Logo
0 800 30 11 77

Чим зайнятися одразу після сексу?

Чим зайнятися одразу після сексу?
Читати 5 хвилин | Створено: 26 липня 2019 | Оновлено: 26 липня 2019 | 120781 120781
Активне статеве життя має колосально важливе значення у відносинах між чоловіком та жінкою. Кожна жінка знає про те, як правильно готуватися до сексу, щоб отримати максимальне задоволення, але не багато хто пам'ятає про прості поради, яких слід дотримуватися після заняття коханням.

Щоб зберегти приємні відчуття після статевого контакту і не завдати шкоди власному здоров'ю, потрібно виконувати певні дії:

  1. Відвідування туалету. Багато дівчат воліють сходити в туалет перед статевим актом, нехтуючи відвідуванням туалету після сексу. Слід пам'ятати, що із струмом сечі частина патогенних мікроорганізмів механічно вимивається з організму, тим самим ризик зараження інфекціями зменшується. Це бажано зробити протягом години, поки мікроби не встигли проникнути в глибші відділи сечостатевої системи.
  2. Прийняти душ. Дотримання особистої гігієни після сексу - обов'язкова умова для запобігання інфекціям урогенітального тракту. Слід ретельно вимивати сперміцидну змазку, лубриканти з піхви. Залежно від чутливості мікрофлори ці речовини можуть по-різному впливати на організм жінки. Відвідування душу рекомендується виконати протягом 20 хвилин після статевого контакту. У тому випадку, якщо провести повноцінні гігієнічні процедури не є можливим, на допомогу прийдуть вологі серветки або змочений у теплій воді рушник. Необхідно протерти ними руки та інтимну ділянку тіла. Якщо під час заняття коханням були використані секс-іграшки, їх слід ретельно вимити. Цілком природно, що після сексу немає бажання думати про таку нудну справу, але краще не відкладати її в довгу скриньку і зробити одразу. У такому разі ви можете з чистою совістю використовувати секс-девайси наступного разу і не хвилюватись про їх забруднення.
  3. Перевірити презерватив. Абсолютної гарантії захисту від статевих інфекцій чи небажаної вагітності презерватив не дає. У зв'язку з цим необхідно переконатися в його цілісності. Якщо ж презерватив виявився порваним, слід здати аналізи на статеві інфекції та звернутися до лікаря для призначення засобів екстреної контрацепції.
  4. Випити води. Аналогічно зайняттю спортом, після сексу разом з потом втрачається певна кількість рідини. Для відновлення водного балансу організму рекомендується випити кілька склянок води.
  5. Поговорити. Відомо, що чоловічому організму після заняття сексом потрібно більше часу для відпочинку та відновлення. Незважаючи на це, потрібно завжди знайти кілька хвилин для короткої розмови, обіймів, поцілунків. Найбільш підходящий для цього момент після оргазму. Необов'язково сильно розпинатися і підносити до небес те, що відбувалося кілька хвилин тому. Досить сказати короткі фрази «Це було приголомшливо» або «Мені дуже сподобалося, коли ти робив…». Вчені вважають, що прояви ніжності між партнерами провокують вироблення гормону щастя — окситоцину, що сприяє зміцненню стосунків у парі. До того ж, цільові дослідження показали, що пари, які виявляють ласку після статевого акту, задоволені своїм інтимним життям.
  6. Поїсти. Як і при будь-якій активній фізичній роботі енергія організму витрачається. Організм сигналізує про це почуттям голоду. Не варто стрімголов відразу ж після оргазму бігти до холодильника. Після попередніх розмов і обіймів запропонуйте партнеру поїсти щось легке, але в той же час містить достатню кількість білка і вітамінів. Для цього, наприклад, чудово підійдуть банани. Вони містять ряд ферментів, вітаміни групи B і рибофлавін, які корисні для здоров'я. Як перекушування можна також використовувати натуральні йогурти, які у своєму складі мають корисні бактерії. Для відновлення енергетичного запасу після сексу відмінно підходить насіння чіа.
  7. Не ігнорувати відчуття дискомфорту. Іноді після сексу у піхві виникають неприємні відчуття печіння. Багато жінок не звертають на це уваги і приступають до «другого заходу». При появі дискомфорту краще не ризикувати і почекати, поки він повністю зникне. Недостатня кількість змазки, що виробляється, провокує болючість під час сексу, а задоволення від такого статевого акту зводиться до нуля.
  8. Не лягати спати у сексуальній білизні. Красива білизна виглядає дуже ефектно під час заняття коханням та додатково збуджує партнера. Однак не варто забувати його змінити після сексу, оскільки для сну воно зовсім непридатне. Від поту, вагінальних виділень та насіннєвої рідини шкіра стає теплою та вологою. Білизна із синтетичної тканини відмінно затримує вологу, в якій активно розмножуються мікроорганізми. Геніталії повинні дихати, тому зміна білизни – ще один спосіб запобігти розвитку інфекцій.

Урологія в ОН Клінік Харків Пушкінська

Чим зайнятися одразу після сексу? - Репринцев Владислав Леонідович
Репринцев Владислав Леонідович
ОН Клінік Харків Пушкінська
вул. Ярослава Мудрого, 30а
м. Пушкінська
Графік роботи:
Пн - Пт: 8:00 - 18:00
Сб: 9:00 - 16:00
Нд: 9:00 - 13:00
Рейтинг статті:
4 з 5 на основі 7 оцінок
Чим зайнятися одразу після сексу?
Лікар-уролог. Перша категорія.
Чим зайнятися одразу після сексу?
Стаття перевірена: Трубеко Сергій Миколайович
Лікар-уролог. Вища категорія.

Поставте своє питання Урологу
«ОН Клінік»

Коментарі

Записатись на прийом
Заповніть форму, і ми зв'яжемося з Вами у найближчий час
Натискаючи на кнопку Відправити Ви даєте згоду на обробку даних, та погоджуєтеся з умовами угоди
Перевищено ліміт запитів. Спробуйте через 5 хв.

Не пропустіть оновлення від нас!

Обмінюємо email на корисну інформацію про ваше здоров’я. Нас читають понад 100 000 користувачів щомісяця. Приєднуйтесь і ви!
Підписуйтесь на наші соцмережі та вигравайте 1000 грн у березні!