Logo
0 800 30 11 77

БДСМ: кому підійде та з чого почати?

БДСМ: кому підійде та з чого почати?
Читати 21 хвилину | Створено: 27 травня 2024 | Оновлено: 27 травня 2024 | 954 954
Практикуюча психологиня, сексологиня Анастасія Капсамун розповідає про БДСМ: що таке практики БДСМ, якi вони бувають та з чого краще почати тим, кому хочеться спробувати в сексі щось нове.

Що таке БДСМ?

БДСМ (BDSM) — це психосексуальна субкультура, заснована на еротичному обміні владою та інших формах сексуальних відносин. БДСМ також може існувати у вигляді рольових ігор, для яких характерні панування та підкорення, позбавлення рухливості, заподіяння болю та приниження. Сама абревіатура БДСМ поділяється на три складові (типи) взаємовідносин:

  • БД — бондаж (знерухомлення, зв’язування) та дисципліна;
  • ДС — домінант і сабмісів (верхній та нижній);
  • СМ — садомазохізм.

Такий поділ має велике значення в рамках існування всієї субкультури, адже в БДСМ-практиках не обов'язково застосовувати чи пробувати все. Кожен може обрати аспект, який цікавить саме його, щоб досліджувати тему та практикувати.

Психологія БДСМ: чому людям це подобається?

Поставте своє питання Психологу
«ОН Клінік»

При спілкуванні з практикуючими людьми з БДСМ-спільноти я найчастіше чула фрази: психоемоційне розвантаження, спробувати суспільством табуйовані відчуття та почуття, змінити звичайні життєві ролі.

Практики БДСМ краще сприяють позбавленню тілесної та емоційної напруги у порівнянні з іншими способами (наприклад, з алкоголем або наркотиками). Крім того, часто після подібних ігор люди сильніше відчувають близькість і стають розслабленими, тобто зростає рівень задоволення та знижується рівень їхнього стресу.

У сабмісівів (тих, хто підкорюється) до і під час сесії може спостерігатися підвищений кортизол, що говорить про наявність сильного стресу. Після практики рівень кортизолу знижується, що свідчить про сильне розслаблення тіла.

БДСМ — це можливість для людини добровільно «зняти» з себе всю відповідальність, «перекласти» її на партнера, якому довіряєш, тим самим психологічно відпочити. А комусь БДСМ навпаки дає можливість брати на себе більше відповідальності (відповідати не лише за себе, а й за іншу людину чи декількох людей).

Які основні принципи БДСМ? 

VISSC — це саме ті основні правила, які відрізняють БДСМ від насильства. Два або більше партнери спочатку домовляються про правила, всі можливі практики та дії, обов’язково обирають «стоп-слово» чи «стоп-жест», використавши які, будь-хто з учасників зупинить сесію. Вся культура БДСМ тримається на п'яти правилах, відомих як VISSC:

  • V (Voluntary) — добровільність. Ніхто нікого не змушує брати участь у БДСМ-практиках. Рішення пробувати та практикувати кожна людина приймає добровільно;
  • I (Information) — інформованість. Людина, яка погоджується на БДСМ-практики, точно знає, що робитиме вона, а що робитимуть з нею. Самі дії, допустимі умови їх здійснення обговорюються відкрито між всіма учасниками;
  • S (Safe) — безпека. Багато БДСМ-практик пов'язані з підвищеним ризиком для фізичного та психічного здоров'я. Принцип безпеки передбачає прагнення партнерів звести будь-який ризик до мінімуму. Скажімо, якщо здійснюється сценарій «гра з вогнем», поряд обов'язково мають бути засоби, мазі проти опіків. Або якщо це зв'язування мотузками, то поруч обов'язково повинні бути ножиці;
  • S (Sane) — розумність. На практиці це означає, що партнери усвідомлюють ступінь ризику та розуміють умови майбутньої практики на момент обговорення. Варто зазначити, що етична сторона БДСМ-культури та принципи правильної практики виключають вживання алкогольних чи будь-яких інших психотропних речовин (стан сп'яніння несумісний з вимогами безпеки);
  • C (Consensual) — згода. У даному пункті йдеться саме про усвідомлену згоду, тобто не лише про бажання партнерів здійснити дію, а й про те, що вони розуміють, чого один від одного хочуть і на що саме погоджуються.

Також важливою та приємною частиною БДСМ-сесії є піклування один про одного в кінці взаємодії. Як правило, верхній (домінант) повинен продемонструвати піклування та тепло до нижнього (сабмісіва). Зробити чаю, обійняти, провести разом деякий час. Це обов'язкова дія, яка дає можливість нижньому прийти в себе, заспокоїтись та не відчувати зневагу до себе.

Як відрізнити БДСМ від бажання насильства?

Першою й основною характеристикою насилля вважається недобровільність, якщо щось відбувається без згоди, коли людині не хочеться слідувати правилам, а хочеться лише спричиняти біль. Також насильством вважаються зловживання під час взаємодії. Наприклад, якщо було дано згоду на одну дію, а разом з нею було виконано й іншу, на яку партнер не давав згоди. Це зловживання, а отже й насильство.

До того ж, окремі практики (каліцтво, наявність крові під час сесії, ампутація та травматизація кінцівок) являються девіацією. Навіть якщо обидва учасники згодні, адекватність у подібних бажаннях ставиться під сумнів багатьма представниками БДСМ-спільноти, оскільки порушує правила БЕЗПЕКИ (згідно принципу «Safe» БДСМ-практик). Від побутового, сексуального насильства та зґвалтування БДСМ відрізняється дотриманням VISSC-принципів.

Чому досі існує думка що БДСМ — це девіація? 

Згідно з Міжнародною класифікацію хвороб (МКХ-10), садомазохізм вважається розладом сексуальної поведінки. Але сучасні дослідження все частіше свідчать про те, що люди, які практикують БДСМ, не мають проблем з психікою, та розглядають БДСМ як здорову форму близькості. У повсякденному житті практикуючі БДСМ мало чим відрізняються від тих людей, які відносять себе до інших груп сексуальних уподобань. БДСМ — це сексуальний інтерес чи субкультура.

Крім того, скептичне ставлення може бути результатом необізнаності та стереотипів, коли будь-який «відхід» від «соціальної норми» вважається девіацією. БДСМ — це не лише про фізичну взаємодію, це про можливість пізнавати себе та партнера все глибше.

Скільки людей практикує БДСМ?

Важко назвати конкретні цифри, адже практика БДСМ буває різною та можете бути виключно приватною. Наприклад, згідно з бельгійським національним дослідженням, близько 8% людей назвали себе тими, хто практикує БДСМ, а 26% опитаних відповіли, що цікавляться темою БДСМ.

Також інтернет-видання Bedbible публікує цікаву статистику, спираючись на дослідження участі та інтересів у БДСМ-тематиці. Опитування проходило онлайн у США, у ньому взяли участь майже 13 000 осіб. В опитуванні було роз'яснено термін «БДСМ» для уникнення будь-яких суперечливих уявлень про те, що насправді являє собою БДСМ (часто він сприймається більш «хардкорним», ніж є насправді). Результати дослідження:

  • 42% американців пробували БДСМ хоча б один раз, 44% — цікавляться БДСМ-практиками;
  • 22 роки — середній вік, на який припадає перший досвід БДСМ;
  • чоловіки (59,6%) повідомили, що фантазують про домінування над кимось частіше, ніж жінки (46,7%);
  • жінки (64,6%) повідомили, що фантазують про домінацію над ними частіше, ніж чоловіки (53,5%).

Важко точно визначити, скільки саме людей практикують БДСМ у світі чи в Україні, оскільки ця тема часто залишається приватною. Проте з досвіду сексолога можу сказати, що існує значна кількість людей, які відчувають інтерес до цієї форми сексуальної та емоційної взаємодії. Спільнота БДСМ постійно зростає, а бажаючих спробувати цей вид відносин стає все більше.

Які основні ролі та сценарії в БДСМ-культурі? 

Сценаріїв до БДСМ-сесій існує неймовірна кількість, все залежить від сексуальних уподобань та фетишів. Кожен відіграє свою роль в отриманні задоволення.

Динаміка влади — це одна з популярних практик, де один партнер займає домінуючу роль, управляє повністю всіма процесами взаємодії. Бажано, щоб домінуючий мав навички керування та усвідомлення своєї влади. Адже психологічна домінація, зв'язування, шмагання та інші дії над тілом і свідомістю сабмісіва повинні контролюватися верхнім. З першого погляду може здатися, що сабмісів просто виконує побажання та підкоряється домінанту. Але все може бути навпаки: адже саме сабмісів виставляє межі та рамки допустимого обраними ним табу та «стоп-словом». Таким чином домінант стає виконавцем побажань сабмісіва. Можна сказати, що, практикуючи БДСМ, люди отримують дозвіл на нові відчуття, розширення усвідомлення про свої уподобання та пізнання свого тіла.

Популярними також вважаються ігри в шкіряних аксесуарах із застосуванням батога, мотузок, наручників, свічок, затискачів на соски та кляпів. Для прихильників естетичного акценту важливою складовою може бути наявність одягу з латексу, вінілу чи лаку. Тобто практики можуть бути схожі, але, залежно від переваг людини, важливим акцентом вже є фетиш на образ. Наприклад, це можуть бути високі підбори, нашийники, маски, нейлонові панчохи або колготки.

Часто можна зустріти любителів сценарію pet-play — психологічної гри, де сабмісів виконує роль домашнього улюбленця (він грається, бігає на четвереньках, приносить господарю іграшки та бавиться). Домінуючий виконує роль його господаря (виховує його, годує, грається з ним та може й наказати).

Чи завжди БДСМ — це лише про секс?

Ні, БДСМ — це не лише про секс. В першу чергу, БДСМ — це про психічно-фізичний вплив (взаємодію). Практики БДСМ можуть повністю існувати без сексу та без жодного еротичного контексту. Тобто, наприклад, сесія, в якій сабмісів був зв'язаний та відшльопаний, може повністю здійснити та «закрити» його бажання. Аналогічні відчуття через цей досвід може мати й домінант, який виконував практику.

Секс може бути гарним доповненням та завершенням процесу. Чи, навпаки, БДСМ може бути в якості цікавого доповнення до сексу, щоб отримати можливість спробувати та пережити щось нове. Також існують пари, які практикують BDSM Lifestyle — БДСМ-відносини, які тривають не кілька годин у рамках сесії, а багато днів чи місяців. У БДСМ-лайфстайл учасники постійно дотримуються обраних ролей. Такий досвід виходить за межі сексуальних експериментів, він набагато ширший і різноманітніший.

Чи завжди БДСМ — це жорстко? 

БДСМ — це не завжди про жорстокість та біль. Річ у тім, що не всім практикуючим БДСМ подобаються больові відчуття. Людей може приваблювати естетика тематики, вбрання, бажання бути зв'язаними та не мати можливості рухатись. Або ж людей може приваблювати виконання завдань. Також є формат лайт-практик (легких практик), який дуже поширений серед пар-новачків. Лайт-практики можуть включати наручники, кляп, маленький флогер та перо для лоскоту. Такий набір легко можна придбати в будь-якому секс-шопі та спробувати зі своїм партнером.

Також до БДСМ-ігор без жорстокості та болю відносяться ігри з очікуванням дозволу на оргазм і контролем над його отриманням. Наприклад, коли домінуючий, стимулюючи ерогенні зони сабмісіва, не дозволяє нижньому без дозволу пережити оргазм. Яскраві відчуття можна отримати від такої гри з використанням секс-іграшок.

Як зрозуміти, чи підійде мені БДСМ?

Якщо ви розмірковуєте, чи підійде вам БДСМ, спочатку необхідно зрозуміти, чому саме ви звернули увагу на ці практики, що вам сподобалось. Почитайте статті, подивіться фільми на цю тематику — що вам відгукується та викликає інтерес, на яких думках збудження зростає. Обравши найбажаніший напрямок, запропонуйте спробувати своєму партнерові та підберіть для обох підходящий сценарій. Замовте вбрання, аксесуари чи іграшки. Віднесіться до цього як до експерименту з пізнання своїх уподобань.

Якщо ж ви без стосунків, можете спробувати знайти вже ознайомлену та практикуючу людину в БДСМ-темі, відвідавши тематичні заходи, вечірки чи сайти знайомств. Головне — пам'ятайте, що все має відбуватися лише за добровільної згоди та при можливості озвучити «стоп-слово» чи скористатися «стоп-жестом». Вони існують саме для того, щоб за тривожності, дискомфорту ви могли ними скористатися та припинити сесію.

Як позбутися сорому та страху, якщо хочеться спробувати БДСМ?

Важливу роль у формуванні відчуття страху чи сорому може грати наше оточення та уявлення про допустимі межі сексуальної поведінки. Адже коли людина потрапляє в суспільство чи середовище, де до проявів сексуальності та різноманіття статевого життя ставляться толерантно, без осуду, то вона відчуває, що її «приймають», і їй легше позбутися почуття сорому. Якщо самостійно важко знайти причини, можна звернутися з цим запитом до сексолога та зрозуміти, що саме «каже» ваш сором чи страх. Також можна пробувати якісь легкі практики БДСМ, потроху розширюючи горизонти своїх можливостей та вподобань.

Як запропонувати та як говорити з партнером про БДСМ?

Іноді буває важко запропонувати партнерові щось новеньке у ліжку, особливо якщо раніше ви мало говорили про сексуальні експерименти. Але зробити все ж таки це прийдеться, якщо ви хочете реалізувати свої фантазії. Рекомендації для розмов з партнером щодо БДСМ-практик:

  1. Розповісти про свої фантазії. Розмова може бути самим важким кроком. Виберіть слушний момент, коли ви з партнером розслаблені та маєте вільний час для діалогів. Почніть з того, що маєте фантазію та хочете поділитися нею. Повідомте партнерові, що зрозумієте, якщо він ще не готовий до цього, але будете вдячні, якщо він піде вам на зустріч. Також обов'язково запитайте, що хоче ваш партнер, які в нього фантазії.
  2. Зацікавити, спокусити на своє бажання. Коли ваш партнер дасть згоду на новий досвід, то розпочніть підготовку. Обговоріть всі можливі нюанси, правила, подумайте, що потрібно для реалізації вашого бажання. Сходіть разом до секс-шопу, виберіть необхідний інструментарій чи замовте на сайті. Спокушайте, натякайте та грайте фразами в переписці чи в звичайному діалозі, щоб викликати потроху звикання до нової ідеї та збудження. Можливі приклади фраз: «а тобі личили б наручники», «хочу пестити тебе, поки ти зв’язаний(а)», «хочу завжди цілувати твої ніжки, бути у твоїх ніг», «уяви, що я чекаю тебе на колінах у кімнаті та готовий(а) виконувати всі твої забаганки».
  3. Експериментувати. Це етап, на якому власне ви реалізуєте свою фантазію. Спочатку може бути трохи страшно та ніяково, може виникати відчуття сорому — це нормально. Ви можете почати з легкої форми контролю партнера (наприклад, зав'язати очі та поставити на коліна) — це самий простий та безпечний елемент підкорення.

Якщо вам важко наважитись і розповісти партнерові про своє бажання, можна звернутися до сексолога. Ви зможете більш детально проконсультуватись щодо кроків зваблення партнера, відштовхуючись саме від ваших побажань та сексуальних фантазій.

Як знайти собі партнера для БДСМ?

Щоб знайти партнера для БДСМ-практик, потрібно почати спілкуватися з людьми з цієї тематики. В різних країнах «знайомство» з БДСМ-спільнотами може проходити по-різному, але існує багато тематичних закладів, вечірок, виставок. Зазвичай люди починають пошуки в Інтернеті, для тематиків є багато форумів та груп у соціальних мережах Facebook, Telegram, Instagram тощо. Чи, наприклад, існує додаток знайомств PURE — там можна зустріти знайомства для легкого еротичного проведення часу, БДСМ-практик.

З чого почати у БДСМ?

Якщо вас вже зацікавила тема БДСМ, ви перебуваєте у роздумах, з чого почати, то корисним кроком буде вивчення інформації цієї тематики (літератури, фільмів, Інтернет-спільнот). Наприклад, можна почати з книги Трістана Таорміно «Біблія БДСМ. Повне керівництво», пошукати тематичні форуми та групи.

Якщо ж ви пара, яка вирішила експериментувати, то рекомендую почати зі спільного походу до секс-крамниці. Так ви зможете наочно побачити та відчути, що вам відгукується, а що ні, на яку БДСМ-атрибутику «падає» око. Під час візиту прислухайтеся до себе, що вам хочеться: зв'язати чи бути зв'язаним, спробувати образ з повідцем чи з кляпом в роті. Вашим фантазіям немає обмежень, дозвольте собі більше.

Як обрати собі костюми та іграшки для БДСМ?

Коли мова заходить про тематичне вбрання та атрибутику, то можна розгубитися: що саме підійде, де шукати потрібний образ, що для чого та як правильно користуватися. Спочатку традиційно починаємо з пошуків образів в Інтернеті, вирішуємо, що саме подобається: шкіра, портупеї, високі чоботи, латекс, вініл, лак, маски, сітки чи рольові образи у вигляді покоївки, медсестри чи тварини.

Іноді тематичні образи не так легко знайти, особливо латекс і шкіру. Зазвичай їх виготовляють спеціалізовані магазини еротичного одягу під замовлення, бо матеріал недешевий, виглядає розкішно та необхідно, щоб образ підходив покупцю за розміром. Проте одяг зі шкірозамінника, металеві прикраси, маски, сітки, вінілове та лакове вбрання знайти можно в будь-якій секс-крамниці.

Щодо іграшок, які підходять до тематики БДСМ, я рекомендувала б все те, що дозволяє вам ваша фантазія та що не завдасть шкоди вам чи вашому партнерові. Секс-іграшки, які підійдуть для БДСМ-практик:

  • для порки, шмагання: флогери, батоги, падлі, тростини (бамбукові чи з ротанга), багатохвості флогери;
  • для зв'язування та сковування: наручники, мотузки, стрічки для зв'язування, фіксатори для рук та ніг, нейлонові панчохи;
  • для практики «не бачу, не чую, не розмовляю»: маски на обличчя та очі, кляпи, ротові розширювачі;
  • повідці та чокери на шию;
  • вібратори різних форм та призначень;
  • фалоімітатори, страпони, вібропулі чи секс-іграшки на дистанційному управлінні.

Наведений перелік не є вичерпним та може коригуватися залежно від ваших бажань та фантазій. Це лише незначна частина варіантів секс-іграшок, які можна використовувати для вашого задоволення.

Чи є в Україні БДСМ-спільноти та тематичні заходи?

Україна, як і багато інших країн, має активну БДСМ-спільноту та різноманітні заходи, присвячені цій темі. Зустрічі, вечірки, семінари та інші події можуть проходити у великих містах, де ці спільноти активніше представлені. Організатори зазвичай роблять акцент на безпеці, добровільній згоді та взаємній повазі. Деякі БДСМ-спільноти в Україні:

  • спільнота FetSide;
  • клуб BiBar;
  • квест «50 оттенков серого»;
  • тематичний готель для рольових ігор Cherry Twins;
  • бар в Одесі iznankaodesa;
  • агенція свята Golden Line організовує БДСМ-шоу на замовлення.

Це не весь перелік спільнот та закладів. Самостійно вивчаючи цю тему, ви можете знайти багато цікавих місць, що підходять саме вам.

БДСМ-вечірка: поради для тих, хто вперше зібрався на kinky party

Kinky party — це секс-позитивна вечірка з певною тематикою, що проводиться в оригінальному форматі та з суворим дрес-кодом. У вечірці бере участь велика кількість гостей. Захід супроводжується яскравою шоу-програмою, сучасною танцювальною музикою та різними практиками: масажем, шибарі (зв’язуванням), ваксплеєм (капанням розплавленого воска на тіло), поркою тощо.

Kinky party або тематичні БДСМ-заходи можуть відрізнятися між собою. Основні кроки підготовки до kinky party:

  1. Обираємо образ. Детально знайомимося з правилами дрес-коду на заході, дотримуємося порад та головних акцентів саме цієї вечірки.
  2. Обираємо компанію за потреби. Йдіть на вечірку в компанії тих людей, з якими ви почуваєтесь максимально комфортно.
  3. Обов'язково ознайомтесь з правилами поведінки на вечірці. 
  4. Якщо ви ще не готові «відкривати» свою персону світу, то йдіть в масці.

На вечірках кінкі учасники мають дотримуватися правил безпеки та заявленого етикету. Вони можуть включати в себе визначення меж згоди, заборону на фотографування та відеозапис, а також повагу до особистого простору та кордонів інших учасників. Гості заходу повинні дотримуватися правил поведінки, а організатори відповідають за створення безпечного середовища.

Словник БДСМ: основні терміни, які треба знати

Бондаж (англ. bondage — «залежність, неволя») — практика, що полягає в позбавленні одним партнером (домінуючим) іншого (того, хто підкоряється) тієї чи іншої міри фізичної рухливості та/або свободи дій з метою отримання психосексуального задоволення. Пов'язка на очі, наручники, поножі, колодки – все, що обмежує свободу людини, може бути каталізатором сексуального збудження.

Домінування та підкорення — психологічні відносини, засновані на розділенні прав і обов'язків між домінуючим і сабмісівом.

У БДСМ-відносинах топ (верхній) і боттом (нижній) — загальні позначення для людей, які віддають перевагу відповідним БДСМ-ролям. Топ — той, хто веде (керує), і боттом — той, кого ведуть чи яким керують.

Світч (англ. switch — «перемикач») — це той, кому подобається й підкорятися, й підкоряти.

Ваніль (англ. vanilla) — розмовний сленговий аналог назви загальноприйнятих сексуальних відносин. Іноді вживається в сенсі «все, що не БДСМ».

Стоп-слово (англ. safeword, stop word — «безпечне слово», «стоп-слово») — це заздалегідь узгоджене слово у контексті БДСМ-практики, яке використовується з метою зупинити БДСМ-сесію. Як правило, стоп-словом користується нижній партнер, але його може вимовляти й верхній, а також інші особи (наприклад, організатор БДСМ-заходу, який відповідає за безпеку учасників). За виголошення цього слова учасники сесії зобов'язані негайно припинити будь-які дії. Недотримання цього правила є грубим порушенням правил БДСМ-спільноти.

Порка — вид тілесного покарання, при якому людину б'ють по стегнах, сідницях, спині або по інших частинах тіла (крім голови) таким чином, щоб завдати болю (як від шльопків, ударів), але без заподіяння тяжких тілесних ушкоджень.

Ваксплей (англ. wax play — гра з воском) — це тактильна та температурна практика зі спеціальними БДСМ-свічками, коли людину обкапують, покривають гарячим воском. Вона може бути повністю самостійною, а може бути частиною більш великої практики. Наприклад, часто можна побачити, що ваксплей використовують як складову шибарі-сесії: людину спочатку зв'язують, а потім окремі частини тіла поливають воском.

Шибарі — японське мистецтво обмеження рухливості тіла людини за допомогою мотузок, визначене технічними й естетичними принципами. Шибарі часто використовують у БДСМ-тематиці. Практика вимагає дотримання техніки безпеки, майстерності від зв’язуючого, від моделі — довіри та вміння розслаблятися.

Девайс — спеціальний інструмент, пристосування або пристрій для тематичних дій та впливу.

Фетиш — предмет, річ, що стає об'єктом поклоніння та може викликати сексуальне бажання. В БДСМ-тематиці до фетишів можна відносити панчохи, нейлон, латекс, чокер, рукавички тощо.

Пет-плей (англ. pet-play — гра з домашнім улюбленцем) — сексуальна гра, за якої один з партнерів поводиться як тварина (кішка, собака, заєць, мавпа, свиня тощо), а інший — виконує роль дресирувальника чи господаря. Даний сценарій не має нічого спільного з зоофілією. Пет-плей дозволяє людині лише поводитись як чотирилапе створення, яке може й загарчати, й вкусити.

У нашого блогу є власні канали в телеграмі та вайбері, в яких ми розповідаємо корисні та цікаві речі про здоров'я. Підписуйтесь, щоб зробити турботу про власне здоров'я та здоров'я сім'ї комфортною та легкою.

Рейтинг статті:
5 з 5 на основі 1 оцінки
Стаття відображає точку зору автора. Вона не претендує на всебічність висвітлення теми, про яку йдеться. Точка зору редакції «Блогу ОН Клінік» може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність наведеної інформації.
БДСМ: кому підійде та з чого почати?
Практикуюча психологиня, сексологиня з 5-річним досвідом, БДСМ-практик.
БДСМ: кому підійде та з чого почати?
Лікар-терапевт. Стаж роботи 7 років.

Інші статті на тему

Схожі статті:

Коментарі

Олег 2 дні тому
Добрий день, ми з дівчиною тільки почали практикувати БДСМ у сексі, поступово пробуємо нові техніки. Ми вже встигли спробувати прочуханку і ваксплей, проте хотіли б почати практикувати шибарі (техніку зв'язування). Можете розповісти про цю техніку трохи детальніше? Що потрібно знати про шибарі перед тим, як ми спробуємо? Заздалегідь дякую.
Відповісти
Доброго дня, шибарі включає не тільки технічне зв'язування, а й емоційну та естетичну складові. Основні принципи включають використання спеціальних мотузок, розроблених для безпечного і комфортного зв'язування, а також врахування анатомічних особливостей і переваг партнера. Перед початком практики корисно обговорити очікування, встановити зрозумілі сигнали безпеки і враховувати взаємну згоду в процесі експериментування з шибарі.
Антон 3 дні тому
Вітаю, близько місяця тому в мене почалися нові стосунки з жінкою, яка більш досвідчена, ніж я, у сексі. Вона пропонує спробувати багато нового, і я підтримую її бажання. Учора вона запропонувала БДСМ, сказала, що хоче домінувати першою. Скажіть, що таке домінувати в сексі? Як це проявляється?
Відповісти
Добрий день, домінувати в сексі означає взяти на себе провідну роль і контроль над ситуацією, встановлюючи правила і напрямки для партнера. Домінування може включати командування, визначення поз і дій, використання атрибутів (наприклад, кайданок, батогів або пов'язок на очі) і створення сценаріїв, де один партнер підпорядковується, а інший керує. У контексті БДСМ домінантний партнер (домінант) спрямовує і контролює, тоді як підлеглий партнер (сабмісив) погоджується слідувати вказівкам і підкорятися встановленим правилам. Важливо, щоб усі дії відбувалися за обопільною згодою та з урахуванням встановлених меж і безпечних слів.
Записатись на прийом
Заповніть форму, і ми зв'яжемося з Вами у найближчий час
Натискаючи на кнопку Відправити Ви даєте згоду на обробку даних, та погоджуєтеся з умовами угоди
Перевищено ліміт запитів. Спробуйте через 5 хв.

Не пропустіть оновлення від нас!

Обмінюємо email на корисну інформацію про ваше здоров’я. Нас читають понад 100 000 користувачів щомісяця. Приєднуйтесь і ви!
Підписуйтесь на наші соцмережі та вигравайте 1000 грн