Logo
0 800 30 11 77

Sex-традиції: такі звичаї

Sex-традиції: такі звичаї
Читати 8 хвилин | Створено: 27 листопада 2019 | Оновлено: 27 листопада 2019 | 36570 36570
Все, що ми робимо один з одним у ліжку, здається нам правильним та природним. Якщо почуте або побачене зі світу сексу виходить за рамки нашої уяви, це дивує нас або шокує.

У багатьох народів і племен є сексуальні традиції і вони можуть дуже відрізнятися від наших уявлень.

Як було: екскурс в історію

Усі знають про традицію збереження цноти, коли дівчина могла стати жінкою лише після весілля. Але не всі знають, що в деяких народів дівчата мали якнайшвидше позбутися цієї незручності, але не завжди шляхом традиційного статевого акту. Наприклад, жіноча половина деяких південноафриканських племен розлучалася з цнотою за допомогою дерев'яного фалоімітатора. У Папуа-Новій Гвінеї право на позбавлення дівчини цноти мав право лише верховний жрець, який для цієї мети використовував дерев'яний ніж. Але це не все. Наречену мали “спробувати” інші чоловіки, щоб у шлюбі вона зберігала вірність.

Мода на позбавлення цноти за допомогою спеціальних пристроїв залишилася досі. Щоб позбутися пліви (дефлорація), деякі сучасні дівчата вдаються до допомоги вібраторів або фалоімітаторів із секс-шопу. Зазначу, що такі іграшки мають бути стерильними, щоб унеможливити інфікування піхви.

Лікар-гінеколог медичного центру “ОН Клінік Харків” Лілія Радишевська каже:

“Якщо дівчина хоче втратити цноту нетрадиційним способом, можна провести процедуру дефлорації, для цього потрібно звернутися за допомогою до гінеколога. У разі використання секс-іграшки для цієї мети слідкуйте за правилами гігієни та силою введення її в піхву, щоб уникнути травмування її стінок. Зменшити больовий поріг допомагає використання лубрикантів”.

У середні віки секс не сприймався як насолода. Інтимом можна було займатися тільки для продовження роду і не більше ніж один раз на добу. Жінка не мала повністю оголюватися, заборонено було видавати звуки та рухатися.

До середини 20 століття в Японії були широко поширені нічні відвідування чоловіками незаміжніх дівчат. Молодий чоловік в оголеному вигляді проникав до будинку обраниці і міг провести з нею ніч, якщо отримував згоду її батьків. У разі вагітності пара повинна була одружитися. Батьки незаміжніх дівчат вітали такі побачення і ночами залишали двері своїх будинків відчиненими. Ця традиція породила ще один звичай "Зірки нічних побачень" - на початку серпня можна спостерігати зорепад Танабата, під час якого прийнято займатися сексом.

Дотримання подібних обрядів могло мати негативні наслідки як для жіночого, так і для чоловічого здоров'я. Побачення в оголеному вигляді загрожує чоловікові переохолодженням статевого члена в холодну погоду, а жінці розвитком молочниці та інших гінекологічних захворювань. Похід нічною вулицею з неприхованою гідністю міг призвести до потрапляння на член інфекцій, частинок піску та бруду, наприклад, принесених з поривами вітру.

В Індії заняття сексом передбачали обов'язкове доведення жінки до оргазму. Щоб це зробити існувало безліч способів, описаних у Камасутрі. А ще секс під час місячних індуси зараховували до священного (секс, що має сакральний зміст). Якщо жінка погоджувалась зробити це у критичні дні, секс був особливо яскравим. Що стосується орального сексу, то жінка могла від нього відмовитися, але якщо йшла назустріч бажанням партнера, він мав пишатися наданою йому довірою.

Акушер-гінеколог медичного центру “ОН Клінік ОдесаТетяна Ющенко каже:

“Місцевий імунітет у жінок під час місячних знижується, тому секс у цей час може призвести до розвитку інфекційних захворювань та запалення в жіночих органах малого тазу. Статевий акт сприяє проникненню патогенної мікрофлори всередину піхви внаслідок незначного розширення каналу шийки матки (для виходу яйцеклітини)”.

Фараони Стародавнього Єгипту мали традицію мастурбувати у водах Нілу і виливати туди своє сім’я з метою збереження рівноваги між небом і землею. З точки зору гігієни, ця розвага може спровокувати запалення статевого члена та сечостатевої системи. У воді мешкають патогенні мікроорганізми, які можуть бути збудниками багатьох захворювань.

Сексуальні традиції сьогодні

Поставте своє питання Гінекологу
«ОН Клінік»

У Японії на святах родючості Канамара-мацурі (Фестиваль залізних пенісів) чоловіча частина населення одягається в костюми, в нижній частині яких прилаштований статевий член великого розміру з пап'є-маше. Чоловіки ховають обличчя за карнавальними масками і з криками ганяються за жінками, які їм сподобалися. Під час свята не заборонений статевий акт. Однак на вулицях все відбувається у рамках пристойності. Чоловік може заходити в будинок партнерки по сексу, що сподобалася і там вдаватися до любовних втіх. Подібний ритуал є і в жінок - Фестиваль піхви. Поклоніння жіночому органу японці вважають запорукою гармонії у подружніх стосунках. Цього дня неодружені люди можуть зустріти свою другу половину.

Участь у подібних фестивалях має передбачати використання презервативів та інших засобів контрацепції. Це знижує ризик розвитку статевих інфекцій та небажаної вагітності. Випадкові сексуальні зв'язки часто можуть закінчитися венеричними захворюваннями, зокрема СНІДом. Навіть при оральному сексі є ризик зараження ВІЛ, хоча він значно нижчий, ніж під час традиційної близькості.

Не пішло в забуття і багатоженство. Наприклад, у колишнього президента ПАР Джейкоба Зуми 8 дружин, з яких лише 5 перебувають із ним у законному шлюбі. Але найцікавіше, що буває так, що дружина може бути єдиною на всіх кровних братів. За даними журналу “Psychology Today”, такі сім'ї є в Непалі, Тибеті та Індії. Такий спосіб життя пояснюється бажанням зберегти землю та зменшити кількість спадкоємців. Секс має бути за розкладом, щоб жінка встигла задовольнити потреби кожного чоловіка.

Тим, хто втомився зберігати вірність своєму партнеру, припаде до душі Ніч зрад чи Пон — свято родом з Індонезії. Сім разів на рік біля священної гори на острові Ява можна вдаватися до кохання з незнайомим партнером. Серед туристів сформувалися навіть повір'я: якщо береш участь у святі — чекай на щастя протягом року, а успіх прийде до того, кому 7 разів трапиться один і той же партнер. Чому? Цифра сім у Індонезії вважається щасливим числом.

Презерватив не завжди рятує від інфекції у разі, якщо він порвався чи зіскочив. З цієї причини слід періодично перевірятися на наявність ВІЛ-інфекції. Дані Всесвітньої організації охорони здоров'я свідчать, що кожен четвертий житель світу ВІЛ-інфікований, але не знає про те, що є носієм вірусу та передає його іншим. Якщо секс із незнайомцем/незнайомкою приваблює, не забувайте відвідувати уролога чи гінеколога для профілактичних оглядів.

Неординарна традиція існує у племені креунг в Камбоджі. Дбайливі батьки будують у своїх дворах хатини для своїх дочок-підлітків. Притулок покликаний допомогти дівчині набратися сексуального досвіду з юнаками та знайти серед них справжнє кохання. Підхід пояснимо: згідно з законами Камбоджі парам, які офіційно одружилися, заборонено розлучатися. Жінок тут поважають, вшановують і прислухаються до їхніх бажань.

У гонитві за сексуальним досвідом жінкам потрібно пам'ятати про використання засобів контрацепції, проходити профілактичні планові огляди у гінеколога. Це збереже жіноче здоров'я.

Про жіноче задоволення під час близькості дбає і плем'я Батта, яке проживає на індонезійському острові Суматра. Щоб подовжити жіночу сексуальну насолоду, чоловіки поміщають під крайню плоть статевого члена камінчики, мушлі чи кістки для збільшення твердості статевого члена.

Лікар-уролог медичного центру “ОН Клінік Миколаїв” Денис Марков зазначає:

“Використання нестерильних предметів для сексуальних цілей чоловіками загрожує появою больових відчуттів і сверблячки у статевому члені, що може говорити про запалення крайньої плоті. Твердість статевого члена залежить від кількості крові в кавернозному тілі під час збудження. Якщо є проблема, її можна вирішити під керівництвом уролога”.

Сексуальні втіхи кожного з нас індивідуальні, і це нормально. Приміряючи чужий досвід, будьте обережні. Перш ніж експериментувати, краще отримати консультацію лікаря та згоду партнера.

Які сексуальні традиції вас вразили?

Гінекологія в ОН Клінік Черкаси

Sex-традиції: такі звичаї - Жук Світлана Іванівна
Жук Світлана Іванівна
ОН Клінік Черкаси
вул. Чехова, 43
Графік роботи:
Пн - Пт: 8:00 - 20:00;
Сб: 8:00 - 18:00;
Нд: 9:00 - 15:00
Рейтинг статті:
5 з 5 на основі 2 оцінок
Sex-традиції: такі звичаї
Лікар-гінеколог. Перша категорія.
Sex-традиції: такі звичаї
Стаття перевірена: Ткаченко Елла Олегівна
Лікар акушер-гінеколог.

Інші статті на тему

Схожі статті:

Коментарі

Записатись на прийом
Заповніть форму, і ми зв'яжемося з Вами у найближчий час
Натискаючи на кнопку Відправити Ви даєте згоду на обробку даних, та погоджуєтеся з умовами угоди
Перевищено ліміт запитів. Спробуйте через 5 хв.

Не пропустіть оновлення від нас!

Обмінюємо email на корисну інформацію про ваше здоров’я. Нас читають понад 100 000 користувачів щомісяця. Приєднуйтесь і ви!
Підписуйтесь на наші соцмережі та вигравайте 1000 грн у березні!