Logo
0 800 30 11 77

Правила безпечного сексу на природі

Правила безпечного сексу на природі
Читати 9 хвилин | Створено: 17 липня 2019 | Оновлено: 4 серпня 2023 | 10983 10983
Літо асоціюється з пригодами, відпочинком, позитивними емоціями, романтикою та сексом на природі.

Природа сексу така, що мінімальна кількість одягу, звична для спекотної погоди, сприяє посиленню збудження і переважання думок сексуального характеру. Для того, щоб секс на природі влітку був безпечним для здоров'я, необхідно врахувати деякі нюанси.

Основні правила безпечного сексу

Рекомендації, що стосуються підвищення безпеки сексу, спрямовані на збереження здоров'я партнерів і запобігання незапланованій вагітності. Правила безпечного сексу:

  • використання презерватива (завагітніти і заразитися інфекцією можна де завгодно — під час сексу в парку, в горах, у водоймі, в душі тощо);
  • дотримання статевої гігієни;
  • використання змазки;
  • відмова від статевих контактів за наявності ран або висипу на геніталіях.

Також важливо уникати дотику до забруднених предметів і поверхонь. У найкоротші терміни після статевого контакту необхідно прийняти душ із використанням мийних засобів, що не викликають алергії.

Як безпечно займатися сексом у воді?

Вода допомагає розслабитися, збудитися, зняти втому й отримати незвичайні відчуття. Перебування у водному середовищі не заважає стимуляції точки G і досягненню оргазму, проте побічним ефектом контакту з водою є змивання природного вагінального мастила, що може стати причиною дискомфорту в обох партнерів під час статевого акту. Щоб уникнути подібних ситуацій, можна займатися сексом у воді з використанням лубрикантів, наприклад, водостійких змазок на силіконовій основі.

Необхідно пам'ятати, що під час сексу в прісній або морській воді підвищується ризик порушення цілісності презерватива і, відповідно, небажаної вагітності, тому важливо подбати про комплексну контрацепцію. На думку Лії Мілхайзер, доктора медичних наук, директора Програми жіночої сексуальної медицини Стенфордського Університету, «перебування у воді не зменшує ймовірності завагітніти, оскільки під час еякуляції всередину піхви сперматозоїди можуть запліднити яйцеклітину».

Чи можна займатися сексом у морі або океані?

Концентрація солі у воді ніяк не пов'язана з чистотою і безпекою водойми. Відпочивальники можуть кидати у воду сміття, цигаркові недопалки, залишки їжі і навіть користуватися побутовою хімією, що забруднює водойму.

Дослідження підтверджують, що водойми, особливо моря, містять безліч патогенних мікроорганізмів, наприклад, кишкову паличку. Навіть одноразове занурення у воду може призвести до циститу та інших запалень сечостатевої системи.

Зрозуміло, солона вода несе певну користь, але тільки не під час вагінального та анального сексу. Вплив солі провокує подразнення слизових оболонок статевих органів, запалення й алергію, тому займатися сексом у морі небажано.

Що потрібно врахувати під час сексу в басейні?

Перед сексом у басейні влітку важливо пам'ятати про наявність хлору у воді. Хлористі сполуки не тільки нейтралізують небезпечні мікроорганізми, а й порушують мікрофлору статевих органів. Під час контактів із хлорованою водою в жінок можуть розвинутися молочниця і дисбактеріоз піхви.

Припущення про те, що займатися сексом у басейні абсолютно безпечно (через вплив хлорованої води, яка деактивує всі сперматозоїди), є помилковим. Можливо, хлор зможе знищити якусь частину сперматозоїдів, але не абсолютно всі, тому ймовірність завагітніти від води в басейні зменшується, але не стає нульовою.

Неминучим побічним ефектом перебування в басейні є контакт із сечею. Після досліджень, проведених у Канаді, було доведено, що в басейн об'ємом 830 тисяч літрів потрапляє в середньому 75 літрів сечі за тиждень. Сексуальна близькість у таких антисанітарних умовах є небажаною.

Як зазначила Чабаненко Інга Гієвна, лікарка-гінекологиня медичного центру «ОН Клінік Одеса», «одним із наслідків сексу в басейні або стоячій водоймі, наприклад, в озері, є дисбактеріоз піхви. Порушення мікрофлори виникає через потрапляння в піхву найпростіших організмів, що мешкають у воді. Що стосується річок, морів і океанів, то секс у цих водоймах менш небезпечний, ніж у стоячих».

Чим небезпечний секс на пляжі?

На пляжах нерідко спостерігаються антисанітарні умови, що посилюються наявністю харчових відходів, а також фекалій птахів, звірів та інших тварин. Згідно з дослідженням, опублікованим у журналі Environmental Science & Technology, у пляжному піску може міститися більше фекальних бактерій, ніж у морській воді. Це означає, що пляжний інтим може бути небезпечним для здоров'я (наприклад, спровокувати цистит).

Якщо використовувати підстилку, то вона все одно не захистить від потрапляння піску в статеві органи. Лікар-гінеколог медичного центру «ОН Клінік Миколаїв» Розмус Інна Леонідівна дотримується наступної думки: «Пісок може спровокувати травми слизових і спричинити потертості, тож секс на пляжі може закінчитися ранами й запаленнями».

Секс у лісі та горах: що потрібно врахувати?

Інтим у гірській або лісистій місцевості є досить незвичайною, екстремальною розвагою. Якщо ви рішуче налаштувалися на секс у лісі або в горах, постарайтеся віддалитися від проїжджої частини, стежок, грибників та інших відпочивальників. Не зайвим буде укомплектуватися картою, підстилкою і спреєм від комах.

Повернувшись додому, одразу вирушайте в душ і обстежте тіло на наявність кліщів. Лікар-дерматолог медичного центру «ОН Клінік Дніпро» Світлана Панкова зазначає: «Кліщі, які вважають за краще ховатися в зелених заростях, переносять цілий букет важких захворювань, зокрема, вірусний кліщовий енцефаліт і хворобу Лайма». За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, щорічно понад 10 тисяч людей в усьому світі заражаються кліщовим енцефалітом, зокрема під час перебування в лісі.

Ще одним небезпечним наслідком сексу у високогір'ї є непередбачуваність реакції організму. Під час сексуальних навантажень, які випробовують на значній висоті над рівнем моря, можуть виявитися головні болі, запаморочення, нудота, перепади тиску.

На думку Мелісси Тейбор, директора Коледжу остеопатичної медицини при Університеті Нова Саут-Істерн, «організм в умовах низького тиску і пересушеного повітря недоотримує кисень, що може призвести до виникнення досить небезпечних симптомів кисневого голодування». Крім того, під час сексу в лісі або в горах ніхто не застрахований від контакту зі зміями та іншими небезпечними тваринами.

Чи безпечно займатися сексом у парку?

Сквери і парки є не менш екстремальними місцями для сексу, ніж лісосмуги і гори. У паркових зонах є гойдалки, лавочки, гірки та інші незвичайні реквізити для любителів ризику. На відміну від дикої природи, де є непогані шанси усамітнитися від соціуму, у парку чи сквері в будь-який момент можна бути заскоченими зненацька перехожими, дітьми та представниками органів правопорядку.

Якщо розглядати секс у парку з точки зору стерильності, можна сміливо стверджувати, що оздоблення цього загальнодоступного об'єкта несе певні ризики. Безліч людей торкаються поверхонь предметів руками та одягом, після чого їх ніхто не дезінфікує.

Лікар-гінеколог медичного центру «ОН Клінік Полтава» Валентина Петровська каже: «На руках людини мешкає безліч шкідливих вірусів, бактерій і грибів, які можуть передаватися через предмети навколишнього середовища. Без спеціального обладнання можна розглянути тільки предмети, розмір яких становить не менше ніж 0,1 мм, тому часто інфекційні агенти залишаються для нас невидимими, хоча створюється враження, що все чисто».

За даними Мельбурнського центру сексуального здоров'я, літній секс збільшує ймовірність розвитку інфекційних захворювань. Спекотна погода вважається сприятливою для розмноження вірусів, грибків і бактерій, тому влітку реєструється більше випадків зараження інфекціями, що передаються статевим шляхом, ніж узимку. 

На що звернути увагу під час сексу на даху?

Вагінальний, анальний або оральний секс на значній висоті може принести захоплюючі враження, особливо в теплі літні ночі. Головне — оцінити небезпеку витівки, оскільки далеко не кожен дах підходить для пікантної розваги. Багато дахів погано освітлені або перебувають в аварійному стані, а від загрози травматизму не застрахований ніхто. Щоб уникнути травм, найкраще знайти гладку і стійку поверхню без дротів і кабелів, тримаючись подалі від краю даху.

Порівнюючи різні місця для екстремального сексу, особливу увагу необхідно приділити оцінці погодних умов (швидкості вітру, температури повітря, ймовірності випадання опадів). Сирість, холод і протяги можуть стати причинами запалення статевих органів: яєчників і маткових труб у жінок, голівки статевого члена у чоловіків, а також сечового міхура. Крім того, прохолодна, волога і вітряна погода може мати негативний вплив на органи опорно-рухового апарату.

Як і в парках, на дахах можна зіткнутися з охоронцями та іншими незнайомцями, що спричиняє непередбачувані наслідки. Якщо оцінювати небезпеку сексу на висоті, то непоганою альтернативою даху може стати балкон.

Урологія в ОН Клінік Харків Палац Спорту

Правила безпечного сексу на природі - Крутько Дмитро Ігорович
Крутько Дмитро Ігорович
ОН Клінік Харків Палац Спорту
пр. Героїв Харкова, 257
м. Палац Спорту
Графік роботи:
Пн - Пт: 8:00 - 18:00
Сб: 8:00 - 17:00
Нд: 9:00 - 14:00

Популярні питання

1. Чи може бути молочниця після сексу в морі?

Секс у морській воді і на пляжі пов'язаний з ризиком розвитку інфекцій у статевих органах. Всьому виною мокрі предмети одягу, підвищене потовиділення і висока температура повітря, яка є сприятливою для швидкого розмноження дріжджових бактерій і розвитку молочниці після моря.

2. Як влаштувати романтику на природі, щоб не було проблем зі здоров'ям?

Якщо секс на природі є невід'ємною складовою вашого життя, завжди пам'ятайте про правила гігієни та контрацепції. У прагненні влаштувати романтику на природі та отримати задоволення не забувайте піклуватися про здоров'я.

3. Чи можна завагітніти, займаючись сексом у воді?

З точки зору ймовірності завагітніти секс у воді практично нічим не відрізняється від сексу на суші. Вода не є перешкодою для проникнення сперми в піхву і запліднення яйцеклітини. Крім цього, причиною вагітності може стати порушення цілісності презерватива, наповненого спермою.

Рейтинг статті:
5 з 5 на основі 2 оцінок
Правила безпечного сексу на природі
Лікар-уролог, сексопатолог. Перша категорія.
Правила безпечного сексу на природі
Стаття перевірена: Трубеко Сергій Миколайович
Лікар-уролог. Вища категорія.

Поставте своє питання Урологу
«ОН Клінік»

Інші статті на тему

Схожі статті:

Коментарі

Дарина 7 місяців тому
Добрий день. Уточніть, будь ласка, які виділення мають бути під час сексу на відкритій місцевості?
Відповісти
Добрий день. Нормою вважаються прозорі виділення без різкого, неприємного запаху. Якщо вони стають непрозорими, набувають вираженого специфічного запаху, супроводжуються свербінням або болем, рекомендується звернутися до лікаря.
Інна 7 місяців тому
Добрий вечір. Чим можна заразитися під час сексу у воді без презерватива?
Відповісти
Добрий день. Незахищений секс у водоймах супроводжується підвищеним ризиком зараження численними видами інфекцій залежно від того, які інфекційні агенти присутні у воді. Використання презерватива є ефективним способом профілактики хламідіозу, гонореї, гепатиту та інших інфекційних захворювань.
Володимир 7 місяців тому
Доброго дня. Підкажіть, чи можна заразитися вірусом папіломи людини через оральний секс на природі?
Відповісти
Добрий день. Оральний секс є одним з основних шляхів передачі вірусу папіломи людини. Якщо діагностовано цю інфекцію, рекомендується утримуватися не тільки від статевих контактів, а й від поцілунків.
Софія 7 місяців тому
Добрий день. Чому не можна займатися сексом на природі під час лікування від хламідіозу?
Відповісти
Добрий день. До завершення курсу лікування інфекційних захворювань, що передаються статевим шляхом, залишається ризик зараження здорового партнера. У зв'язку з цим рекомендується утримуватися від сексуальних контактів до повного лікування від хламідіозу.
Ася 7 місяців тому
Добрий день. Скільки потрібно утримуватися від сексу на природі після обрізання?
Відповісти
Добрий день. Всесвітня організація охорони здоров'я рекомендує утримуватися від статевих контактів у приміщеннях і на відкритій місцевості протягом шести тижнів після обрізання. Цей період необхідний для повного загоєння пошкоджених тканин.
Записатись на прийом
Заповніть форму, і ми зв'яжемося з Вами у найближчий час
Натискаючи на кнопку Відправити Ви даєте згоду на обробку даних, та погоджуєтеся з умовами угоди
Перевищено ліміт запитів. Спробуйте через 5 хв.

Не пропустіть оновлення від нас!

Обмінюємо email на корисну інформацію про ваше здоров’я. Нас читають понад 100 000 користувачів щомісяця. Приєднуйтесь і ви!
Підписуйтесь на наші соцмережі та вигравайте 1000 грн у березні!