Logo
0 800 30 11 77

Лікар у смартфоні: як отримати онлайн-консультацію в «ОН Клінік»?

Лікар у смартфоні: як отримати онлайн-консультацію в «ОН Клінік»?
Читати 7 хвилин | Створено: 20 жовтня 2021 | Оновлено: 20 жовтня 2021 | 11207 11207
За останній рік багато українців були змушені змінити місто проживання чи виїхати за кордон. І якщо в містах України можна очно звернутися до медичного центру та проконсультуватися з будь-яким лікарем, то за кордоном система охорони здоров'я працює по-іншому, і на прийом потрібного спеціаліста можна чекати тижнями.

До того ж більшість лікарів у Європі не говорять українською, що викликає складнощі у комунікації.

Тому онлайн-консультація лікаря в Україні сьогодні вкрай затребувана. Отримати таку послугу можна у мережі медичних центрів «ОН Клінік». І, звичайно, вона породжує безліч питань, на найпоширеніші з яких ми сьогодні відповімо.

Що таке онлайн-консультація лікаря?

Відеоконсультація лікаря — це можливість отримати кваліфіковану медичну допомогу від терапевта або вузького спеціаліста без необхідності фізичної присутності пацієнта в клініці.

У Мережі медичних центрів «ОН Клінік» був розроблений спеціальний функціонал в особистому кабінеті пацієнта, що забезпечує якісний відео- та аудіозв'язок.

Як проходить онлайн-консультація лікаря?

Поставте своє питання Педіатру
«ОН Клінік»

Консультація терапевта онлайн проходить в особистому кабінеті пацієнта. Щоб зв'язатися з лікарем, необхідно зайти в розділ «Відеоконсультації» в призначений час, і підключення відбудеться автоматично.

Консультація проходить у форматі відеозв'язку, під час якого лікар збирає анамнез, вивчає результати аналізів і обстежень (якщо вони є) і призначає/коригує лікування. Після завершення дистанційного прийому лікар завантажує консультативний висновок у медичну карту пацієнта, тож ви зможете ознайомитися з ним у своєму особистому кабінеті.

Моя дитина ще не має телефону, щоб зареєструвати особистий кабінет. Як отримати консультацію педіатра онлайн?

Онлайн-консультація дитині відбувається в особистому кабінеті одного з батьків. Щоб отримати доступ до медичних записів дитини, потрібно звернутися до адміністратора медичного центру або оператора контактного центру та надати документ, що підтверджує, що ви є батьком (законним представником) дитини. Після цього у вашому особистому кабінеті з'явиться можливість обрати обліковий запис дитини, у якому ви зможете проконсультуватися з педіатром онлайн.

Під час відеоконсультації лікар не може провести повноцінний огляд пацієнта. Наскільки тоді ефективний такий онлайн-формат?

Онлайн-консультація лікаря є ефективним форматом отримання медичної допомоги, який дозволяє уникнути візиту до медичного центру і заощадити час пацієнта на дорогу. Також відеоконсультації зручні тим, хто фізично не може відвідати лікаря, наприклад, через відрядження.

Консультація лікаря через інтернет дозволяє:

  • отримати розшифровку результатів аналізів онлайн;
  • скорегувати лікування після проходження обстеження або в разі появи нових симптомів;
  • у динаміці контролювати самопочуття пацієнта, отримувати дані про його пульс, тиск, температуру тощо;
  • провести планову консультацію гастроентеролога онлайн після закінчення курсу лікування;
  • отримати думку другого фахівця щодо проблеми.

Зверніть увагу, що не всі фахівці проводять первинний прийом у форматі онлайн, оскільки часто для постановки діагнозу і призначення лікування необхідний очний огляд у лікаря.

Якщо я вже була у лікаря, і він відправив мене на додаткове обстеження, чи можна провести повторний візит онлайн? Лікарю будуть доступні результати аналізів?

Більшість фахівців мережі медичних центрів «ОН Клінік» проводять онлайн-консультації, тож якщо вам зручніше провести повторний прийом онлайн, ви можете це зробити. При цьому ви зможете обговорити з лікарем усі результати аналізів, УЗД та інших обстежень під час відеозв'язку.

Як показати мої попередні дослідження лікарю (УЗД, аналізи)?

Часто під час консультації гінеколога онлайн лікарю необхідно ознайомитися з результатами УЗД та аналізів для постановки правильного діагнозу. Якщо всі дослідження були проведені в мережі медичних центрів «ОН Клінік», їх результати автоматично з'являться у вашій електронній карті. Якщо ж ви проходили обстеження в інших клініках, ви можете надіслати документи лікарю під час відеоконсультації.

Як записатися на онлайн-консультацію лікаря в мережі медичних центрів «ОН Клінік»?

Щоб отримати консультацію уролога або іншого фахівця онлайн, необхідно вибрати відповідну послугу на сайті, заповнити форму запису на прийом і оплатити онлайн-прийом. Після цього з вами зв'яжеться оператор контактного центру для підтвердження дати, часу і фахівця, до якого ви б хотіли потрапити на прийом.

Які лікарі проводять прийом онлайн?

У мережі медичних центрів «ОН Клінік» практично всі лікарі проводять консультативні прийоми онлайн. Найчастіше пацієнти записуються на консультацію педіатра або терапевта онлайн, щоб уникнути відвідування медичного центру з симптомами застуди. Однак у нас ви можете отримати відеоконсультацію гінеколога, уролога, дерматолога, невролога, ендокринолога, отоларинголога, оперуючого хірурга та інших фахівців. Отримати консультацію дитячого лікаря (гастроентеролога, дерматолога, алерголога тощо) також можна онлайн.

Скільки коштує консультація лікаря онлайн в «ОН Клінік»?

Скільки коштує онлайн-консультація лікаря, залежить від конкретного фахівця і медичного центру. Усі ціни на консультативні прийоми онлайн вказані на нашому сайті, тож ви можете ознайомитися з ними в будь-який час.

Моя дочка спостерігалася у педіатра у Дніпрі, але зараз лікар приймає у Харкові. Чи можемо ми записатися на онлайн-прийом нашого педіатра в «ОН Клінік Харків»?

Так, ви можете записатися на онлайн-прийом до педіатра в будь-який з медичних центрів «ОН Клінік», незалежно від того, у якому місті ви відвідували лікаря. Часто так роблять пацієнти, чий лікар змінив місто проживання, але продовжує працювати в нашій мережі. Також записатися на онлайн-консультацію педіатра в іншому місті можна, щоб отримати альтернативну думку щодо діагнозу та тактики лікування. Зверніть увагу, що міняти лікаря в процесі лікування не рекомендується.

Чи можна отримати консультацію лікаря онлайн, якщо я з дитиною перебуваю за кордоном? Ми пройшли обстеження, але хочемо проконсультуватись саме з українським лікарем.

Так, у медичних центрах «ОН Клінік» доступна послуга консультації лікаря онлайн для пацієнтів, які перебувають за кордоном. Для цього потрібно зареєструватися в особистому кабінеті за номером телефонного оператора країни, в якій ви перебуваєте. Після цього ви отримаєте SMS-підтвердження про реєстрацію та зможете записатися на консультацію лікаря онлайн у будь-який з медичних центрів «ОН Клінік» в Україні.

Якщо ви вже маєте результати досліджень, проведених за кордоном, ви можете показати їх лікарю під час онлайн-прийому. Але якщо висновки видано іноземною мовою, знадобиться переклад українською.

Консультативний прийом лікаря онлайн дозволяє отримати вичерпну інформацію щодо результатів обстежень та скоригувати лікування за зміни симптоматики без необхідності відвідувати медичний центр. Ця послуга є особливо актуальною для українців, які зараз перебувають за кордоном і не мають можливості очно проконсультуватися з лікарем.

Педіатрія в Дитячому відділенні в Миколаєві

Лікар у смартфоні: як отримати онлайн-консультацію в «ОН Клінік»? - Овчаренко Наталя Сергіївна
Овчаренко Наталя Сергіївна
Дитяче відділення в Миколаєві
вул. Велика Морська, 74/3
Графік роботи:
Пн - Пт: 8:30 - 19:30
Сб - Нд: 8:30 - 18:00
Рейтинг статті:
4 з 5 на основі 4 оцінок
Лікар у смартфоні: як отримати онлайн-консультацію в «ОН Клінік»?
Лікар-педіатр. Перша категорія.
Лікар у смартфоні: як отримати онлайн-консультацію в «ОН Клінік»?
Лікар-терапевт. Стаж роботи 7 років.

Інші статті на тему

Схожі статті:

Коментарі

Оксана 1 тиждень тому
Доброго дня, а в яких випадках можлива консультація дерматолога онлайн? Якщо я вже рік спостерігаюся у лікаря з хронічним контактним дерматитом, чи можу я записатися і пройти плановий прийом у режимі онлайн? Конкретних скарг або погіршень у мене немає.
Відповісти
Добрий день, при хронічних захворюваннях контрольні візити можливі в режимі онлайн. Лікар за необхідності скоригує курс медикаментозної терапії та дасть рекомендації щодо догляду за шкірою.
Світлана 3 тижні тому
Добрий день, я була на прийомі в гастроентеролога в медичному центрі, лікар проаналізував мої симптоми, зібрав історію хвороби, направив на аналізи та УЗД черевної порожнини. У мене вже є всі результати обстежень на руках. Чи може бути поставлений діагноз онлайн? Чи потрібно обов'язково їхати в медцентр?
Відповісти
Добрий день, у зазначеному вами випадку діагноз може бути поставлений онлайн. За наявності результатів аналізів та інструментальних досліджень можна завантажити їх у систему перед консультацією. Лікар розшифрує результати і на їхній основі залишить діагноз, підбере курс терапії, а за необхідності дасть направлення на додаткові дослідження.
Віра 4 тижні тому
Доброго дня, моя подруга нещодавно отримала консультацію сімейного лікаря в онлайн-режимі, вона дуже задоволена. Каже, що це заощадило їй багато часу. Підкажіть, а чи можлива консультація гінеколога онлайн? Якщо так, то в яких випадках?
Відповісти
Добрий день, консультація гінеколога онлайн можлива. Однак для точної постановки діагнозу важливо пройти огляд на гінекологічному кріслі, під час якого лікар візуально оцінює стан шкіри і слизових оболонок геніталій. Проконсультуватися з лікарем в онлайн-режимі можна для розшифровки результатів лабораторних аналізів та УЗД, підбору або корекції курсу терапії.
Ганна 4 тижні тому
Добрий день, я раніше завжди ходила на прийом безпосередньо в медичний центр, проте нещодавно була змушена виїхати в іншу країну, що ускладнило доступ до якісної медицини. Скажіть, чи можлива консультація лікаря телефоном, якщо я перебуваю не в Україні? Як це здійснюється технічно?
Відповісти
Доброго дня, можливість отримання консультації в режимі онлайн залежить від медичного центру. Лікарі «ОН Клінік» консультують не тільки офлайн, а й за допомогою відеозв'язку та телефону. Ви можете обрати зручний час в особистому кабінеті, зв'язок може здійснюватися через нашу платформу у форматі відео.
Записатись на прийом
Заповніть форму, і ми зв'яжемося з Вами у найближчий час
Натискаючи на кнопку Відправити Ви даєте згоду на обробку даних, та погоджуєтеся з умовами угоди
Перевищено ліміт запитів. Спробуйте через 5 хв.

Не пропустіть оновлення від нас!

Обмінюємо email на корисну інформацію про ваше здоров’я. Нас читають понад 100 000 користувачів щомісяця. Приєднуйтесь і ви!
Підписуйтесь на наші соцмережі та вигравайте 1000 грн у березні!