Logo
0 800 30 11 77

Як проводиться підтяжка обличчя і шиї?

Як проводиться підтяжка обличчя і шиї?
Читати 5 хвилин | Створено: 20 вересня 2021 | Оновлено: 20 вересня 2021 | 13615 13615
З віком м'які тканини обличчя втрачають еластичність і пружність, шкіра обвисає. Зменшити вікові зміни, щоб мати молодший за свої роки вигляд, можна за допомогою пластичної операції.

Що таке підтяжка обличчя та шиї?

Кругова підтяжка обличчя або фейсліфтинг — процедура, яка допомагає усунути вікові зміни обличчя (зморшки, носогубні складки, обвисання шкіри). За допомогою фейсліфтингу можна прибрати зморшки на лобі та шиї.

Фейсліфтинг повинен проводити тільки досвідчений пластичний хірург після консультації та обстеження. Звернення до фахівців без медичної освіти та професійного обладнання може завдати шкоди вашому здоров'ю. В «ОН Клінік Харків» ви отримаєте грамотну консультацію пластичного хірурга, який оцінить стан вашого здоров'я і дасть необхідні рекомендації.

Види підтяжки обличчя

Фейсліфтинг допомагає позбутися навіть глибоких зморшок. Існують наступні види ліфтингу:

  • кругова підтяжка — хірургічне втручання, яке дозволяє скорегувати проблемні ділянки лоба і скронь, брів і щік, шиї, куточків рота. Процедура не рекомендується жінкам до 40 років;
  • безшовна (ендоскопічна) підтяжка — операція проводиться через невеликі розрізи, після яких не залишається рубців і шрамів. Підходить для корекції мімічних зморшок в області брів, чола і губ.

Фейсліфтинг дозволяє прибрати вікові зміни. Залежно від віку і стану шкіри, область корекції може відрізнятися: потрібна консультація пластичного хірурга, щоб визначити обсяг роботи.

Коли призначається підтяжка обличчя і шиї?

Підтяжка обличчя і шиї призначається всім охочим прибрати вікові зміни. Показаннями до проведення фейслифтингу є:

  • наявність глибоких зморшок;
  • подвійне підборіддя;
  • вертикальні складки на щоках і горизонтальні складки на лобі;
  • в'ялість і провисання (опущення) шкіри обличчя і шиї;
  • відновлення овалу обличчя;
  • опущення брів.

Фейсліфтинг допомагає усунути сильно помітні вікові зміни. Завдяки фейсліфтингу можна прибрати зайву жирову тканину, зморшки під очима, зробити шкіру молодшою.

Що таке ендоскопічна підтяжка обличчя?

Ендоскопічна підтяжка обличчя — пластична операція, що дозволяє омолодити шкіру обличчя і шиї за допомогою спеціальної техніки. Операція проводиться під загальною анестезією. Пластичний хірург робить невеликі надрізи у волосистій частині голови, через які піднімається обвисла шкіра. Час проведення процедури — близько однієї години. Щоб підсилити ефект від підтяжки обличчя, за бажанням пацієнтки проводяться такі пластичні операції:

  • підтяжка нижньої третини обличчя і шиї. Завдяки цій операції змінюється овал обличчя, прибираються носогубні складки, підтягується шкіра шиї;
  • видалення грудок Біша. Здійснюється вилучення зайвої жирової тканини в області щік;
  • пластика шиї та підборіддя. Видаляються вікові зміни на шиї та в області підборіддя;
  • підтяжка брів. Дозволяє прибрати опущення брів, позбутися мімічних зморшок в області очей;
  • підтяжка чола. Розгладжуються поперечні зморшки на лобі та прибирається міжбрівна складка.

Видалення грудок Біша — одна з найбільш затребуваних форм пластики скул. Процедура рекомендується людям з надмірним відкладенням жирової тканини на щоках.

Що таке фейсліфтинг?

Фейсліфтинг — вид пластичної операції на обличчі, за якої проводяться підтяжка шкіри, видалення надлишкового жиру і розтягнутих ділянок дерми. Перед проведенням фейсліфтингу потрібно обов'язково проконсультуватися з пластичним хірургом і пройти обстеження, яке включає:

Перед фейсліфтингом рекомендується відмовитися від прийому їжі та води за дві години до операції. Після діагностичної оцінки стану організму пластичний хірург починає підготовку до пластики обличчя. На обличчя наноситься спеціальна розмітка, яка допомагає визначити проблемні зони. Відповідно до цієї розмітки буде проводитися пластична операція.

Протипоказання до пластики обличчя

Фейсліфтинг належить до щадних операцій і не завдає негативного впливу на здоров'я. Але існують певні протипоказання до пластики обличчя, які включають:

  • вік до 18 років;
  • онкологічне захворювання;
  • цукровий діабет;
  • порушення згортання крові;
  • ВІЛ і гепатит;
  • хвороби шкіри;
  • алергічні реакції на медичні препарати;
  • вірусні захворювання (грип, вірусна пневмонія, Covid-19);
  • вагітність і годування груддю;
  • хронічне захворювання.

Не можна робити пластику відразу після інфекційних захворювань. Після хвороби організм ослаблений, можуть виникнути ускладнення після операції або затягнутися реабілітаційний період.

Реабілітація після підтяжки обличчя і шиї

На відміну від безопераційної підтяжки обличчя, після ліфтингу слід пройти період відновлення. Після пластичної операції накладаються шви та спеціальна фіксуюча пов'язка. Через тиждень потрібно обов'язково прийти на контрольний огляд до пластичного хірурга. Якщо не виникло жодних ускладнень, через сім-десять днів знімаються шви. Перший час після операції можуть з'являтися почервоніння і набряклість. Повний період реабілітації займає від двох до чотирьох тижнів, а ефект після ліфтингу зберігається кілька років.

Пластична хірургія в ОН Клінік Харків Гагаріна

Як проводиться підтяжка обличчя і шиї? - Лисицин Руслан Григорович
Лисицин Руслан Григорович
ОН Клінік Харків Гагаріна
вул. Молочна, 48
м. Проспект Гагаріна
Графік роботи:
Пн - Пт: 8:30 - 18:00
Сб: 8:30 - 17:00
Нд: 8:30 - 14:00

Популярні питання

1. У скільки років можна робити кругову підтяжку обличчя?

У протипоказаннях до проведення фейсліфтингу вказаний вік до 18 років, але до 40 років вікові зміни ще не дуже помітні. Ліфтинг рекомендується робити тоді, коли з'являються глибокі зморшки та сильно помітні провисання шкіри. Рекомендований вік для фейсліфтингу — 45-60 років. Протягом життя фейсліфтинг не рекомендується робити понад два рази, оскільки за кожної наступної операції збільшується ризик пошкодження нервів, а ефект від процедури стає менш помітним.

2. Що входить у кругову підтяжку обличчя?

Кругова підтяжка обличчя — комплексна пластична операція, що включає омолодження верхньої, середньої та нижньої частин обличчя. Кругова підтяжка призначається тоді, коли вікові зміни з'являються у всіх зонах і яскраво виражені глибокі зморшки та провисання шкіри. Фейсліфтинг включає підтяжку:

  • брів і зони чола;
  • щік і середньої зони обличчя;
  • нижньої третини обличчя, підборіддя і шиї.

Фейсліфтинг дозволяє прибрати явні ознаки старіння, омолоджує, підтягує шкіру, робить її більш гладкою і підтягнутою. Завдяки ліфтингу можна виглядати молодше за свій вік.

3. Чи працює безопераційна підтяжка обличчя?

Безопераційна підтяжка обличчя — метод омолодження без хірургічного втручання, що не вимагає тривалої реабілітації. Не варто плутати цей метод з підтяжкою обличчя в домашніх умовах за допомогою народних і косметичних засобів. Безопераційний ліфтинг здійснюється за допомогою лазерного або ультразвукового устаткування, що впливає на глибокі шари шкіри. Як наслідок, покращується вироблення колагену, шкіра виглядає привабливіше та розгладжуються невеликі мімічні зморшки.

Безопераційна підтяжка обличчя працює за незначних вікових змін, її рекомендують робити у віці 30-45 років. За появи більш явних ознак старіння рекомендується фейсліфтинг, що дозволяє позбутися глибоких зморшок і сильного провисання шкіри.

Рейтинг статті:
5 з 5 на основі 1 оцінки
Як проводиться підтяжка обличчя і шиї?
Пластичний хірург. Кандидат медичних наук. Вища категорія.
Як проводиться підтяжка обличчя і шиї?
Лікар-терапевт. Стаж роботи 7 років.

Поставте своє питання Пластичному хірургу
«ОН Клінік»

Інші статті на тему

Схожі статті:

Коментарі

Христина 2 роки тому
Чи можна зробити окремо ліфтинг шиї, без підтяжки обличчя?
Відповісти
Так, ви можете зробити окремо ліфтинг шиї та інших проблемних ділянок. На консультації пластичний хірург оцінить рівень вікових змін і дасть рекомендації з приводу проведення процедури ліфтингу.
Інна 2 роки тому
Здрастуйте, я перенесла мікроінсульт. Уточніть, будь ласка, чи можна після цього робити фейсліфтинг або це може бути небезпечно для здоров'я?
Відповісти
Здрастуйте, перед проведенням пластичної операції необхідна консультація пластичного хірурга та обстеження організму, тільки після обстеження та отримання результатів аналізів можна визначити можливість проведення пластичної операції.
Віка 2 роки тому
Мені 35 років, але вже помітна обвислість шкіри і з'явилося багато зморшок. Чи можна в такому віці робити фейсліфтинг або краще почекати?
Відповісти
Можна робити фейсліфтинг у віці 35 років. Але перед операцією необхідно записатися на консультацію до пластичного хірурга, щоб оцінити ступінь вікових змін і призначити ефективну методику їх усунення.
Аліна 2 роки тому
Підкажіть, будь ласка, які саме хронічні захворювання є протипоказанням до фейсліфтингу? У мене хронічний бронхіт, чи можна мені робити ліфтинг?
Відповісти
Добрий день! Протипоказанням до фейсліфтингу є період загострення хронічних захворювань. У період ремісії хронічного бронхіту можна робити пластичну операцію.
Марина 2 роки тому
Здрастуйте, я місяць тому закінчила годувати дитину грудьми. Скажіть, будь ласка, через який час після пологів і годування можна робити кругову підтяжку?
Відповісти
Здрастуйте. Фейсліфтинг можна робити відразу після закінчення годування дитини грудьми, якщо у вас немає ніяких хронічних захворювань. Немає абсолютно ніяких протипоказань, щоб відкладати пластичну операцію після закінчення періоду лактації. Якщо у вас є які-небудь проблеми зі здоров'ям, проконсультуйтеся із сімейним лікарем або пластичним хірургом.
Записатись на прийом
Заповніть форму, і ми зв'яжемося з Вами у найближчий час
Натискаючи на кнопку Відправити Ви даєте згоду на обробку даних, та погоджуєтеся з умовами угоди
Перевищено ліміт запитів. Спробуйте через 5 хв.

Не пропустіть оновлення від нас!

Обмінюємо email на корисну інформацію про ваше здоров’я. Нас читають понад 100 000 користувачів щомісяця. Приєднуйтесь і ви!
Підписуйтесь на наші соцмережі та вигравайте 1000 грн у березні!