Logo
0 800 30 11 77

За метр від гінеколога: історії наших лікарів

За метр від гінеколога: історії наших лікарів
Читати 11 хвилин | Створено: 3 липня 2019 | Оновлено: 3 липня 2019 | 51189 51189
Незабаром, 15 липня — День гінеколога. Це свято тих, хто стоїть на варті жіночого здоров'я. У житті людей цієї професії теж є кумедні, смішні та несмішні історії, якими вони можуть з нами поділитися.

Слово «гінеколог» у багатьох жінок викликає паніку, та й асоціації з цим лікарем у них не райдужні. Справді, відвідування гінеколога – не найприємніша процедура. Але часом на прийомі у гінеколога дуже весело. До вашої уваги реальні історії з життя гінекологів.

Трохи сміху

Якось у «ОН Клінік Дніпро» жінка записала свою дочку на процедуру гіменопластики (відновлення цноти). Для сім'ї це було важливою подією через майбутнє весілля, де свято вшановують традиції. За кілька днів лікар побачив цю ж пацієнтку, записану на процедуру дефлорації. Чому так? Пацієнтка пояснила, що весілля скасували, а її хлопець буде шокований, якщо виявить незайману пліву там, де раніше її не було. Через місяць ця ж дівчина знову прийшла на гіменопластику — на порядку денному знову виявилося весілля. Досі ходить анекдот про те, що таким пацієнткам там потрібна «блискавка».

Історія доводить: дівчина не боїться гінекологів, а навпаки дуже любить ходити до них на прийом!

Якщо деяких жінок досі лякає гінекологічне крісло, з цією історією страх зник у нікуди. Акушер-гінеколог зі стажем понад 28 років Лариса Паливода розповідає:

«Прийшла на прийом молода дівчина на профілактичний огляд. Я попросила її лягти на крісло для огляду і відвернулася, щоб дати час пацієнтці роздягнутися та комфортно розміститися. За кілька хвилин почула страшний гуркіт. Повертаюся, а пацієнтка залізла на крісло животом униз і в процесі «влізання» похитнула крісло. Зняти її звідти було важко».

Тим, хто любить презервативи як контрацепцію, потрібно подумати про те, що з ними відбувається після статевого акту. Я серйозно! Лікар-гінеколог медичного центру «ОН Клінік Полтава» Олена Свінчук ділиться своєю історією:

«Одного разу до мене прийшла пацієнтка зі скаргами на затримку менструації та неприємним запахом із піхви. Під час збирання анамнезу вона стверджувала, що не може бути вагітною – був презерватив. Під час огляду у піхві виявився порваний презерватив. Відбувся такий діалог:

— Зараз буде щось незвичайне, — говорю я, дістаючи презерватив за допомогою пінцету.

- О Боже! Що це? — скрикує пацієнтка.

— Це ваше, — з усмішкою відповідаю я.

Пацієнтка була приголомшена: за словами її чоловіка, предмет контрацепції було утилізовано. За результатами УЗД жінка виявилася вагітною”.

Схожа історія сталася на прийомі у гінеколога Наталії Пузако, яка практикує у медичному центрі «ОН Клінік Ужгород»:

«Пацієнтка терміново попросилася на прийом до лікаря, мовляв, має екстрену ситуацію. Записали її на найближчий прийом. Поки схвильована дівчина чекала на зустріч з гінекологом, їй захотілося в туалет. Вийшовши з жіночої кімнати, вона сказала вбивчу промову: «На прийом не піду, дякую клініці. Вчора у мене був статевий контакт і після ми з партнером не змогли знайти презерватив... Усю ніч шукали. Уявляєте, сходила до туалету і він випав! Дякую! Я побігла!».

Не менш обережними потрібно бути і у випадках, якщо хочете стати героями гучного фільму «50 відтінків сірого». Лікар-гінеколог медичного центру «ОН Клінік Миколаїв» Галина Шумляєва розповідає:

«Персик у піхву! «Екзотика!» - Скажете ви. А ось пацієнтці було не до екзотики. З вчора забутий у піхві фрукт, який використовувався під час сексуальних ігор, насилу витягли. Добре, що все обійшлося. Якщо експериментуєте, робіть це розумно».

Несмішні історії або обійняти і плакати

Лікар-гінеколог медичного центру «ОН Клінік Миколаїв» Галина Шумляєва в запасі має й інші історії, але вони навряд чи викличуть сміх:

Випадок №1

«Через кілька років після початку моєї практики в галузі гінекології на прийом прийшла пацієнтка для проходження онкоогляду. Коли я підійшла до пацієнтки, що лежала в кріслі, остовпіла: з її заднього проходу візуалізувався стрічковий черв'як довжиною близько 10-15 см. Довелося витягати його в ємність, а пацієнтку терміново направляти до паразитолога».

Випадок №2

«Жінка звернулася зі скаргами на те, що їй щось заважає у піхві. За її словами, це було «щось схоже на червону тканину». Після огляду я діагностувала поліп шийки матки дуже великого розміру, який зіграв роль тієї самої «червоної тканини». Поліп вимагав видалення, що було зроблено».

У гінекологічній практиці можна взяти участь навіть у справжнісінькому поєдинку. Лікар-гінеколог медичного центру «ОН Клінік Харків Палац Спорту» Тетяна Філатова розповідає:

«Начебто нешкідлива, на перший погляд, історія могла закінчитися плачевно для всіх. Під час пологів у однієї вагітної пацієнтки трапилася істерика. Акушер-гінеколог дав їй ляпас, щоб привести до тями і змусити тужитися. Присутній на пологах чоловік за побиття дружини відразу відправив лікаря в нокаут. Злякавшись, жінка народила з першої потуги».

Похід до лікаря може бути не таким страшним як лікування. Виконувати лікарські рекомендації потрібно суворо у встановленому порядку, а не діяти у стилі «сам собі режисер». Гінеколог медичного центру «ОН Клінік Ужгород» Наталія Пузако розповіла таку історію, яка теж могла закінчитись плачевно:

«Сімейна пара проходила лікування статевої інфекції. Чоловік і дружина вирішили заощадити (не йти на прийом до уролога) і обидва лікувалися за моїми рекомендаціями. На черговому прийомі кажуть: «Лікар, поміняйте схему лікування! Ми не можемо продовжувати ставити свічки. Спочатку ми засовували їх повністю, потім стали їх розрізати на половинки, потім четвертинки перестали влазити». Я запідозрила недобре і запитала, що вони робили і куди засовували. Відповідь чоловіка вбила: «Як куди? Дружині в піхву ставимо свічку (туди легко влазить), а ось мені в уретру вона не влазить».

«По-дурості»: актуальні історії

Скільки вчинків ми робимо необдумано і скільки потрібних вчинків зовсім не робимо. Приклад тому історія лікаря-гінеколога медичного центру «ОН Клінік Харків Палац Спорту» Оксани Перехрест:

«Пацієнтка сказала, що нещодавно у неї був незахищений статевий акт із чоловіком і вона хотіла б переконатися в тому, що вона не завагітніла. Під час огляду виявилося, що термін вагітності пацієнтки становить цілих 18 тижнів! Як виявилось, ні чоловік, ні дружина не могли підібрати комфортний для обох метод контрацепції, всі експериментували».

Безумовно, секс і вагітність — нероздільні поняття, інакше люди не вигадували б засоби контрацепції. Але як доводить практика, «залетіти» можна навіть за допомогою ласк, минаючи класичний секс. Гінеколог медичного центру «ОН Клінік Одеса» Тетяна Ющенко розповідає:

«На прийом прийшла пацієнтка 18 років зі скаргами на відсутність менструації (затримка). Найцікавіше, що за результатами УЗД діагностовано вагітність 6-ти тижнів, а ось огляд довів, що пацієнтка — незаймана. Виявилося, що статевим життям дівчина не живе і прямого проникнення не було, а вагітність настала внаслідок петтингу. Тож навіть найнешкідливіші ласки можуть мати наслідки».

У страху великі очі. Часом це справді так. Лікар-гінеколог медичного центру «ОН Клінік Харків Палац Спорту» Оксана Перехрест розповідає:

«Одного разу до мене прийшла вагітна жінка на терміні 25 тижнів зі скаргами на біль у тазостегновому суглобі після статевого акту (спробували нові пози з чоловіком) та підвищенням температури. Під час огляду виявили температуру 38 градусів, хоча аналізи були гаразд. Залишили її в палаті стаціонару для спостереження. Термометр пацієнтка взяла собі, щоб відстежувати температуру у динаміці. Увечері вона знову виміряла — знову 38! Сусідка по палаті попросила скористатися термометром і теж наміряли 38. Як виявилося, вагітна мала несправний термометр».

Бажання пацієнта – закон. Однак здоровий глузд ніхто не скасовував. Казусна історія сталася з гінекологом медичного центру «ОН Клінік Харків» Алла Браславець:

«Одна з моїх пацієнток була записана з приміткою «Потрібна довідка». Звичайний запит (довідка може знадобитися для басейну, роботи, ВНЗ, інших закладів). Навіть довідка про факт наявності цноти — явище не рідкісне і вже не дивне для гінекологів, навіть якщо пацієнтці 30+. Коли пацієнтка прийшла на прийом і озвучила свій запит, день перестав бути важким: «Лікарю, треба написати, що там у мене все нормально, як у всіх». Після тривалих роз'яснень про те, що лікар оперує термінами «здоровий» або «хворий», а не поняттями «нормально» і «ненормально», пацієнтка стояла на своєму. Зібрали консиліум із двох гінекологів та головного лікаря. Водночас ухвалили геніальний висновок: «зовнішні статеві органи сформовані за жіночим типом». Звісно, ​​довідку видано з трьома підписами лікарів».

Історії здоров'я

Гінеколог – друг жінки. Доведено неодноразово. Своєю історією вирішила поділитися гінеколог медичного центру «ОН Клінік Одеса» Тетяна Ющенко:

«До медичного центру звернулася пацієнтка 30 років, яка мріяла стати матір'ю (чисельні викидні, проблема невиношування плоду). Вона розповіла, що тривалий час нічого не виходить (не допомогло навіть ЕКО!). Після обстеження виявили порушення в ендометрії. Провели додаткові дослідження: гістероскопію із біопсією, аналіз на рецептори. Останній показав тяжкий хронічний запальний процес, унаслідок чого жінка не могла зберегти свої вагітності. Через 8 місяців лікування вона прийшла на прийом: УЗД підтвердило вагітність, що зробило її постійним клієнтом».

Безцінним досвідом поділилася і гінеколог медичного центру «ОН Клінік Полтава» Олена Свінчук:

«Багато наших пацієнток — переселенці із зони АТО. Якось до нас звернулася така жінка, яка не могла завагітніти цілих 9 років. На її батьківщині говорили: проблема у зайвій вазі та гормональних порушеннях. Після обстеження ми призначили лікування і вже її дитині близько двох років. Жінка планує другу вагітність та продовжує користуватися послугами медичного центру».

 Гінеколог медичного центру «ОН Клінік Одеса» Тетяна Ющенко додає:

«В «ОН Клінік Одеса» часто звертаються пацієнтки з Китаю та В'єтнаму. Цих жінок не лякає навіть мовний бар'єр, хоча деякі часто приходять з перекладачем. Якось прийшла китаянка з численними скаргами, але без супроводу (перекладачка записала її на прийом, але переплутала час і не прийшла до лікаря). Моя колега-гінеколог не розгубилася - завантажила на телефон китайський перекладач і провела прийом китайською мовою. У пацієнтки виявили патологію, призначили ефективне лікування. Жінка була дуже вдячна за допомогу. Після цього випадку кількість китайських пацієнтів у медичному центрі почала збільшуватися».

І насамкінець історія від дитячого гінеколога медичного центру «ОН Клінік Харків» Світлани Гуренко:

«До мене на прийом прийшла мама з милою дівчинкою 5 років. Поспілкувалися з мамою і я питаю дівчинку:

- Машенько, скільки тобі років? — питаю, а у відповідь миле створіння, кокетливо опустивши очі, відповідає:

- Трохи більше року.

- Справжня жінка! - Не втрималася я».

Як бачимо, важливо не тільки йти на прийом до лікаря, а й чути лікаря, дотримуватися його рекомендацій і буде щастя. Жіноче здоров'я потребує турботи та уваги у будь-якому віці.

А які історії відбувалися у кабінеті гінеколога з вами?

Гінекологія в ОН Клінік Харків Палац Спорту

За метр від гінеколога: історії наших лікарів - Перехрест Оксана Володимирівна
Перехрест Оксана Володимирівна
ОН Клінік Харків Палац Спорту
пр. Героїв Харкова, 257
м. Палац Спорту
Графік роботи:
Пн - Пт: 8:00 - 18:00
Сб: 8:00 - 17:00
Нд: 9:00 - 14:00
Рейтинг статті:
5 з 5 на основі 2 оцінок
За метр від гінеколога: історії наших лікарів
Лікар акушер-гінеколог. Лікар ультразвукової діагностики. Перша категорія.
За метр від гінеколога: історії наших лікарів
Лікар-гінеколог, лікар УЗД.

Поставте своє питання Гінекологу
«ОН Клінік»

Інші статті на тему

Схожі статті:

Коментарі

Записатись на прийом
Заповніть форму, і ми зв'яжемося з Вами у найближчий час
Натискаючи на кнопку Відправити Ви даєте згоду на обробку даних, та погоджуєтеся з умовами угоди
Перевищено ліміт запитів. Спробуйте через 5 хв.

Не пропустіть оновлення від нас!

Обмінюємо email на корисну інформацію про ваше здоров’я. Нас читають понад 100 000 користувачів щомісяця. Приєднуйтесь і ви!
Підписуйтесь на наші соцмережі та вигравайте 1000 грн у березні!