Logo
0 800 30 11 77

«Жезл кохання»: який він?

«Жезл кохання»: який він?
Читати 6 хвилин | Створено: 17 січня 2019 | Оновлено: 17 січня 2019 | 71462 71462
Заповітні сантиметри — чоловіча гордість. Що більше, то краще. Що менше, то більше приводів для розладу. Але чи виправдовує розмір якість сексу?

Практично кожного чоловіка хвилює питання про розмір своєї гідності. Хто б і що б не говорив, а сила сексуальної привабливості насамперед пов'язана з нашою зовнішністю. Це нормально і природно. Жінки переживають про розмір грудей і п'ятої точки, а чоловіки — про довжину свого «жезла».

Існує думка, що чим більший розмір, тим щасливіша жінка в сексуальному житті. Однак життя доводить протилежне: жінки віддають перевагу розмірам трохи більшим за середній. Зокрема, це довели дослідження, опубліковані в науковому журналі «PLoS One»: у середньому від 13 до 16 см.

Існує міф, що нелюбов до великих розмірів пов'язана з розміром піхви. Мовляв, вагіна здатна збільшуватися лише на 3-5 см і ніяк не на 10 чи навіть 15. Однак це не так. Розміри піхви в кожної жінки індивідуальні. У середньому, її глибина коливається від 7 до 12 см. У збудженому стані за рахунок еластичності стінок вона здатна до розширення і може прийняти статевий член навіть великого розміру.

За даними Vagina Institute розмір піхви у жінок у розслабленому стані сягає від 7 до 9 см. І це майже у 78,5 % жінок. Водночас у 87 % представниць жіночої статі в збудженому стані вона може розтягуватися до 19 см. Однак, це лише статистика, і в кожної жінки його розміри індивідуальні. У разі вад статевих органів або перенесених операцій воно дійсно може мати маленькі розміри. Під час статевого контакту це може спровокувати біль або дискомфорт, але це поодинокі випадки.

На думку еволюційних антропологів розмір пеніса тісно пов'язаний із сексуальним відбором. Наприклад, дослідник Брайан Маутц у 2012 році опублікував працю, в якій припустив, що розмір пеніса еволюціонував у бік збільшення через жіночий вибір. Жінки здавна віддавали перевагу самцям з більш вираженими геніталіями.

Однак сьогодні жінки на перший план ставлять не стільки розмір, скільки чуттєві задоволення. Прикладом цьому слугує британець Ендрю Вордл, який 44 роки свого життя не міг повноцінно займатися коханням із жінками через відсутність пеніса (вроджена екстрофія сечового міхура). Однак це не заважало йому мати жінок. Лише в 44 роки він зміг перший раз зайнятися коханням як чоловік: лікарі встановили йому імплантований статевий член.

Багато психологів стверджують, що чоловічі занепокоєння щодо розміру статевого члена марні. Шотландський психолог Стюарт Броді вважає, що на рішення жінки під час вибору партнера впливає не тільки розмір пеніса, а й почуття гумору, характер, розум, соціальний статус.

Лікар-уролог медичного центру «ОН Клінік Полтава» Ігор Єрошенко каже:

Чоловічий оргазм, так само як і жіночий, залежить від симпатії партнерів, комфорту обстановки і багатьох інших параметрів. Довжина статевого члена не завжди свідчить про якість сексу. Більше значення відіграє його твердість, яка залежить від надходження крові під час збудження.

Якщо є проблеми з ерекцією, твердість чоловічої гордості зменшується, що призводить до труднощів під час його введення в піхву. Це серйозніша проблема, ніж невеликий розмір статевого члена у здорового чоловіка.

Лікар-уролог медичного центру «ОН Клінік Дніпро» Сергій Демиденко попереджає:

Часто проблеми з ерекцією у сильної статі спричиняє саме незадоволення розміром свого статевого члена. На психологічному рівні чоловік сам ставить собі перепони, які складно подолати. Часом навіть медицина тут безсила. Чим переживати про розмір, подумайте краще про своє чоловіче здоров'я: планові огляди в уролога, використання контрацептивів.

Існують дослідження, які пов'язують розмір «жезла» не стільки з питаннями інтиму, скільки зі здатністю мати дітей. Американські вчені (штат Юта, США) виявили, що чим менший у чоловіка статевий член, тим менше може бути шансів на зачаття. Вони стверджують, що розмір статевого члена безпосередньо пов'язаний із фертильністю.

Таку точку зору озвучили на конференції з питань народжуваності в Денвері (США). Доктор Остін Слейд протягом трьох років вивчав це питання і дійшов висновку, що найчастіше на безпліддя страждають чоловіки, пеніс яких досягає 12,5 см, ніж ті, довжина фалоса яких стартує від 13 см.

Лікар-уролог медичного центру «ОН Клінік Миколаїв» Андрій Лисов пояснює:

На чоловічу фертильність впливають багато чинників. Це і спосіб життя чоловіка, і часті стреси, і шкідливі звички (куріння, зловживання алкоголем) і навіть зайва вага. Невеликий розмір пеніса — не вирок для тих, хто хоче мати дитину.

Від себе додам, що найчастіше чоловіки комплексують з приводу розміру тоді, коли розмір статевого члена не відповідає загальноприйнятим міркам суспільства, друзів або сексуального партнера. Існує маса способів для його збільшення: за допомогою спеціального комплексу вправ, уколів (у ділянку статевого члена вводять жирову тканину чоловіка) або хірургічного втручання (наприклад, введення силіконових імплантатів, лігаментотомії — розсічення зв'язки між кісткою та пенісом). Іноді сильна стать вдається до косметичних (лосьйони, креми) або лікарських (пігулки) засобів, які тимчасово розв'язують проблему, спричиняючи набряклість або подразнення. Жоден із наведених способів не вважається безпечним. Тому перш ніж експериментувати, гарненько подумайте, чим ризикуєте.

За даними багатьох зарубіжних досліджень, середня довжина пеніса перебуває в межах від 13 до 15 см. Однак, порівнюючи різних чоловіків, потрібно враховувати еволюцію, клімат, вік та особливості способу життя чоловічого населення.

Як на мене, розмір — лише справа смаку і не завжди потрібно віддавати данину моді: жінкам — шукати партнера тільки з великим «агрегатом», чоловікам - намагатися збільшити розмір статевого члена різними способами. Головне в близькості — це вміння подарувати одне одному насолоду і не завжди розмір матиме значення. Запорука хорошого сексу — це не тільки розмір статевого члена у чоловіка або розмір бюста у жінки. Це і пристрасть, і ніжність, і турбота про партнера, володіння технікою сексу та вміння стимулювати ерогенні зони, і обстановка, і сексуальний одяг, і іграшки, а також багато чого  іншого, що має значення для обох партнерів.

А що думаєте ви?

Урологія в ОН Клінік Харків Палац Спорту

«Жезл кохання»: який він? - Крутько Дмитро Ігорович
Крутько Дмитро Ігорович
ОН Клінік Харків Палац Спорту
пр. Героїв Харкова, 257
м. Палац Спорту
Графік роботи:
Пн - Пт: 8:00 - 18:00
Сб: 8:00 - 17:00
Нд: 9:00 - 14:00
Рейтинг статті:
3 з 5 на основі 3 оцінок
«Жезл кохання»: який він?
Лікар-уролог, сексопатолог. Перша категорія.
«Жезл кохання»: який він?
Стаття перевірена: Трубеко Сергій Миколайович
Лікар-уролог. Вища категорія.

Поставте своє питання Урологу
«ОН Клінік»

Коментарі

Записатись на прийом
Заповніть форму, і ми зв'яжемося з Вами у найближчий час
Натискаючи на кнопку Відправити Ви даєте згоду на обробку даних, та погоджуєтеся з умовами угоди
Перевищено ліміт запитів. Спробуйте через 5 хв.

Не пропустіть оновлення від нас!

Обмінюємо email на корисну інформацію про ваше здоров’я. Нас читають понад 100 000 користувачів щомісяця. Приєднуйтесь і ви!
Підписуйтесь на наші соцмережі та вигравайте 1000 грн у березні!