Logo
0 800 30 11 77

Як працює біоревіталізація?

Як працює біоревіталізація?
Читати 7 хвилин | Створено: 25 листопада 2021 | Оновлено: 25 листопада 2021 | 28570 28570
Біоревіталізація — косметологічна процедура, яка проводиться для омолодження та усунення вікових змін шкіри.

Після біоревіталізації відновлюється водний баланс клітин шкіри, підвищуються її тонус та еластичність.

Що таке біоревіталізація?

Біоревіталізація заснована на ін'єкційному введенні гіалуронової кислоти, яка проникає в глибокі шари шкіри та зволожує її. Підшкірне введення препарату активізує вироблення організмом його власної гіалуронової кислоти, створює антиоксидантний ефект (запобігає пошкодженню і загибелі клітин внаслідок їх окиснення) і стимулює поділ клітин сполучної (структуроутворювальної) тканини. Ефекти біоревіталізації:

  • уповільнення старіння шкіри;
  • вирівнювання тону обличчя;
  • активізація обмінних процесів і поліпшення транспорту поживних речовин.

Користь біоревіталізації полягає в покращенні синтезу колагену та еластину, які підвищують міцність і пружність шкіри. Для стимуляції вироблення колагену та еластину дерматологом-косметологом також проводиться плазмоліфтинг. Головна відмінність між плазмоліфтингом і біоревіталізацією полягає у використовуваному препараті: для плазмотерапії вводиться власна плазма пацієнта, яка містить мікроелементи, амінокислоти, а також тромбоцити, що виділяють у пошкоджені тканини фактори росту, що стимулюють регенерацію та поділ клітин шкіри.

Показання до біоревіталізації

Поставте своє питання Дерматологу
«ОН Клінік»

Кількість гіалуронової кислоти в організмі знижується з віком через зменшення її вироблення фібробластами (клітинами сполучної тканини). Підшкірно вводити гіалуронову кислоту чоловікам і жінкам рекомендовано після 25 років, але за сухої шкіри або вираженого постакне біоревіталізацію в косметології можна проводити з 18 років. Основні показання до біоревіталізації включають:

  • зниження тонусу та еластичності шкіри;
  • тьмяний колір шкірних покривів;
  • наявність пігментних плям;
  • рубці на шкірі після акне.

Процедуру біоревіталізації проводять для шкіри обличчя, шиї, рук і в зоні декольте. Біоревіталізація періорбітальної зони (навколо очей) дозволяє зменшити набряки, розгладити мімічні зморшки, темні кола та мішки під очима. Біоревіталізація робить шкіру більш пружною та забезпечує її зволоження, тому процедуру проводять з метою усунення сухості та лущення губ.

Кисті рук часто піддається впливу УФ випромінювання, мийних засобів і погодних умов (вітру, морозу), що призводить до зниження тургору шкірних покривів та утворення зморшок. Для того, щоб зменшити вплив несприятливих факторів і попередити зневоднення шкіри рук, проводиться біоревіталізація.

Перші ознаки старіння з'являються на шиї та в області декольте, тому що в цих ділянках тонка шкіра і мало підшкірної жирової клітковини. Біоревіталізація шиї та декольте дозволяє усунути в'ялість та сухість шкіри, розгладити зморшки. Для корекції вікових змін підшкірно-жирової клітковини, мімічних і жувальних м'язів необхідна хірургічна підтяжка обличчя та шиї, яка дозволяє позбутися глибоких зморшок і подвійного підборіддя, а також відновити овал обличчя.

Підготовка до біоревіталізації

Біоревіталізація не потребує спеціальної підготовки. Перед проведенням процедури косметолог-дерматолог оглядає пацієнта, виявляє проблемні ділянки та переконується у відсутності протипоказань. Після чого підбирає препарат для біоревіталізації та техніку його введення.

Як проводиться біоревіталізація?

Перед біоревіталізацією лікар очищує шкіру, наносить на неї анестезувальні засоби та ін'єкційно вводить гіалуронову кислоту. Також проводиться фракційна біоревіталізація, за якої використовується апарат із насадкою, що містить кілька тонких голок, які одночасно вводять препарат під шкіру. Внаслідок скупчення препарату в глибоких шарах дерми після біоревіталізації обличчя з'являються папули (горбики), які проходять протягом двох днів.

Курс біоревіталізації складається з 3-4 процедур, які виконуються з інтервалом у півтора-два тижні. Кожен сеанс триває близько 30-50 хвилин. Результат біоревіталізації помітний через 3-4 дні після першої процедури: проходять темні кола та мішки під очима, зникають дрібні зморшки, шкіра стає еластичною і пружною.

На перший день після біоревіталізації не можна вмиватися і торкатися обличчя руками, 2-3 дні після процедури не рекомендується використовувати декоративну косметику, щоб не викликати запалення шкіри. Протягом першого тижня необхідно відмовитися від куріння та вживання алкоголю, не відвідувати спортзали, лазні, сауни та басейни.

Гіалуронова кислота — один з основних компонентів біологічних рідин організму, тому побічні ефекти від біоревіталізації з'являються рідко. Негативні наслідки біоревіталізації можуть виникнути за недотримання рекомендацій лікаря та відсутності правильного догляду за шкірними покривами. Мінуси біоревіталізації полягають у появі кровотечі в місці ін'єкції, утворенні гематом, почервонінні та набряклості шкіри. Набряк після біоревіталізації проходить протягом декількох днів за виконання всіх призначень лікаря.

Протипоказання до біоревіталізації

Біоревіталізація не проводиться в разі інфекційно-запальних захворювань шкіри, оскільки можливе погіршення їхньої симптоматики. За інфекційних захворювань шкірних покривів необхідно відкласти проведення процедури до одужання. Інші протипоказання до проведення біоревіталізації:

  • індивідуальна чутливість до компонентів препарату;
  • вагітність і лактація;
  • порушення згортання крові;
  • прийом антикоагулянтів (препаратів, які сприяють розрідженню крові);
  • цукровий діабет.

Процедура біоревіталізації не проводиться за пошкодження шкірних покривів у зоні ін'єкції, а також за наявності аутоімунних захворювань або злоякісних новоутворень шкіри (меланоми, базальноклітинного раку), оскільки введення біологічно активних речовин може спровокувати прогресування патологій.

Чим відрізняється мезотерапія від біоревіталізації?

Мезотерапія обличчя — метод омолодження, заснований на ін'єкційному введенні в шкірний покрив біологічно активних речовин (вітамінів, гормонів, амінокислот). Різниця між біоревіталізацією та мезотерапією обличчя в тому, що за мезотерапії, крім гіалуронової кислоти, використовується кілька препаратів, вибір яких залежить від стану шкіри пацієнта та вираженості дерматологічних проблем.

Мезотерапію можна проводити за лікування акне, для усунення целюліту, стимуляції росту волосся за облисіння. Курс гіалуронової мезотерапії обличчя триває довше, ніж біоревіталізації, і складається з 6-10 процедур.

Вибрати між біоревіталізацією та мезотерапією, а також підібрати необхідний метод для омолодження та покращення якості шкіри допоможе дерматолог-косметолог, попередньо оцінивши стан шкірних покривів, вислухавши скарги та побажання пацієнта.

Дерматологія в ОН Клінік Суми

Як працює біоревіталізація? - Черняк Наталія Олександрівна
Черняк Наталія Олександрівна
ОН Клінік Суми
вул. Харківська, 23
Графік роботи:
Пн - Пт: 8:00 - 20:00
Сб: 8:00 - 17:00
Нд: 8:00 - 14:00

Популярні питання

1. Чи можна пити після біоревіталізації?

Після біоревіталізації не можна вживати спиртних напоїв протягом двох днів. Алкоголь викликає набряклість та почервоніння шкіри, а також розширює судини та посилює кровотік, що може призвести до кровотечі. Крім того, спиртні напої знижують ефективність процедури.

2. Як часто можна робити біоревіталізацію?

Кількість курсів біоревіталізації залежить від стану шкіри. У середньому рекомендується проходити процедуру 1-2 рази на рік, що дозволяє підтримувати достатній рівень гіалуронової кислоти в дермі, а також зберігати еластичність і пружність шкіри.

3. Коли настає ефект після біоревіталізації?

Ефект після біоревіталізації настає через 3-4 дні після першої процедури: зникають дрібні зморшки, шкіра стає еластичною та пружною, зменшуються темні кола та мішки під очима. Для більш вираженого та тривалого результату необхідно пройти весь курс.

Рейтинг статті:
5 з 5 на основі 1 оцінки
Як працює біоревіталізація?
Лікар-дерматовенеролог, трихолог. Вища категорія.
Як працює біоревіталізація?
Стаття перевірена: Рожкова Наталія Вікторівна
Лікар-дерматовенеролог, трихолог. Вища категорія.

Інші статті на тему

Схожі статті:

Коментарі

Віра 2 роки тому
Здрастуйте. Чи можна робити біоревіталізацію в 20 років?
Відповісти
Здрастуйте. Проводити біоревіталізацію рекомендовано з 25 років, але в разі вираженої сухості шкіри, наявності рубців після акне або появі мімічних зморшок біоревіталізацію можна проводити раніше. Для того, щоб оцінити стан шкіри і необхідність проведення процедури, потрібен огляд дерматологом-косметологом.
Ірина 2 роки тому
Добрий день. Чи проводиться перед біоревіталізацією знеболювання?
Відповісти
Здрастуйте. Так, перед біоревіталізацією проводиться місцева анестезія шляхом нанесення на шкірні покриви знеболювальних засобів.
Ігнат 2 роки тому
Добрий день. Чи можна проводити біоревіталізацію чоловікам?
Відповісти
Добрий день. Так, можна. Процедура покращує регенерацію шкіри і підвищує її еластичність, допомагає чоловікам позбутися зморшок і омолодити обличчя.
Варвара 2 роки тому
Здрастуйте. Чи можна робити біоревіталізацію під час місячних?
Відповісти
Здрастуйте. Менструація ніяк не впливає на засвоюваність препарату і на його ефективність. Але варто враховувати, що під час місячних підвищується больовий поріг, тому можливі хворобливі відчуття під час процедури. Також у цей період збільшується ризик кровотечі, утворення синців.
Кіра 2 роки тому
Добрий день. Чи можна проводити біоревіталізацію, якщо на обличчі є родимки?
Відповісти

Здрастуйте. Родимки не є протипоказанням до біоревіталізації. Для того, щоб уникнути їх травматизації, уколи під час біоревіталізації ставлять між родимками.

Записатись на прийом
Заповніть форму, і ми зв'яжемося з Вами у найближчий час
Натискаючи на кнопку Відправити Ви даєте згоду на обробку даних, та погоджуєтеся з умовами угоди
Перевищено ліміт запитів. Спробуйте через 5 хв.

Не пропустіть оновлення від нас!

Обмінюємо email на корисну інформацію про ваше здоров’я. Нас читають понад 100 000 користувачів щомісяця. Приєднуйтесь і ви!
Підписуйтесь на наші соцмережі та вигравайте 1000 грн у березні!