Logo
0 800 30 11 77

Як заняття спортом впливають на форму жіночих грудей?

Як заняття спортом впливають на форму жіночих грудей?
Читати 6 хвилин | Створено: 8 грудня 2020 | Оновлено: 8 грудня 2020 | 81229 81229
Існує безліч думок щодо того, як спорт впливає на жіночі груди. Одні стверджують, що деякі вправи ушкоджують тканину молочних залоз, інші кажуть, що груди від бігу можуть втратити еластичність і "відвиснути".

Чи справді це так? Про те, як спорт впливає на форму жіночих грудей, розбираємо в цій статті.

Чи правда, що носіння спеціальної білизни тренує груди?

Немає єдиної правильної відповіді стосовно впливу спеціальної білизни на форму молочних залоз. Існує думка, що груди приймають форму підтримувального бюстгальтера. Так само, як талія формується корсетом, форма грудей тренується спеціальною білизною. Тобто, якщо жінка хоче мати округлі і правильні форми грудей, вона повинна носити бюстгальтер з округлою формою.

Медичний журнал Healthline опублікував статтю, в якій повідомив, що носіння спеціальної білизни не надає бюсту певної форми. Крім того, вплив спеціальної білизни на тренування грудей взагалі не доведений, тобто немає достовірної інформації про вплив носіння бюстгальтерів на форму молочних залоз.

Однак рекомендується надягати спортивну білизну під час тренувань і сну для полегшення симптомів фіброзно-кістозної мастопатії. При цьому лікарі радять підбирати спеціальний бюстгальтер, ґрунтуючись на рекомендації мамолога, який розкаже про найбільш оптимальну формою спідньої білизни.

Інтенсивні силові навантаження призводять до зменшення грудей?

Існує думка, що інтенсивні силові навантаження на грудні м'язи зменшують розмір бюста, оскільки жировий прошарок молочних залоз стає меншим. Насправді ізольовані тренування грудних м'язів не зменшують молочні залози.

Правда в тому, що бюст може зменшитися, якщо жінка худне загалом. Те саме стосується будь-якої частини тіла: навантаження на певні м'язи не знижує відсоток жиру в тренованій частині тіла. Тому для зменшення розміру бюста необхідно тренувати все тіло.

Чи можна за допомогою вправ зробити груди більшими?

Щоб зрозуміти, чи можна за допомогою вправ збільшити розмір бюста, необхідно трохи знати анатомію і фізіологію. Груди - це комплекс м'яких тканин, що складається з грудних м'язів, молочних залоз і проток, жирової тканини та зв'язок Купера:

  • грудні м'язи у жінок такі самі, як і у чоловіків. Завдання цих м'язів - згинати та приводити плече. За фізичноо навантаження м'язи гіпертрофуються, тобто збільшуються в розмірі. Водночас зростання грудних м'язів може трохи вплинути на обхват жіночого бюста;
  • молочні залози та протоки відповідають вироблення молока під час лактації. Протоки впливають на розмір жіночих грудей тільки тоді, коли в них є молоко. В інший час вони не впливають на обсяг залоз. Отже, на розмір проток вправами вплинути неможливо;
  • жировий прошарок молочної залози додає об'єм бюсту. Розмір бюсту визначається генетичними факторами до народження дівчинки, проте може збільшуватися, якщо кількість жирової тканини стає більшою. І навпаки, жіночі груди можуть зменшуватися, якщо відсоток жиру стає меншим;
  • зв'язки Купера - це зв'язковий апарат молочної залози, що складається зі сполучної тканини. Зв'язки Купера підтримують форму грудей. З віком зв'язковий апарат розтягується - це призводить до обвисання грудей. Таке явище називається птоз. Вправи не роблять сполучну тканину більш еластичною, а тому не запобігають обвисання грудей.

З цього робимо висновок - фізичне навантаження і вправи впливають тільки на дві структури: грудні м'язи та жировий прошарок. Це означає, що навантажуючи грудні м'язи, можна трохи збільшити обхват жіночого бюста. Крім того, можна виконувати вправи на спину і позбутися від сутулості - це візуально піднімає молочні залози та надає їм естетичну форму.

Чому під час менопаузи груди зменшуються?

Клімакс (менопауза) - це біологічна перебудова жіночого організму, під час якого статеві функції частково згасають. Клімакс пов'язаний з фізіологічними механізмами старіння людини. За менопаузи в організмі відбуваються наступні зміни:

  • знижується рівень прогестерону і естрогену;
  • знижується кількість овуляцій;
  • стає коротшою фолікулярна фаза.

Оскільки молочні залози чутливі до гормональних змін, то змінюється і розмір бюста. Через зниження рівня жіночих гормонів кількість залозистої тканини в грудях зменшується - тканина стає менш щільною. Крім того, в ній збільшується розмір жирового прошарку, що може призвести до обвисання грудей.

Однак вплив клімаксу на зміну жіночих грудей - не привід засмучуватися. Займаючись спортом і вправами на грудні м'язи, можна частково відновити зовнішній вигляд молочних залоз. Крім того, регулярні фізичні вправи знижують ризик розвитку раку молочних залоз. Найкращі вправи для підтяжки грудей - це віджимання і підйом вантажів, наприклад, гантелей.

Чи зростають від капусти груди?

Інтернет - хороше джерело інформації, але він також наповнений великою кількістю помилок, особливо речей, що стосуються здоров'я і ефективності народних засобів. Деякі вважають, що за допомогою капусти можна збільшити розмір бюсту. Це не так. Насправді розмір бюста залежить від гормонів і кількості жирової тканини в організмі. Хоч і капуста може містити речовини, які хімічно схожі з естрогеном, не доведено, що регулярне споживання овоча збільшує розмір грудей.

Користь капусти в іншому - вона містить вітаміни В, Е і К, мінерали та клітковину. Крім того, капуста корисна для здоров'я грудей: велике листя рослини можна використовувати як компрес - це зменшує біль і набряк у молочних залозах. Це особливо корисно матерям, що годують грудьми. Однак при цьому дослідження демонструють, що холодний і гарячий компреси більш ефективні для зняття больових відчуттів і набряку в молочних залозах, ніж прикладання листя капусти.

Хірургія в ОН Клінік Одеса

Як заняття спортом впливають на форму жіночих грудей? - Турко Ольга Владиславівна
Турко Ольга Владиславівна
ОН Клінік Одеса
вул. Мала Арнаутська, 56
Графік роботи:
Пн - Пт: 8:30 - 19:30
Сб: 9:00 - 17:00
Нд: 9:00 - 14:00
Рейтинг статті:
5 з 5 на основі 6 оцінок
Як заняття спортом впливають на форму жіночих грудей?
Лікар хірург-мамолог. Стаж роботи 3 роки.
Як заняття спортом впливають на форму жіночих грудей?
Лікар-терапевт. Стаж роботи 7 років.

Поставте своє питання Хірургу
«ОН Клінік»

Інші статті на тему

Схожі статті:

Коментарі

Записатись на прийом
Заповніть форму, і ми зв'яжемося з Вами у найближчий час
Натискаючи на кнопку Відправити Ви даєте згоду на обробку даних, та погоджуєтеся з умовами угоди
Перевищено ліміт запитів. Спробуйте через 5 хв.

Не пропустіть оновлення від нас!

Обмінюємо email на корисну інформацію про ваше здоров’я. Нас читають понад 100 000 користувачів щомісяця. Приєднуйтесь і ви!
Підписуйтесь на наші соцмережі та вигравайте 1000 грн у березні!