Logo
0 800 30 11 77

Ранковий секс: що відбувається там, де він є?

Ранковий секс: що відбувається там, де він є?
Читати 4 хвилини | Створено: 15 травня 2020 | Оновлено: 15 травня 2020 | 33973 33973
Ранковий секс — чудовий початок нового дня, щоб зберегти гарний настрій.

Секс вранці — природний та ефективний засіб від стресу. Американський лікар і вчений Деббі Хербенік каже, що ранкові сексуальні задоволення допомагають організму боротися з інфекціями та схожі на прийом вітамінів, тільки приємніше.

Що ще говорять про ранковий секс?

Ранковий секс — це...

Успішна підготовка до роботи

Жіноче та чоловіче тіло після ранкової близькості швидше включається до робочого ритму. Це пов'язано з тим, що рівні естрогену та тестостерону в цей період знаходяться на піку. На наше лібідо впливають рівні гормонів: чим вищий їх рівень, тим бадьоріше ми почуваємося.

В опитуванні 2018 року відомий виробник матраців Mattress Advisor опитав майже 1000 дорослих сімейних чоловіків на тему їхнього ставлення до ранкового сексу. Більше половини чоловіків (в середньому, 53% респондентів) відповіли, що ранкове сексуальне збудження сприяло їхній вищій продуктивності протягом дня. За даними опитування, саме ранковий секс змушує сильну половину людства вставати з ліжка.

Можливість продовжити задоволення

Вранці у чоловіків виробляється більша кількість тестостерону, ніж у будь-який інший час доби. Високий рівень гормону підвищує лібідо партнера та покращує його сексуальну функцію. За даними одного дослідження, високий рівень тестостерону покращує чоловічу ерекцію. А ще вчені вважають, що ранковий секс зближує партнерів через сильний сплеск окситоцину («гормону кохання») і робить щасливими під впливом ендорфіну («гормону радості»).

Лікар-уролог медичного центру «ОН Клінік Одеса» Євген Лисак каже:

«Після сну у чоловіків і жінок може з'явитися неприємний запах з рота або окремих зон на тілі (наприклад, в області статевих органів, під пахвами). Ранковий секс має бути приємним для обох партнерів, а отже, вимагає дотримання простих правил гігієни, а також використання контрацептивів».

Альтернатива ранковому тренуванню

Безумовно, секс вранці не замінить біг на біговій доріжці протягом години, але для організму це активна розминка. Згідно з дослідженням Гарвардської медичної школи, секс спалює близько 5 калорій за хвилину.

Лікар-кардіолог медичного центру «ОН Клінік Дніпро» Михайло Лучинін зазначає:

«Наукою доведено, що заняття сексом у будь-який час доби допомагають знизити ймовірність серцевого нападу під час або відразу після нього. Що стосується близькості в ранковий час, вона сприяє нормалізації серцевого ритму та артеріального тиску».

Їжа для мозку та сильний імунітет

Бажаєте підвищити працездатність своєї сірої речовини? Вранці займіться справою. Численні дослідження показують, що ранковий секс вивільняє суміш нейротрансмітерів і гормонів — надійного джерела, зокрема, дофаміну («гормону доброго самопочуття»), які покращують мозкову діяльність людини.

Секс може підвищити імунітет, запускаючи природний захист організму від бактерій, вірусів та інших бактерій. Також він підвищує стресостійкість.

Коли краще?

Поставте своє питання Урологу
«ОН Клінік»

Все індивідуально та залежить від бажань партнерів. У 2015 році компанія з виробництва секс-іграшок Lovehoney опитала 2 300 респондентів щодо того, який ранковий час є найбільш підходящим для занять сексом. Чоловіки, як правило, прагнули інтиму між 6 та 9 годинами ранку, а «пікове збудження» у них виникало близько 8 ранку. Жінки воліли займатися сексом близько 11 ранку.

Я люблю ранковий секс і навіть не приховуватиму. Мені здається, ранок сексом не зіпсуєш – це простий рецепт не лише гарного настрою, а й здоров'я для кожного з нас.

А як ви думаєте?

Урологія в ОН Клінік Харків Палац Спорту

Ранковий секс: що відбувається там, де він є? - Крутько Дмитро Ігорович
Крутько Дмитро Ігорович
ОН Клінік Харків Палац Спорту
пр. Героїв Харкова, 257
м. Палац Спорту
Графік роботи:
Пн - Пт: 8:00 - 18:00
Сб: 8:00 - 17:00
Нд: 9:00 - 14:00
Рейтинг статті:
4 з 5 на основі 13 оцінок
Ранковий секс: що відбувається там, де він є?
Лікар-уролог, сексопатолог. Перша категорія.
Ранковий секс: що відбувається там, де він є?
Стаття перевірена: Трубеко Сергій Миколайович
Лікар-уролог. Вища категорія.

Інші статті на тему

Схожі статті:

Коментарі

Записатись на прийом
Заповніть форму, і ми зв'яжемося з Вами у найближчий час
Натискаючи на кнопку Відправити Ви даєте згоду на обробку даних, та погоджуєтеся з умовами угоди
Перевищено ліміт запитів. Спробуйте через 5 хв.

Не пропустіть оновлення від нас!

Обмінюємо email на корисну інформацію про ваше здоров’я. Нас читають понад 100 000 користувачів щомісяця. Приєднуйтесь і ви!
Підписуйтесь на наші соцмережі та вигравайте 1000 грн у березні!