Logo
0 800 30 11 77

Приватна хірургія в Харкові

Приватна хірургія в Харкові
Читати 15 хвилин | Створено: 30 листопада 2021 | Оновлено: 30 листопада 2021 | 10060 10060
Відділення хірургії спеціалізується на оперативному лікуванні захворювань різних органів і систем організму.

Хірургічне лікування в Харкові доступне в медичному центрі «ОН Клінік Харків».

Які захворювання лікує хірург у Харкові?

Хірурги в «ОН Клінік Харків» проводять операції на органах грудної (в торакальній хірургії) та черевної (за абдомінальної хірургії) порожнин, виконують гінекологічні, урологічні та проктологічні оперативні втручання, а також спеціалізується на лікуванні судинних захворювань (наприклад, варикозного розширення вен нижніх кінцівок).

Відділення хірургії в Харкові спеціалізується на консервативних (відкритих) і малоінвазивних операціях. Хірурги медичного центру лікують такі захворювання:

Для лікування перелічених захворювань наші хірурги проводять консервативні та малоінвазивні операції. На консультації хірурга також можна отримати рекомендації щодо профілактики розвитку хірургічних хвороб.

Консервативна хірургія в Харкові

Поставте своє питання Проктологу
«ОН Клінік»

Консервативна (інвазивна) хірургія передбачає лікування за допомогою відкритих операцій, під час яких лікар здійснює доступ до внутрішніх органів і порожнин через розріз на шкірі. Перевагою консервативних операцій і те, що через відкриту операційну рану лікар неозброєним оком бачить внутрішні органи та його патологічні зміни. Відкриті операції проводяться під загальною анестезією (наркозом), за яку відповідає анестезіолог. Після операції пацієнт на кілька днів залишається у стаціонарі, обладнаному всім необхідним для комфортного перебування та відновлення. Повна реабілітація після відкритої операції в середньому триває один місяць.

Консервативні операції в «ОН Клінік Харків» проводять у тих випадках, коли захворювання не піддається лікуванню малоінвазивним способом. Відкриті операції необхідні під час лікування великих гриж, гінекомастії, висічення новоутворень шкіри та молочної залози, видаленні матки, щитоподібної залози.

Малоінвазивна хірургія в Харкові

Малоінвазивні хірургічні втручання — це операції, які проводяться через невеликі розрізи або точкові проколи тканин, а також через природні отвори (піхву, уретру, задній прохід). Малоінвазивна хірургія застосовується в проктології, урології, гінекології.

У більшості випадків хірургічне лікування одного захворювання (пахвинної грижі, фіброміоми матки) може бути проведене як консервативним, так і малоінвазивним шляхом. Вибір методу лікування визначає хірург залежно від тяжкості патології. Перевагами малоінвазивних втручань є:

  • мінімальне знеболювання (місцева анестезія та седація);
  • низький ризик інфікування післяопераційних ран і кровотеч;
  • короткий реабілітаційний період.

Малоінвазивні операції відрізняються мінімальними больовими відчуттями в післяопераційному періоді. Операції, проведені без виконання надрізів, зазвичай, є безкровними.

Малоінвазивна проктологія спеціалізується на оперативному лікуванні геморою, анальних бахромок, параректальних свищів, анальних тріщин. Малоінвазивне видалення геморою проводиться за допомогою лазерної вапоризації та радіохвильової коагуляції гемороїдальних вузлів. Малоінвазивна аноректальна хірургія проходить під місцевим знеболенням чи седацією.

Малоінвазивна хірургія в урології застосовується для лікування уретриту, циститу, поліпів сечовивідних шляхів. Малоінвазивна хірургія в гінекології дозволяє провести операції з видалення кіст яєчників, ендометріозу, бартолініту, а також лапароскопію міоми матки.

Малоінвазивна хірургія хребта спеціалізується на лікуванні гриж міжхребцевих дисків. Малоінвазивна операція видалення грижі хребта проводиться нейрохірургом і, як правило, проходить під спінальною анестезією.

Види малоінвазивної хірургії

Малоінвазивні технології в хірургії застосовуються для лікування пацієнтів усіх вікових груп. Малоінвазивні хірургічні втручання характеризуються низьким ризиком кровотеч і легким періодом відновлення.

Хірурги в «ОН Клінік Харків» володіють кількома малоінвазивними технологіями. Розрізняють такі види малоінвазивних хірургічних втручань:

  • лазерну хірургію;
  • радіохвильову хірургію;
  • лапароскопію;
  • ендоскопічну хірургію.

Малоінвазивна ендоскопічна хірургія проводиться із застосуванням оптичних інструментів, за допомогою яких здійснюється огляд та оперативне лікування внутрішніх органів через природні отвори тіла. Для проведення малоінвазивних методів лікування потрібна спеціальна апаратура в операційних. Операційні в «ОН Клінік Харків» оснащені необхідним обладнанням для малоінвазивної хірургії: лапароскопічною установкою, хірургічним мікроскопом, наркозно-дихальним апаратом для введення пацієнта до наркозу.

Гнійна хірургія в Харкові

Гнійна хірургія спеціалізується на лікуванні нагноювальних процесів різної локалізації. Гнійні інфекції спричиняються патогенними бактеріями. У хірургії гнійні інфекції вимагають особливої ​​уваги, оскільки без правильного лікування місцева гнійна інфекція може ускладнюватись зараженням крові та сепсисом.

До гнійних хірургічних захворювань належать запалення м'яких тканин, абсцеси, плеврит. Гнійні захворювання м'яких тканин включають також фурункул, карбункул і флегмону (розлите гнійне запалення) шкіри. В «ОН Клінік Харків» хірурги застосовують сучасні методи лікування гнійних ран, що поєднують хірургічну обробку рани, дренування гнійних порожнин і підбір антибактеріальних препаратів.

Лазерна хірургія у Харкові

Лазерна медицина ґрунтується на локальному застосуванні теплових властивостей лазерного променя. Лазерне висічення тканин належить до методів малоінвазивної хірургії, оскільки передбачає відсутність надрізів і пошкодження здорових тканин, швидке загоєння, безболісність процедури, місцеве знеболювання.

Лазерна хірургія в гінекології застосовується для лікування передракових захворювань шийки матки (дисплазії та гіперкератозу слизової оболонки шийки матки). За допомогою лазерної хірургії ерозії шийки матки можна видалити ділянку видозміненої слизової оболонки та запобігти розвитку цервікального раку. Малоінвазивна лазерна хірургія також застосовується у проктології для видалення гемороїдальних вузлів на 2-3 стадії захворювання.

Лазерна хірургія у флебології використовується для лікування варикозної хвороби, що виникає внаслідок ослаблення венозних клапанів у судинах нижніх кінцівок і малого таза. Лазерна хірургія варикозу проводиться шляхом введення в патологічно розширену вену спеціального діода, за допомогою якого здійснюється вплив на внутрішню поверхню вени. Під впливом лазера відбувається коагуляція стінки судини, уражена вена злипається й атрофується, як наслідок, у ній зупиняється кровотік.

лазерний апарат «Ліка» у відділенні хірургії медичного центру «ОН Клінік Харків» застосовується для коагуляції та висічення тканин при лікуванні варикозу та інших флебологічних захворювань

лазерний апарат «Ліка» у відділенні хірургії медичного центру «ОН Клінік Харків» застосовується для коагуляції та висічення тканин при лікуванні варикозу та інших флебологічних захворювань

Радіохвильова хірургія в Харкові

Радіохвильова хірургія — це вид малоінвазивних оперативних втручань, в основі яких лежить застосування фізичних властивостей радіохвиль. Радіохвильова терапія, як правило, використовується для висічення тканин. Видалення тканин відбувається за допомогою радіохвильового ножа (радіохвильового скальпеля). В «ОН Клінік Харків» для радіохвильової хірургії використовується апарат «Сургітрон».

Радіохвильова хірургія широко застосовується в гінекології, проктології, оперативній дерматології. Радіохвильова хірургія шийки матки показана за фонових (передракових) захворювань (радіохвильове припікання ерозії, гіперкератозу). Фонові захворювання шийки матки є передраковими змінами цервікального епітелію. Видалення ділянок дисплазії та гіперкератозу шийки матки дозволяє уникнути їх переродження у злоякісний цервікальний рак.

У проктології метод радіохвильового висічення застосовується під час лікування геморою, хронічних анальних тріщин, новоутворень шкіри та слизової оболонки в області ануса та прямої кишки. Поліпи прямої кишки можуть бути видалені радіохвильовим методом.

Радіохвильовий метод у дерматології застосовується для видалення новоутворень шкіри (родимок, бородавок, гемангіом) та для лікування куперозних судинних зірочок. За допомогою радіохвиль можна також видалити папіломи та гострі кондиломи, спричинені папіломавірусною інфекцією.

радіохвильовий апарат «Сургітрон» у відділенні хірургії медичного центру «ОН Клінік Харків» використовується для різання та коагуляції тканин при лікуванні дерматологічних, проктологічних та гінекологічних захворювань

радіохвильовий апарат «Сургітрон» у відділенні хірургії медичного центру «ОН Клінік Харків» використовується для різання та коагуляції тканин при лікуванні дерматологічних, проктологічних та гінекологічних захворювань

Торакальна хірургія в Харкові

Відділення торакальної хірургії спеціалізується на оперативному лікуванні захворювань легенів. Лікарі відділення торакальної хірургії проводять операції за нагноєних і посттравматичних хвороб бронхолегеневої системи: бульозної емфіземи легенів, пневмотораксу, плевриту, гострого і хронічного абсцесу легені.

Консультація торакального хірурга необхідна за хронічного больового синдрому в ділянці грудної клітки, тривалих скарг на задишку і почуття нестачі повітря, а також за гострих інфекційних захворювань легень, що не піддаються медикаментозному лікуванню (наприклад, за пневмонії та плевриту). Торакальний хірург займається видаленням абсцесів і повітряних кіст (бул) легень, проводить дренування грудної порожнини для відтоку рідини, що накопичилася в ній за ексудативного плевриту і пневмотораксу.

Лапароскопія у Харкові

Лапароскопічна хірургія — це малоінвазивний метод виконання операцій на органах черевної порожнини та малого таза через невеликі розрізи на шкірі, необхідні для введення хірургічних інструментів. Хірург оперує під контролем відеокамери, завдяки якій на екран виводиться зображення внутрішніх органів.

Розрізняють лікувальну та діагностичну лапароскопію. Діагностична лапароскопія є оглядом черевної порожнини або малого таза за допомогою лапароскопа (оптичної камери) через невеликий розріз.

Лапароскопічні операції виконуються в гінекології, урології, а також в абдомінальній хірургії. Лапароскопія матки застосовується для видалення доброякісних новоутворень (наприклад, міоми). Лапароскопія також проводиться для видалення кісти яєчника. В урології лапароскопія застосовується для лікування варикоцеле (варикозного розширення вен яєчка). Лапароскопія жовчного міхура застосовується під час лікування жовчнокам'яної хвороби.

Відновлення після лапароскопії проходить легше та швидше, ніж після відкритої операції. Після лапароскопії залишаються малопомітні шрами довжиною близько двох см, які з часом бліднуть і можуть зникнути. Жінкам, які планують вагітність, необхідно користуватися контрацепцією протягом місяця після проведення лапароскопії.

Який вигляд має операційна в «ОН Клінік Харків»?

Хірургічна операційна в медичному центрі «ОН Клінік Харків» оснащена всім необхідним обладнанням для проведення відкритих і малоінвазивних операцій згідно з сучасними протоколами та рекомендаціями щодо лікування захворювань хірургічного профілю. Оснащення та обладнання операційного блоку включають лапароскопічну установку, функціональний операційний стіл, радіохвильовий і лазерний апарати для коагуляції та резекції (висічення) тканин, а також мікроскоп для збільшення внутрішніх структур організму під час операції. Контроль за життєвими функціями (такими як робота серця та легень) під час операції здійснюється через кардіологічний монітор. Хірургічне відділення також оснащене інфузоматом — приладом, який дозволяє точно регулювати швидкість внутрішньовенного введення лікарських препаратів під час операції.

Операційна також обладнана наркозно-дихальним апаратом для загальної анестезії. Анестезіологи в «ОН Клінік Харків» застосовують інгаляційний, внутрішньовенний або комбінований наркоз, а також спінальну анестезію та місцеве знеболювання.

В оснащення операційного блоку також входить обладнання для стерилізації хірургічних інструментів (сучасний автоклав для вакуумної стерилізації). Обладнання, меблі та поверхні в приміщеннях операційного блоку виконані з матеріалів, що підлягають дезінфекції. Контроль якості стерилізації проводиться за допомогою спеціальних індикаторних тест-смужок.

операційний блок медичного центру «ОН Клінік Харків»

операційний блок медичного центру «ОН Клінік Харків»

Стаціонар в «ОН Клінік Харків»

Залежно від виду та складності хірургічного втручання, операції можуть проводитися амбулаторно (на прийомі) або з госпіталізацією до стаціонару. Амбулаторно проводиться видалення новоутворень шкіри, лікування геморою, анальних тріщин, дисплазії шийки матки. За проведення відкритих операцій, видалення кіст яєчників, екстирпації матки, лікування гриж необхідна госпіталізація. Приватний стаціонар у Харкові доступний у медичному центрі «ОН Клінік Харків».

Хірургічний стаціонар складається з палати інтенсивної терапії та кількох двомісних палат. Палати приватного стаціонару в Харкові в «ОН Клінік Харків» оснащені:

  • окремими санвузлами;
  • ліжками з керованим положенням;
  • кондиціонерами;
  • рециркуляторами (ультрафіолетовими лампами) для дезінфекції повітря;
  • меблями для особистих речей (шафою та мобільною тумбою-столом).

Пацієнтам хірургічного стаціонару також надаються гігієнічні речі, рушники, постільна білизна, халат, капці. У стаціонарі «ОН Клінік Харків» можна замовити дієтичне харчування.

Якщо цілодобове перебування під наглядом хірурга не показано, лікар може призначити денний стаціонар у післяопераційному періоді. Денний стаціонар передбачає перебування в медичному центрі впродовж часу, необхідного для проведення щоденних маніпуляцій і процедур (кілька годин). Після виконання всіх призначень можна йти додому.

Проктологія в ОН Клінік Харків Пушкінська

Приватна хірургія в Харкові - Подпорінов Сергій Дмитрович
Подпорінов Сергій Дмитрович
ОН Клінік Харків Пушкінська
вул. Ярослава Мудрого, 30а
м. Пушкінська
Графік роботи:
Пн - Пт: 8:00 - 18:00
Сб: 9:00 - 16:00
Нд: 9:00 - 13:00

Популярні питання

1. Скільки днів потрібно лежати в стаціонарі «ОН Клінік Харків»?

Тривалість перебування в хірургічному стаціонарі залежить від виду оперативного хірургічного втручання та індивідуальних особливостей перебігу післяопераційного періоду. Час перебування в стаціонарі, як правило, становить 1-2 дні.

2. Скільки триває радіохвильова коагуляція?

Тривалість радіохвильової коагуляції залежить від виду та складності операції. Тривалість поверхневих втручань (наприклад, видалення новоутворень шкіри) становить 15-30 хвилин. Ендоскопічні (внутрішні) коагуляції (наприклад, коагуляція гемороїдальних вузлів) тривають 30-60 хвилин.

3. Як підготуватись до лазерної операції?

На етапі підготовки до лазерної операції необхідно здати передопераційні аналізи, призначені лікарем (клінічні та біохімічні аналізи крові та сечі, тести на гепатити та ВІЛ-інфекцію). За день до операції слід відмовитися від вживання алкоголю, за погодженням з лікарем призупинити прийом розріджувальних препаратів. За проведення проктологічних операцій (наприклад, перед лазерною хірургією геморою) лікар також порекомендує дотримуватись дієти за 2-3 дні до операції.

4. Де зняти шви після лапароскопії?

Для зняття швів після лапароскопії лікар призначить дату огляду. Для видалення швів необхідно буде приїхати до медичного центру до призначеного часу прийому.

5. Як потрапити на прийом до хірурга?

Прийом хірурга в «ОН Клінік Харків» відбувається за попереднім записом. Записатися на консультацію до хірурга можна за телефоном або через форму запису на прийом на сайті.

Рейтинг статті:
5 з 5 на основі 2 оцінок
Приватна хірургія в Харкові
Лікар-проктолог. Вища категорія.
Приватна хірургія в Харкові
Лікар-проктолог, хірург. Кандидат медичних наук. Вища категорія.

Інші статті на тему

Схожі статті:

Коментарі

Марина 2 роки тому
Після пологів почали турбувати варикозно розширені вени, з'явилися набряки на ногах. Флеболог рекомендував хірургічне лікування. Які види малоінвазивної хірургії варикозу існують?
Відповісти
Для лікування варикозної хвороби застосовується склерозування (введення спеціального розчину в уражену вену) і лазерна коагуляція (коагуляція внутрішньої поверхні вен).
Людмила 2 роки тому
За яких захворювань застосовується малоінвазивна хірургія щитоподібної залози?
Відповісти
Резекція щитоподібної залози застосовується під час лікування дифузного зоба. Щитоподібна залоза може бути видалена частково або повністю.
Сергій 2 роки тому
Навіщо робити кардіограму перед малоінвазивною хірургією товстої кишки?
Відповісти
Електрокардіографія (ЕКГ) входить до обов'язкового переліку обстежень перед будь-якою операцією. ЕКГ дає змогу виявити невідкладні захворювання серця, за яких оперативне лікування може бути протипоказане.
Кіра 2 роки тому
Скільки триває відновлювальний період після видалення новоутворення шкіри радіохвильовим методом? Чи можна наступного дня йти на роботу?
Відповісти
Радіохвильове висічення новоутворень шкіри проводиться амбулаторно (без госпіталізації). Повний відновлювальний період займає до двох тижнів, протягом яких повністю заживає післяопераційна ранка. Працювати наступного дня після втручання, як правило, не протипоказано.
Ірина 2 роки тому
Гінеколог діагностував ендометріоз яєчників і сказав, що потрібна операція. Які операції роблять у разі ендометріозу?
Відповісти
Під час лікування ендометріозу яєчників перевагу віддають малоінвазивному втручанню - лапароскопії ендометріозу. Лапароскопічна операція на яєчниках проводиться через невеликі розрізи внизу живота.
Записатись на прийом
Заповніть форму, і ми зв'яжемося з Вами у найближчий час
Натискаючи на кнопку Відправити Ви даєте згоду на обробку даних, та погоджуєтеся з умовами угоди
Перевищено ліміт запитів. Спробуйте через 5 хв.

Не пропустіть оновлення від нас!

Обмінюємо email на корисну інформацію про ваше здоров’я. Нас читають понад 100 000 користувачів щомісяця. Приєднуйтесь і ви!
Підписуйтесь на наші соцмережі та вигравайте 1000 грн у березні!