Logo
0 800 30 11 77

Як прибрати друге підборіддя?

Як прибрати друге підборіддя?
Читати 6 хвилин | Створено: 20 вересня 2021 | Оновлено: 20 вересня 2021 | 37602 37602
Друге (подвійне) підборіддя — косметичний дефект, за якого під нижньою щелепою утворюються шкірні та жирові складки. Позбутися другого підборіддя допоможе пластичний хірург, який підбере відповідний тип операції після проведення консультації.

Як виглядає друге підборіддя?

Друге підборіддя — сильне розростання жирової тканини в області шиї та підборіддя. Для запобігання його появі рекомендується підтримувати здорову вагу (уникати різкого набору і швидкого скидання ваги).

Причини виникнення другого підборіддя

Поставте своє питання Пластичному хірургу
«ОН Клінік»

Друге підборіддя з'являється у чоловіків і жінок внаслідок набору ваги, через який збільшується кількість підшкірного жиру в області підборіддя і шиї, розтягується шкіра. Інші причини виникнення другого підборіддя:

  • генетична схильність. Імовірність появи другого підборіддя вищв у людей, в яких низька еластичність шкіри в сімейному анамнезі;
  • вікові зміни шкіри. З віком пружність і еластичність шкіри знижуються, що призводить до її провисання;
  • погана постава. Неправильна поза (постійно нахилена вниз голова) сприяє ослабленню м'язів шиї і провисанню шкіри.

Друге підборіддя у худих може з'явитися в разі різкої втрати ваги, внаслідок чого підшкірний жир зникає, а шкіра стискується і обвисає. Прибрати друге підборіддя за наявності обвислої шкіри допоможе підтяжка підборіддя.

Неможливо позбутися другого підборіддя в домашніх умовах. Спеціальні вправи, масаж шиї за умови регулярного виконання допоможуть зміцнити тонус м'язів підборіддя і шиї, запобігти ранній появі другого підборіддя. Прибрати друге підборіддя вправами не вийде через необхідність зменшення підшкірного жиру і зворотного стягування обвислої шкіри.

Якими методами можна прибрати друге підборіддя?

Прибрати друге підборіддя можна косметологічними та хірургічними методами. Косметологічна корекція другого підборіддя відбувається за допомогою введення під шкіру ліполітиків (ін'єкційних препаратів, які спрямовані на розщеплення жирових відкладень). Недоліки використання ліполітиків:

  • тривалість курсу (швидко прибрати друге підборіддя косметологічно неможливо, оскільки для отримання видимого результату необхідно близько шести процедур);
  • нетривалість ефекту і необхідність повторення процедур (ліполітики розсмоктуються з часом);
  • можливість ускладнень (за ін'єкцій часто зачіпаються нерви, що призводить до появи «нерівної посмішки»).

На відміну від введення ліполітиків у друге підборіддя, використання методів пластичної хірургії дозволяє отримати результат за одну операцію. Прибрати друге підборіддя за короткий термін допоможе проведення ліпосакції. Ліпосакція другого підборіддя дає можливість видалити зайвий підшкірний жир для надання чіткості овалу обличчя.

Крім видалення другого підборіддя і корекції овалу обличчя, пластичний хірург може прибрати щоки за допомогою видалення грудочок Біша (відкладення жирової тканини між поверхневими м'язами обличчя і щічним м'язом, нижче виличної кістки). Видалення грудок Біша дозволить скорегувати форму обличчя, підкреслити скули, зменшити розмір щік.

За вікових змін шкіри разом з ліпосакцією додатково може проводитися підтяжка обличчя. Підтяжка шиї та обличчя допоможе усунути опущення (птоз) і відновити м'язовий тонус.

Показання до видалення другого підборіддя

Пластика підборіддя проводиться за бажанням пацієнта в разі втрати еластичності шкіри або зниження тонусу лицьових м'язів. Проведення ліпосакції допоможе знайти бажаний шийно-підборідний кут, отримати омолоджувальний ефект.

Перед операцією на другому підборідді пластичний хірург направляє пацієнта на діагностичні дослідження, щоб переконатися у відсутності протипоказань і можливості проведення ліпосакції. Протипоказання до ліпосакції другого підборіддя:

  • порушене згортання крові;
  • злоякісні утворення;
  • цукровий діабет;
  • ортодонтичні захворювання (неправильне положення зубів, прогенія, порушення прикусу).

Загострення хронічних захворювань внутрішніх органів належать до тимчасових протипоказань до пластики другого підборіддя. Після закінчення періоду загострення можна записуватися на пластику підборіддя.

Пластика підборіддя і шиї не проводиться пацієнтам, молодшим за 25 років. Зазначене обмеження пов'язане з часом завершення формування кісткової тканини.

Як проводиться ліпосакція другого підборіддя?

Перед пластикою другого підборіддя слід проконсультуватися з пластичним хірургом і пройти діагностичні дослідження. Аналізи перед ліпосакцією підборіддя:

Обов'язковим є проходження електрокардіограми. За результатами обстеження пластичний хірург перевіряє відсутність протипоказань і дозволяє проведення операції.

Підготовка до ліпосакції підборіддя полягає у відмові від пиття та їжі за дві години до операції. На консультації слід розповісти пластичному хірургу про лікарські препарати, які ви приймаєте. Лікар може порекомендувати припинити прийом протизапальних препаратів, антикоагулянтів та інших засобів, які знижують згортання крові.

Ліпосакція другого підборіддя проводиться із застосуванням наркозу (загальної анестезії). Під час операції хірург робить проколи діаметром від трьох до п'яти мм у шкірі. У шкіру вводяться спеціальні канюлі (трубки), за допомогою яких лікар здійснює забір і видалення зайвої жирової тканини підборіддя. У разі необхідності та за попереднього погодження хірург здійснює підтяжку обличчя або шиї.

Реабілітація після пластики підборіддя

Після завершення операції лікар відразу накладає компресійну пов'язку. Протягом 24 годин після операції пацієнт перебуває в стаціонарі. Наступні кілька тижнів потрібно спати на спині, уникати фізичних вправ, нахилів голови вперед і різких рухів. Повне відновлення після ліпосакції підборіддя займає чотири тижні.

Пластична хірургія в ОН Клінік Харків Гагаріна

Як прибрати друге підборіддя? - Лисицин Руслан Григорович
Лисицин Руслан Григорович
ОН Клінік Харків Гагаріна
вул. Молочна, 48
м. Проспект Гагаріна
Графік роботи:
Пн - Пт: 8:30 - 18:00
Сб: 8:30 - 17:00
Нд: 8:30 - 14:00

Популярні питання

1. Чи ефективні вправи від другого підборіддя?

Масаж і вправи неефективні для позбавлення від другого підборіддя. Вправи можуть допомогти тільки зміцнити тонус м'язів підборіддя і шиї, а також запобігти ранній появі подвійного підборіддя.

2. На скільки вистачає ліпосакції підборіддя?

Ліпосакція підборіддя дозволяє отримати довгостроковий результат. Під час операції зайвий підшкірний жир видаляється хірургічно. Застосування ліполітиків малоефективно, оскільки вони розсмоктуються з часом.

3. Скільки носити компресійну пов'язку після ліпосакції підборіддя?

Після проведення ліпосакції підборіддя потрібно носити компресійну пов'язку протягом декількох тижнів, не знімаючи її. Точний час носіння пов'язки призначить пластичний хірург після завершення операції (тривалість носіння може змінюватися залежно від проведення додаткових маніпуляцій з підтяжки шиї або обличчя).

Рейтинг статті:
4 з 5 на основі 3 оцінок
Як прибрати друге підборіддя?
Пластичний хірург. Кандидат медичних наук. Вища категорія.
Як прибрати друге підборіддя?
Лікар-терапевт. Стаж роботи 7 років.

Схожі статті:

Коментарі

Дар'я 2 роки тому
Доброго дня, дуже хочу позбутися другого підборіддя, але наразі приймаю деякі лікарські препарати. Скажіть, приймання будь-яких ліків можна призупинити чи все залежить від виду захворювання і призначеного курсу лікування?
Відповісти
Здрастуйте, якщо ви приймаєте лікарські препарати, повідомте про це пластичного хірурга перед проведенням пластики підборіддя. Деякі курси медикаментозного лікування краще не переривати, а дочекатися завершення прийому лікарських препаратів. Більш точно зможе відповісти хірург після отримання інформації про захворювання і курс призначеного лікування.
Анастасія 2 роки тому
Скажіть, чи можна спочатку здати всі необхідні аналізи, а вже потім прийти на консультацію до пластичного хірурга?
Відповісти
Добрий день, радимо спочатку проконсультуватися з пластичним хірургом, а тільки потім здавати аналізи і робити електрокардіограму. Це пов'язано з тим, що лікар може доповнити або змінити зазначений список діагностичних досліджень.
Катя 2 роки тому
Добрий день, підкажіть, я нещодавно зробила ліпосакцію другого підборіддя. Ефект чудовий, больових відчуттів немає, але тиждень тримається невелика набряклість. Що мені робити?
Відповісти
Здрастуйте, не переживайте, невелика набряклість після ліпосакції подвійного підборіддя є нормальним явищем. Щоб набряк швидше минув, носіть компресійну пов'язку, не знімаючи її.
Марія 2 роки тому
Я набрала за останні п'ять років близько 10 кг. Після набору ваги у мене з'явилося друге підборіддя. Підкажіть, можна прибрати жир із підборіддя тільки за допомогою ліпосакції чи, якщо я скину вагу, то моє підборіддя стане колишнім?
Відповісти
За допомогою скидання ваги позбутися другого підборіддя не вийде. Це пояснюється тим, що навіть у разі ліквідації зайвого підшкірного жиру, залишиться обвисла шкіра. Тому прибрати подвійне підборіддя повністю можна тільки за допомогою ліпосакції з підтяжкою підборіддя.
Олена 2 роки тому
Здрастуйте, мені 43 роки, нещодавно почала помічати, що шкіра в ділянці підборіддя почала провисати. Хочу зробити у вас ліпосакцію підборіддя. Підкажіть, скільки приблизно триває операція?
Відповісти
Здрастуйте! Ліпосакція підборіддя займає близько однієї години. У разі проведення додаткової підтяжки шиї або кругової підтяжки обличчя, операція може зайняти трохи більше часу.
Записатись на прийом
Заповніть форму, і ми зв'яжемося з Вами у найближчий час
Натискаючи на кнопку Відправити Ви даєте згоду на обробку даних, та погоджуєтеся з умовами угоди
Перевищено ліміт запитів. Спробуйте через 5 хв.

Не пропустіть оновлення від нас!

Обмінюємо email на корисну інформацію про ваше здоров’я. Нас читають понад 100 000 користувачів щомісяця. Приєднуйтесь і ви!
Підписуйтесь на наші соцмережі та вигравайте 1000 грн у березні!