Питання та відповіді з гінекології стор. 4

Чому може бути боляче під час сексу? Також з'явилися різі при сечовипусканні та тягне низ живота.
Відповідь: 09.04.2020
Причиною таких симптомів можуть стати інфекції, що передаються статевим шляхом або інші захворювання, такі як ендометріоз, уретрит, цистит. Поставити точний діагноз може лікар-гінеколог після комплексного обстеження. В ОН Клінік лікар проводить консультацію, огляд на кріслі, призначає необхідні аналізи, інструментальну діагностику. На їх підставі ставить діагноз та призначає лікування.
Олексієнко Юлія Юріївна
Лікар акушер-гінеколог. Друга категорія. Стаж роботи 8 років.
Від чого можуть бути болі внизу живота і свербіж у промежині? Сверблячка та жовті виділення з піхви не проходять вже кілька днів, живіт болить тиждень.
Відповідь: 09.04.2020
Біль унизу живота, виділення та свербіж у промежині - такі симптоми зазвичай вказують на захворювання, що передаються статевим шляхом або інші запальні процеси, такі як неспецифічний вагініт. У такому разі необхідна консультація та обстеження у гінеколога. Лікар проведе огляд на кріслі, призначить необхідні лабораторні чи інструментальні дослідження, які дозволять виявити причину нездужання. На основі отриманих результатів буде складено ефективну схему лікування.
Кирилюк Наталія Станіславівна
Лікар-гінеколог. Перша категорія. Стаж роботи 25 років.
Здрастуйте, я двічі покривала вагітність через сильний токсикоз з тремором, з стан було жахливе, у мене 2 група крові резус негативний, чула, що з такою групою крові з кожною вагітністю сильніша токсикоз і можливість викидня, у мене є двоє дітей від колишнього чоловіка , я дуже хочу народити третю, але на жаль у лікарні крапельниці та лікування не дають результату, токсикоз з кожним днем все сильніше і сильніше, я дуже хочу народити 3 дитини, можливо є лікування такої проблеми! Я буду дуже вдячна!
Відповідь: 22.11.2019
Добрий день. Якщо ваш партнер позитивний резус, то в даній ситуації можна розглядати конфлікт резусів. Для того, щоб точно визначити проблему, варто звернутися до досвідченого гінеколога. Він проведе ретельний огляд, проаналізує ваш анамнез, при необхідності призначить дообстеження та за результатами визначить тактику лікування.
Смирна Ірина Григорівна
Лікар-гінеколог. Перша категорія. Стаж роботи 30 років.
Добрий день. Чи можлива кольпоскопія як окрема послуга без консультації гінеколога? Якщо виявлять ерозію, скільки коштує її лікування в «ОН Клінік»?
Відповідь: 13.06.2018
Добрий день. У нашому медичному центрі відеокольпоскопія без первинного огляду не проводиться. Гінеколог спочатку проводить повноцінний гінекологічний огляд на кріслі, а потім при необхідності призначає кольпоскопію. Якщо буде виявлено ерозію, пацієнтці пропонується лікування за допомогою радіохвильового методу, який показаний навіть таким, що не народжував. Виходячи із плану лікування, лікар визначає його вартість.
Мандзяк Тетяна Ігорівна
Лікар-гінеколог. Перша категорія. Стаж роботи 12 років.
Знайшла на сайті, що ви можете зробити фармацевтичний аборт. Скажіть, будь ласка, чи потрібно мені здавати аналізи перед цією процедурою, якщо та які і скільки це буде коштувати?
Відповідь: 13.06.2018
Добрий день. Медичний фармацевтичний аборт є щадним методом переривання вагітності на даний момент, однак і він має свої протипоказання (термін більше 5 акушерських тижнів, запальні процеси, фіброма або міома і т.д.). Для ухвалення рішення про фармаборт необхідно пройти огляд у гінеколога, зробити УЗД для виключення позаматкової вагітності та встановлення точного терміну, а також здати аналізи (загальний (клінічний) аналіз крові, сечі, аналіз на рівень ХГЛ, аналіз на інфекції). Враховуючи всі особливості організму жінки, гінеколог за результатом обстежень визначає можливість проведення процедури та її вартість.
Мандзяк Тетяна Ігорівна
Лікар-гінеколог. Перша категорія. Стаж роботи 12 років.
Добридень! Народила дитину вісім місяців тому, у даний час годую грудьми. У цьому циклі, через тиждень після рясної менструації у виділеннях трапляються вкраплення крові. Іноді тягнучі болі внизу живота. УЗД робила два місяці тому - все в нормі. Що це може бути?
Відповідь: 28.07.2021

Добрий день! Важко визначитися з діагнозом тільки за скаргами. Необхідно прийти на прийом до гінеколога. Подібні симптоми можуть бути за різних гінекологічних захворювань. Це може бути і запальний процес, і овуляторний синдром. За 2 місяці після проведення УЗД багато могло змінитися. Тому обов'язково треба записатися на прийом до гінеколога з УЗД органів малого таза для уточнення діагнозу і призначення лікування.

Ліщінська Тетяна Вілховна
Лікар акушер-гінеколог. Перша категорія. Досвід роботи 39 років.
Добридень! Мені тридцять років. Нещодавно була на огляді у гінеколога зі скаргами на мазанину протягом тижня після менструації і тягнучі болі внизу живота. Почалося близько двох місяців тому після сильного стресу. Лікар на прийомі сказала, що можливо не вистачає якихось гормонів, тому і менструація в такому затяжному вигляді, і прописала КОК на півроку, при цьому, на здачу аналізів не направила. Я нічого не приймаю, думала налагодиться як доктор сказав, але ні, болі турбують і ось вже 10 днів мазня. Що це може бути?
Відповідь: 28.07.2021

Добридень! Я думаю, що для уточнення діагнозу і призначення лікування у Вашому випадку необхідно додаткове обстеження. Обов'язково треба провести УЗД органів малого таза, обстеження на гормони. Треба з'ясувати причину порушення менструального циклу, виключити ендометріоз, запальні захворювання жіночих статевих органів.

Ліщінська Тетяна Вілховна
Лікар акушер-гінеколог. Перша категорія. Досвід роботи 39 років.
Добридень! Рік безрезультатно намагаємося з чоловіком завагітніти. Чоловік здав спермограмму. За умови утримання впродовж семи днів: висновок - нативна олігоастенотератозооспермія. Будь ласка, прокоментуйте його результат. Чи можу я завагітніти і можна це вилікувати?
Відповідь: 28.07.2021

Добрий день. Так, результат не дуже хороший. Але ви порушили умови правильної здачі спермограми. Спермограма здається зазвичай на 3-й день утримання. Якщо відповідь буде такою ж після правильно зданої спермограми, то партнера необхідно дообстежити у фахівця уролога-репродуктолога. І все ж остаточний результат про можливість завагітніти дає гінеколог після обстеження пари, тобто і вам необхідно прийти дообстеження, щоб виключити проблеми у вас або ж збільшити шанси на зачаття. Дякую за запитання, приходьте - допоможемо!

Кравченко Вікторія Анатоліївна
Лікар-гінеколог. Вища категорія. Стаж роботи 20 років.
Вітаю! Потрібна консультація гінеколога. Мені 32 роки, нещодавно закінчила годувати грудьми сина і тепер хочу почати приймати гормональні контрацептиви. Підкажіть, будь ласка, як їх правильно підібрати і які аналізи потрібно попередньо пройти? У мене є невеликі проблеми із зайвою вагою і підвищена жирність волосся, може КОК якось допоможуть мені з цим?
Відповідь: 27.05.2021

Вітаю! Гормональна контрацепція є сучасним і надійним методом запобігання вагітності. Перед призначенням гормональних контрацептивів необхідна консультація гінеколога. Обов'язковий індивідуальний підхід з урахуванням віку пацієнтки, стану її здоров'я. Необхідний гінекологічний огляд, УЗД ОМТ, молочних залоз, мазки на мікрофлору і цитологію, треба оцінити систему згортання крові, виміряти артеріальний тиск. Все це дозволить визначити, який метод контрацепції Вам підійде.

Ліщінська Тетяна Вілховна
Лікар акушер-гінеколог. Перша категорія. Досвід роботи 39 років.
Добрий день. У мене вчора був незахищений секс з хлопцем. Це було на 11 день циклу. Скажіть, є ймовірність, що я завагітніла? Я прийняла "Постинор" і тепер не знаю, що робити! У мене трохи набухли груди і тягне низ живота. Чи зможу я в разі чого записатися на медикаментозний аборт і на якому терміні це краще зробити?
Відповідь: 27.05.2021

Вітаю! Ви правильно зробили, що застосували метод невідкладної контрацепції після незахищеного статевого акту. Будемо сподіватися, що він буде ефективним. Медикаментозний аборт є найбільш безпечним і ефективним методом переривання вагітності. За небажаної вагітності важливо звернутися до гінеколога за найменшої затримки менструації, щоб пройти необхідне обстеження. Медикаментозний аборт у нашому медцентрі проводиться до 49 днів від першого дня останньої менструації.

Кравченко Вікторія Анатоліївна
Лікар-гінеколог. Вища категорія. Стаж роботи 20 років.
Добридень! Хочу проконсультуватися. Читала, що внутрішньоматкова спіраль - один із найсучасніших і майже 100% засобів контрацепції. КОК мені не підходять через гормональні порушення і ризик тромбозу. Скажіть, будь ласка, як проходить процедура установки спіралі і які обстеження мені потрібно для цього пройти? Дякую!
Відповідь: 27.05.2021

Вітаю! Так, внутрішньоматкова спіраль - надійний і зручний метод контрацепції. Але є цілий ряд протипоказань для її застосування. Це запальні і онкологічні захворювання жіночих статевих органів, дисплазія шийки матки. Внутрішньоматкова спіраль встановлюється в порожнину матки під час менструації. Перед введенням необхідно пройти обстеження. Це гінекологічний огляд зі взяттям мазків на мікрофлору і цитологію, УЗД органів малого таза, обстеження на гепатити В і С, ВІЛ, сифіліс, загальний аналіз крові (необхідно визначити рівень гемоглобіну).

Ліщінська Тетяна Вілховна
Лікар акушер-гінеколог. Перша категорія. Досвід роботи 39 років.
Вітаю! У мене така ситуація: близько трьох місяців тому у мене виявили глибоку ерозію шийки матки. Лікар мені припекла її вже 2 рази якимось препаратом, але ерозія не проходить. Є неприємні відчуття під час статевого акту з хлопцем. Скажіть, будь ласка, може є якісь альтернативні методи лікування, раз припікання не допомогло?
Відповідь: 27.05.2021

Вітаю! У Вашому випадку складно відповісти на питання і дати рекомендації без огляду і обстеження. Після уточнення діагнозу можна буде дати Вам відповідь. Необхідне цитологічне дослідження, обстеження на онкогенні віруси папіломи людини (ВПЛ), кольпоскопія (огляд шийки матки під значним збільшенням).

Кравченко Вікторія Анатоліївна
Лікар-гінеколог. Вища категорія. Стаж роботи 20 років.