Logo
0 800 30 11 77

Як урізноманітнити сексуальне життя?

Як урізноманітнити сексуальне життя?
Читати 8 хвилин | Створено: 10 травня 2019 | Оновлено: 4 квітня 2024 | 9624 9624
Регулярне сексуальне життя важливе для гарного фізичного та психологічного самопочуття. Щоб урізноманітнити секс, потрібно відверто говорити про свої бажання та не боятися експериментувати.

Що може урізноманітнити сексуальне життя?

З часом у тривалих стосунках або за нестачі часу пристрасть у сексі може згаснути. Щоб покращити сексуальне життя, необхідно виділяти для інтимної близькості достатньо часу. Можна взяти відпустку, поїхати в романтичну подорож, віддати дітей бабусям і дідусям і провести вечір з коханим.

Не існує універсальних правил, як урізноманітнити сексуальне життя, все індивідуально для кожної пари. Головне, щоб секс приносив задоволення обом партнерам, враховував їхні інтереси, бажання, сексуальні фантазії. Можна урізноманітнити секс за допомогою нових поз, спільного походу в секс-шоп, використання секс-іграшок, вивчення тіла партнера. Можна поговорити з близькою людиною та з'ясувати, що б вам разом хотілося спробувати в сексі.

20 способів зробити сексуальне життя цікавішим

Повернути пристрасть у стосунки може допомогти креативний підхід і бажання пережити разом яскраві емоції. Урізноманітнення стосунків і покращення сексуального життя може вимагати вкладень (часових і творчих) і планування. Не потрібно соромитися запропонувати партнеру спробувати щось нове в сексі, поділитися своїми сексуальними фантазіями. Людина не може самостійно вгадати чужі бажання, тому можна допомогти один одному, поділившись інтимними моментами та уподобаннями.

Причини зниження лібідо (сексуального бажання) можуть бути пов'язані не тільки з емоційною сферою у стосунках з партнером. Іноді втрата сексуального потягу може бути пов'язана з захворюваннями сечостатевої системи. Жінкам за болю та дискомфорту під час сексу необхідно записатися на консультацію гінеколога. Чоловікам за зниження ерекції, втрати інтересу до сексу потрібно сходити на прийом до уролога. За умови виключення можливих проблем зі здоров'ям рекомендуємо 20 способів, як урізноманітнити інтимне життя.

1. Розмовляйте

Спілкування не завжди безпосередньо веде до поліпшення сексуального життя, але на ньому багато що ґрунтується. Побудова щирих емоційних зв'язків зі своїм партнером допоможе розв'язувати проблеми, що склалися, та легше ділитися один з одним бажаннями, фантазіями та разом їх втілювати. Без спілкування неможливо дізнатися про фантазії та глибинні бажання партнера.

Розмови з коханою людиною допоможуть швидше знайти ерогенні зони, зрозуміти, який темп та які пози найбільше підходять вам. Поділіться з партнером своїми сексуальними фантазіями, обговоріть можливість їх втілення. Розмови про секс допомагають розпалити пристрасть між чоловіком і дружиною, привнести новий досвід у сімейне життя.

Якщо згасли стосунки з чоловіком або дружиною, потрібно з'ясувати причину відсутності сексуального бажання. Невирішені психологічні проблеми й образи можуть негативно позначитися на статевому житті. За допомогою відвертих розмов можна поліпшити не тільки сексуальний, а й емоційний зв'язок у стосунках.

2. Діліться своїми бажаннями та фантазіями

Урізноманітнити сексуальне життя можна за допомогою реалізації еротичних фантазій. Подумайте, що нове в сексі хотілося б спробувати. Якщо не знаєте, чого хочете, можна подивитися еротичні фільми разом з партнером, обговорити, що з побаченого хотілося б втілити в життя. Також можна почитати книжки про секс, дізнатися більше про різні практики та сексуальні пози.

Коли партнер говорить про свої сексфантазії, не потрібно його критикувати чи засуджувати, інакше він може перестати ділитися своїми думками та ідеями. Якщо фантазія не дуже приваблює, можна обговорити її варіанти чи взяти один якийсь епізод для реалізації. Не рекомендується тиснути на людину, якщо вона не готова ділитися своїми фантазіями. Краще почекати слушного для розмови моменту (вибрати час, коли партнер не втомлений після роботи чи хоче відпочити).

3. Займіться секстингом

Секстинг — процес обміну повідомленнями інтимного змісту чи еротичними фотографіями. Секстинг може урізноманітнити стосунки, розвиває фантазію та посилює еротичне бажання. Щоб урізноманітнити секс з чоловіком, дружина може замість звичних повідомлень побутового характеру, надіслати еротичне фото та відправити пікантне повідомлення. Передчуття сексу, описане в повідомленнях, може збільшити бажання чоловіка скоріше повернутися додому з роботи.

Секстинг не рекомендується використовувати під час стосунків з малознайомими людьми, щоб листування не скомпрометувало людину. Пересилати інтимні фото можна тим людям, яким ви довіряєте, та впевнені, що ваше листування залишиться конфіденційним.

4. Сходіть разом у секс-шоп

Урізноманітнити секс у шлюбі може допомогти спільне відвідування секс-шопу чи перегляд товарів онлайн. Додати пристрасті в ліжку можна за допомогою таких товарів з секс-шопу:

  • секс-іграшок;
  • еротичної білизни;
  • костюмів для рольових ігор;
  • лубрикантів;
  • масел для масажу.

Для любителів гострих відчуттів можуть підійти пристосування для БДСМ-практик (батоги, наручники, латексний одяг). Спільний похід у секс-шоп допоможе повернути «іскру» у стосунках, спробувати щось нове й отримати оригінальний сексуальний досвід.

5. Виберіть разом спідню білизну

Красива та сексуальна білизна допомагає жінці почуватися більш впевненою та привабливою. Щоб урізноманітнити статеве життя, можна разом з партнером сходити в магазин спідньої білизни чи секс-шоп і купити те, що сподобається. Важливо, щоб білизна подобалася обом партнерам і викликала інтерес і сексуальне бажання.

Під час купівлі спідньої білизни варто звернути увагу на матеріали, з яких вона зроблена. Краще обирати білизну з натуральних тканин (шовку, тонкої бавовни), які не спричиняють алергію та подразнення шкіри.

6. Подивіться еротичне кіно

Урізноманітнити секс можна спробувати за допомогою перегляду еротичного кіно (наприклад, фільмів про спокушання). Якщо хтось з партнерів не любить еротичні фільми, можна подивитися самостійно і взяти звідти цікаві ідеї та сюжети.

Спільний перегляд фільмів для дорослих може допомогти розпалити вогонь у чоловікові, посилити його бажання та сексуальне збудження. Не варто намагатися повторити всі пози, які виконують актори, оскільки можна травмуватися чи відчути дискомфорт. Візьміть ті ідеї, які легко повторити та проти яких не заперечує жоден з партнерів.

7. Фліртуйте

Флірт допомагає додати пристрасті в сімейне життя. Багато пар фліртують тільки на початку стосунків, хоча така поведінка подобається партнеру й після довгих років шлюбу. Можна запросити дружину чи чоловіка на романтичне побачення чи створити незвичайну обстановку вдома. Фліртуйте впродовж дня, надсилайте одне одному еротичні повідомлення, це посилить сексуальне бажання та додасть новизни в сімейне життя.

8. «Підігрівайте» передчуття перед сексом

Пристрасть у сексі можна посилити за допомогою «підігрівання» передчуття перед статевим актом. Щоб урізноманітнити секс з хлопцем або дівчиною, обмінюйтеся інтимними фотографіями, поговоріть в обідню перерву на роботі про те, як чудово ви проведете вечір, попросіть партнера надіти якийсь особливий одяг для вас. Передчуття приємної насолоди приносить не менше задоволення, ніж секс.

9. «Вийдіть» за межі ліжка

Можна урізноманітнити секс вдома, «вийшовши» за межі ліжка. Можна спробувати зайнятися коханням у ванній, на кухні, на столі, на підлозі. Займаючись сексом у нових місцях, пам'ятайте про безпеку. У ванній можна посковзнутися на слизькій підлозі (покладіть гумовий килимок), а на столі може бути не дуже зручно (приберіть зайві предмети зі столу).

Також можна спробувати зайнятися сексом у незвичних місцях (ліфті, машині, безлюдному пляжі). Але перед статевим актом у нових місцях потрібно стежити за правилами дотримання гігієни. У ліфті може бути брудно, а на пляжі може потрапити пісок на статеві органи та викликати дискомфорт. Подбайте завчасно про моменти та речі, які можуть відволікати від приємного часу разом. 

10. Змініть обстановку

Щоб урізноманітнити секс з дружиною чи чоловіком, можна залишити дітей з бабусею чи друзями та вирушити в заміський будинок або зняти номер у приємному готелі. Таким чином, пара зможе відпочити від турбот, пов'язаних з дітьми і побутом, змінити обстановку на більш незвичайну та розслаблюючу. Секс у готелі, на квартирі у друзів, на приватній віллі додасть яскравості у стосунки і посилить сексуальне бажання.

11. Сходіть на секс-вечірку

Урізноманітнити секс з коханим можна за допомогою відвідування секс-вечірок і тематичних закладів. Можна відвідати «готель для кохання» (тематичний готель), де гарантується повна конфіденційність. Незвичайна обстановка додасть пристрасті у стосунки та надасть змогу приємно провести час.

Можна відвідати секс-вечірки. Заходи не завжди передбачають сексуальну взаємодію. Часто проводяться зустрічі для секс-просвіти, обміну корисними лайфхаками для сексу. Корисно буде вирушити на екскурсію в секс-шоп або музей сексу. Досвідчені гіди розкажуть про застосування секс-іграшок, різні техніки сексу.

12. Недооцінюйте значення прелюдії та часу після сексу

Прелюдія — попередні ласки безпосередньо перед сексом. Прелюдія важлива для достатнього збудження партнера та виділення змазки, яка дає змогу захистити статеві органи від травмування (натирання). Під час прелюдії слід пестити ерогенні зони партнера для посилення сексуального збудження та яскравості оргазму. Жінкам може знадобитися більше часу для попередніх пестощів перед сексом, тому чоловікам не варто ігнорувати прелюдію.

Додати близькості в еротичні стосунки дозволяє спільне проведення часу та розмови після сексу. Не поспішайте йти в душ або відвертатися та засинати. Поговоріть з партнером, розкажіть, як вам було приємно, зробіть комплімент. Розмови після сексу зміцнюють стосунки та допомагають відчути не тільки фізичну, а й духовну близькість.

13. Вивчайте своє тіло та тіло партнера

Корисною порадою в сексі є вивчення свого тіла та тіла партнера, щоб зрозуміти, як краще зробити приємність собі та коханому. Для вивчення ерогенних зон можна спробувати мастурбацію. Самозадоволення допомагає краще пізнати своє тіло та помітити свої сексуальні фантазії. За відсутності партнера поруч можна урізноманітнити секс за допомогою роздягання та мастурбації онлайн.

Краще вивчити своє тіло та додати пристрасті в ліжку допомагають секс-іграшки. Урізноманітнити сімейний секс можна за допомогою таких іграшок для сексу:

  • фалоімітаторів;
  • мастурбаторів;
  • вібраторів;
  • насадок для пеніса;
  • вагінальних кульок;
  • стимулятора точки G.

Також можна спробувати використовувати іграшки для анального сексу. Перед використанням секс-іграшок їх необхідно обов'язково продезінфікувати, щоб не занести інфекцію в статеві органи. Для більш комфортного використання іграшок для сексу рекомендується застосовувати лубриканти на водній або силіконовій основі.

14. Зробіть еротичний масаж

Хорошим способом урізноманітнити секс є еротичний масаж. Щоб зацікавити чоловіка чи дружину в ліжку, можна використовувати різні масажні техніки. Види еротичного масажу:

  • тайський;
  • тантричний;
  • масаж грудьми;
  • масаж частинами тіла з використанням олій для кращого ковзання.

Щоб навчитися робити масаж, можна сходити разом до салону, що надає подібні послуги чи подивитися навчальні відео. Масаж не тільки дає змогу отримати приємні відчуття, а й допоможе розслабитися та поліпшити кровообіг.

15. Спробуйте рольові ігри

Цікавою ідеєю для сексу є рольові ігри. Щоб спробувати нові відчуття в сексі, можна пофантазувати та «приміряти» на себе незвичайну роль. Популярними образами для рольових ігор є медсестра, стюардеса, поліцейський, сантехнік.

Для спокушання чоловіка можна купити в секс-шопі костюми для рольових ігор і зустріти його після роботи в незвичайному образі. Продумайте діалоги, манеру поведінки та сценарій вечора з рольовою грою. Навіть якщо щось пішло не за планом, не потрібно засмучуватися чи критикувати та висміювати партнера, краще підіграти та підтримати рольову гру.

16. Спробуйте нові пози

Для урізноманітнення стосунків варто спробувати нові пози в сексі. Незвичайні пози в сексі:

  • поза «Лотос» — обидва партнери сидять віч-на-віч, ноги переплетені (як у позиції для йоги), а руки обіймають одне одного. Поза забезпечує близькість та інтимність;
    поза «Лотос»

    поза «Лотос»

  • поза «Кентавр» — один партнер лежить на спині, а інший сідає верхи на нього обличчям у протилежний бік. Позиція дає змогу глибоке проникнення та стимуляцію точок G і P;
    поза «Кентавр»

    поза «Кентавр»

  • поза «Метелик» — жінка лягає на спину з піднятими ногами, а чоловік входить у неї, сидячи на колінах. Поза полегшує проникнення пеніса;
    поза «Метелик»

    поза «Метелик»

  • поза «Ложечка» — обидва партнери лягають пліч-о-пліч, чоловік «проникає» в жінку ззаду.
    поза «Ложечка»

    поза «Ложечка»

Цікавою є поза «69», за якої партнери можуть одночасно насолоджуватися оральним сексом. Не обов'язково випробовувати всі пози сексу з Камасутри, поекспериментуйте та виберіть ті позиції, які максимально зручні, приносять задоволення та, дивлячись на які, у вас виникає хоча б легке збудження. Експерименти з новими позами не тільки додадуть пристрасть у стосунки, а й допоможуть врахувати диспропорції в статевих органах чоловіка і жінки, виключити дискомфорт під час статевого акту.

17. Передбачте особливості зі здоров'ям, які можуть зашкодити сексуальному життю

Зникнути пристрасть у стосунках може через захворювання статевої системи чи через гормональний збій. Причини, що знижують лібідо:

  • ендокринологічні патології (гіпотиреоз, гормональний дисбаланс);
  • простатит;
  • аденома простати;
  • цистит;
  • вагініт;
  • захворювання, що передаються статевим шляхом (трихомоніаз, гонорея).

Статеві інфекції та запалення можуть призвести до погіршення ерекції, порушень дітородної функції. У разі появи болю в ділянці статевих органів і зниження лібідо необхідно записатися на прийом до гінеколога чи уролога та здати аналізи на статеві інфекції.

18. Навчіться виділяти час для сексуального життя

Допомогти поліпшити різноманітність у сексі може планування часу. Спонтанний секс не завжди виходить: можуть завадити присутність дітей, робота, домашні справи. Можна заздалегідь виділити час для близькості, відправити дітей на заняття чи до бабусі, взяти вихідний на роботі. Також рекомендується не відволікатися на сторонні справи, телефонні розмови та листування. Сексуальне розмаїття та створення пікантного настрою вимагають повної залученості партнерів без зайвого поспіху та метушні.

19. Не симулюйте

Щоб домогтися різноманітності в ліжку, будьте гранично щирі з партнером. Не симулюйте почуття та емоції. Якщо щось не подобається в сексуальних експериментах, потрібно тактовно поговорити про це з партнером, а не терпіти дискомфорт.

Брати участь в обмірковуванні експериментів у сексі рекомендується кожному з партнерів. Якщо ініціатива буде виходити постійно від когось одного, ініціатору може набриднути весь час проявляти активність.

20. Зверніться до професіонала

Проблеми в сексі можуть мати психологічний характер. Завадити інтимному життю можуть образи, недомовки, нерозуміння між партнерами. Не завжди проблеми в парі виходить вирішити самостійно. Можна звернутися по допомогу до сімейного психотерапевта чи сексолога, щоб отримати професійну допомогу та поліпшити сексуальне життя.

Урологія в ОН Клінік Харків Палац Спорту

Як урізноманітнити сексуальне життя? - Крутько Дмитро Ігорович
Крутько Дмитро Ігорович
ОН Клінік Харків Палац Спорту
пр. Героїв Харкова, 257
м. Палац Спорту
Графік роботи:
Пн - Пт: 8:00 - 18:00
Сб: 8:00 - 17:00
Нд: 9:00 - 14:00

Популярні питання

1. Як повернути пристрасть у стосунках на відстані?

Повернути пристрасть у стосунки на відстані можуть допомогти інтимне листування, відеодзвінки, відверті розмови. Для реалізації сексуального бажання на відстані можна влаштувати секс по телефону чи спільну мастурбацію онлайн.

2. Які найкращі пози для сексу?

Найкращі пози для сексу ті, які подобаються обом партнерам і приносять їм задоволення. Не існує ідеальних поз, все індивідуально та залежить від статевої конституції та уподобань чоловіка та жінки.

Рейтинг статті:
5 з 5 на основі 7 оцінок
Як урізноманітнити сексуальне життя?
Лікар-уролог, сексопатолог. Перша категорія.
Як урізноманітнити сексуальне життя?
Лікар-уролог. Перша категорія.

Поставте своє питання Урологу
«ОН Клінік»

Інші статті на тему

Схожі статті:

Коментарі

Ольга 1 тиждень тому
Доброго дня. Підкажіть, будь ласка, зручні пози для сексу в машині?
Відповісти
Доброго дня. Для сексу в машині підійде поза наїзниці, місіонерська поза, оральні ласки. Також необхідно стежити за безпекою, важливо, щоб ніхто не травмувався в тісному просторі і не займатися сексом під час руху автомобіля.
Галина 2 тижні тому
Добрий вечір. Чи корисно жінці записатися на курси сексуальної освіти, щоб посилити пристрасть у стосунках?
Відповісти
Добрий вечір. Для збільшення пристрасті у стосунках між чоловіком і жінкою корисно займатися самоосвітою. Можна відвідати курси оральних пестощів, еротичного масажу, освоїти нові техніки в сексі.
Алла 3 тижні тому
Добрий день. Чи правда, що місіонерська поза є найоптимальнішою в сексі?
Відповісти
Добрий день. Місіонерська поза зручна і проста, для її виконання не потрібна хороша фізична підготовка. Сексуальні уподобання у всіх різні, тому підбирайте позицію, яка подобається обом партнерам.
Ганна 3 тижні тому
Доброго дня. Живемо з чоловіком уже разом 10 років, секс став нецікавим. Підкажіть, будь ласка, які новинки можна використовувати, щоб урізноманітнити секс?
Відповісти
Доброго дня. Можна влаштувати спільний похід у секс-шоп і спробувати іграшки для сексу або купити костюми для рольових ігор. Також можна відвідати секс-заходи. Для внесення різноманітності в секс рекомендується поговорити з партнером і з'ясувати, що вам удвох було б цікаво спробувати.
Записатись на прийом
Заповніть форму, і ми зв'яжемося з Вами у найближчий час
Натискаючи на кнопку Відправити Ви даєте згоду на обробку даних, та погоджуєтеся з умовами угоди
Перевищено ліміт запитів. Спробуйте через 5 хв.

Не пропустіть оновлення від нас!

Обмінюємо email на корисну інформацію про ваше здоров’я. Нас читають понад 100 000 користувачів щомісяця. Приєднуйтесь і ви!
Підписуйтесь на наші соцмережі та вигравайте 1000 грн у березні!