Logo
0 800 30 11 77
Читати 9 хвилин

Кератин для волосся: плюси та мінуси

Кератин для волосся: плюси та мінуси
Читати 9 хвилин | Створено: 24 березня 2023 | Оновлено: 4 травня 2023 | 50478 50478
1

Що таке кератин для волосся?

Кератин — це косметичний засіб, який застосовується для візуального поліпшення стану волосся: зовні воно стає більш пружним і еластичним. Крім того, за бажанням клієнтки кератин може використовуватися для вирівнювання кучерів.

Кератин — це міцна білкова речовина, яку використовують у косметології для надання волоссю природного блиску. Процедура підходить для ламкого, сухого, тонкого і пошкодженого волосся, оскільки візуально його обважнює і усуває пухнастість (яка властива кучерявому волоссю за неправильно підібраного догляду).

2

Як роблять кератин для волосся?

Кератинове відновлення (випрямлення) волосся роблять у кілька етапів. Процедура кератину для волосся:

  1. Підготовка волосся до кератину (ретельне миття голови шампунем глибокого очищення, щоб прибрати лущення і всі залишки силіконів, що накопичилися у волоссі).
  2. Нанесення кератину пензликом по всій довжині.
  3. Витримка засобу на волоссі протягом 20-30 хвилин.
  4. Сушка голови холодним повітрям.
  5. Запечатування кератинового складу на волоссі за допомогою гарячої випрямляча (за температури 230°C).
  6. Змивання залишків кератину з волосся і нанесення доглядового засобу.

У середньому процедура займає дві-три години (залежно від довжини і густоти волосся). За умови правильного догляду кератин на волоссі тримається від трьох місяців до півроку, тому важливо дотримуватися всіх рекомендацій фахівця.

Поставте своє питання Дерматологу
«ОН Клінік»

3

Яке волосся після кератину?

Волосся після кератину стає блискучим і більш гладким, також воно перестає заплутуватися під час розчісування і пушитися навіть за вологої погоди. Кучеряве волосся після процедури може повністю випрямитися, тому немає необхідності в застосуванні випрямляча і засобів для укладки.

4

Кератин для волосся: плюси і мінуси

Кератин застосовується для тонкого, сухого і ламкого волосся, також здатний вирівняти кучеряве локони на тривалий термін. Перевагою процедури є захист волосся від негативних зовнішніх впливів (морозу, сонячних променів, перепадів температур). Але також кератин має недоліки, оскільки підходить не для всіх типів волосся.

Кератин для волосся плюси і мінуси 

Плюси процедури

Мінуси процедури

Збільшується товщина кожного волоска, завдяки просоченню кератиновим складом

У разі частого застосування процедури кератин накопичується у волоссі, через що воно обтяжується і може випадати (надмірне навантаження на волосяні фолікули) 

Волосся більш податливе для укладання, розчісування легше

Використання гумок або інших аксесуарів для волосся можуть залишати заломи

Усувається зайва пухнастість і посічені кінчики, волосся не електризується

Процедура не додає об'єму (волосся біля коріння опускається під власною вагою)

Блиск волосся і насиченість кольору

Наявність у складі формальдегіду (під час нагрівання токсичний для організму)

Кератин допомагає волоссю набути візуальну гладкість і рівність на деякий час, процедура не оздоровлює шкіру голови і не зміцнює волосяні фолікули. Крім того, кератинове випрямлення протипоказане в разі надмірної сухості, надмірної жирності та в разі захворювань шкіри голови (наприклад, себореї або дерматиту), оскільки може посилити запалення або спричинити алергічну реакцію через хімічний склад.

Мінуси кератину

Мінуси кератину

Після повного вимивання кератину волосся стає сухим і ламким, його пошкодження посилюються, крім того, може початися випадання волосся. Надати волоссю доглянутого вигляду на тривалий термін можна за умови комплексного лікувального підходу, який призначає трихолог. Лікар може рекомендувати вживання вітамінів (В6, В5, біотину, А, С) і мінералів (цинку, заліза, селену), також індивідуально підібрати засоби для догляду за волоссям.

5

Чи допомагає кератин для волосся в домашніх умовах?

Кератин для волосся в домашніх умовах дає змогу досягти бажаного ефекту за умови правильного і точного проведення всіх етапів, передбачених виробником засобу. Важливо перед процедурою ретельно вимити голову спеціальним шампунем і підібрати необхідну температуру випрямляча, щоб не припекти волосся.

Також вдома можна використовувати холодний кератин для волосся, який не передбачає використання випрямляча (не вимагає запечатування складу). Ефект від процедури зберігається до третього-четвертого миття голови.

Кератинове випрямлення вдома дає короткостроковий ефект поліпшення зовнішнього вигляду волосся. Але, варто зазначити, що після кератину волосся сильно пересушується і тьмяніє через втрату вологи, тому будуть потрібні процедури для відрощування здорового волосся, які призначить трихолог.

6

Догляд за волоссям після кератину

Догляд за волоссям у домашніх умовах після кератину вимагає дотримання деяких правил, від яких залежить тривалість ефекту і стан волосся. Правила догляду в перші 72 години після процедури:

  • уникати вологи (не мити голову, не відвідувати басейни, сауни, не потрапляти під дощ);
  • утриматися від укладок, не зв'язувати і не заколювати волосся, щоб уникнути заломів;
  • не застосовувати прилади, що нагріваються, для укладання волосся (фен, випрямляч, плойку).

Протягом трьох днів не можна використовувати будь-які доглядові засоби: шампуні, бальзами, спреї, олії. Також слід відмовитися від фізичних навантажень, які можуть спричинити пітливість голови.

Надалі догляд за волоссям після кератинового відновлення має включати тільки засоби без сульфатів і хлорид-натрію в складі, оскільки ці речовини здатні зруйнувати кератиновий шар волосяного стрижня. Також перевагу слід віддавати шампуням і бальзамам з кератином.

7

Чи шкідливий кератин для волосся?

Кератин шкідливий для волосся за багаторазового повторення процедури, оскільки його склад накопичується у волосяних фолікулах, що може спровокувати випадіння волосся. Використання кератину на занадто тонкому і слабкому волоссі може спричинити його сухість і ламкість після змивання складу.

8

Чим замінити кератин для волосся?

Застосування кератину з метою відновлення волосся можна замінити лікувальними косметологічними процедурами, наприклад, ін'єкційними — плазмотерапією, мезотерапією, біоревіталізацією. Метод лікування шкіри голови та волосся призначає трихолог після обстеження.

Процедура мезотерапії для волосся має лікувальний ефект: зміцнює волосяні цибулини, живить шкіру голови, стимулює ріст нових волосків. Склад мезококтейлів (корисних компонентів і поживних речовин), що вводяться в шкіру голови, трихолог підбирає залежно від стану волосся і розв'язуваної проблеми (наприклад, лупи, ламкості або пошкоджень після частих фарбувань і завивок).

Плазмоліфтинг для волосся — це лікувальний метод трихології, що базується на введенні в шкіру голови плазми крові, збагаченої тромбоцитами. Уколи плазми у волосяну частину голови сприяють прискореній регенерації клітин і посиленому виробленню колагену, що стимулює інтенсивний ріст волосся і його оздоровлення по всій довжині.

9

Чи можна фарбувати волосся після кератину або перед ним?

Протягом перших трьох днів після кератину будь-які дії з волоссям заборонені, оскільки відбувається процес фіксації кератинового шару на волосяних стрижнях. У результаті кератинового відновлення волосяні лусочки склеюються, тому фарбувальний пігмент не проникає вглиб волосини і не може дати бажаного кольору під час фарбування. Фарбувати волосся після кератину можна після закінчення чотирьох-п'яти тижнів, залежно від частоти миття голови.

Фарбувати волосся перед кератином — оптимальніший варіант, відтінок буде очікуваним. Фарбування можна робити не менше ніж за чотири дні до процедури.

10

Чи можна крутити волосся після кератину?

Технічно, крутити волосся після кератину можна через тиждень після процедури, але краще використовувати бігуді та стайлінг (фіксувальний і термозахисний засіб), щоб уникнути ще більшого пошкодження волосся. Після впливу кератину завивати локони стає складніше, оскільки волосся випрямляється під своєю вагою.

11

Як змити кератин з волосся?

Змити кератин з волосся можна сульфатним шампунем, знадобиться приблизно три-чотири миття голови. За необхідності швидко змити кератиновий склад з волосся (наприклад, у разі неякісного покриття або алергічної реакції) слід звернутися до фахівця.

12

Кератин для волосся — скільки тримається?

Склад кератину починає змиватися з волосся через деякий час (приблизно на третій місяць після процедури). Протягом п'яти-шести місяців складу на волоссі не залишається, а волосся стає пересушеним і бляклим через нестачу вологи і термічного впливу під час процедури.

13

Ботокс і кератин для волосся — у чому різниця?

Ботокс і кератин застосовуються для візуального відновлення волосся, їхня різниця полягає в складах і ефекті. До складу ботокса входить спеціальний коктейль активних компонентів: ботулотоксин, кератин, гіалуронова кислота і вітаміни.

Ботокс для волосся — це доглядова процедура, яка дає змогу надати волоссю блиску, гладкості та шовковистості. На відміну від кератину, процедура не застосовується для випрямлення волосся, вона може прибрати зайву пухнастість у разі кучерявості.

14

Чи можна освітлювати волосся після кератину?

Освітлювати волосся після кератину можна через два тижні, але краще використовувати щадні склади, щоб ще більше не пошкодити волосся. Агресивні компоненти не тільки знищують ефект від кератинового відновлення, а можуть викликати подразнення шкіри голови.

Дерматологія в ОН Клінік Дніпро

Кератин для волосся: плюси та мінуси - Махота Наталя Григорівна
Махота Наталя Григорівна
ОН Клінік Дніпро
пр. Д. Яворницького, 107а
Графік роботи:
Пн - Сб: 8:00 - 20:00;
Нд: 9:00 - 15:00
Рейтинг статті:
4 з 5 на основі 7 оцінок
Кератин для волосся: плюси та мінуси
Лікар-дерматовенеролог, дитячий дерматовенеролог. Друга кваліфікаційна категорія.
Кератин для волосся: плюси та мінуси
Стаття перевірена: Лутицька Лідія Ігорівна
Лікар-дерматовенеролог, трихолог. Вища категорія.

Інші статті на тему

Схожі статті:

Коментарі

Марина 1 рік тому
Здрастуйте. У мене після кератину волосся як мочалка, як відновити?
Відповісти
Доброго дня. Пересушене, ламке і неслухняне волосся після кератинового випрямлення виникає через термічний вплив під час процедури, зневоднення волосся і шкіри голови, а також навантаження на волосяні цибулини. Щоб оздоровити волосся, необхідно звернутися до трихолога за консультацією. Лікар проведе діагностику волосся і призначить лікувальні процедури, підбере правильні засоби для догляду.
Людмила 1 рік тому
Добрий день! Чи можна випрямляти волосся після кератину?
Відповісти
Добрий день. Волосся після процедури кератинового випрямлення набуває гладкого і рівного вигляду. Технічно, волосся можна вирівнювати після кератину, але використання приладів, що нагріваються (випрямлячів і фенів), ще більше пересушить і пошкодить волосся.
Катерина 1 рік тому
Доброго дня. Після кератину стало сильно жирніти волосся, чому?
Відповісти
Доброго дня. Після кератинового випрямлення волосся стає важчим і лягає ближче до шкіри голови (втрачає свій об'єм), контактуючи зі шкірним салом, тому швидко жирніє. Також його потовщення від складу призводить до прискореного забруднення.
Ольга 1 рік тому
Добрий день. Що краще кератин або ботокс для волосся, у мене тонке і сухе волосся?
Відповісти
Добрий день. Кератин і ботокс — доглядові процедури, які дають змогу надати волоссю здорового і доглянутого вигляду. Відмінність двох процедур у використовуваних засобах, які наносять на волосся. Кератин і ботокс не покращують і не оздоровлюють структуру волосся, а лише візуально роблять його міцним і гладким. Занадто тонке й сухе волосся після змивання кератину може пошкодитися ще більше.
Тетяна 1 рік тому
Доброго дня. Скажіть, чи псує кератин волосся?
Відповісти
Здрастуйте. Кератин — це доглядова процедура, яка на певний термін (від трьох до шести місяців) може надати волоссю здорового блиску та шовковистості, а також збільшити його міцність, завдяки обволіканню речовиною кожного волоска. Кератинове відновлення не підходить для ослабленого волосся, оскільки воно може стати ще більш пошкодженим. Крім того, багаторазове повторення процедури провокує ослаблення волосяних фолікулів, що може призвести до активного випадіння волосся.
Записатись на прийом
Заповніть форму, і ми зв'яжемося з Вами у найближчий час
Натискаючи на кнопку Відправити Ви даєте згоду на обробку даних, та погоджуєтеся з умовами угоди
Перевищено ліміт запитів. Спробуйте через 5 хв.

Не пропустіть оновлення від нас!

Обмінюємо email на корисну інформацію про ваше здоров’я. Нас читають понад 100 000 користувачів щомісяця. Приєднуйтесь і ви!
Підписуйтесь на наші соцмережі та вигравайте 1000 грн у березні!