Logo
0 800 30 11 77

З перших вуст: історії наших лікарів

З перших вуст: історії наших лікарів
Читати 7 хвилин | Створено: 8 листопада 2018 | Оновлено: 8 листопада 2018 | 13862 13862
Регулярне відвідування проктолога — запорука нашого здоров'я і це без перебільшення. А крім того, на проктологічних оглядах не тільки не страшно, а й часом весело.

Практикуючі проктологи часто розповідають цікаві та кумедні історії, які траплялися з пацієнтами. Сьогодні ви запрошені на закритий прийом з лікарями-проктологами. Якими історіями вони поділяться?

І сміх, і гріх...

Безперечно, проблеми зі здоров'ям і візити до лікаря — це не найприємніше заняття, хоч і необхідне. Але іноді в медичній практиці бувають випадки, від яких навіть не знаєш, що робити — чи то плакати, чи то сміятися.

Федоткін Вадим Борисович, хірург-проктолог першої категорії медичного центру «ДокторПРО» у Черкасах, розповідає:

Один пацієнт звернувся до медичного центру «ДокторПРО» зі скаргою на пекучий біль у ділянці заднього проходу. Після первинного обстеження і збору анамнезу я встановив діагноз «хімічний опік прямої кишки». Уявіть! З метою алкогольного сп'яніння пацієнт вводив у пряму кишку за допомогою мікроклізми спиртне (ром). Здивував! Після консервативного лікування пацієнт позбувся неприємних симптомів в анусі.

А Носенко Віталій Ігорович, хірург-проктолог у «ДокторПРО» у Чернігові згадує:

Лікував пацієнтку з анальною тріщиною і протягом тривалого періоду спостерігав негативну динаміку. Не міг зрозуміти ніяк, у чому ж справа. Ба більше, пацієнтка скаржилася на сильне печіння в ділянці ануса, яке виникало з незрозумілої причини. Після чергового огляду я змінив схему лікування і призначив нові препарати. Перед виходом пацієнтка поставила мені вельми незвичайне запитання: «Може, мені припинити змащувати тріщину медом, щоб вона затягнулася?». Як з'ясувалося, поряд із прописаними ліками жінка продовжувала випробовувати на собі засоби народної медицини в боротьбі з тріщиною. На війні всі засоби хороші, але щодо проктології таке правило не працює. По закінченню курсу лікування анальна тріщина зажила.

Скалицький Михайло Ігорович, лікар-проктолог, хірург «ОН Клінік Дніпро» згадує свій випадок:

Після проктологічного огляду я призначив пацієнтові медикаментозне лікування — таблетки і лікувальні ванни з відварами лікарських трав. Через кілька днів пацієнт звернувся до мене з проханням про заміну трав на пігулки з огляду на те, що вони надто несмачні і їх пити неможливо. Але ж ванночки з трав потрібно було застосовувати зовсім інакше...

Гуменюк Олександр Миколайович, лікар-проктолог «ОН Клінік Миколаїв», ділиться своєю історією:

За результатами обстеження пацієнту було призначено ректальні свічки. Їх потрібно було вирізати з пластикової оболонки, розпакувати, потім змочити в рідині і ввести в анус. Наступного дня пацієнт звернувся до мене зі скаргою на відчуття стороннього тіла в задньому проході. Як з'ясувалося, причиною цього стали свічки, з яких він не зняв упаковку. Пацієнт пояснив те, що сталося, тим, що діяв відповідно до інструкції: вирізав свічки за контуром пакування манікюрними ножицями, обрізав гострі краї та ввів у задній прохід.

Такі історії ще раз підтверджують факт того, як важливо звертатися по допомогу до фахівця. А ще важливіше — не тільки слухати, а й чути свого лікаря, суворо виконуючи його приписи і ставити запитання, якщо щось незрозуміло.  

Також у проктології зустрічаються пацієнти з нетиповими скаргами. Так, наприклад, Чумак Станіслав Олександрович, лікар-проктолог «ОН Клінік Суми», розповідає:

Одного разу на прийом прийшла пацієнтка в поважному віці. Під час опитування з'ясувалося, що єдиною скаргою в жінки була скарга на нетипову форму ануса — квадратну. Ну хіба мало, перевірити ж треба! Після проктологічного огляду їй було встановлено діагноз «здорова».

Ще трохи гумору...

Поставте своє питання Проктологу
«ОН Клінік»

Солодовник Олександр Вікторович, лікар-проктолог першої категорії «ОН Клінік Суми», хірург, розповідає:

Недалеко від медичного центру «ОН Клінік» розташований супермаркет, куди після робочого дня я іноді заходжу за покупками. У торговому залі до мене підійшла пацієнтка зі словами подяки. Після недовгого діалогу жінка сказала: «Лікарю, напевно, ви мене так і не впізнали в обличчя!». Я, посміхаючись, тактовно відповів: «Звичайно, я ж — проктолог».

Проктологія — для будь-якого віку і ситуації

У медичних центрах «ОН Клінік» і «ДокторПРО» зустрічаються різні пацієнти, як і їхні історії лікування. Наші фахівці не бояться братися за важкі випадки і працювати зі «складними» (в усіх відношеннях) пацієнтами. Проктологи клінік уважно і делікатно ставляться до проблем будь-якого пацієнта незалежно від його віку або статусу.

Пархомовський Максим Олександрович, хірург-проктолог центру «ДокторПРО» у Черкасах розповідає:

І в 85 років пацієнти звертаються за проктологічною допомогою. У цьому віці з'являються проблеми із сечовипусканням, можуть мучити закрепи. Усе це — приводи звернутися до лікаря. Саме так і зробив один із пацієнтів. У результаті обстеження в нього було виявлено внутрішній геморой. Після лікування самопочуття пацієнта значно поліпшилося, а разом з тим і якість його життя, незважаючи на те, що в інших медичних центрах за цього пацієнта братися не хотіли.

А ось історія його колеги, Федоткіна Вадима Борисовича, хірурга-проктолога першої категорії:

Протягом 10 років пацієнт безуспішно намагався позбутися геморою, який під час кожної дефекації супроводжувався кровотечею з ануса. Запущена стадія хвороби через відсутність лікування призвела до розвитку хронічної анемії. Після звернення пацієнта в «ДокторПРО» йому надали проктологічну допомогу і підібрали оптимальну методику лікування геморою без операції — латексне лігування. Після 5 сеансів кровотеча з ануса припинилася, стан пацієнта стабілізувався. Чи варто було так довго терпіти?

Пархоменко Сергій Іванович, лікар-проктолог вищої категорії медичного центру «ДокторПРО» у Кропивницькому, розповів, як розв'язання проктологічних проблем покращує якість життя пацієнтів:

Що більше нас щось турбує, особливо в делікатному місці, то більше ми дратуємося і злимося. Так було і з пацієнтом, який звернувся до медичного центру з проблемою геморою. Через нестерпний біль у задньому проході, він був озлоблений і дуже агресивно налаштований. Після обстеження я діагностував у нього не тільки геморой, а й поліпи в анусі, а також супутні патології (цукровий діабет, енцефалопатію). Уже після кількох місяців лікування в пацієнта поліпшилося самопочуття, він намагався контролювати свою поведінку і став дуже приємним співрозмовником.

До речі, за успішне лікування делікатних проблем пацієнти іноді незвично дякують проктологам. Наприклад, одному лікарю за успішне лікування пацієнт презентував шарж, а на прийомі в іншого пацієнтка під час прийому радувала всіх своїми піснями (за родом діяльності входила до складу хору).

Звичайно, це тільки найменша частина з того, з чим іноді стикаються наші фахівці. Але, будьте впевнені, яка б не була ситуація — наші проктологи з нею впораються.

Запам'ятайте: звертатися по допомогу до лікаря не страшно, страшно — не звертатися, і займатися самолікуванням. Якщо довго дивитися на проблему і не діяти — проблема діятиме сама. Не дайте їй такого шансу.

Вам сподобалися наші історії?

Проктологія в ОН Клінік Полтава

З перших вуст: історії наших лікарів - Гавриленко Віталій Миколайович
Гавриленко Віталій Миколайович
ОН Клінік Полтава
проспект Віталія Грицаєнка (пр. Першотравневий), 18-А
Графік роботи:
Пн - Пт: 8:00 - 19:30
Сб - Нд: 9:00 - 17:00
Рейтинг статті:
3 з 5 на основі 3 оцінок
З перших вуст: історії наших лікарів
Лікар-проктолог, хірург.
З перших вуст: історії наших лікарів
Лікар проктолог-хірург. Друга категорія.

Інші статті на тему

Схожі статті:

Коментарі

Записатись на прийом
Заповніть форму, і ми зв'яжемося з Вами у найближчий час
Натискаючи на кнопку Відправити Ви даєте згоду на обробку даних, та погоджуєтеся з умовами угоди
Перевищено ліміт запитів. Спробуйте через 5 хв.

Не пропустіть оновлення від нас!

Обмінюємо email на корисну інформацію про ваше здоров’я. Нас читають понад 100 000 користувачів щомісяця. Приєднуйтесь і ви!
Підписуйтесь на наші соцмережі та вигравайте 1000 грн у березні!