Logo
0 800 30 11 77
Читати 6 хвилин

Що таке точка G і навіщо потрібна аугментація?

Що таке точка G і навіщо потрібна аугментація?
Читати 6 хвилин | Створено: 15 березня 2023 | Оновлено: 15 березня 2023 | 31174 31174
1

Точка G — що це?

Досягнення оргазму здійснюється завдяки стимуляції нервових закінчень, що знаходяться в області вульви та піхви жінки. Підвищити чутливість піхви можна інтимною пластикою.

Точка G (точка Грефенберга) — це скупчення нервових закінчень у піхві. Точка Грефенберга пронизана кровоносними судинами і, подібно до чоловічої ерекції, набухає під час сексуального збудження. Точка G у жінки є внутрішньою частиною клітора і анатомічно відповідає головці статевого члена чоловіка. Стимуляція ерогенної зони G під час статевого акту призводить до оргазму та скорочення м'язів піхви, що з фізіологічної точки зору необхідно для просування сперматозоїдів через канал шийки матки до її порожнини та запліднення.

2

Де знаходиться точка G?

Точка G знаходиться всередині вагіни в товщі слизової оболонки. Точка G у піхві розташовується на її передній стінці (ближче до живота, за лобком). Крім ерогенної зони G, у вагіні знаходяться й інші нервові вузли, наприклад, точки А (між сечовим міхуром і шийкою матки) та U (між входом у вагіну та сечівником). Стимуляція точок А та U посилює збудження та виділення змазки, а також сприяє скороченню м'язів промежини під час оргазму.

Поставте своє питання Гінекологу
«ОН Клінік»

3

Як знайти точку G?

Знайти точку G можна тільки під час сексуального збудження, коли внаслідок припливу крові до малого таза вона збільшується у розмірах та височить над поверхнею слизової оболонки піхви. Ерогенна зона G знаходиться на внутрішній стінці вагіни на п'ять-шість сантиметрів вище входу в піхву, за лобковою кісткою. Розташування та розміри зони G у жінок індивідуальні та залежать від генетичної схильності, конституції (статури), розмірів малого таза, віку.

4

Чи існує точка G у чоловіка?

Точки G у чоловіка немає. Клітор, ніжки клітора та точка G у жінки відповідають головці статевого члена у чоловіка. Жіночий клітор та чоловічий пеніс іннервуються (керуються нервовою системою) через однакові нервові закінчення та складаються з тканин, здатних наповнюватися кров'ю (ерегувати) під час сексуального збудження.

5

Як підвищити чутливість точки G та клітора?

Чутливість ерогенних зон у жінок залежить від фази менструального циклу, сили сексуального збудження, віку, статевої конституції та наявності хронічних захворювань (наприклад, цукрового діабету). Збудливість нервових закінчень клітора може знизитися на тлі хронічного стресу, недосипання, а також за інфекцій, що передаються статевим шляхом. Підвищити чутливість точки G та клітора допоможе інтимна пластика.

6

Що таке аугментація точки G?

Аугментація є збільшенням точки G гіалуроновою кислотою. Пластика ерогенної зони дозволяє зробити її чутливішою завдяки введенню філера.

Корекцію точки G проводить гінеколог. Показання до аугментації точки G:

  • бажання жінки;
  • аноргазмія (відсутність оргазмів);
  • вікове зниження еластичності піхви;
  • травми геніталій;
  • зниження чутливості ерогенних зон після пологів;
  • анатомічна несумісність партнерів (порівняно невеликий статевий член за відносно великої піхви).

Збільшення розмірів ерогенних зон за допомогою уколів точки G та клітора підвищують площу стимуляції під час статевого акту. Збільшення чутливості клітора за допомогою гіалуронової кислоти можна зробити жінкам після досягнення повноліття.

7

Як відбувається операція зі збільшенням точки G?

За кілька днів до пластики ерогенної зони лікар може призначити аналізи крові, сечі та тести на інфекції, що передаються статевим шляхом. Запланувати аугментацію необхідно поза періодом менструацій, оскільки потрапляння менструальної крові на місце ін'єкції може подовжити його загоєння.

Операція зі збільшення точки G проводиться в кабінеті гінеколога під місцевим знеболенням. Етапи процедури аугментації:

  1. Нанесення місцевого анестетика (знеболювального препарату) у вигляді мазі або введення за допомогою шприца.
  2. Укол у точку G.

Введення філера в точку G супроводжується розпираючими відчуттями, які проходять після того, як препарат розподіляється в слизовій оболонці. Процедура аугментації точки G проводиться амбулаторно (відразу після втручання можна йти додому).

Збільшення точки G можна провести одночасно з іншими операціями інтимної пластики, наприклад, лабіопластикою (аугментацією статевих губ або їх зменшенням). Для посилення ефекту від втручання (підвищення чутливості ерогенних зон піхви) інтимну пластику точки G можна пройти одночасно з уколом в клітор.

8

Скільки триває період відновлення після аугментації точки G?

Повна реабілітація після аугментації точки G займає трохи більше за тиждень. У день процедури може залишитися дискомфорт у піхві, для зняття якого гінеколог призначить знеболювальні ліки.

У перший день після аугментації клітора та точки G не можна брати душ і підмиватися. У перші три-чотири дні після збільшення розміру точки G необхідно відмовитися від:

  • вагінальних статевих контактів;
  • купання у відкритих (озера, річки, моря) та закритих (басейни) водоймах;
  • занять спортом.

Використовувати лікарські засоби у формі вагінальних свічок у перші дні після аугментації ерогенних зон піхви можна лише за призначенням лікаря. Повернутись до статевого життя можна на п'ятий-сьомий день після інтимної пластики за умови, що статевий акт не викликає дискомфорту.

9

Які протипоказання до пластики точки G?

Абсолютним протипоказанням до пластику точки G є вік до 18 років. Аугментацію інтимних зон також не можна проводити за алергії на гіалуронову кислоту. Інтимну пластику потрібно відкласти під час лікування статевих та сечових інфекцій, за гострих (грип, коронавірусна інфекція) та загострення хронічних (астми, хронічного пієлонефриту) захворювань.

Гінекологія в ОН Клінік Одеса

Що таке точка G і навіщо потрібна аугментація? - Чабаненко Інга Гієвна
Чабаненко Інга Гієвна
ОН Клінік Одеса
вул. Мала Арнаутська, 56
Графік роботи:
Пн - Пт: 8:30 - 19:30
Сб: 9:00 - 17:00
Нд: 9:00 - 14:00
Рейтинг статті:
3 з 5 на основі 3 оцінок
Що таке точка G і навіщо потрібна аугментація?
Лікар-гінеколог. Вища категорія.
Що таке точка G і навіщо потрібна аугментація?
Лікар акушер-гінеколог, онкогінеколог. Вища категорія.

Схожі статті:

Коментарі

Ірина 1 рік тому
Вітаю! Чи можна виправити нечутливий клітор за допомогою ліків? Чи потрібна операція?
Відповісти
Вітаю! Підвищити чутливість клітора можна за допомогою його пластики шляхом введення філерів в область накопичення нервових закінчень. За нечутливості клітора гінеколог також може призначити аналізи та консультації суміжних фахівців (наприклад, невролога, терапевта), щоб виключити захворювання, що супроводжуються зниженням нервової чутливості (цукровий діабет, мієліт).
Ольга 1 рік тому
Вітаю! Не отримую задоволення від вагінального сексу. Як розвинути чутливість точок А та G?
Відповісти
Вітаю! Тренувати чутливість точок A та G неможливо. Підвищити чутливість піхви можна, добираючи відповідні пози для статевого акту або вдавшись до інтимної пластики (аугментації чутливих зон піхви).
Катерина 1 рік тому
Добридень! Скрізь зараз пишуть, що стало можна колоти клітор та точку G. Що дає збільшення точки G?
Відповісти
Добридень! Збільшення точки G підвищує чутливість під час вагінального сексу. Аугментація точки G може допомогти жінкам, які важко відчувають оргазм.
Юлія 1 рік тому
Добридень! Дівчина не отримує задоволення від стимуляції у точці G. Чому не працює точка G?
Відповісти
Добридень! Чутливість нервових волокон індивідуальна та залежить від віку, анатомічної будови органів та наявності хронічних захворювань. Чутливість точки G може знижуватися за цукрового діабету, атеросклерозу судин, на фоні статевих інфекцій, за перевтоми та стресу.
Марина 1 рік тому
Вітаю! Хотілося б підвищити чутливість клітора, але боюся колоти туди уколи. Як розвинути точку G без операції?
Відповісти
Вітаю! Нервові волокна неможливо натренувати та накачати. Збільшити точку G можна лише за допомогою процедури аугментації.
Записатись на прийом
Заповніть форму, і ми зв'яжемося з Вами у найближчий час
Натискаючи на кнопку Відправити Ви даєте згоду на обробку даних, та погоджуєтеся з умовами угоди
Перевищено ліміт запитів. Спробуйте через 5 хв.

Не пропустіть оновлення від нас!

Обмінюємо email на корисну інформацію про ваше здоров’я. Нас читають понад 100 000 користувачів щомісяця. Приєднуйтесь і ви!
Підписуйтесь на наші соцмережі та вигравайте 1000 грн у березні!