Logo
0 800 30 11 77
Читати 7 хвилин

Як часто потрібно займатися сексом?

Як часто потрібно займатися сексом?
Читати 7 хвилин | Створено: 23 жовтня 2013 | Оновлено: 1 травня 2024 | 76850 76850
1

У чому користь сексу?

Заняття любов'ю приносять користь, оскільки зміцнюють імунітет і серцево-судинну систему. Інші переваги та користь від сексу:

  • отримання задоволення;
  • вироблення дофаміну та серотоніну;
  • зниження артеріального тиску;
  • зменшення стресу;
  • спалювання калорій;
  • зменшення болю (головного та болю під час менструації);
  • поліпшення сну.

Користь сексу для жінок полягає у виробленні гормону естрогену, який відповідає за здоров'я репродуктивної функції. У чоловіків активне статеве життя зменшує ризик розвитку раку яєчок.

Немає єдиного показника, що визначає, скільки разів на день, тиждень або місяць потрібно займатися сексом. Не існує норми частоти статевих контактів, все залежить від бажання кожної людини та пари. У разі зниження лібідо (сексуального бажання) необхідно звернутися до гінеколога або уролога для виявлення можливих патологій сечостатевої системи.

2

Як правильно займатися сексом?

Не існує стандартів, як правильно займатися сексом. Усе залежить від темпераменту, потреб і бажань партнерів. Важливо отримати згоду партнера на сексуальну взаємодію, а також щоб статевий акт приносив задоволення. Рекомендації, які можуть допомогти поліпшити заняття сексом:

  • обирайте партнера, який вам подобається і приваблює в сексуальному плані;
  • захищайтеся від захворювань, що передаються статевим шляхом (ЗПСШ);
  • здайте аналізи на ЗПСШ спільно з партнером, щоб бути впевненими, що у вас двох відсутні захворювання, що передаються статевим шляхом;
  • захищайтеся від небажаної вагітності (використовуйте презервативи, інші методи контрацепції);
  • виберіть відповідне місце для занять коханням;
  • виділяйте достатньо часу для статевого життя (не відволікайтеся на телефони та інші справи);
  • експериментуйте, щоб урізноманітнити сексуальне життя (пробуйте нові пози, секс-іграшки);
  • не засмучуйтеся, якщо сексуальні експерименти підуть не так, як ви уявляли. Завжди можна спробувати ще раз, вибрати різні варіанти сексу (оральний, вагінальний, анальний секс) або урізноманітнити секс зміною локацій, поз, купівлею еротичної білизни;
  • спілкуйтеся з партнером. Якщо ви знаєте свої ерогенні зони, підкажіть партнеру, де вони розташовані.

Вік згоди на секс в Україні починається з 16 років. Добровільна згода на секс — це усна згода партнера на статевий акт (людина словами промовляє це). Мовчання партнера або відсутність відмови не може вважатися згодою на секс.

Поставте своє питання Гінекологу
«ОН Клінік»

3

Чи є норма для заняття сексом?

Не існує єдиної норми для занять сексом. Усі люди різні, у них відрізняються бажання та потреби в сексі. Комусь достатньо займатися коханням кілька разів на місяць, а комусь необхідний секс щодня. Також не існує графіка занять сексом, якого необхідно дотримуватися. Статевий акт необхідно здійснювати тоді, коли цього хочуть обидва партнери.

За статистикою, 47% подружніх пар займаються сексом рідше ніж один раз на тиждень, 16% — займаються коханням два-три рази на тиждень. На початку стосунків секс між партнерами може відбуватися частіше, з часом може знижуватися кількість статевих актів між подружжям (це не є нормою, як і не є відхиленням). Якщо є бажання щось змінити чи поліпшити, можна вносити корективи самостійно, або записатися на консультацію до сексолога.

4

Що впливає на частоту занять сексом?

На частоту занять сексом впливає фізичний і психологічний стан. Можливі причини зниження лібідо:

  • вік (після 50 років зменшується сексуальне бажання);
  • захворювання сечостатевої системи (простатит, вагініт);
  • менопауза у жінок;
  • зміна гормонального фону та ендокринні захворювання (гіпотиреоз, гіпотиреоз);
  • стреси;
  • наявність невирішених конфліктів у парі.

Також знижувати бажання сексу може велика кількість роботи та відсутність вільного часу. У жінок може знизитися лібідо після пологів, у зв'язку з гормональною перебудовою організму та складним періодом догляду за дитиною. За відсутності бажання сексу та зниження потенції чоловікам необхідно записатися на прийом до уролога. Жінкам за зниження статевого потягу, болю і дискомфорту під час сексу потрібно записатися на консультацію гінеколога.

5

Чи можна займатися сексом щодня?

Можна займатися сексом щодня за бажання обох партнерів. Частота занять сексом індивідуальна в кожній парі. Багато партнерів на початку стосунків можуть займатися сексом щодня чи кілька разів на день.

6

Скільки разів на день можна займатися сексом?

За бажання сексом можна займатися щодня й по кілька разів на день. Не існує обмежень у кількості на заняття коханням. Якщо довго займатися сексом, можна пошкодити слизові оболонки статевих органів, тому рекомендується використовувати лубриканти, що перешкоджають натиранню. Також під час занять сексом потрібно захищатися від статевих інфекцій і небажаної вагітності. Якщо часто займатися сексом, використовуючи методи запобігання, негативних наслідків не буде.

7

Як часто потрібно займатися сексом, щоб завагітніти?

Щоб завагітніти, потрібно частіше займатися сексом у період овуляції, яка настає в середині менструального циклу. Але овуляція у жінок може наставати в різні дні, тому гінекологи рекомендують займатися сексом без запобігання кожні два-три дні впродовж усього циклу.

8

Чи можна займатися сексом під час вагітності?

Якщо вагітність протікає без ускладнень, то можна займатися сексом без будь-яких обмежень. Плід захищений плодовим міхуром, секс і оргазм під час вагітності не можуть йому нашкодити. Також жінці можна займатися мастурбацією під час вагітності без шкоди для здоров'я.

За появи загрози викидня чи інших патологій вагітності, гінеколог може рекомендувати утриматися від занять сексом. Також під час вагітності необхідно вибирати пози для сексу, де немає навантаження на живіт.

9

Чи потрібно використовувати методи контрацепції під час вагітності?

Під час вагітності не потрібно використовувати методи контрацепції під час сексу, якщо є впевненість у здоров'ї статевого партнера. За наявності у партнера статевих інфекцій, у жінки можуть виникнути патології вагітності, тому краще використовувати презервативи під час статевого акту.

10

Чи може секс бути шкідливим?

Секс не може бути шкідливим, якщо використовувати методи захисту від ЗПСШ, небажаної вагітності, лубриканти. Щоб статеве життя приносило виключно позитивні емоції та задоволення, сексом рекомендується займатися за обопільним бажанням (бажано уникати статевих контактів, коли незручно відмовити або ви боїтеся образити партнера).

Чоловікам рекомендується займатися сексом для профілактики урогенітальних хвороб. У жінок заняття коханням покращують контроль над сечовим міхуром. Секс може бути шкідливим після операцій на статевих органах, під час загострення запальних захворювань сечостатевої системи. За необхідності лікар розповість про необхідність утримання від сексу для швидкого відновлення.

У нашого блогу є власні канали в телеграмі та вайбері, в яких ми розповідаємо корисні та цікаві речі про здоров'я. Підписуйтесь, щоб зробити турботу про власне здоров'я та здоров'я сім'ї комфортною та легкою.

Гінекологія в ОН Клінік Миколаїв

Як часто потрібно займатися сексом? - Куриляк Тетяна Миколаївна
Куриляк Тетяна Миколаївна
ОН Клінік Миколаїв
вул. Велика Морська, 74/3
Графік роботи:
Пн - Пт: 8:00 - 19:30
Сб - Нд: 8:00 - 18:00
Рейтинг статті:
4 з 5 на основі 13 оцінок
Як часто потрібно займатися сексом?
Лікар акушер-гінеколог. Вища категорія.
Як часто потрібно займатися сексом?
Акушер-гінеколог. Перша категорія.

Схожі статті:

Коментарі

Станіслав 1 місяць тому
Доброго дня. Поясніть, будь ласка, як правильно займатися сексом, якщо це вперше?
Відповісти
Доброго дня. Для занять сексом обов'язково потрібно отримати згоду партнера і не робити нічого проти його бажання. Також необхідно оберігатися від венеричних захворювань і небажаної вагітності, щоб уникнути негативних наслідків сексу.
Валентин 1 місяць тому
Добрий вечір. Розкажіть, до якого віку чоловік може зберігати потенцію?
Відповісти
Добрий вечір. Найактивніший вік у чоловіків — від повноліття до 45 років. Чоловік може зберігати потенцію до 60-70 років. Але з віком лібідо знижується і скорочується кількість статевих актів на місяць.
Алла 1 місяць тому
Добрий день. Цікавить питання: чи можна під час овуляції займатися коханням і не завагітніти?
Відповісти
Добрий день. Наявність овуляції не означає гарантоване зачаття. Але в період овуляції шанси завагітніти вищі, ніж в інші дні циклу, тому необхідно використовувати засоби контрацепції (таблетки, свічки, презервативи).
Олександр 1 місяць тому
Доброго дня, підкажіть, будь ласка, до якого віку в чоловіка стоїть член?
Відповісти
Здрастуйте. Еректильна функція у чоловіків залежить від віку, здоров'я та психоемоційного стану. Ерекція може зберігатися до 60-70 років, якщо людина веде здоровий спосіб життя і не має хронічних захворювань сечостатевої системи.
Записатись на прийом
Заповніть форму, і ми зв'яжемося з Вами у найближчий час
Натискаючи на кнопку Відправити Ви даєте згоду на обробку даних, та погоджуєтеся з умовами угоди
Перевищено ліміт запитів. Спробуйте через 5 хв.

Не пропустіть оновлення від нас!

Обмінюємо email на корисну інформацію про ваше здоров’я. Нас читають понад 100 000 користувачів щомісяця. Приєднуйтесь і ви!
Підписуйтесь на наші соцмережі та вигравайте 1000 грн