Logo
0 800 30 11 77

Дивні сексуальні відхилення: норма чи діагноз?

Дивні сексуальні відхилення: норма чи діагноз?
Читати 6 хвилин | Створено: 7 серпня 2020 | Оновлено: 7 серпня 2020 | 33323 33323
Часто сексуальна поведінка інших людей здається нам збоченою, неприйнятною, неприродною і такою, що погано пахне. Чуючи щось, що відрізняється від наших сексуальних знань і смаків, ми вішаємо на людину ярлик збоченця і вважаємо її непристойною.

Але найгірше, коли такою людиною виявляється наш партнер у сексі. Тут у тартарари летять все прийнятні нам догми та канони.

Однак про смаки, зокрема і сексуальні, — не сперечаються. У світі немає точного поділу на прийнятні та неприйнятні сексуальні норми. Усе залежить від статевої конституції партнерів і їх бажань щодо інтиму. Про відплиття в світ чуттєвої насолоди домовляйтеся на березі. Дивні особливості партнера можуть не сподобатися вам, але іншій людині вони здадуться нормальними.

Що ви знаєте про сексуальні відхилення?

Вампіризм

Кров партнера під час сексуальних дій може діяти як червона ганчірка на бика. Краплі червоного кольору, що виступають на тілі, загострюють почуття, можуть спровокувати оргазм навіть без статевого контакту. Однак подряпини, відмітини від зубів і нігтів, особливо в інтимних місцях, можуть припасти до душі не всім.

Лікар-уролог, андролог і сексопатолог медичного центру «ОН Клінік Харків» Андрій Мінухін каже:

«У кожного свій больовий поріг і чутливість шкіри. Рани на шкірі — прямий шлях для потрапляння різних інфекцій в організм, зокрема і тих, котрі передаються статевим шляхом. Якщо впевнені в «стерильності» партнера (чистоті ротової порожнини, рук або ніг), цієї сексуальною технікою можна урізноманітнити статеве життя, але без фанатизму».

Синдром постійного сексуального збудження

Поставте своє питання Урологу
«ОН Клінік»

Синдром постійного сексуального збудження не завжди належить до типу сексуального розладу. Іноді жінки та чоловіки не можуть контролювати збудження, проте не вважають це проблемою. Я думаю, що якщо ця особливість не створює дискомфорту, все в межах норми. Якщо відчувається неприємна пульсація, поколювання в зоні статевих органів або збудження з'являється без сексуального бажання, у таких випадках потрібно звертатися до лікаря.

Фетишизм

Коли партнеру подобається певна частина вашого тіла або одяг (а іноді особиста річ), його називають фетишистом. Загалом людина ідеалізує об'єкт жадання, і це може виходити за рамки нормального тільки в разі, коли стає манією.

Фетишисти можуть отримувати задоволення від укусів партнера (одакселагнія), його сліз (дакріфілія) або неохайної зовнішності (салірофілія), а також від використання в сексуальних іграх м'яких іграшок (урсусагальматофілія). Багато з нас беруть зі світу фетиша щось своє: образи для рольових ігор (наприклад, школярка і вчитель), манеру поведінки під час прелюдії (зокрема, збудження від кольору білизни, запаху, дотиків).

Фетишистский трансвестизм

Перевдягання в одяг протилежної статі називають фетишистським трансвестизмом. Це не хвороба, і така сексуальна поведінка можна використовувати в близькості в різних пропорціях (імітувати макіяж, зачіску або стиль одягу). У більшості випадків після статевого акту партнер повертається в рідне амплуа. Слідкуйте за чистотою одягу, яку надягаєте на себе, а також звертайте увагу на якість використовуваної косметики. Інакше подразнення, алергія та інші проблеми зі шкірою гарантовані.

Вуайєризм

Іноді спостереження за оголеними людьми або тими, хто віддається любовним утіхам, збуджує. Це прийнятно, якщо не стає манією переслідування. Багато психологів і сексологів відносять вуайєрів до любителів порнографічних матеріалів. З одного боку, в стосунки пари це може внести родзинку, але на постійній основі може призвести до психічного розладу на тлі вуайєризму.

Садизм

Садизм — прояв еротичного бажання, що полягає в отриманні задоволення від страждань партнера. Садиста збуджує сам процес, який нерідко обходиться без статевого акту. Під час садистських ігор необхідно стежити за стерильністю того, що використовується як реквізит, не нехтувати засобами контрацепції та першої медичної допомоги як до, так і після обраного покарання.

Садомазохізм

Статеве задоволення, засноване на заподіянні больових відчуттів собі або партнеру, називають садомазохізмом. Деякі елементи такої поведінки можуть бути прийнятні в традиційному сексі. Наприклад, поплескування по клітору або сідницях, укуси сосків або статевих губ.

Акушер-гінеколог медичного центру «ОН Клінік Миколаїв» Інна Розмус зазначає:

«Не потрібно плутати садомазохізм з проявами жорстокості та агресії. Під час сексу садомазохістам потрібно розраховувати силу ударів і укусів, використовувати стерильні сексуальні іграшки або пристосування і своєчасно обробляти рани на тілі».

Ексгібіціонізм

Ексгібіціонізмом називають нетипове сексуальну поведінку, що характеризується відкритою демонстрацією партнеру або оточенню своїх статевих органів (нерідко в сукупності з мастурбацією). Як правило, ексгібіціоніст не прагне до статевого акту.

Лікар-уролог, сексопатолог медичного центру «ОН Клінік Харків» Дмитро Крутько зазначає:

«Медики класифікують помилковий і істинний (справжній) ексгібіціонізм. У першому випадку, партнер робить це свідомо для задоволення сексуальних бажань пари, у другому — неусвідомлено з певною періодичністю, що вважають хворобою і вимагає лікування».

Я думаю ви помітили, що більшість видів сексуальних відхилень можна відносити як до видів сексальних розладів, так і до видів сексуальної поведінки. Коли атипова сексуальна манера стає лише засобом отримання насолоди, використовуйте її, якщо вона підходить обом. У разі сексуального насильства дайте зрозуміти партнеру, що дана техніка для отримання чуттєвої насолоди не підходить.

Які сексуальні техніки використовуєте ви? Чому?

Урологія в ОН Клінік Дніпро

Дивні сексуальні відхилення: норма чи діагноз? - Бондаренко Денис Олегович
Бондаренко Денис Олегович
ОН Клінік Дніпро
пр. Д. Яворницького, 107а
Графік роботи:
Пн - Сб: 8:00 - 20:00;
Нд: 9:00 - 15:00
Рейтинг статті:
4 з 5 на основі 5 оцінок
Дивні сексуальні відхилення: норма чи діагноз?
Лікар-уролог.

Коментарі

Записатись на прийом
Заповніть форму, і ми зв'яжемося з Вами у найближчий час
Натискаючи на кнопку Відправити Ви даєте згоду на обробку даних, та погоджуєтеся з умовами угоди
Перевищено ліміт запитів. Спробуйте через 5 хв.

Не пропустіть оновлення від нас!

Обмінюємо email на корисну інформацію про ваше здоров’я. Нас читають понад 100 000 користувачів щомісяця. Приєднуйтесь і ви!
Підписуйтесь на наші соцмережі та вигравайте 1000 грн у березні!