Logo
0 800 30 11 77

Як працює швидка допомога «ОН Клінік»

Як працює швидка допомога «ОН Клінік»
Читати 7 хвилин | Створено: 6 грудня 2021 | Оновлено: 6 грудня 2021 | 9692 9692
Швидка допомога — медична допомога, що надається за травм (опіків, переломів і розтягнень), гострих захворювань (інфаркт міокарда), інтоксикації.

Отримати цілодобову невідкладну допомогу можна у медичному центрі «ОН Клінік Харків».

Швидка допомога — підтримка в екстрених випадках

Викликати швидку допомогу потрібно у разі блювання кров'ю та високого тиску. Невідкладна допомога дорослим необхідна під час внутрішньої кровотечі, на яку можуть вказувати запаморочення, блідість шкіри, сплутаність свідомості, підвищена частота пульсу, слабкість, падіння артеріального тиску, оніміння і біль у грудях.

Швидка допомога необхідна у разі порушення перебігу вагітності. З появою болю в животі та маткової кровотечі потрібно викликати швидку через загрозу викидня.

За потреби можна викликати невролога, кардіолога, ортопеда-травматолога, терапевта додому або отримати консультацію лікаря онлайн. Під час прийому в онлайн-режимі лікар вислухає скарги пацієнта, направить на складання лабораторних аналізів і проходження обстеження, розшифрує отримані результати та призначить курс лікування.

Переваги виїзду бригади невідкладної допомоги додому

У медичному центрі «ОН Клінік Харків» надаються послуги швидкої допомоги. Виклик швидкої в Харкові здійснюється для транспортування пацієнтів і надання першої медичної допомоги. Переваги швидкої допомоги в Харкові:

  • використання повністю укомплектованого реанімобіля (містить дефібрилятор, інфузомат, кардіомонітор, вакуумні шини, вакуумний матрац);
  • можливість швидкого перевезення хворого до будь-якого стаціонарного відділення;
  • транспортування та супровід пацієнтів за європейськими протоколами та правилами;
  • можливість здійснення забору біологічного матеріалу вдома для проведення лабораторних аналізів;
  • здійснення цілодобового спостереження та лікування в домашніх умовах;
  • можливість виклику лікаря додому (невролога, ортопеда-травматолога, кардіолога).

Медична допомога в «ОН Клінік Харків» надається цілодобово. Замовити платну швидку допомогу можна за телефоном або через форму запису на прийом, розміщену на сайті.

Екстрена медична допомога дорослим і дітям

Медична допомога дітям і дорослим необхідна за агональних станів, які виявляються блідістю шкіри, порушенням дихання, синюшністю кінцівок, відсутністю реакції на зовнішні подразники. Випадки, в яких викликають швидку:

  • раптове запаморочення або сильний біль голови;
  • гострий біль у поперековому відділі чи животі (наприклад, при апендициті);
  • асфіксія (задуха), що розвивається внаслідок удушення, утоплення;
  • різке порушення мовлення і погіршення зору (потемніння в очах, поява темних «мушок»);
  • гострі алергічні реакції (проявляються кропив'янкою, утрудненим ковтанням і диханням, набряком язика, очей та обличчя, сильною слабкістю, нудотою та блюванням);
  • больовий синдром за злоякісних утворень;
  • переохолодження та теплові удари;
  • напади бронхіальної астми (поява болю та стиснення в грудях, хрипи, кашель, задишка, утруднене дихання);
  • судоми, непритомність або порушення свідомості;
  • отримання травми будь-якої тяжкості (переломи, вивихи, розтягнення);
  • укуси змій, тварин чи павуків;
  • біль у горлі, підвищена температура тіла, нежить і кашель.

Екстрена медична допомога необхідна за інтоксикації лікарськими засобами, хімічними речовинами та харчовими продуктами. Отруєння проявляється болем у животі, сонливістю, слабкістю, блюванням і нудотою, підвищеною температурою, головним болем і втратою апетиту.

Через скільки приїжджає швидка допомога

Час прибуття швидкої допомоги вказує диспетчер служби швидкої невідкладної медичної допомоги. Регламентованого часу немає, час прибуття на виклик залежить від зайнятості та місцезнаходження бригади. Якщо бригада швидкої допомоги вільна, вона може бути на виклику протягом 10-20 хвилин. Точний час і маршрут прорахує диспетчер.

Перевезення хворих по Україні

Транспортування хворих у Харкові передбачає надання першої медичної допомоги та перевезення пацієнта під наглядом лікаря до медичного закладу. До складу бригади швидкої допомоги входить фельдшер, лікар невідкладних станів і водій.

Розрізняють екстрене та планове перевезення пацієнтів у Харкові. Екстрене транспортування хворих проводиться в разі потреби надання невідкладної допомоги. Види планового перевезення лежачих хворих у Харкові:

  • перевезення до медичного центру з дому для планового обстеження та проходження процедур, здачі лабораторних аналізів і тестування на ковід;
  • супровід пацієнтів після виписки;
  • транспортування пацієнтів між медичними центрами;
  • перевезення з медичного закладу в профілакторії та санаторії.

Наша клініка з приватною швидкою допомогою також пропонує послуги з супроводу пацієнтів з дому на вокзал або в аеропорт, зустріч на вокзалі, в аеропорту та перевезення до медичного центру або додому. Спосіб транспортування хворих (у положенні лежачи на спині, напів сидячи, лежачи з піднятими ногами або на ношах) визначається лікарем після оцінки стану пацієнта.

Транспортування пацієнтів до країн ближнього зарубіжжя

Крім перевезення пацієнтів по місту та області, приватна швидка пропонує міжміське транспортування лежачих хворих. Швидка допомога також здійснює перевезення пацієнтів до країн зарубіжжя (Росія, Білорусь, Молдова, Румунія, Словаччина, Угорщина, Польща, Литва, Латвія, Естонія, Німеччина, Італія, Франція, країни Євросоюзу, Туреччина, Грузія, Казахстан та Азербайджан). Уточнити вартість виклику приватної швидкої допомоги та дізнатися про можливість переміщення пацієнта в конкретну країну можна за телефоном або через форму запису на прийом, вказані на сайті.

Чим оснащений реанімобіль швидкої допомоги

Реанімобілі швидкої медичної допомоги оснащені необхідним обладнанням для надання невідкладної допомоги та здійснення транспортування пацієнтів. Оснащення карети швидкої допомоги включає:

  • інфузомат (апарат, що використовується для введення рідини у великих і невеликих кількостях). Застосовується для введення лікарських препаратів і поживних речовин (гормональних препаратів, інсуліну, анальгетиків, антибіотиків і хіміотерапевтичних препаратів);
  • дефібрилятор (прилад, що застосовується для відновлення нормального серцебиття);
  • кардіомонітор (дозволяє забезпечити моніторинг важливих життєвих функцій);
  • апарат штучної вентиляції легень. Може застосовуватися за транспортування пацієнтів з легеневими інфекціями, пневмонією, інсультом, колапсом легені, травмою головного мозку;
  • вакуумні шини. Застосовуються для іммобілізації (створення нерухомості) кінцівок за підозри на розтягнення та переломи, за вивихів і травм м'яких тканин;
  • вакуумний матрац. Використовується для безпечного транспортування пацієнтів із травмами опорно-рухового апарату.

Приватна швидка допомога також оснащена медичними укладаннями з розчинами та медикаментами для інфузій, необхідних для допомоги пацієнтам. У машині швидкої допомоги є можливість безперервної кисневої підтримки пацієнтам протягом 16 годин.

Популярні питання

1. Куди мене доставить швидка допомога?

Швидка допомога може доставити хворого до будь-якого стаціонарного відділення в місті. За ухвалення рішення про вибір лікарні лікар невідкладних станів може орієнтуватися на наявність вільних місць, направлення на госпіталізацію чи вказівки сімейного лікаря.

2. Хто дає дозвіл на транспортування хворих з операційної?

Дозвіл на транспортування хворих в Україні надає хірург, який проводив операцію. Перевезення дозволяється лікарем за стабільності пацієнта і можливості його переміщення.

3. Як здійснюється транспортування хворих?

Платна швидка допомога «ОН Клінік Харків» у роботі керується протоколами та правилами транспортування хворих. Транспортування лежачих хворих і пацієнтів за крововиливу в мозок проводиться лежачи на спині, а за переломів ребер і серцево-судинних захворювань — у положенні напівсидячи.

За судинної недостатності хворого транспортують у положенні лежачи з піднятими вище за рівень тіла ногами. Ноші застосовуються для транспортування важких хворих з інфарктом міокарда, порушенням кровообігу мозку і серцевим нападом.

4. Хто вирішує питання щодо способу транспортування хворого?

Спосіб медичного перевезення хворих підбирається залежно від стану пацієнта. Рішення про транспортування приймається лікарем невідкладних станів, який входить до бригади швидкої допомоги після огляду пацієнта.

5. Як викликати бригаду швидкої допомоги?

Викликати швидку допомогу можна з мобільного телефону 7-103. Замовити швидку допомогу для супроводу та перевезення хворого можна цілодобово.

6. Скільки коштуватиме виклик швидкої допомоги?

Вартість виклику швидкої допомоги залежить від віддаленості розташування. Дізнатись ціну виклику платної швидкої допомоги можна у наших операторів за телефоном, вказаним на сайті.

Рейтинг статті:
4 з 5 на основі 4 оцінок
Автор:

Інші статті на тему

Схожі статті:

Коментарі

Марина 2 роки тому
Добрий день, хочу звернутися до вашої приватної швидкої допомоги для транспортування дідуся в закордонну клініку. Йому потрібна постійна киснева підтримка. Хто може сказати, чи можливе замовлення послуги в моєму випадку?
Відповісти
. Марина Марина 2 роки тому
Здрастуйте, точну відповідь вам зможуть надати наші оператори. Зв'яжіться з нами за телефоном, вказаним на сайті. Оскільки у нашої приватної швидкої допомоги є можливість надавати безперервну кисневу підтримку протягом 16 годин, то можливість надання послуги залежатиме від кінцевого місця призначення.
Тетяна 2 роки тому
Здрастуйте, а яких лікарів ще можна викликати додому (крім перерахованих у статті)?
Відповісти
. Тетяна Тетяна 2 роки тому
Добрий день, ви можете викликати додому будь-якого лікаря, який працює в нашому медичному центрі. У вас є можливість викликати дерматолога, проктолога, ендокринолога, гастроентеролога, пульмонолога, офтальмолога та інших лікарів.
Кирило 2 роки тому
Підкажіть, а чи виїжджає швидка допомога при підозрі на ковід? І чи можете ви здійснити транспортування хворого до лікарні?
Відповісти
. Кирило Кирило 2 роки тому
Добрий день, так, швидка допомога виїжджає при підозрі на ковід, здійснює забір матеріалу для тестування на коронавірус. Також у нас є бокс для транспортування інфікованих хворих, який використовується швидкою за необхідності перевезення пацієнта з підозрою на ковід.
Катерина 2 роки тому
Доброго дня, розкажіть, а чи можна викликати швидку допомогу до вагітних?
Відповісти
. Катерина Катерина 2 роки тому
Добрий день, швидка допомога виїжджає до вагітних у разі загрози викидня, для надання першої медичної допомоги, а також для здійснення транспортування до медичного центру. Приватна швидка допомога також може здійснити терміновий забір біологічних матеріалів для проведення лабораторних досліджень. Платна швидка допомога не приймає пологи вдома.
Руслан 2 роки тому
Здрастуйте, підкажіть, будь ласка, у яких випадках швидка допомога не виїжджає? Чи здійснюєте ви транспортування психічно хворих?
Відповісти
. Руслан Руслан 2 роки тому
Добрий день, ні, швидка допомога не виїжджає до психічно хворих. Швидка не надає медичну допомогу в разі падінь з висоти, ножових і вогнепальних поранень, отриманих унаслідок кримінальних злочинів. Також швидка допомога не приїжджає до пацієнтів, які перебувають у наркотичному або алкогольному сп'янінні та проявляють агресію.
Записатись на прийом
Заповніть форму, і ми зв'яжемося з Вами у найближчий час
Натискаючи на кнопку Відправити Ви даєте згоду на обробку даних, та погоджуєтеся з умовами угоди
Перевищено ліміт запитів. Спробуйте через 5 хв.

Не пропустіть оновлення від нас!

Обмінюємо email на корисну інформацію про ваше здоров’я. Нас читають понад 100 000 користувачів щомісяця. Приєднуйтесь і ви!
Підписуйтесь на наші соцмережі та вигравайте 1000 грн у березні!