Logo
0 800 30 11 77

Як проходить збільшення грудей (аугментаційна мамопластика)?

Як проходить збільшення грудей (аугментаційна мамопластика)?
Читати 6 хвилин | Створено: 20 грудня 2022 | Оновлено: 20 грудня 2022 | 5967 5967
З віком, у зв'язку з пологами, грудним вигодовуванням і гормональними порушеннями жіночі груди втрачають пружність і привабливий зовнішній вигляд.

За допомогою мамопластики можна підтягнути груди, збільшити розмір і поліпшити їхню форму. 

Що таке аугментаційна мамопластика?

Аугментаційна мамопластика — пластична операція, яка передбачає збільшення грудей шляхом встановлення в них спеціальних імплантів. Під час пластичної операції імпланти можуть встановлюватися в тканину грудей або в грудний м'яз. Види імплантів для збільшення грудей:

  • круглі імпланти — підходять для збільшення об'єму і форми грудей;
  • краплеподібні (анатомічні) імпланти — повторюють природну форму грудей, використовуються для усунення птозу (опущення грудних залоз) і незначного збільшення об'єму. 

Імпланти в груди безпечні, гіпоалергенні і повторюють щільність природної тканини. Залежно від складу, виділяють такі імпланти грудей: сольові, гідрогелеві, силіконові, силікатні. У медичному центрі «ОН Клінік» пластичні хірурги використовують імпланти виробництва США (Mentor) і Німеччини (Polytech). Підібрати вид і розмір імпланта може лікар після огляду грудних залоз. 

Показання до збільшення грудей (аугментаційної мамопластики)

Поставте своє питання Пластичному хірургу
«ОН Клінік»

Операція зі збільшення грудей проводиться з метою виправити їхню анатомічну форму і розмір. Показання до збільшення грудей:

  • естетична корекція;
  • зміна форми грудних залоз після пологів і лактації (відбувається розтягнення тканин грудей);
  • вроджена асиметрія грудей;
  • птоз (опущення) грудей з віком або після різкого схуднення.

Також аугментаційну мамопластику застосовують після мастектомії (видалення грудей унаслідок злоякісних утворень). Мамопластику не використовують у разі цукрового діабету, захворювань згортання крові, під час вагітності та лактації.

Способи збільшення грудей без операції

Найефективніший спосіб збільшити груди — мамопластика, оскільки молочні залози складаються з жирової тканини, і без збільшення маси тіла або застосування імплантів складно змінити їхній розмір. Способи збільшення грудей без операції:

  • заняття спортом. Дають змогу зміцнити грудні м'язи і зробити груди більш підтягнутими, але істотно в розмірі вони не збільшуються;
  • мазі та масажі для збільшення грудей. Не приносять значного ефекту, можуть зробити шкіру грудей більш пружною, але не здатні збільшити кількість жирової тканини;
  • ін'єкції гіалуронової кислоти. Дають змогу незначно збільшити об'єм грудей.

Збільшення грудей філерами допомагає поліпшити форму бюста, але змінити об'єм можна не більше, ніж на один розмір. Ефект від ін'єкцій, на відміну від аугментаційної мамопластики, триває недовго (від одного до двох років).

Ліпофілінг грудей

Ліпофілінг грудей — збільшення грудей власним жиром, узятим з інших частин тіла (живота, стегон, сідниць). Ліпофілінг грудей належить до малоінвазивних способів їхньої корекції. Жир вводиться в молочні залози за допомогою тонкої голки. Відсутність надрізів скорочує період реабілітації (близько місяця), на шкірі не залишається рубців. 

Ефект від ліпофілінгу грудей тримається близько п'яти років, після чого процедуру слід повторювати. Ліпофілінг грудей рідко викликає ускладнення, оскільки збільшення молочних залоз здійснюється за допомогою природних матеріалів. Після процедури може з'явитися локальне почервоніння і запалення шкіри в областях забору і введення жирових клітин. 

Як підготуватися до збільшення грудей (аугментаційної мамопластики)?

Перед пластичною хірургією з корекції грудей необхідно пройти обстеження, щоб виявити можливі протипоказання до мамопластики (цукровий діабет, вагітність, захворювання згортання крові). Необхідно записатися на консультацію мамолога і зробити УЗД молочних залоз, щоб виключити наявність патологічних утворень (кісти, пухлини). Підготовка до збільшення грудей включає:

  • відмова від паління й алкоголю за три дні до операції;
  • припинення прийому гормональних і протизапальних засобів за два тижні до аугментаційної мамопластики;
  • уникнення стресів;
  • відмова від важких фізичних навантажень;
  • припинення прийому їжі за 8 годин до операції.

Також перед збільшенням грудей необхідно здати аналіз крові, щоб виключити наявність ВІЛ, сифілісу та гепатиту. Жінкам після 40 років рекомендується зробити мамографію для виключення наявності злоякісних утворень у грудях. 

Як проходить операція зі збільшення грудей (аугментаційна мамопластика)?

Операція зі збільшення грудей проводиться під загальною анестезією. Пластичний хірург робить невеликий надріз по ареолі соска або під грудьми, через який вставляється імплант. Потім лікар накладає шви, які розсмоктуються самостійно через два тижні. Вибір способу розрізу залежить від виду і форми імпланта. Найбільш непомітний шов і відсутність шраму після збільшення грудей при виконанні надрізу під грудьми. 

Операція з пластики грудей триває від однієї до трьох годин, залежно від складності корекції. Відразу після операції може знадобитися встановлення дренажу для виведення зайвої рідини з молочних залоз. Можливі ускладнення після пластики грудей:

  • біль;
  • набряклість;
  • набухання окремих частин грудей;
  • часткова втрата чутливості в місці встановлення імплантів.

Негативні наслідки після збільшення грудей також можуть включати алергічні реакції і відторгнення імплантів. У такому разі знадобиться заміна грудних імплантів і повторна операція. 

Відновлення після аугментаційної мамопластики

Повне відновлення після збільшення грудей може зайняти від шести місяців до року. Дискомфортні відчуття зазвичай минають через два місяці після збільшення грудей і можна вже оцінити результат до і після операції. Рекомендації в період реабілітації:

  • носити хірургічний або підтримувальний бюстгальтер;
  • спати на спині;
  • відмовитися від куріння і алкоголю протягом двох-трьох тижнів після операції;
  • виключити важкі фізичні навантаження протягом двох місяців;
  • не відвідувати лазню або сауну;
  • уникати впливу на груди ультрафіолетових променів.

Після збільшення грудей не можна водити автомобіль протягом двох тижнів, щоб не перенапружувати плечовий пояс. Також не рекомендується вагітніти протягом року після аугментаційної мамопластики.

Пластична хірургія в ОН Клінік Харків Гагаріна

Як проходить збільшення грудей (аугментаційна мамопластика)? - Лисицин Руслан Григорович
Лисицин Руслан Григорович
ОН Клінік Харків Гагаріна
вул. Молочна, 48
м. Проспект Гагаріна
Графік роботи:
Пн - Пт: 8:30 - 18:00
Сб: 8:30 - 17:00
Нд: 8:30 - 14:00

Популярні питання

1. Чи допомагає масаж для збільшення грудей?

Масаж грудей покращує мікроциркуляцію крові, сприяє відтоку лімфи, але збільшити груди за допомогою масажу неможливо. Для збільшення грудей потрібно скористатися послугами пластичної хірургії.

2. Як правильно спати після операції зі збільшення грудей?

Протягом чотирьох тижнів після операції зі збільшення грудей можна спати тільки на спині, оскільки імпланти можуть зрушитися. Через місяць після мамопластики дозволяється спати на боці, а через три місяці на животі.

3. Коли можна прийняти душ після збільшення грудей?

Прийняти душ після пластики грудей можна не раніше, ніж через п'ять днів після операції. Категорично не можна мочити груди до зняття дренажної системи, оскільки можна занести інфекцію.

4. Як довго носити компресійну білизну після пластики грудей?

Використання компресійної білизни після пластики грудей дає змогу підтримувати імпланти в правильному положенні, знизити ризик розходження швів і зменшити набряки. Пластичні хірурги рекомендують носити підтримуючу білизну не менше місяця після операції зі збільшення грудей.

5. Як зняти набряк після збільшення грудей?

Зняти набряк після збільшення грудей допомагає носіння компресійної білизни, яка надає підтримувальний і масажний ефект. Також рекомендується не вживати солону, копчену їжу і не пити багато води на ніч.

Рейтинг статті:
5 з 5 на основі 1 оцінки
Як проходить збільшення грудей (аугментаційна мамопластика)?
Пластичний хірург. Кандидат медичних наук. Вища категорія.
Як проходить збільшення грудей (аугментаційна мамопластика)?
Лікар-терапевт. Стаж роботи 7 років.

Схожі статті:

Коментарі

Діана 1 рік тому
Здрастуйте, хочу поцікавитися, як довго не можна піднімати тяжкості після збільшення грудей?
Відповісти
Здрастуйте. Піднімати тяжкості після збільшення грудей не рекомендується протягом місяця. Під час важкого фізичного навантаження можуть розійтися шви і зміститися імпланти, тому підняття важких предметів забороняється.
Ольга 1 рік тому
Здрастуйте, підкажіть, чи можна годувати грудьми після операції зі збільшення грудей?
Відповісти
Здрастуйте. Операція зі збільшення грудей не перешкоджає процесу лактації. Імпланти вводяться внизу грудей і не перекривають молочні протоки, тому після маммопластики можна годувати дитину грудьми.
Інна 1 рік тому
Добрий день. Розкажіть, коли після збільшення грудей можна вагітніти?
Відповісти
Добрий день. Після збільшення грудей рекомендується планувати вагітність не раніше, ніж через рік. Під час вагітності груди збільшуються в розмірі та їхня форма може деформуватися, тому результат після маммопластики може не мати потрібного косметичного ефекту.
Анна 1 рік тому
Здрастуйте. Цікавить таке запитання: коли можна піднімати руки після збільшення грудей?
Відповісти
Здрастуйте. Протягом 10-14 днів після збільшення грудей не можна піднімати руки вище 90 градусів. При піднятті рук вгору існує ризик пошкодження швів і зміщення імплантів.
Євгенія 1 рік тому
Добрий день. Підкажіть, будь ласка, які продукти харчування допомагають для збільшення грудей?
Відповісти
Добрий день. Продукти харчування не можуть збільшити груди, але можуть сприяти поліпшенню їхнього стану і здоров'я. Корисними для молочних залоз вважаються куркума, імбир, соя, гарбуз, яблука і томати.
Записатись на прийом
Заповніть форму, і ми зв'яжемося з Вами у найближчий час
Натискаючи на кнопку Відправити Ви даєте згоду на обробку даних, та погоджуєтеся з умовами угоди
Перевищено ліміт запитів. Спробуйте через 5 хв.

Не пропустіть оновлення від нас!

Обмінюємо email на корисну інформацію про ваше здоров’я. Нас читають понад 100 000 користувачів щомісяця. Приєднуйтесь і ви!
Підписуйтесь на наші соцмережі та вигравайте 1000 грн у березні!