Logo
0 800 30 11 77

Sex friends: так, ні, не знаю

Sex friends: так, ні, не знаю
Читати 5 хвилин | Створено: 27 серпня 2018 | Оновлено: 27 серпня 2018 | 9251 9251
Любов ідеалізує партнерів, дружба виховує в них чесність. Наприклад, коханим важко говорити правду, адже здебільшого її потрібно пом'якшувати і/або прикрашати, недоговорювати для збереження романтичних взаємин.

Прерогатива дружби — говорити все, як є. На друга можуть не поширюватися больові уламки неприємної реальності, якщо вона має місце. У дружби більше свободи, адже прямолінійність не сприймається як прояв нелюбові. І часто ця свобода призводить до того, що друзі опиняються разом у ліжку. 

Які плюси у дружнього сексу?

Американський психолог Пітер Джонасон вважає, що секс по дружбі заповнює порожнечу, яка виникає, якщо у людей немає пари. Це своєрідна віддушина, поки людина зайнята пошуком супутника життя (другої половини).

Ба більше, це хороший спосіб потренуватися спілкуватися з протилежною статтю, тобто підготуватися до серйозних стосунків. Під час такого спілкування можна навчитися висловлювати свої бажання, зокрема й сексуальні, вести діалог, проявляти участь і турботу.

А ще це:

Зручно. У будь-який зручний час, що підходить обом, можна зателефонувати або зустрітися без ризику бути незрозумілим (тобто без образ на випадок інших планів у одного з партнерів).

Необтяжливо. Ви незалежні: нічого не обіцяєте, не повинні виправдовуватися і вільні чинити так, як вважаєте за потрібне.

Цікаво. Приємне спілкування може закінчитися як чашкою кави, вечерею, походом у кіно, так і сексом. Для останнього не доведеться лізти геть зі шкіри, продумуючи план спокушання і відмовки про подальше спільне проведення часу після близькості.

Корисно. Регулярне статеве життя — одна з основ чоловічого і жіночого здоров'я. Секс по дружбі може стати хорошим варіантом, якщо відсутні романтичні стосунки. До того ж, наявність постійного партнера (нехай і просто друга) мінімізує ризик зараження венеричними захворюваннями. 

Акушер-гінеколог медичного центру «ОН Клінік Суми» Людмила Супрун зазначає:

Часта зміна сексуальних партнерів може порушувати мікрофлору статевих органів як у жінок, так і в чоловіків. Потрібно не забувати проходити планові огляди в гінеколога та уролога, щоб бути впевненими у своєму здоров'ї, а також дотримуватися гігієни статевих органів, намагатися носити білизну з натуральних тканин.

А чи є мінуси?

Поставте своє питання Урологу
«ОН Клінік»

Це питання частіше турбує тих, хто замислюється про перспективу стосунків на тлі дружнього сексу. За результатами американських досліджень, проведених Мелісою Біссон і Тімоті Левіном, з'ясувалося, що перешкодою до дружнього сексу є ризик розвитку нерозділеного почуття. Можливо, з цієї причини багато хто відмовляється дружити в ліжку.

До недоліків дружнього сексу можна віднести:

Відсутність правил. Найчастіше партнери не встановлюють чітких меж дозволеного, що призводить до питання про те «Що можна, а що не можна?». Щоб цього уникнути, психологи радять, переступаючи межу, заздалегідь про все домовитися (тобто, визначити зону відповідальності, якщо дружба буде доповнюватися сексом). Наприклад, про відсутність спільного майбутнього, знайомства з батьками, тобто про моменти, які прийнятні тривалим стосункам закоханої пари.

Відсутність зобов'язань. З одного боку (як ми говорили вище), секс по дружбі може передбачати наявність постійного партнера. З іншого боку, такі стосунки можуть бути не обтяжені почуттям обов'язку і вірності, і за обопільною домовленістю (або потай від один одного) у партнерів можуть бути сексуальні зв'язки і крім спілкування один з одним. Це може стати причиною не тільки розбіжностей, а й венеричних «сюрпризів». Вихід із ситуації один — заздалегідь про все домовлятися.   

Уролог медичного центру «ОН Клінік Харків» Юрій Беспалов зазначає:

Секс по дружбі може припускати наявність кількох сексуальних партнерів у кожного, зокрема він не виключає випадкових зв'язків. Тому потрібно пам'ятати про контрацепцію для запобігання зараження венеричними хворобами та позапланової вагітності.

Знецінення стосунків. Коли люди тривалий час нічого не чекають і не вимагають одне від одного, вони можуть віддалитися одне від одного, адже їх не пов'язує спільний побут, діти, зобов'язання. Згодом друзі перестають потребувати одне одного, їм не вистачає часу на спілкування. Це відбувається тому, що кожен живе своїм життям, зокрема й сексуальним, а точок перетину стає все менше й менше.

Закоханість. Секс по дружбі може викликати романтичні почуття до партнера, і, як наслідок, можуть з'явитися ревнощі, сварки і порожні надії. Це здатне перешкодити дружбі або зовсім стати причиною її закінчення.

Просто дружити чи дружити в ліжку — кожен обирає сам для себе, розставляючи життєві цінності та пріоритети. Ставлення до такого формату дружби в нашому суспільстві різне: хтось засуджує, а хтось підтримує. Мені здається, головне в цій ситуації — особистий психологічний комфорт і фізичне здоров'я людини, яка лягає в ліжко з другом. Все інше — забобони! 

А як ви ставитеся до дружнього сексу?

Урологія в ОН Клінік Харків Палац Спорту

Sex friends: так, ні, не знаю - Крутько Дмитро Ігорович
Крутько Дмитро Ігорович
ОН Клінік Харків Палац Спорту
пр. Героїв Харкова, 257
м. Палац Спорту
Графік роботи:
Пн - Пт: 8:00 - 18:00
Сб: 8:00 - 17:00
Нд: 9:00 - 14:00
Рейтинг статті:
5 з 5 на основі 2 оцінок
Sex friends: так, ні, не знаю
Лікар-уролог, сексопатолог. Перша категорія.
Sex friends: так, ні, не знаю
Стаття перевірена: Трубеко Сергій Миколайович
Лікар-уролог. Вища категорія.

Коментарі

Записатись на прийом
Заповніть форму, і ми зв'яжемося з Вами у найближчий час
Натискаючи на кнопку Відправити Ви даєте згоду на обробку даних, та погоджуєтеся з умовами угоди
Перевищено ліміт запитів. Спробуйте через 5 хв.

Не пропустіть оновлення від нас!

Обмінюємо email на корисну інформацію про ваше здоров’я. Нас читають понад 100 000 користувачів щомісяця. Приєднуйтесь і ви!
Підписуйтесь на наші соцмережі та вигравайте 1000 грн у березні!