Logo
0 800 30 11 77

Як прибрати носогубні складки?

Як прибрати носогубні складки?
Читати 6 хвилин | Створено: 21 грудня 2021 | Оновлено: 21 грудня 2021 | 33475 33475
Носогубні складки — поздовжні лінії на шкірі, що розташовуються від крил носа до куточків рота. Вибір процедури для зменшення носогубних складок залежить від їхньої глибини, віку пацієнта та наявності протипоказань.

Причини появи носогубних складок

Поява носогубних складок у молодих людей зумовлена ​​генетичною схильністю. Носогубні заломи з'являються під час сміху, зменшуються або зникають за розслаблення обличчя. З віком вироблення еластину та колагену сповільнюється, шкіра стає менш еластичною та пружною, що провокує утворення глибоких носогубних складок. Інші причини появи носогубних складок:

  • надмірне перебування на сонці (фотостаріння);
  • неправильний догляд за шкірою;
  • стоматологічні проблеми (втрата зубів, неправильний прикус);
  • куріння;
  • недосипання;
  • стреси;
  • неповноцінне харчування.

Появі глибоких носогубних складок сприяє надмірна кількість жирових відкладень на обличчі. Під дією гравітації відбувається опущення (обвисання) щік, що призводить до формування шкірних заломів у носогубному трикутнику. Зменшити кількість жирової тканини та прибрати носогубну складку можна за допомогою ін'єкції ліполітиків — препаратів, що розщеплюють жирові відкладення.

Також для того, щоб прибрати щоки та розгладити виражені носогубні зморшки, можна видалити грудки Біша (жирову тканину щік). Крім того, операція дозволяє омолодити обличчя, позбутися асиметрії та зробити вилиці більш виразними.

Чи можна в домашніх умовах прибрати носогубні складки?

Поставте своє питання Дерматологу
«ОН Клінік»

Повністю прибрати носогубні складки в домашніх умовах неможливо, але можна зробити їх менш помітними. Для того, щоб зменшити заломи шкіри, необхідно звернутися за консультацією до дерматолога-косметолога. Лікар підбере правильний догляд за шкірою, а також запропонує виконувати комплекс вправ для обличчя з метою покращення лімфоструму та кровообігу в тканинах.

Як прибрати носогубні складки філерами?

Філери — ін'єкційні препарати, що застосовуються для корекції косметичних дефектів (зморшок, складок) шкіри. Введені препарати заповнюють носогубні складки, стимулюють вироблення еластину та колагену, а також сприяють регенерації клітин. Філери на основі гіалуронової кислоти можуть застосовуватися для корекції форми та збільшення губ, оскільки препарат надає пружності, зволожує тканини та рідко викликає побічні реакції.

Для того, щоб швидше прибрати носогубні складки, також можна вводити ботулотоксин — речовину, яка блокує передачу нервових імпульсів. Внаслідок ін'єкції ботоксу м'язи обличчя розслаблюються, шкіра розгладжується, глибина носогубних складок зменшується.

Що не можна робити перед ін'єкціями в носогубні складки?

Для того щоб прибрати носогубні складки, не потрібна спеціальна підготовка. За кілька днів до процедури рекомендується відмовитись від вживання алкоголю. Перед корекцією заломів шкіри обов'язково проводиться консультація дерматолога-косметолога для виключення протипоказань і вибору найбільш ефективного препарату. Протипоказання до ін'єкцій у носогубні складки:

  • прийом антикоагулянтів (препаратів, що розріджують кров);
  • індивідуальна непереносимість компонентів препарату;
  • травми або запалення шкіри в зоні ін'єкцій;
  • вагітність і лактація.

Введення філерів у носогубні складки також протипоказане за загострення вірусних інфекцій (ГРВІ, герпесу) і хронічних захворювань, щоб не спровокувати розвиток можливих ускладнень (набряклість чи запалення шкірних покривів).

Як проводиться корекція носогубних складок?

Перед виконанням ін'єкцій у носогубні складки дерматолог-косметолог очищає обличчя від косметики та забруднень. Процедура проводиться в амбулаторних умовах під місцевим знеболенням, уколи виконуються тонкою голкою в носогубні складки. У місцях ін'єкцій можлива поява невеликих синців, які самостійно проходять протягом кількох днів.

За допомогою філерів можна ефективно прибрати носогубні складки чоловікам і жінкам. Під час процедури відсутні виражені болючі відчуття. Переваги корекції носогубних складок:

  • короткий період реабілітації;
  • безпека (філери не викликають алергію та не переміщуються в інші тканини);
  • тривалість виконання процедури трохи більше за 30 хвилин.

Тривалість і вираженість ефекту від ін'єкційної корекції носогубних складок залежить від глибини залому та особливостей організму, в середньому результат зберігається протягом 12-18 місяців. Для корекції глибших ознак старіння рекомендується хірургічна підтяжка обличчя, що дозволяє надовго позбутися глибоких зморшок і провисання шкіри, а також підтягнути овал обличчя.

Що не можна робити після філерів у носогубні складки?

Після корекції носогубних складок можлива поява невеликого почервоніння та набряку шкірних покривів у місці уколів, що є природною реакцією на ін'єкційне введення препаратів. Щоб уникнути негативних наслідків після введення філерів у носогубні складки, необхідно дотримуватися рекомендацій лікаря. Після корекції носогубних заломів рекомендується:

  • протягом 2-3 днів не чіпати обличчя руками. Після вмивання не розтирати шкіру обличчя рушником, а лише акуратно промокнути;
  • протягом 7-10 днів не відвідувати сауни, лазні та не брати гарячі ванни, уникати надмірного впливу ультрафіолетових променів і не відвідувати солярії.

Також протягом тижня після введення філерів у носогубні складки не можна курити та вживати алкоголь. Для того, щоб продовжити ефект від процедури, дерматолог-косметолог підбере засоби для правильного догляду шкіри обличчя.

Як запобігти носогубним зморшкам?

Для того, щоб запобігти появі носогубних складок, необхідно добре зволожувати шкірні покриви та захищати їх від впливу ультрафіолетового випромінювання. Лікар також може рекомендувати застосування апарату дарсонваль, щоб покращити мікроциркуляцію, підвищити пружність шкіри та запобігти появі зморшок.

Для профілактики виникнення вікових шкірних змін важливо раціонально та збалансовано харчуватися, пити достатню кількість води, уникати стресових ситуацій і перевтоми.

Дерматологія в ОН Клінік Суми

Як прибрати носогубні складки? - Черняк Наталія Олександрівна
Черняк Наталія Олександрівна
ОН Клінік Суми
вул. Харківська, 23
Графік роботи:
Пн - Пт: 8:00 - 20:00
Сб: 8:00 - 17:00
Нд: 8:00 - 14:00

Популярні питання

1. Скільки тримаються філери в носогубних складках?

Тривалість дії філерів залежить від виду препарату та особливостей організму. У середньому філер у носогубних складках тримається 12-18 місяців.

2. Скільки одиниць ботоксу потрібно на носогубні складки?

Кількість одиниць ботулотоксину, необхідного для зменшення носогубних складок, залежить від препарату, глибини заломів шкіри, а також від індивідуальних особливостей організму. У середньому потрібно 5-15 одиниць ботоксу.

3. Що краще колоти в носогубні складки?

Для того, щоб розгладити носогубні складки, рекомендується використовувати філери, що біодеградуються. Найчастіше застосовуються філери з гіалуроновою кислотою, яка не викликає алергічних реакцій і не відторгається організмом.

Рейтинг статті:
5 з 5 на основі 1 оцінки
Як прибрати носогубні складки?
Лікар-дерматовенеролог, трихолог. Вища категорія.
Як прибрати носогубні складки?
Стаття перевірена: Рожкова Наталія Вікторівна
Лікар-дерматовенеролог, трихолог. Вища категорія.

Інші статті на тему

Схожі статті:

Коментарі

Інна 2 роки тому
Добрий день, чи можливе виконання процедури під час місячних? Чи краще перенести процедуру на інший день?
Відповісти
Добрий день. Так, можливо, але варто враховувати, що під час менструації підвищується ризик утворення синців.
Дар'я 2 роки тому
Добрий день, а який філер найчастіше вводять або який краще вводити?
Відповісти
Доброго дня. Рекомендується вводити біодеградовані філери, які не викликають алергічних реакцій і не відторгаються організмом. Найчастіше використовують філери з гіалуроновою кислотою.
Марина 2 роки тому
Здрастуйте. Чи можу я поїхати через два дні після процедури на море?
Відповісти
Здрастуйте. Протягом 7-10 днів після процедури рекомендується уникати впливу ультрафіолетових променів на шкіру, тому рекомендується подбати про достатній захист шкірних покривів або відкласти поїздку.
Катерина 2 роки тому
Добрий день, чи можна вводити філери в носогубні складки чоловікам?
Відповісти
Добрий день. Так, можна, процедура допомагає позбутися носогубних складок як чоловікам, так і жінкам.
Карина 2 роки тому
Добрий день. Хочу прибрати носогубні складки за допомогою філерів, чи потрібно перед цим здавати кров або якісь інші аналізи?
Відповісти
Здрастуйте. Ні, перед введенням філерів у носогубні складки здавати аналізи не потрібно. Перед процедурою необхідна тільки консультація дерматолога-косметолога для підбору препарату і виключення протипоказань.
Ольга 2 роки тому
Здрастуйте, мені 24 роки і носогубні складки дуже сильні, чи можна мені вже колоти філери? Або з якого віку краще починати робити цю процедуру?
Відповісти
Добрий день. Вікові зміни шкіри починаються після 25 років, тому з цього віку і рекомендується колоти філери в носогубні складки, але за сильно виражених шкірних заломів процедуру можна проводити в більш ранньому віці.
Ганна 2 роки тому
Добрий день. Чим біоревіталізація відрізняється від філерів із гіалуроновою кислотою?
Відповісти
Здрастуйте. Дія біоревіталізації спрямована на зволоження шкіри, корекцію дрібних мімічних зморшок. Для того, щоб вирівняти глибокі носогубні складки, необхідно використовувати філери.
Ірина 2 роки тому
Добрий день, якщо мені вводили філери шість місяців тому, то коли можна повторно записатися на процедуру?
Відповісти
Добрий день. Повторні ін'єкції філерів можна проводити після повного розсмоктування попереднього препарату. На консультації дерматолог-косметолог визначить необхідність у повторному проведенні процедури.
Записатись на прийом
Заповніть форму, і ми зв'яжемося з Вами у найближчий час
Натискаючи на кнопку Відправити Ви даєте згоду на обробку даних, та погоджуєтеся з умовами угоди
Перевищено ліміт запитів. Спробуйте через 5 хв.

Не пропустіть оновлення від нас!

Обмінюємо email на корисну інформацію про ваше здоров’я. Нас читають понад 100 000 користувачів щомісяця. Приєднуйтесь і ви!
Підписуйтесь на наші соцмережі та вигравайте 1000 грн у березні!