Logo
0 800 30 11 77

Плазмоліфтинг за випадання волосся

Плазмоліфтинг за випадання волосся
Читати 5 хвилин | Створено: 21 квітня 2021 | Оновлено: 21 квітня 2021 | 16646 16646
Випадання волосся - неприємне явище, яке негативно позначається на психологічному стані людини та її самооцінці.

Якщо випадання волосся є наслідком того чи іншого системного нездужання (гормональні збої, інфекційні захворювання, ослаблення імунітету), то після того, як першопричина виявлена ​​і усунена, стан волосся зазвичай відновлюється.

Але в деяких випадках для відновлення волосся можуть знадобитися додаткові методи косметологічного впливу або фізіотерапевтичні процедури, і один із таких методів - плазмоліфтинг. Він успішно застосовується як для профілактики облисіння, так і для відновлення кількості та здорового стану волосся. При цьому плазмоліфтинг є малоінвазивною процедурою, що робить її застосування досить зручним для пацієнта, в якого немає потреби проходити складний курс оперативного втручання і реабілітацію.

Що таке плазмоліфтинг

Плазмоліфтинг - це використання власної плазми крові пацієнта для ін'єкцій з оздоровлювальним косметологічним ефектом. Використання власної плазми означає мінімізацію імовірності алергічних ефектів, повну сумісність введеного препарату з організмом пацієнта і ефективність процедури.

Плазма - це рідка частина крові. Її ін'єкції мають істотний регенеративний ефект, нормалізують стан шкіри в проблемних ділянках. При цьому використовується збагачена тромбоцитами плазма самого пацієнта. Якщо плазма є рідкою частиною крові, то тромбоцити - це ті клітини, які забезпечують її згортання. Але в контексті косметологічних процедур важливий інший ефект цих клітин. Вони мають відновлює дію і здатні посилити позитивний результат плазмоліфтингу.

Показання до плазмоліфтингу за випадання волосся

Поставте своє питання Дерматологу
«ОН Клінік»

У випадках, коли порідіння і ламкість волосся пов'язані з нестачею поживних речовин у шкірі, плазмоліфтинг може стати процедурою, яка дозволить поліпшити стан волосся і зупинить його випадання. Позитивний ефект плазмоліфтингу позначається на декількох рівнях:

  • після процедури волосяні цибулини отримують додаткові поживні речовини, завдяки чому фаза росту волосся збільшується;
  • шкіра голови стає більш здоровою;
  • стан волосся поліпшується, воно стає блискучими, менш ламким, припиняється випадання волосся.

Таким чином, плазмоліфтинг волосся є одночасно профілактикою деяких форм облисіння і лікувальною практикою, яка дозволяє зробити волосся густішим і здоровішим.

Підготовка до плазмоліфтингу під час випадання волосся

Перед плазмоліфтингом необхідно здати загальний і біохімічний аналіз крові, щоб з'ясувати її стан, а також виключити протипоказання. Лікар-трихолог вкаже на те, як потрібно змінити раціон перед процедурою і прийом яких медикаментів потрібно виключити. Загалом пацієнту рекомендується перейти на здорове харчування, мінімізувавши вживання гострої, смаженої їжі, а також алкоголь і куріння - це зробить регенеративні властивості плазми крові більш ефективними. Процедура плазмоліфтингу зазвичай проводиться в ранкові години, адже за три-чотири години до її проведення рекомендується утриматися від прийомів їжі.

У пацієнта необхідно зробити забір венозної крові безпосередньо перед плазмоліфтингом. Ця кров і буде матеріалом для плазмоліфтингу. У неї додають коагулянти для зменшення згортання, після чого розділяють на компоненти для відділення плазми, яку збагачують тромбоцитами. Ін'єкції проводяться по всій волосистій частині голови або зосереджуються на проблемних зонах. Допускається використання місцевої анестезії. Важлива стерильність, тому шкіра голови обробляється антисептиком.

Оскільки плазмоліфтинг є неінвазивною процедурою, жодних шрамів чи інших слідів не залишається. Але в разі проведення процедури в умовах низької стерильності можливе інфікування і запалення. Також важливо після плазмоліфтингу берегти волосяну частину голови від сильних морозів, вітру, дощу. Рекомендується максимально щадно розчісувати волосся і хоча б 2 дні не мити його і не масажувати шкіру голови.

Ефект від плазмоліфтингу за випадання волосся

Вже після першої процедури може бути помітний позитивний ефект. Волосся повертає раніше втрачений блиск і стає менш ламким. Але для боротьби з облисінням зазвичай буде необхідно близько чотирьох процедур. Позитивний ефект від плазмоліфтингу спостерігається досить довго - впродовж кількох років. Після цього плазмоліфтинг повторюють.

Протипоказання до плазмоліфтингу за випадання волосся

Є ряд протипоказань до проведення плазмоліфтингу:

  • наявність у пацієнта алергічної реакції на препарати, які додають у плазму крові під час підготовки ін'єкції;
  • захворювання печінки (наприклад, гепатити);
  • гострі інфекційні захворювання;
  • системні захворювання крові;
  • імунодефіцит.

Також процедура не проводиться, якщо у пацієнта є онкологічні захворювання, психічні розлади. Прийом деяких препаратів є тимчасовим протипоказанням. Так плазмоліфтинг за облисіння не рекомендується під час прийому коагулянтів (препаратів, які впливають на згортання крові), кортикостероїдів та антибіотиків.

Під час менструації, а також загострення хронічних захворювань процедура також не проводиться. Плазмоліфтинг за облисіння не є панацеєю. Потенційну результативність процедури необхідно обговорити з лікарем-трихологом.

Дерматологія в ОН Клінік Суми

Плазмоліфтинг за випадання волосся - Черняк Наталія Олександрівна
Черняк Наталія Олександрівна
ОН Клінік Суми
вул. Харківська, 23
Графік роботи:
Пн - Пт: 8:00 - 20:00
Сб: 8:00 - 17:00
Нд: 8:00 - 14:00

Популярні питання

1. Чи можна робити плазмоліфтинг під час менструації?

Можна, але не рекомендується. У період менструації можуть посилитися  неприємні відчуття через гормональний фон. І рівень тромбоцитів з початком нового циклу знижується, що впливає на якість процедури.

2. Чи є обмеження після процедури плазмоліфтингу?

Специфічних обмежень процедура не має, але перші кілька діб не рекомендується відвідувати солярії, сауни та басейни. Також варто виключити куріння і алкоголь, утриматися від використання засобів для стайлингу.

3. Чому плазмоліфтінг не можна під час вагітності?

У період вагітності відбуваються зміни в роботі органів, і прогнозувати результат після плазмотерапії складно через брак досліджень. Рекомендується відмовитися від процедури до народження дитини та відновлення організму.

Рейтинг статті:
4 з 5 на основі 2 оцінок
Плазмоліфтинг за випадання волосся
Лікар-дерматовенеролог, трихолог. Вища категорія.
Плазмоліфтинг за випадання волосся
Стаття перевірена: Рожкова Наталія Вікторівна
Лікар-дерматовенеролог, трихолог. Вища категорія.

Інші статті на тему

Схожі статті:

Коментарі

Дмитро 5 місяців тому
Доброго вечора, пройшов 4 процедури плазмоліфтингу волосся, проте ніякого результату не помітив. Підкажіть, будь ласка, в чому може бути причини та чи буде результат якщо пройти всі 6 процедур?
Відповісти
Доброго вечора. Процедура може вимагати часу, і помітні зміни можуть відбутися поступово. Деякі пацієнти можуть побачити результати після кількох місяців після закінчення повного курсу. Я раджу звернутися до свого лікаря, який проводить плазмоліфтинг. Він зможе зробити оцінку вашого стану та дати конкретні рекомендації. Можливо, вам також слід порадитися з іншими фахівцями (дерматологом, трихологом) для отримання додаткових порад та врахування всіх аспектів вашого стану.
Ірина 6 місяців тому
Доброго дня, підкажіть будь ласка було онкологічне захворювання, після курсів хіміотерапії не росте волосся (2 роки після одужання). Можна робити плазмоліфтинг? І чи буде він дієвим?
Відповісти
Доброго дня. Ефективність плазмоліфтингу може варіюватися в залежності від багатьох факторів, включаючи індивідуальні характеристики пацієнта, ступінь втрати волосся та причину цієї втрати. У вашому конкретному випадку, де волосся не росте протягом довгого часу після хіміотерапії, плазмоліфтинг може бути спробою поліпшити ріст волосся. Перед початком будь-якого лікування, включаючи плазмоліфтинг, важливо проконсультуватися з трихологом, який може оцінити вашу конкретну ситуацію та визначити оптимальний підхід до лікування. Ваш лікар може також розглянути інші методи лікування або процедури, які можуть бути ефективними для вас.
Олеся 1 рік тому
Доброго вечора, для чого зазвичай призначають плазмоліфтинг? Підкажіть, як швидко починає діяти плазмоліфтинг?
Відповісти
Доброго вечора, плазмоліфтинг починає діяти відразу після введення збагаченої тромбоцитами плазми, проте ефект помітний через сім-десять днів після першої процедури. Плазмоліфтинг зазвичай призначається при випаданні волосся (алопеції).
Інна 1 рік тому
Здрастуйте, я хочу прискорити ріст волосся на голові. Подруга розповіла про те, що є уколи для живлення шкіри голови та коріння волосся. Чи допомагає плазмоліфтинг прискорити ріст волосся? Чи краще віддати перевагу чомусь іншому?
Відповісти
Здрастуйте, плазмоліфтинг дозволяє наситити поживними речовинами волосяні цибулини, оздоровити шкіру голови та збільшити фазу росту волосся. Залежно від стану шкіри та волосся трихолог може рекомендувати курс плазмоліфтингу або мезотерапії (підшкірного введення вітамінів та поживних речовин).
Жанна 1 рік тому
Добрий вечір. У мене сильно випадає волосся. Трихолог після проведення трихоскопії сказав, що маю алопецію. Розкажіть, за якого виду алопеції допомагає плазмоліфтинг? Чи допомагає плазмоліфтинг відновити волосся?
Відповісти
Здрастуйте, трихолог може порекомендувати курс плазмоліфтингу при андрогенетичній, дифузній та гніздній алопеції. Зазвичай плазмоліфтинг призначається для зупинки випадання волосся, насичення волосяних фолікулів поживними речовинами та оздоровлення шкіри голови.
Оксана 1 рік тому
Здрастуйте, я давно хочу пройти курс процедур плазмоліфтингу. Чи можна робити плазмоліфтинг волосся влітку? Чи краще почекати до зими, коли сонячне проміння вже не впливатиме на волосся?
Відповісти
Доброго дня, оскільки під впливом сонячних променів на шкірі можуть з'являтися пігментні плями, процедури плазмоліфтингу можуть зменшити ймовірність їх розвитку. Однак процедури плазмоліфтингу також ефективні в осінню та зимову пору року.
Катерина 1 рік тому
Доброго ранку, у мене завтра перший сеанс плазмотерапії волосся. Чи потрібно мити волосся перед плазмоліфтингом? І чи потрібна ще якась підготовка до процедури?
Відповісти
Доброго ранку, перед плазмоліфтингом необхідно вимити голову за добу до процедури. Також необхідно здати біохімічний та загальний аналіз крові (для виключення протипоказань), за один-два дні потрібно відмовитися від жирної та смаженої їжі, алкогольних напоїв та куріння. Трихологу потрібно повідомити про лікарські препарати, які ви приймаєте (лікар може порекомендувати зупинення прийому або зміну дозування).
Світлана 1 рік тому
Доброго вечора, я багато читала про насичення шкіри обличчя корисними речовинами, і тепер не можу визначитися, курс яких процедур мені пройти. Чи можна поєднувати біоревіталізацію та плазмоліфтинг? Чим вони відрізняються? Чи є сенс поєднувати ці процедури? Заздалегідь дякую.
Відповісти
Здрастуйте, при біоревіталізації підшкірно вводиться препарат на основі гіалуронової кислоти, а при плазмоліфтингу - збагачена тромбоцитами плазма крові. Курс біоревіталізації зазвичай рекомендується за потреби розгладити зморшки, зволожити шкіру, прибрати в'ялість і відновити тонус. При плазмоліфтингу активізується кровообіг і запускається процес оновлення клітин.
Валерія 1 рік тому
Добрий вечір. Подруга радить плазмоліфтинг для волосся, оскільки в останні кілька місяців воно дуже ламке. Скажіть, скільки разів на рік можна робити плазмоліфтинг? Як довго зберігається ефект?
Відповісти
Здрастуйте, плазмоліфтинг не рекомендують робити частіше двох разів на рік, проте при правильному введенні збагаченої тромбоцитами плазми ефект від процедури зберігається більше одного року. Про необхідність повторного проходження курсу плазмоліфтингу потрібно проконсультуватися з трихологом, який зможе зібрати анамнез, провести огляд шкіри голови та зробити трихоскопію за потреби.
Олена 1 рік тому
Здрастуйте, я хочу пройти курс плазмоліфтингу, оскільки у мене дуже сильно почало випадати волосся, однак у мене є аутоімунне захворювання. Я не хочу нашкодити своєму здоров'ю, тому підкажіть, чи можна робити плазмоліфтинг при аутоімунному тиреоїдиті?
Відповісти
Доброго дня, при аутоімунному тиреодитіті не можна робити уколи збагаченої тромбоцитами плазми. Протипоказання пов'язане з тим, що при аутоімунних захворюваннях у роботі імунної системи є порушення, через що вона атакує власні клітини. Застосування плазмоліфтингу може призвести до посилення симптомів та ускладнень аутоімунного тиреоїдиту.
Записатись на прийом
Заповніть форму, і ми зв'яжемося з Вами у найближчий час
Натискаючи на кнопку Відправити Ви даєте згоду на обробку даних, та погоджуєтеся з умовами угоди
Перевищено ліміт запитів. Спробуйте через 5 хв.

Не пропустіть оновлення від нас!

Обмінюємо email на корисну інформацію про ваше здоров’я. Нас читають понад 100 000 користувачів щомісяця. Приєднуйтесь і ви!
Підписуйтесь на наші соцмережі та вигравайте 1000 грн у березні!