосся?
Відповісти
Добрий день. Кератин вирівнює кучеряве волосся, робить його більш «слухняним». Ботокс дає можливість поліпшити зовнішній вигляд волосся, надати йому блиску і зробити м'якшим на дотик.
Ольга 1 рік тому
Доброго дня. Які відгуки трихологів про ботокс для волосся?
Відповісти
Добрий день. Ботокс добре справляється з поліпшенням зовнішнього вигляду волосся. Однак ефект тимчасовий і потрібне повторне проведення процедури, що призводить до тьмяності, стоншення і ламкості волосся. Тому трихологи не рекомендують часте виконання ботокса для волосся.
Ярослава 1 рік тому
Добрий день. Чому так багато негативних відгуків про ботокс для волосся?
Відповісти
Добрий день. Негативні відгуки про ботокс пов'язані з тим, що процедура надає тимчасове (протягом двох-чотирьох місяців) поліпшення зовнішнього вигляду волосяного покриву, водночас не сприяє зростанню здорового волосся і нормалізації стану шкіри голови. Підібрати метод відновлення волосся може трихолог після огляду.
Записатись на прийом
Заповніть форму, і ми зв'яжемося з Вами у найближчий час
Натискаючи на кнопку Відправити Ви даєте згоду на обробку даних, та погоджуєтеся з умовами угоди
Перевищено ліміт запитів. Спробуйте через 5 хв.

Не пропустіть оновлення від нас!

Обмінюємо email на корисну інформацію про ваше здоров’я. Нас читають понад 100 000 користувачів щомісяця. Приєднуйтесь і ви!
Підписуйтесь на наші соцмережі та вигравайте 1000 грн у березні!