Logo
0 800 30 11 77

Що таке мезотерапія для волосся і яка від неї користь?

Що таке мезотерапія для волосся і яка від неї користь?
Читати 8 хвилин | Створено: 31 січня 2023 | Оновлено: 23 лютого 2023 | 16208 16208
Безпечним і ефективним косметологічним методом оздоровлення волосся і шкіри голови є мезотерапія, яка підходить чоловікам і жінкам від 18 років.

Процедура регулює гідробаланс шкірного покриву голови, живить волосяні фолікули, покращує стан волосся.

Що таке мезотерапія волосся?

Мезотерапія волосся — це лікувальна ін'єкційна процедура, спрямована на нормалізацію стану шкіри голови, зміцнення волосяних фолікулів і стимуляцію росту волосся. Метод мезотерапії волосся являє собою введення в шкіру голови вітамінів, мінералів, органічних речовин і лікарських компонентів.

Показання до мезотерапії

Показання до мезотерапії

Показання до мезотерапії волосся:

  • випадіння волосся;
  • ламкість і сухість волосся;
  • пошкоджене волосся (посічені кінчики, ослаблене волосся після хімічних завивок або частого фарбування, що втратило блиск);
  • лупа;
  • підвищена чутливість шкіри голови;
  • рання сивина.

Мезотерапія застосовується для лікування надмірної сухості або, навпаки, підвищеної жирності шкіри голови. Також мезотерапія може проводитися для лікування себореї волосистої частини голови (патології, за якої порушена робота сальних залоз).

Як працює мезотерапія волосся?

Поставте своє питання Дерматологу
«ОН Клінік»

Мезотерапія передбачає введення лікувальних препаратів у внутрішні шари шкіри (приблизно на два-чотири міліметри) тонкою голкою. Етапи проведення мезотерапії:

  1. Консультація трихолога і збір анамнезу.
  2. Діагностика шкіри голови та волосся.
  3. Індивідуальний підбір мезококтейлю.
  4. Підготовка до процедури (дезінфекція шкірного покриву).
  5. Уколи в шкіру голови (препарати вводять у розмічені точки на відстані приблизно одного сантиметра, рухаючись по лінії росту волосся).
  6. Обробка шкірного покриву голови антисептичним препаратом (для мінімізації набряків, почервоніння і виключення запалення).

Для діагностики шкіри голови і волосся лікар може провести трихоскопію (інструментальне дослідження дерми голови і волосяних фолікулів за їх багаторазового збільшення за допомогою трихоскопа). Мезотерапія волосся триває 30-60 хвилин. У разі підвищеної чутливості шкіри голови можуть використовуватися анестетики для зменшення больових відчуттів.

Засоби для мезотерапії волосистої частини голови можуть містити безліч корисних компонентів, які лікар підбирає індивідуально, залежно від цілей і стану волосся. Препарати для мезотерапії волосся можуть містити:

  • лікарські компоненти (стимулятори росту, судинні препарати);
  • вітаміни (біотин, вітаміни А, В2, В6, С, Е, фолієву кислоту);
  • мікроелементи (залізо, цинк, хром, селен, кальцій);
  • амінокислоти (аргінін, цистеїн);
  • гіалуронову кислоту;
  • колаген;
  • еластин;
  • органічні кислоти;
  • гормони;
  • антиоксиданти.

Індивідуально приготовані мезококтейлі для волосся, введені в шкіру голови методом мікроін'єкцій, стимулюють кровопостачання і живлення волосяних фолікулів корисними речовинами, регулюють обмін речовин і секрецію шкірного сала. У зоні введення ін'єкцій можуть виникати почервоніння і помірні больові відчуття, які є нормою і минають через один-два дні.

Користь мезотерапії для волосся

Оздоровчі ін'єкції для волосся дають змогу зупинити його випадіння, поліпшити міцність і еластичність по всій довжині. Користь мезотерапії волосся:

  • відновлення водного балансу шкірного покриву голови (зволоження, усунення лущення та свербіння);
  • нормалізація роботи сальних залоз голови (позбавлення від зайвої жирності);
  • поліпшення мікроциркуляції крові в дермі голови;
  • зміцнення волосяних фолікулів (позбавлення від випадіння волосся);
  • стимуляція активного росту волосся;
  • живлення шкіри голови і волосяних фолікулів корисними речовинами (для поліпшення структури волосся, його блиску, міцності, еластичності).

Ін'єкційна мезотерапія має накопичувальний і довгостроковий ефект, який проявляється після першого курсу (близько семи сеансів). Після процедури мезотерапії подовжується активна фаза росту волосся, що сприяє його прискореному росту.

Фракційна мезотерапія

Фракційна мезотерапія волосся — це метод косметології, заснований на апаратному введенні косметологічних препаратів у шкіру голови. Апарат для фракційної мезотерапії оснащений насадкою з мікроголок, що роблять мікропроколи в дермі голови, через які всмоктується корисний мезококтейль.

Мікроголчаста мезотерапія

Мікроголчаста мезотерапія є малоінвазивною косметологічною процедурою, яка полягає у введенні ін'єкцій у підшкірний шар голови за допомогою спеціального апарату (мезоінжектора). Під час процедури лікар розраховує глибину проколу (від 0,4 до чотирьох міліметрів) і дотримується дистанції між ін'єкціями (0,5 міліметрів).

Безін'єкційна мезотерапія

Безін'єкційна мезотерапія є процедурою, яка ґрунтується на введенні косметологічних препаратів у шкіру без застосування ін'єкцій. Мезотерапія без уколів проводиться за допомогою спеціальних апаратів, які сприяють проникненню мезококтейлів у шари шкіри. Види безін'єкційної мезотерапії:

  • киснева мезотерапія (за допомогою препарату, який впливає сильним потоком кисню);
  • лазерна мезотерапія (за допомогою спрямованого інфрачервоного випромінювання).

Під час безін'єкційної кисневої мезотерапії активні компоненти спільно з киснем запускають процеси регенерації шкіри голови, сприяють виробленню колагену й еластину, покращують обмінні процеси дерми. На відміну від ін'єкційної мезотерапії, безін'єкційна не травмує шкірний покрив (виключені почервоніння і набряки), але препарати проникають не так глибоко в дерму, тому результат менш виражений і вимагає повторних курсів для закріплення ефекту (через чотири-шість місяців).

Чи допомагає мезотерапія від облисіння?

Мезотерапія волосся може бути допоміжною процедурою під час лікування вогнищевого або андрогенного облисіння, оскільки прицільно зміцнює і живить волосяні цибулини, запускає регенераційні та обмінні процеси в шкірі голови. Лікування алопеції у чоловіків і жінок має бути комплексним: включати косметологічні процедури і медикаментозну терапію, спрямовану на усунення причин патологічного випадіння волосся.

Медикаментозне лікування облисіння призначає трихолог після обстеження. Діагностика алопеції може включати трихоскопію, дослідження роботи щитовидної залози, надниркових залоз, травлення, оцінку обмінних процесів і гормонального фону.

Із чим можна поєднувати мезотерапію?

З мезотерапією волосся добре поєднуються гліколеві пілінги шкіри голови та лікувальні косметичні засоби (шампуні, маски, сироватки), які має підібрати трихолог, щоб унеможливити конфлікт застосовуваних компонентів. Також косметологічні процедури для волосся можуть доповнюватися прийомом вітамінних комплексів (для призначення вітамінів для волосся лікар може призначити аналізи крові).

Для стимуляції регенерації клітин і активації обмінних процесів додатково може призначатися плазмоліфтинг для волосся. Процедура полягає у введенні в шкіру голови плазму власної крові, збагаченої тромбоцитами, що прискорює ріст волосся і покращує стан шкірного покриву голови.

Протипоказання до мезотерапії волосся

Перед мезотерапією волосся необхідна консультація лікаря (трихолога або дерматолога), який огляне стан шкіри голови і волосся. Також лікар збере анамнез (про наявність хронічних захворювань і раніше проведені процедури) для виключення протипоказань. Протипоказання до мезотерапії волосся:

  • хвороби крові (наприклад, порушення згортання, схильність до тромбозів);
  • цукровий діабет;
  • запальні шкірні захворювання (псоріаз, екзема, атопічний дерматит);
  • порушення цілісності шкірного покриву голови (рани, подряпини, опіки);
  • онкологічні захворювання;
  • вагітність і період лактації;
  • схильність до формування гіпертрофічних і келоїдних рубців.

Важливо попереджати лікаря про наявність алергічних реакцій. Тимчасовими протипоказаннями до мезотерапії волосся є гострі вірусні та інфекційні захворювання (наприклад, ГРВІ, грип), а також період загострення хронічних захворювань.

Дерматологія в ОН Клінік Одеса

Що таке мезотерапія для волосся і яка від неї користь? - Горошко Олена Миколаївна
Горошко Олена Миколаївна
ОН Клінік Одеса
вул. Мала Арнаутська, 56
Графік роботи:
Пн - Пт: 8:30 - 19:30
Сб: 9:00 - 17:00
Нд: 9:00 - 14:00

Популярні питання

1. Чим небезпечна мезотерапія волосся?

Мезотерапія волосся безпечна за умови виключення протипоказань. Для запобігання ускладнень важливо дотримуватися рекомендацій лікаря після процедури (одну годину не розчісуватися, кілька днів не вживати алкоголь і уникати нагрівання шкіри голови, тиждень не проводити інші косметологічні процедури для волосся).

2. Коли можна мити голову після мезотерапії?

Після мезотерапії волосся можна мити голову через два-три дні після процедури. Також після ін'єкційної косметології для волосся слід відмовитися від відвідування саун, лазень, басейнів, солярію, уникати прямого потрапляння сонячних променів щонайменше два дні.

3. Мезотерапія волосся — як часто робити?

Частоту курсів мезотерапії волосся визначає лікар. Повторний курс після першої мезотерапії лікар може призначити через 6-12 місяців.

4. Мезотерапія волосся — скільки потрібно сеансів?

Кількість сеансів мезотерапії волосся призначає лікар залежно від індивідуальних особливостей організму, від характеру розв'язуваної проблеми і бажань людини. У середньому курс складається з семи-десяти сеансів з інтервалом у півтора тижні.

5. Мезотерапія або біоревіталізація волосся — як вибрати?

Мезотерапія і біоревіталізація волосся є косметологічними процедурами, які засновані на введенні препаратів у шкіру голови з метою поліпшити стан волосся і активізувати його ріст. Відмінність двох методів полягає у використовуваних препаратах і цілях процедури.

Біоревіталізація передбачає введення в дерму голови гіалуронової кислоти, яка сприяє нормалізації водного балансу (зволоженню, усуненню лущення і лупи). Препарати для мезотерапії містять безліч різних компонентів, які підбираються лікарем індивідуально. Вибір процедури для волосся залежить від бажаного результату, а також від індивідуальних особливостей: показань, типу шкіри, віку, виявлених протипоказань.

Рейтинг статті:
5 з 5 на основі 2 оцінок
Що таке мезотерапія для волосся і яка від неї користь?
Лікар-дерматовенеролог, дитячий дерматолог, трихолог. Вища категорія.
Що таке мезотерапія для волосся і яка від неї користь?
Лікар-дерматовенеролог, трихолог. Вища категорія.

Інші статті на тему

Схожі статті:

Коментарі

Юлія 1 рік тому
Добрий день! Як діє мезо волосистої частини голови в разі алопеції?
Відповісти
Препарати для мезотерапії в разі андрогенної або вогнищевої алопеції можуть містити речовини антиандрогенної дії, а також компоненти, що зміцнюють і захищають волосяну цибулину. У разі алопеції важливо косметологічні процедури поєднувати з медикаментозним лікуванням, оскільки патологічне випадіння волосся може бути пов'язане з гормональними порушеннями або проблемами з метаболізмом. Слід звернутися до трихолога за консультацією.
Марія 1 рік тому
Доброго дня! Скільки потрібно ін'єкцій для росту волосся?
Відповісти
Доброго дня. Для росту волосся застосовується мезотерапія, оскільки препарати, що вводяться, містять безліч корисних речовин, а сама процедура мікроін'єкцій стимулює кровообіг і приплив кисню в шкірі голови. Мезотерапію важливо проходити курсами, кількість сеансів визначає лікар після діагностики (як правило, один курс включає від 5 сеансів).
Дар'я 1 рік тому
Доброго дня! Чи є мезотерапія ефективною процедурою в разі ламкості волосся, які її плюси та мінуси?
Відповісти
Добрий день. Мезотерапія голови є малоінвазивною косметологічною процедурою, яка дає змогу відновити і поліпшити стан волосся по всій довжині. Плюси процедури: швидкий і довгостроковий ефект (результати процедури можна помітити після 5-7 сеансу, ефект може зберігатися до одного року); індивідуальний підхід (підбір вмісту мезококтейлів); стимуляція росту волосся і запобігання його випадінню; регулювання саловиділення шкіри голови (усунення сухості або зайвої жирності); лікування дерматологічних захворювань шкіри голови (лупи, себореї, свербежу голови). Мінуси мезотерапії в появі дискомфорту і почервоніння в місцях проколів. Після процедури мезотерапії потрібно два-три дні дотримуватися правил: не допускати впливу сонячних променів на голову, унеможливити перегрівання, не користуватися агресивними засобами для укладки.
Наталія 1 рік тому
Доброго дня. Які уколи роблять у голову для росту волосся?
Відповісти
Доброго дня. Для активації росту волосся може застосовуватися метод ін'єкційної косметології — мезотерапія голови. Мезотерапія ґрунтується на введенні в шкіру голови препаратів, що сприяють зміцненню волосяного фолікула, оздоровленню та живленню шкіри голови, активації обмінних процесів, запобігаючи випадінню волосся і стимулюючи його ріст.
Ольга 1 рік тому
Привіт! Скажіть, будь ласка, який препарат для мезотерапії найкращий?
Відповісти
Доброго дня. Препарат для мезотерапії підбирають з огляду на тип шкіри голови, стан волосся і бажаний ефект від процедури. Для мезотерапії волосся можуть використовуватися готові засоби і можуть застосовуватися індивідуально складені мезококтейлі. Для досягнення максимального ефекту необхідна консультація трихолога або дерматолога.
Записатись на прийом
Заповніть форму, і ми зв'яжемося з Вами у найближчий час
Натискаючи на кнопку Відправити Ви даєте згоду на обробку даних, та погоджуєтеся з умовами угоди
Перевищено ліміт запитів. Спробуйте через 5 хв.

Не пропустіть оновлення від нас!

Обмінюємо email на корисну інформацію про ваше здоров’я. Нас читають понад 100 000 користувачів щомісяця. Приєднуйтесь і ви!
Підписуйтесь на наші соцмережі та вигравайте 1000 грн у березні!