Обрати клініку
Ділимося порадами про здоров'я:

Питання та відповіді


Проктологія
Добрий день! Я займаюся бодібілдінгом і «завдяки» йому ж у мене з’явився геморой, чи можливе лікування у вашій клініці?
Отвечает:
Худинець Михайло Михайлович

Лікар-проктолог. Друга категорія. Стаж роботи 11 років.
Доброго дня! Систематичній важкі фізичні навантаження – один із провідних факторів розвитку геморою. Якщо Ви приймаєте специфічні препарати в режимі тренувань або зловживаєте білковим харчуванням і протеїнами, то варто звернути увагу на стан печінки і системи портальної вени – портальна гіпертензія так само фактор розвитку варикозної хвороби, у т. ч. і геморою. В наших клініках проводиться малоінвазивне лікування з використанням сучасного обладнання та схем лікування, а лікарі-проктологи мають величезний досвід роботи в цій області. Тому підібране лікування буде комплексним, а не тільки видалення зовнішньої проблеми – вузлів, що при дотриманні рекомендацій мінімізує ризик рецидиву. Важливе уточнення – в період лікування і реабілітації необхідно різко обмежити обсяг і інтенсивність тренувань. Звертайтеся! Будемо раді Вам допомогти!
Проктологія
Доброго дня. Мені 26, після пологів важко самостійно ходити в туалет, часто вдаюся до клізмових процедур, відчуття, ніби у мене дуже звужений прохід. До яких методів можна вдатися в даній ситуації? Заздалегідь спасибі.
Доброго дня! Патологія прямої кишки супроводжує до 50-70% всіх вагітностей і пологів. Питання про вибір методу лікування треба вирішувати індивідуально, на підставі, насамперед, об’єктивних даних. З Ваших скарг можна думати про наявність внутрішнього геморою, проктиту і ануситу (менш імовірно), функціональних розладів кишечнику неврологічної природи (якщо була травма тазу під час пологів або куприка). Виходячи з остаточного діагнозу, лікарем буде призначено лікування, знову ж таки з урахуванням ваших особливостей (консервативне лікування, малоінвазивне втручання, підтримуюча терапія, якщо в даний момент годуєте грудьми). Не відкладайте відвідування, чим раніше розпочато лікування, тим більше шансів обійтися мінімальним набором заходів і фін. витратами. Будемо раді допомогти!
Проктологія
У мене вже з півроку проблеми в області анального отвору. Різі, печіння, іноді болить так, що неможливо сидіти. При випорожненні кишечнику є кров’яні виділення. Що це, геморой чи щось серйозніше? Якщо геморой, то якої стадії?
Отвечает:
Кутепова Катерина Володимирівна

Лікар-проктолог, хірург. Кандидат медичних наук. Вища категорія. Стаж роботи 15 років.
Доброго дня! Заочно неможливо поставити діагноз. Кровотечі, навіть якщо вони не систематичні, а тільки під час дефекації – це вже серйозний симптом і обов’язково потрібне проведення ректороманоскопії. Різі та печіння характерні для геморою і для тріщини прямої кишки (біль може посилюватися при дефекації через механічну травму твердою грудкою калу, або через подразнення агресивним хімічним середовищем кал. мас). Стадія процесу встановлюється з урахуванням комплексу даних, але кровотеча однозначно свідчить як мінімум про 2-3 стадії (як АТ, так і Р). Наполегливо рекомендуємо не відкладати відвідування проктолога. Будемо раді допомогти!
Проктологія
Доброго дня! У мене після пологів з’явився геморой і тріщини. Я годую грудьми. Чи можливе лікування жінок, які годують грудьми? Адже більшість медичних препаратів мають протипоказання при годуванні. Спасибі.
Доброго дня! Так, під час лактації значно обмежений перелік терапевтичних дій. Не дивлячись на відносну безпеку багатьох препаратів, використовувати їх у цей період не рекомендується. Але й ігнорувати лікування не можна. Запишіться на прийом до проктолога, після огляду лікар підбере оптимальну схему фітотерапії, дасть рекомендації щодо режиму харчування і т. п. Це дасть можливість ліквідувати гостре запалення, поліпшити якість життя, а після припинення лактації необхідно буде вирішувати питання про радикальне повноцінне лікування, якщо воно буде потрібно. У випадках, що загрожують відкриттям профузної кровотечі, обмеження або некрозу гемороїдальних вузлів, можливе проведення інструментального втручання (за життєвими показаннями), у цьому випадку лікар зробить все можливе, щоб мінімізувати фармакологічне навантаження. Не хвилюйтесь! Не відкладайте звернення! Будемо раді допомогти!
Урологія
Доброго дня! Мені 60 років. В інформації клініки зазначено, що безопераційне лікування аденоми передміхурової залози здійснюється тільки на ранніх стадіях. 1. Ви встановлюєте стадію аденоми в ході первинного обстеження (консультації)? 2. У разі ранньої стадії аденоми чи даєте Ви рекомендації щодо подальших дій? Дякую за відповідь.
Отвечает:
Репрінцев Владислав Леонідович

Лікар-уролог. Перша категорія. Стаж роботи більше 20 років.
Доброго дня! Так, у нашій Клініці проводиться консервативне лікування ДГПЗ (аденоми) тільки на ранніх стадіях. Остаточний діагноз буде встановлено в ході первинного обстеження, з урахуванням віку можливо необхідно буле виключення онкопатології (для цього здається аналіз – онкомаркер ПСА) і повторна (безкоштовна) консультація лікаря. У тих випадках, коли лікування в наших умовах неможливо, лікар-уролог дасть докладні рекомендації щодо подальшої тактики (необхідне оперативне втручання, його обсяг, можливі наслідки і т. п., доцільність підтримуючої терапії), за необхідності випише направлення на госпіталізацію.
Урологія
Здравствуйте! Вопрос следующего характера: мне 28 лет, в 1998 году сделали операцию варикоцеле правого яичка, какое-то время был под присмотром врача. Прошло время и в больницу я не обращался уже много лет. В данный момент я женат(6 мес.) и хотим завести ребёнка, но пока не получается. Думаю, может мне сдать спермограмму и вообще полное обследование? Иногда бывают лёгкие болевые ощущение в области мошонки и всё это настораживает... Исходя из вышеописанного, вопросы: Сколько времени считается нормальным без удачного зачатия? Нужна ли спермограмма? Сколько стоит консультация и общее обследование здоровья мужского органа? Заранее благодарен.
Отвечает:
Репрінцев Владислав Леонідович

Лікар-уролог. Перша категорія. Стаж роботи більше 20 років.
Здравствуйте! По определению ВОЗ бесплодный брак - это отсутствие наступления беременности после 12 месяцев регулярной половой жизни без предохранения. НО! Если вы планируете беременность, настоятельно рекомендуем не ждать еще 6 месяцев, а пройти обследование сейчас. Обследование для мужчины – консультация уролога, УЗИ предстательной железы, спермограмма (в вашем случае обследование чрезвычайно важное, т.к. варикоцелле – это фактор бесплодия, в 15% случаев возможно необратимое изменение спермогенного эпителия). Для женщины – консультация, осмотр гинеколога, кольпоскопия. Так же желательно обоим супругам сдать мазок на ЗППП, даже если нет жалоб. В случае если органической патологии выявлено не будет, спемрограмма - без патологии, потребуются более серьезные обследования (тест-контакт и т.д.), но пока выводы делать рано. Обращайтесь! Будем рады помочь!
Урологія
Подскажите, пожалуйста у меня был половой контакт с девушкой которая возможно заражена венерическим заболеванием. Слышал есть препарат, который можно применить в прошествии нескольких часов и не заразиться.
Отвечает:
Репрінцев Владислав Леонідович

Лікар-уролог. Перша категорія. Стаж роботи більше 20 років.
Здравствуйте! Да, на фармацевтическом рынке есть препарат Сафоцид (комплект таблеток трех видов: Флуконазол - 150 мг., одна таблетка; Азитромицин - 1 г., одна таблетка, покрытая оболочкой; Секнидазол - 1 г., две таблетки, покрытые оболочкой). Часто он позиционируется, как препарат экстренной профилактики ЗППП. Но на самом деле для профилактики он не предназначен. Если был незащищенный контакт с потенциально инфицированным партнером, Вам обязательно нужно обратиться к врачу. Помните, что игнорирование контрацепции чревато инфицированием не только хламидией, уреоплазмой и т.д., но и вирусом гепатита В, ВИЧ. Урологи "ОН Клиник" будут рады вам помочь!
Урологія
У меня эректильная дисфункция на фоне остеохондроза позвоночника шейного отдела и грыжи нижней части позвоночника. Что делать?
Отвечает:
Репрінцев Владислав Леонідович

Лікар-уролог. Перша категорія. Стаж роботи більше 20 років.
Здравствуйте! К сожалению, заочно ответить на Ваш вопрос невозможно. Если Вы ранее уже обследовались, можем предложить Вам получить «второе мнение» наших специалистов. Если же обследование у уролога не проходили, то достоверно связывать ЭД и вертбральную патологию нельзя. Вопрос о лечении ЭД нужно рассматривать в комплексе с рекомендациями невропатолога в отношении основного заболевания (если оперативное лечение грыж не показано, нет корешкового синдрома, то возможно параллельное лечение ЭД и позвоночного столба). Записаться на консультацию Вы можете по телефону (круглосуточно), либо через форму на сайте. Будем рады помочь!
Урологія
У нас така проблема. Мій батько 74-річного віку, останні півроку став проявляти нездоровий потяг до жіночої статі. Мама померла ще 15 років тому, з тих пір жив сам і ось тобі й маєш. За кожною спідницею бігає. Уролог, до якого звернулися за порадою, сказав так: «Дайте баті нат...ся перед смертю», ніякі обстеження не проводилися. В туалет він звичайно встає ночами часто, а так начебто дуже жвавенький. Чи можна потрапити до адекватного лікаря? Або теж відправите розважатися? Дякую!
Отвечает:
Репрінцев Владислав Леонідович

Лікар-уролог. Перша категорія. Стаж роботи більше 20 років.
Доброго дня! Різке посилення статевого потягу є наслідком викиду тестостерону. З урахуванням віку пацієнта насамперед потрібно думати про рак передміхурової залози. У Вашого батька є характерні скарги для об’ємного утворення ПЗ, в кращому випадку це аденоматозний вузол, але потрібно розбиратися. Записуйтеся на прийом, лікарі урологи-андрологи «ОН Клінік» будуть раді допомогти! Первинне обстеження обов’язково буде включати УЗД простати, навіть на підставі цього дослідження можна робити попередні висновки, якщо буде необхідно – береться кров на визначення онкомаркера (ПСА). Відповідно до результатів Ви отримаєте детальну консультацію стосовно діагнозу і подальшої тактики поведінки.
Дерматологія
У мене з минулого літа почало висипати зону декольте, плечі і спину безліччю дрібних прищиків. Чим спекотніше на вулиці температура, тим їх більше. Буквально на кожному міліметрі.
Отвечает:
Панкова Світлана Володимирівна

Лікар-дерматовенеролог. Перша категорія. Стаж роботи 27 років.
Доброго дня! Дані симптоми можуть бути обумовлені патологією сальних залоз, стрептодермією (через підвищене потовиділення створюються ідеальні умови для зростання стрептокока), реакцією на УФ (фотодерматит). Успіх лікування принципово залежить від постановки точного діагнозу. Приходьте на очну консультацію до лікаря-дерматолога. Будемо раді допомогти!
Гінекологія
Доброго дня! Підкажіть, будь-ласка, наскільки ефективний радіохвильовий метод видалення ерозії шийки матки? І скільки це буде коштувати разом з аналізами?
Доброго дня! Радіохвильовий метод дозволяє вилікувати ерозію ШМ у всіх випадках, крім важкої гіперплазії. Після лікування зберігається повністю анатомічна і функціональна повноцінність шийки, отже у Вас не буде обмежень під час пологів, а ризик розвитку раку ШМ мінімізований. Вартість лікування залежить від площі ерозії (1000-1500 грн.), вартість первинного обстеження у гінеколога з УЗД і копмоскопією (180 грн.), питання про перелік необхідних аналізів вирішується індивідуально. Звертайтеся! Будемо раді Вам допомогти!
Гінекологія
У мене 3+ група, а у чоловіка 4+ група, чому ми не можемо завагітніти? В чому проблема?
Отвечает:
Масенко Наталія Анатоліївна

Лікар акушер-гінеколог. Вища категорія. Стаж роботи 20 років.
Доброго дня! У Вашому випадку до питання безпліддя потрібно підходити ширше. Як мінімум обстежитися обом в уролога/гінеколога, чоловікові обов’язково здати спермограму. На основі об’єктивних даних про стан органів репродуктивної системи і даних спермограми можна буде планувати подальше дообстеження, лікування. В нашій клініці Ви можете отримати консультацію фахівців з великим досвідом роботи. Забір матеріалів для лабораторних досліджень так само проводиться в комфортних умовах клініки. Після отримання результатів Ви отримаєте детальну консультацію з питань планування вагітності. Запис на прийом попередній (див. розділ «Контакти»). Будемо раді допомогти!

Останні статті у блозі