Logo
0 800 30 11 77

Як видаляють грудки Біша?

Як видаляють грудки Біша?
Читати 4 хвилини | Створено: 12 жовтня 2021 | Оновлено: 12 жовтня 2021 | 15280 15280
Видалення грудок Біша на сьогодні є досить затребуваним видом пластичного втручання. Мода на запалі щоки та високі вилиці досі тільки набирає обертів.

До зірок, які видалили грудки Біша, належать такі знаменитості, як Анджеліна Джолі, Дженніфер Лопес, Наталі Портман і Дженніфер Еністон. Найчастіше бажання прибрати щоки виникає у жінок, але видалення грудок Біша проводиться і в чоловіків. Поряд з видаленням грудок Біша затребуваними процедурами є фейсліфтинг (підтяжка обличчя), а також ліпосакція підборіддя і шиї (за необхідності прибрати друге підборіддя).

Що таке грудки Біша?

Грудки Біша (мішечки Біша) — це скупчення щільної жирової тканини, які формують жирове тіло щік. Кожен мішечок складається з основного тіла і чотирьох відгалужень: щокового, крилоподібного, крилоподібно-піднебінного і скроневого відростків грудки Біша.

У дитячому віці грудки Біша сприяють формуванню смоктального рефлексу і розвивають жувальну функцію. Розмір мішечків Біша може відрізнятися незалежно від маси тіла. Грудки Біша симетрично розташовані трохи нижче виличної кістки, між шкірним покривом і слизовою оболонкою щік.

Показання до видалення грудок Біша

Поставте своє питання Пластичному хірургу
«ОН Клінік»

Як правило, повне або часткове видалення грудок Біша проводиться з метою зменшити щоки. До показань до видалення мішечків Біша належать:

  • надлишкове відкладення жиру на щоках;
  • переміщення жирової тканини до вилиць;
  • опущення (обвисання) щік.

Корекція форми обличчя за допомогою видалення грудок Біша дозволяє скорегувати овал обличчя і прибрати брилі на щоках. Після пластичної операції обличчя стає більш худим, а вилиці — яскраво вираженими.

Як видаляються грудки Біша?

Перед видаленням грудок Біша необхідно записатися на прийом до пластичного хірурга. Лікар проведе огляд і призначить діагностичні дослідження. До аналізів, які здають перед пластичною операцією з видалення грудок Біша, належить:

Після проведення діагностики та за відсутності протипоказань до видалення грудок Біша пластичний хірург призначає дату операції. Безпосередньо перед проведенням втручання лікар спеціальним маркером проводить розмітку обличчя, яка допомагає чітко визначити обсяг запланованої роботи.

В ході операції на грудки Біша може бути проведено:

  • повне видалення грудок Біша;
  • переміщення грудок Біша зі щік у вилиці (для надання обличчю рельєфності та підкреслення зони скул);
  • часткове видалення грудок Біша.

Пластика щік може проводитися під місцевою анестезією. Під час пластичної операції з видалення або корекції грудок Біша пластичний хірург робить всередині рота два невеликих розрізи розміром по сім-вісім мм. Потім лікар виділяє жирове тіло щік і проводить його повне або часткове видалення (або переміщення). При цьому розмір мішків Біша, що видаляються, буде однаковим з двох сторін. Потім лікар накладає на місце втручання шви розсмоктувальними нитками.

Відновлення після видалення грудок Біша

Відновлювальний період після видалення грудок Біша становить, в середньому, до тижня. Протягом години після проведення операції пацієнт перебуває під наглядом пластичного хірурга. Потім лікар дає рекомендації на час реабілітації.

В процесі відновлення після корекції або резекції (видалення) грудок Біша слід дотримуватися простих правил:

  • не торкатися швів (щоб уникнути занесення інфекції);
  • у перший тиждень після втручання їсти тільки теплу та перетерту їжу;
  • мінімізувати міміку в області рота і щік, не втягувати щоки;
  • обережно чистити зуби в перші кілька днів після операції;
  • на місяць відмовитися від відвідування басейну, сауни та спортзалу.

Крім того, після видалення грудок Біша пластичний хірург призначає прийом лікарських препаратів і ополіскувачів. Також у відновлювальний період (до семи днів) необхідно носити спеціальну компресійну маску.

Протипоказання до видалення грудок Біша

Видалення грудок Біша протипоказано за порушень згортання крові та цукрового діабету. Крім того, операція з видалення грудок Біша не проводиться за запальних процесів в області щік, інфекційних захворювань і загострення хронічних хвороб.

У нашого блогу є власні канали в телеграмі та вайбері, в яких ми розповідаємо корисні та цікаві речі про здоров'я. Підписуйтесь, щоб зробити турботу про власне здоров'я та здоров'я сім'ї комфортною та легкою.

Пластична хірургія в ОН Клінік Харків Гагаріна

Як видаляють грудки Біша? - Лисицин Руслан Григорович
Лисицин Руслан Григорович
ОН Клінік Харків Гагаріна
вул. Молочна, 48
м. Проспект Гагаріна
Графік роботи:
Пн - Пт: 8:30 - 18:00
Сб: 8:30 - 17:00
Нд: 8:30 - 14:00

Популярні питання

1. Як прибрати грудки Біша в домашніх умовах?

Позбутися грудок Біша в домашніх умовах неможливо. Щоки не зменшаться в розмірах ані в процесі схуднення, ані внаслідок спортивних тренувань. Зробити щоки запалими можна тільки за допомогою пластичної операції на грудки Біша.

2. Коли видно результат після видалення грудок Біша?

Перші результати після видалення грудок Біша помітні, як правило, через два тижні після оперативного втручання, коли щоки починають набувати нового контуру. Остаточний підсумок пластичної операції, в середньому, видно через пів року, після повного відновлення тканин.

3. Скільки днів тримається набряк після видалення грудок Біша?

Набряк після операції з видалення грудок Біша, в середньому, тримається до трьох діб. Цей термін може збільшуватися за недотримання рекомендацій пластичного хірурга на період реабілітації або за порушення технології проведення операції.

4. Чим небезпечне видалення грудок Біша?

За недотримання техніки проведення пластичної операції з видалення грудок Біша наслідками втручання можуть бути асиметрія обличчя, потрапляння інфекції в рану і пошкодження лицьового нерва. Після видалення грудок Біша в старості дефіцит жирового прошарку може призвести до ефекту змарнілого обличчя.

5. З якого віку видаляються грудки Біша?

Прибрати грудки Біша можна з 25 років, оскільки до цього віку тривають зростання лицьового скелета і відповідні структурні зміни в будові обличчя. До 25 років жирові грудки Біша можуть зменшуватися або збільшуватися в розмірах без стороннього втручання.

Рейтинг статті:
5 з 5 на основі 1 оцінки
Стаття відображає точку зору автора. Вона не претендує на всебічність висвітлення теми, про яку йдеться. Точка зору редакції «Блогу ОН Клінік» може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність наведеної інформації.
Як видаляють грудки Біша?
Пластичний хірург. Кандидат медичних наук. Вища категорія.
Як видаляють грудки Біша?
Лікар-терапевт. Стаж роботи 7 років.

Інші статті на тему

Схожі статті:

Коментарі

Світлана 2 роки тому
Здрастуйте! Півроку тому мені видалили мішечки Біша. Але останнім часом мені здається, що розмір мого обличчя збільшився. Чи можуть мішечки Біша з'являтися знову з'являтися після пластичної операції?
Відповісти
Здрастуйте, Світлано! Мішечки Біша не можуть знову з'являтися після пластичної операції. А збільшення форми обличчя може бути пов'язане з набором ваги.
Алла 2 роки тому
Добрий день! Я знайшла в інтернеті інформацію про те, що грудки Біша прибираються масажем. Чи так це?
Відповісти
Добрий день, Алло! Грудки Біша неможливо прибрати за допомогою масажу, оскільки вони являють собою щільні жирові формування. Позбутися їх можна тільки шляхом пластичної хірургії.
Оксана 2 роки тому
Здрастуйте! Скільки коштує видалення грудок Біша?
Відповісти
Здрастуйте, Оксано! Орієнтовні ціни на видалення грудок Біша Ви можете дізнатися на нашому сайті або за контактними телефонами. Але в кожному конкретному випадку вартість може коливатися залежно від обсягу роботи.
Вероніка 2 роки тому
Добрий день. Моя подруга видалила грудки Біша у вашій клініці. Візуальний ефект мені дуже подобається. Щоки стали запалими, а обличчя більш худим. Мені теж хотілося б зробити таку операцію. Але я сумніваюся, бо не зрозуміло, який вигляд матиме моє обличчя через багато років після такої операції. Хочу дізнатися, якими можуть бути наслідки видалення грудок Біша, наприклад, через 10 років.
Відповісти
Добрий день, Вероніко! Видалення грудок Біша через 10 років може мати різні результати. Якщо у Вас повне або не дуже худе обличчя, навіть через довгий час після пластики воно матиме ефектний вигляд. Але якщо обличчя дуже худе, видаляти грудки Біша небажано, тому що з віком це може призвести до того, що обличчя здаватиметься змарнілим. Так чи інакше, в кожному конкретному випадку перш, ніж приймати рішення про видалення грудок Біша, потрібно пройти огляд пластичного хірурга, який підкаже оптимальний варіант втручання або рекомендує від нього утриматися.
Анастасія 2 роки тому
Здрастуйте! Я хочу позбутися другого підборіддя і зробити щоки худішими. Видалення грудок Біша мені допоможе?
Відповісти
Здрастуйте, Анастасіє! Щоб зробити щоки худішими, потрібно буде видалити або зменшити грудки Біша. А прибрати друге підборіддя можна за допомогою ліпосакції підборіддя і шиї або фейсліфтингу.
Записатись на прийом
Заповніть форму, і ми зв'яжемося з Вами у найближчий час
Натискаючи на кнопку Відправити Ви даєте згоду на обробку даних, та погоджуєтеся з умовами угоди
Перевищено ліміт запитів. Спробуйте через 5 хв.

Не пропустіть оновлення від нас!

Обмінюємо email на корисну інформацію про ваше здоров’я. Нас читають понад 100 000 користувачів щомісяця. Приєднуйтесь і ви!
Підписуйтесь на наші соцмережі та вигравайте 1000 грн